לאבא צריך לעזור, לא? :)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
געגע_החשמונאי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן לחברי הפורום המכובדים.

קראתי רבים מהשרשורים בנושא פלזמה נגד LCD ויצאתי עם מסקנה די ברורה:
לפרופיל צפיה של 100% שידורי YES ממרחק של 3 מ' מתאימה פלזמה טובה.
הבעיה שלי מתחילה בעובדה שאבא שלי (שהוא זה שרואה רק טלויזיה ורק מ-3מ') הלך היום ליריד הטלוויזיות שנערך בת"א כדי לרכוש לו בשמחה טלוויזיה חדשה לכבוד המונדיאל.
הוא השווה "בעין" פלזמה ו - LCD (שתיהן 42 אינץ' של טושיבה - WL58 מול WP56). ומצא שה LCD מרשימה אותו הרבה יותר. המסכים, יש לציין, היו מחוברים לאותו מקור (הראו שם הוט ולא DVD איכותי ו"שקרן" של תצוגות).
אבא שלי כבר מוכן לשלוף את הארנק ולשלם 19K טיבין ותקילין עבור ה LCD. אני חושב שהוא עושה טעות שהוא יצטער עליה אח"כ בזמן שהדריבל של רונאלדיניו ישאיר מריחות על המסך החדש והמצוחצח שלו...

אבא שלי במצוקה ומכאן - גם אני, בנו המסור.

מה דעתכם?
ואם אתם מסכימים איתי - איזו פלזמה תתן לו תמורה הולמת במיוחד ל - 20K ש"ח עם פרופיל הצפייה שלו?

מודים מראש - בחור ואביו...
נערך לאחרונה על ידי געגע_החשמונאי ב 27/05/2006 23:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

gotlivm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130

היי

שליחה #2 

לדעתי phd8 של פנסוניק.

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

שלום לך געגע, וברוך הבא לאתר
כמובן שחשוב שאבא שלך יקח בסופו של דבר את המסך שבו הוא ראה את התמונה הכי טובה לדעתו.
מומלץ לפני שקונים לבדוק כמה דגמים (עדיף אפילו בכמה חנויות שונות), ולבדוק את המסכים בכמה תכנים
שונים (עדיף לבדוק כמה דגמים עם אותו סרט ולהשוות), סרט ב-DVD ושידורי טלוויזיה של HOT או YES.
אתם יכולים לבדוק את המסך 42" פלאזמה PHD8 של פנסוניק, (יש קבוצת קנייה שהתארגנה באתר תבדוק בשירשורים האם עדיין אפשר להצטרף במידה ואתה מעוניין).
-golan-

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה #4 

הphd8 של פנסוניק ללא ספק!
20 אלף, ואתה יכול לקרוא ביקורת באתר - ערוך חיפוש.

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563

שליחה #5 

ה LCD הרשימה, בעיקר בגלל רמת בהירות גבוהה יותר שמפיקות בד"כ LCD, ובגלל שהקונטרסט בהן חזק יותר בד"כ.
כשמשווים את הטכנולוגיות, יש הרבה בעד ונגד לכל אחת. יש שרשור בנושא.

אבל, ככל הנראה שבשידורי ספורט הפלזמה עדיפה - למרות שלא בחנתי זאת ישירות.

המלצתי -
זו קנייה גדולה, כסף גדול. אל תחליטו על סמך מבחן קצר כזה - תחקרו את העניין יותר לעמוק, על ידי צפיה נשנית בעוד מסכים. ואם שידורי ספורט מעניינים אותכם - תבקשו שיציגו לכם.

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

שליחה #6 

unsound_methods כתב:ה LCD הרשימה, בעיקר בגלל רמת בהירות גבוהה יותר שמפיקות בד"כ LCD, ובגלל שהקונטרסט בהן חזק יותר בד"כ.
...
8O
:המומה:
אם כבר , אז ההיפך הוא הנכון.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

unsound_methods כתב:זו קנייה גדולה, כסף גדול. אל תחליטו על סמך מבחן קצר כזה - תחקרו את העניין יותר לעמוק, על ידי צפיה נשנית בעוד מסכים. ואם שידורי ספורט מעניינים אותכם - תבקשו שיציגו לכם.
...
א - תודה על התשובות, הן מאוד עוזרות.
ב - מסכים לחלוטין עם הנ"ל. אבא שלי לא פראייר - הוא כבר מסתובב כמה חודשים ובודק מה יש לשוק להציע. המונדיאל פשוט נתן את הפוש...

ואגב - אני מבין מהתשובות שאתם מסכימים שפרופיל שימוש כמו שלו פלזמה תספק הנאה רבה יותר מ LCD?

