עזרה בשדרוג מערכת ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #1 

שלום,
יש ברשותי מגבר Yamaha RXV-420 (מודע לזה שהוא יחסית ישן).
אני מעוניין לשדרג את הרמקולים שברשותי בשניים קדמיים רצפתיים בסכום של 4K-5K.
השימוש הוא בעיקר לסרטים ו PS3 אשמח לקבל המלצות לרמקולים שישתלבו טוב עם המגבר.
השאלה שלי האם המגבר יצליח "לדחוף" את הרמקולים או שאני צריך לבקש אישור מ"הבוס" :lol: גם לשדרג
את הרסיבר (סיכוי קלוש שזה יקרה :מבולבל: ).
תודה לעוזרים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

איזה רמקולים יש לך עכשיו?

אם השילוב הוא בעיקר לק"ב, מומלץ מאוד להתאים את הקדמיים לסנטר!!!

בכל מקרה, לא צריכה להיות בעיה להתאים רמקולים לרסיבר שלך - הוא מנפק 95W ב-8 אוהם ו-115W ב-6 אוהם, כך שהייתי משתדל להתמקד ברמקולים עם עכבה נומינלית סביב ה-6-8 אוהם (כלומר, לא ללכת על רמקולים עם עכבה נומינלית של 4 אוהם), ונצילות ממוצעת עד גבוהה (מעל 87 דציבל).

מבחינת אופציות, הייתי מסתכל על:
- וורפידייל 10.6 (בשילוב עם הסנטר 10CM מאותה הסידרה)
- מוניטור אודיו BX5 (בשילוב עם ה-BX סנטר מאותה הסידרה)
- פולק אודיו מוניטור 50 או R50 (בשילוב עם סנטר מהסדרה הרלוונטית)

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

epony כתב:איזה רמקולים יש לך עכשיו?

אם השילוב הוא בעיקר לק"ב, מומלץ מאוד להתאים את הקדמיים לסנטר!!!

בכל מקרה, לא צריכה להיות בעיה להתאים רמקולים לרסיבר שלך - הוא מנפק 95W ב-8 אוהם ו-115W ב-6 אוהם, כך שהייתי משתדל להתמקד ברמקולים עם עכבה נומינלית סביב ה-6-8 אוהם (כלומר, לא ללכת על רמקולים עם עכבה נומינלית של 4 אוהם), ונצילות ממוצעת עד גבוהה (מעל 87 דציבל).

מבחינת אופציות, הייתי מסתכל על:
- וורפידייל 10.6 (בשילוב עם הסנטר 10CM מאותה הסידרה)
- מוניטור אודיו BX5 (בשילוב עם ה-BX סנטר מאותה הסידרה)
- פולק אודיו מוניטור 50 או R50 (בשילוב עם סנטר מהסדרה הרלוונטית)
...

הי
קודם כל תודה על התשובה המפורטת.
כיום יש לי רמקולים פשוטים מהדיוטי פרי (פדיחה לציין את זה בכלל :oops: )
אז לפי מה שאני מבין אין בעיה להשאיר את המגבר כרגע.
איך יהיה השילוב עם :
פולק אודיו מוניטור 70?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

אין בעיה להשאיר את הרמקולים הקיימים מאחור, וגם שידרוג הסאב סובל דיחוי, אבל אני ממליץ לך בחום (ובתוקף!) לא להשאיר את הסנטר הישן ולשדרג רק את הקדמיים... תחשוב על זה ככה: בערך 50% מהסאונד בק"ב מגיע דרך הסנטר - אתה באמת רוצה להישאר עם מה שיש לך עכשיו?? 8O

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

epony כתב:אין בעיה להשאיר את הרמקולים הקיימים מאחור, וגם שידרוג הסאב סובל דיחוי, אבל אני ממליץ לך בחום (ובתוקף!) לא להשאיר את הסנטר הישן ולשדרג רק את הקדמיים... תחשוב על זה ככה: בערך 50% מהסאונד בק"ב מגיע דרך הסנטר - אתה באמת רוצה להישאר עם מה שיש לך עכשיו?? 8O
...
O.K תודה רבה.
האם יש עוד מישהו שיכול להמליץ לי על רמקולים שיכולים להתאים לרסיבר ??

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

bangoo כתב:
epony כתב:אין בעיה להשאיר את הרמקולים הקיימים מאחור, וגם שידרוג הסאב סובל דיחוי, אבל אני ממליץ לך בחום (ובתוקף!) לא להשאיר את הסנטר הישן ולשדרג רק את הקדמיים... תחשוב על זה ככה: בערך 50% מהסאונד בק"ב מגיע דרך הסנטר - אתה באמת רוצה להישאר עם מה שיש לך עכשיו?? 8O
...
O.K תודה רבה.
האם יש עוד מישהו שיכול להמליץ לי על רמקולים שיכולים להתאים לרסיבר ??
...
אנשים יקרים האם יש למישהו עוד המלצות בנוגע לרמקולים
שיכולים להתאים למגבר??

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

לך לחנות....אתה יודע כמה רמקולים יש ? זה בלתי אפשרי להמליץ על רמקולים לפי מגבר...ההפך יותר קל,בכל מקרה אני מסכים עם מה שנכתב מעליי...
הכי קריטי קדמייים וסנטר , שלב אח"כ סאב , שלב אחרון אחוריים.
בנוסף אני רואה שהשימוש בעיקר שימוש של ק"ב ומשחקים אז אני ממליץ לך לקנות מדפיים במקום רצפתיים,זה ישחרר לך קצת כסף לשאר הדברים , אם אתה קונה מדפיים יחסית גדולים בק"ב לא יהיה הרבה הבדל.
לחילופין אתה יכול לחפש יד שניה ולקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף שלך אבל תצטרך קצת להתאמץ כי תצטרך למצוא
קדמיים וסנטר שיתאים להם.

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אוריאל כתב:לך לחנות....אתה יודע כמה רמקולים יש ? זה בלתי אפשרי להמליץ על רמקולים לפי מגבר...ההפך יותר קל,בכל מקרה אני מסכים עם מה שנכתב מעליי...
הכי קריטי קדמייים וסנטר , שלב אח"כ סאב , שלב אחרון אחוריים.
בנוסף אני רואה שהשימוש בעיקר שימוש של ק"ב ומשחקים אז אני ממליץ לך לקנות מדפיים במקום רצפתיים,זה ישחרר לך קצת כסף לשאר הדברים , אם אתה קונה מדפיים יחסית גדולים בק"ב לא יהיה הרבה הבדל.
לחילופין אתה יכול לחפש יד שניה ולקבל תמורה הרבה יותר טובה לכסף שלך אבל תצטרך קצת להתאמץ כי תצטרך למצוא
קדמיים וסנטר שיתאים להם.
...
סבבה תודה אני באמת ילך לחנות עם המגבר

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

לדעתי אם השימוש הוא בעיקר לסרטים אפשרי ללכת על קידמיים מדפיים איכותיים ולשלב סאב ..שוב לדעתי ..
מה עם יד שניה ?
בכל מקרה גש לחנות מתמחה תשמע ותחליט אל תמהר (f)

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

kiko11 כתב:לדעתי אם השימוש הוא בעיקר לסרטים אפשרי ללכת על קידמיים מדפיים איכותיים ולשלב סאב ..שוב לדעתי ..
מה עם יד שניה ?
בכל מקרה גש לחנות מתמחה תשמע ותחליט אל תמהר (f)
...
האמת אני לא מתלהב מיד שניה (רוצה להרגיש מה זה לפתוח רמקולים מקופסא :lol: )
מה שכן אני מתלבט האם בכלל לקנות רמקולים או להחליף קודם את המגבר כמובן שאת שניהם כרגע אני לא אוכל להחליף כרגע.
לדעתך האם שידוך של רמקולים למגבר הנוכחי מספיק לצרכים של סרטים PS3 וקצת מוסיקה?? או שכדאי קודם להתמקד בהחלפת מגבר.
תודה.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

חד משמעית תתחיל מרמקולים.אם אתה לא מעוניין ביד שניה אז לפחות תקנה מדפיים +סנטר, את מה שיש לך עכשיו תעביר להיות אחוריים , ותתחיל לחסוך לסאב.
העניין הוא ש5K זה לא מספיק לקדמיים + סנטר + סאב ,גם עם מדובר על מדפיים , לעומת זאת אם תלך על יד שניה זה אפשרי.
מגבר זה תוספת נחמדה אבל הוא ממש לא העיקר ובמקומך כל עוד אין לי את כל הרמקולים לא הייתי חושב על זה בכלל.