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

שליחה #8 

אכן,
מה שכן, הייתי מציע שיבחן מסכי 37 מול 42, כי למרות שהתקציב פה נותן אפשרות לרכישת 42, יתכן ואביך יהיה מרוצה יותר ממסך 37 כאשר מדובר במרחק צפייה של 3 מטר
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

shay כתב:
unsound_methods כתב:ה LCD הרשימה, בעיקר בגלל רמת בהירות גבוהה יותר שמפיקות בד"כ LCD, ובגלל שהקונטרסט בהן חזק יותר בד"כ.
...
8O
:המומה:
אם כבר , אז ההיפך הוא הנכון.
...
לצערי לא השתמשתי במינוחים המדוייקים.
אני לא מדבר על יחסי קונטרסט סטטיים כפי שמדווחים היצרנים (בין מסך שחור למסך לבן) - שם אכן לפלזמות יש יתרון, אני מניח שגם בגלל שהשחור שלהן פשוט יותר שחור.

קראתי בסקירה השוואתית של הטכנולוגיות, שבד"כ (כהכללה, ברור שכל מוצר לגופו) רמות הגאמה של LCD גבוהות יותר מאשר בפלזמות, מה שבעצם אומר שכל שינוי קל בעוצמת האות נתפש ע"י העין כשינוי חזק יותר (יחסית) בבהירות - מה שנראה כתמונה עשירה ב"קונטרסט".

כמו כן קראתי שה peak brightness של LCD בד"כ (כהכללה) גבוה יותר מאשר בפלזמות. זו הסיבה ש LCD מתאימות קצת יותר לצפיה במקומות מוארים.

אולי הוטעיתי - אשמח עם עופר יאשר / יבטל את דבריי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #10 

ה-PEAK BRIGHTNESS לא חייב להיות בהיר יותר מפלאזמה, בד"כ מדובר על 500 ניטים (פאנל של NEC, למשל מסוגל להגיע כמעט לפי 3 מזה). אבל בניגוד לפלאזמה, אין חשש לצריבה ולכן הם על מקס' תאורה בעוד שבפלאזמה מנסים לצמצם את כמות האור (בכדי לשמור על הפוספורים לעתיד). לכן, בהשוואה זה לצד זה, LCD בד"כ יראה יותר בהיר.

השאלה לא מה יותר בהיר, כי זה בד"כ לא נורא מעניין. מעניין איך זה בתאורה חשוכה או בלילה, כי שם זה הכשל של כמעט כל אמצעי התצוגה הפופולריים כיום. עם פאנלי LCD בעלי תיאורת רקע דינמיים, ניתן להגיע לשחורים סבירים, ויתרון נוסף של LCD זה בד"כ פילטר קדמי שמונע רפלקציות (מה שגורם למסך להיראות, לפחות בחנות שיש בה אור רקע יחסית בהיר, יותר שחור).

לגבי תנועה, יש כבר פאנלים LCD שאין להם בעיות של מריחה, אני מעריך שלקראת סוף השנה (אחרי CEDIA/IFA) כבר הם יהיו יותר פופולריים (כבר עכשיו יש לפיליפס מודל אחד בחוץ שאין לו כלל בעית מריחה).

יש עדיין בעיות של דיוק צבעים (צבעי עור הגוף נראים פלאסטיים ולא טבעיים), עיבוד תמונה (זה כבר שאלה של עלות, וכאן יש יתרון למותגים גדולים שיכולים לתת מערכות עיבוד תמונה טובות יותר, למרות שהמחירים יעלו בהתאם).

תופעה נוספת שצריך להכיר היא GRAY TO GRAY RESPONSE TIME. בעוד ש-RESPONSE TIME רגיל מודד את הפרש הזמנים בין שחור ללבן, לעיתים לוקח יותר זמן לעבור בין שני גווני אפור. מכיוון שמסך LCD לא מעביר לשחור כל הזמן, הדבר הזה עלול לגרום למריחות פרטים בתנועה איטית וזה כבר אינהרנטי (לא ניתן לתיקון). התופעה הזו גם גורמת לחיזוק יתר של DIGITAL ARTIFACTS, שלצערי אנחנו תקועים איתם גם עם YES וגם עם HOT.

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

השאלה לא מה יותר בהיר, כי זה בד"כ לא נורא מעניין
...
מסכים לחלוטין.
כאמור, מה שציינתי בהתחלה, לצערנו זה מה שתופס את העין הבלתי מנוסה במבט ראשון באולמות התצוגה - ומזה ניסיתי להזהיר.

חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

טוב קצת איבדתי אתכם שם...

שליחה #12 

אבל המסר די ברור.
מאוד עזרתם לי ושוב תודה רבה לכולכם.
שיהיה מונדיאל מצוין!!!
(Y)

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #13 

oferlaor כתב: תופעה נוספת שצריך להכיר היא GRAY TO GRAY RESPONSE TIME. בעוד ש-RESPONSE TIME רגיל מודד את הפרש הזמנים בין שחור ללבן, לעיתים לוקח יותר זמן לעבור בין שני גווני אפור. מכיוון שמסך LCD לא מעביר לשחור כל הזמן, הדבר הזה עלול לגרום למריחות פרטים בתנועה איטית וזה כבר אינהרנטי (לא ניתן לתיקון). התופעה הזו גם גורמת לחיזוק יתר של DIGITAL ARTIFACTS, שלצערי אנחנו תקועים איתם גם עם YES וגם עם HOT.
...
עופר,

אתה יכול להסביר ביתר פרוט איך התופעות הנ"ל גורמות דוקא לחיזוק ה- digital artifacts?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”