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אוריאל כתב:חד משמעית תתחיל מרמקולים.אם אתה לא מעוניין ביד שניה אז לפחות תקנה מדפיים +סנטר, את מה שיש לך עכשיו תעביר להיות אחוריים , ותתחיל לחסוך לסאב.
העניין הוא ש5K זה לא מספיק לקדמיים + סנטר + סאב ,גם עם מדובר על מדפיים , לעומת זאת אם תלך על יד שניה זה אפשרי.
מגבר זה תוספת נחמדה אבל הוא ממש לא העיקר ובמקומך כל עוד אין לי את כל הרמקולים לא הייתי חושב על זה בכלל.
...
מעולה תודה עשית לי קצת סדר בבלאגן.
אני יתחיל לראות מה באמת אפשר להשיג ביד שניה אולם אני בסוף ישנה כיוון 8O
תודה על העזרה (Y)

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

המון בהצלחה (Y) (Y)

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #14 

אני מצטרף להמלצה על הרמקולים של פולק אודיו + הסנטר שלהם, רק כדי להבין, הערוץ של הסנטר בד"כ מעביר את הדיבור ולכן כדי שיהייה איכותי...
אבל שוב - תנסה להביא את המגבר ולמשוע אותו יחד עם הרמקולים (מצד שני אחרי רמקולים של הדיוטי פרי...הכל ישמע כמו גן עדן...)

אם אתה לחוץ בתקציב, תנסה בחנויות שמתמחות בתחום הזה, לא הייתי בונה על יד2 וכו', אלא אם אתה ממש מבין איך לבדוק רמקול ואתה יודע שהמוכר אמין ולא קרע אותם...
בחנויות המתמחות (ולא פומפה ודומיהן) בד"כ לא ייעזו למכור רמקול שהם לא בדקו ויודעים שהוא איכותי.

לגבי המגבר - לא יודע אם הייתי רץ להחליף אותו, בפרט שאתה אומר שאתה לחוץ בתקציב (איזה תכנים אתה רואה? BR? MKV? DVD? SD?)
לרוב התכנים המגבר ייתן תשובה יפה והולמת, (אם אתה מחפש THX ומצד שני הסטאפ שלך הוא 5.1 - זה קצת אוברשוט לטעמי...)
בקיצור,
אם לקנות יד שניה אז חפש את החנויות המתמחות (אניגמה, פיוטשר, העולם הדיגיטאלי ארמגדון, לא חסר) אני נכוויתי ממוכר לא הגון...
והפולק נותנים צליל שלי באופן אישי מאוד נעים וחם...
גיא, אני ואתה ודי!

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

guy_k כתב:אני מצטרף להמלצה על הרמקולים של פולק אודיו + הסנטר שלהם, רק כדי להבין, הערוץ של הסנטר בד"כ מעביר את הדיבור ולכן כדי שיהייה איכותי...
אבל שוב - תנסה להביא את המגבר ולמשוע אותו יחד עם הרמקולים (מצד שני אחרי רמקולים של הדיוטי פרי...הכל ישמע כמו גן עדן...)

אם אתה לחוץ בתקציב, תנסה בחנויות שמתמחות בתחום הזה, לא הייתי בונה על יד2 וכו', אלא אם אתה ממש מבין איך לבדוק רמקול ואתה יודע שהמוכר אמין ולא קרע אותם...
בחנויות המתמחות (ולא פומפה ודומיהן) בד"כ לא ייעזו למכור רמקול שהם לא בדקו ויודעים שהוא איכותי.

לגבי המגבר - לא יודע אם הייתי רץ להחליף אותו, בפרט שאתה אומר שאתה לחוץ בתקציב (איזה תכנים אתה רואה? BR? MKV? DVD? SD?)
לרוב התכנים המגבר ייתן תשובה יפה והולמת, (אם אתה מחפש THX ומצד שני הסטאפ שלך הוא 5.1 - זה קצת אוברשוט לטעמי...)
בקיצור,
אם לקנות יד שניה אז חפש את החנויות המתמחות (אניגמה, פיוטשר, העולם הדיגיטאלי ארמגדון, לא חסר) אני נכוויתי ממוכר לא הגון...
והפולק נותנים צליל שלי באופן אישי מאוד נעים וחם...
...
גיא,
תודה רבה על ההסבר המפורט.
לגבי התכנים כרגע ה-PS3 משמש לי כסטרימר אני משדר דרכו סרטים MKV (כמובן אחרי שהמרתי אותם ,PS3 לא קורא MKV) והסאונד נשאר בפורמט DTS ומשחקים כמובן .
האמת לא הייתי סומך על עצמי לקנות רמקולים יד שנייה אני לא חושב שיש לי מספיק ידע לבדוק האם הרמקול קרוע או לא.
לגבי הפולק אודיו אחי הזמין את ה MONITOR 70 מחו"ל 3300 ש"ח עד הבית אני כנראה יחכה לראות איך הם עובדים עם המגבר שלי.

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #16 

תשקיע ברמקולים ובסנטר, אין לך צורך מעבר לכך… ותמתין לשמוע את ה70, לפחות לא תצטרך להגרר עם המגבר
שמחתי לעזור
גיא, אני ואתה ודי!

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

guy_k כתב:תשקיע ברמקולים ובסנטר, אין לך צורך מעבר לכך… ותמתין לשמוע את ה70, לפחות לא תצטרך להגרר עם המגבר
שמחתי לעזור
...
תודה רבה על העזרה (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

דווקא אפשר לנסות להסתדר על מדפיים סנטר וסאב בתקציב סביר. מהרמקולים שהמלצתי לך לעיל, אתה יכול ללכת על מדפיים במקום רצפתיים וצריך להישאר לך מספיק מקום בתקציב לסאב בסיסי טוב - וורפידייל, מורל, קליפש וכיו"ב מציעים כולם סאבים בפחות מ-2,00 ש"ח שבהחלט מסוגלים להזיז אוויר...

למשל מדפיים מדגם 10.2 של וורפידייל יחד עם סנטר וורפידייל 10CM, או מדגם BX2 של מוניטור אודיו וה-BX סנטר מאותה הסידרה.

bangoo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

epony כתב:דווקא אפשר לנסות להסתדר על מדפיים סנטר וסאב בתקציב סביר. מהרמקולים שהמלצתי לך לעיל, אתה יכול ללכת על מדפיים במקום רצפתיים וצריך להישאר לך מספיק מקום בתקציב לסאב בסיסי טוב - וורפידייל, מורל, קליפש וכיו"ב מציעים כולם סאבים בפחות מ-2,00 ש"ח שבהחלט מסוגלים להזיז אוויר...

למשל מדפיים מדגם 10.2 של וורפידייל יחד עם סנטר וורפידייל 10CM, או מדגם BX2 של מוניטור אודיו וה-BX סנטר מאותה הסידרה.
...
האמת שזאת גם יכולה להיות אופציה אבל אני אוהב יותר את הנוכחות של הרצפתיים
אבל אני פתוח אני ינסה ללכת לחנות מתמחה לשמוע גם מדפיים
תודה בכל מקרה (Y)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #20 

אם הדגש הוא בצורה משמעותית על ק"ב אז אין סיבה מהותית ללכת על רצפתיים כי ממילא כל מה שמתחת ל-80Hz (ולפעמים יותר) יטופל ע"י הסאב.
המדפיים שציינתי לעיל יורדים (עפ"י היצרן) עד ל-40-42Hz, כך שלא צפוי להיווצר לך "חור" בסאונד אם תצרף גם סאב לרכישה.

כאמור, לק"ב הרמקולים הכי חשובים בסופו של יום הם הסנטר (שיותר מ-50% מהסאונד של הבמה הקדמית עובר דרכו) - ולכן למשל המלצתי לך על הסנטר הכי יקר בסדרה 10 של וורפידייל, למרות שיש 2 זולים ממנו מאותה סדרה - והסאב, שממלא את כל החלל בתדר נמוך רב-כיווני ולכן חשוב שיהיה "רציני" ומדוייק, כם אם יש לך רצפתיים.

רק כדי לסבר את האוזן, הייתי אתמול בביקור אצל itay123, שיש לו מלפנים רצפתיים מפלצתיים של B&W מדגם מטריקס 801 (כ"א בגודל של מקרר מיני-בר פחות או יותר!!) עם וופרים של 12 אינץ' שיורדים נמוך יותר מלא מעט סאבים, ועדיין לק"ב גם אצלו אין לסאב תחליף..!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”