מיזם חדש בתחום החינוך
שלום חברים ושבוע טוב,
אני וחבר שוקדים כרגע על פרוייקט חדש בתחום החינוך שלא ידוע לנו שקיים (גם מבדיקה באינטרנט) ורציתי לבקש את עצתכם\דעתכם בנושא.
היות והישגי ילדנו בתחום הלימודים הוא לא משהו בלשון המעטה ביחס לשאר העולם, חשבתי לתת מענה, שכמובן (ואני לא מסתיר את זה) גם יניב לנו הכנסה לא רעה.
בנוסף, בבואנו להקים את המיזם הזה חשבנו על המצב הכלכלי הלא קל ששורר במדינתנו ולהלן הרעיון:
חשבנו להקים מעין מועדון\חוג לשיעורים פרטיים\עזרה בש"ב.
הקונספט: הורה\תלמיד ישלם גלובלית בחודש סכום פעוט של כ-100-200 ש"ח (עוד לא הוחלט סופית המחיר) ובתמורה יכול יהיה להגיע כל יום מ-א' עד ה' בשעות שבין 15:00 עד 20:00, בהם יכול יהיה לקבל עזרה שוטפת בשעורי-בית שקיבל בכיתה.
כמו כן, יכול יהיה לקבל חיזוקים במקצועות\נושאים שהינו חלש בהם ביחס לכיתה. כמו: מתמטיקה, אנגלית וכדומה.
התלמיד יהא רשאי לבוא חופשי כל ימי הפעילות וכל שעות הפתיחה, וכמובן שיהא מחוייב למינימום שעות נוכחות.
זה בגדול. עוד צפויים שינויים.
אני וחבר שוקדים כרגע על פרוייקט חדש בתחום החינוך שלא ידוע לנו שקיים (גם מבדיקה באינטרנט) ורציתי לבקש את עצתכם\דעתכם בנושא.
היות והישגי ילדנו בתחום הלימודים הוא לא משהו בלשון המעטה ביחס לשאר העולם, חשבתי לתת מענה, שכמובן (ואני לא מסתיר את זה) גם יניב לנו הכנסה לא רעה.
בנוסף, בבואנו להקים את המיזם הזה חשבנו על המצב הכלכלי הלא קל ששורר במדינתנו ולהלן הרעיון:
חשבנו להקים מעין מועדון\חוג לשיעורים פרטיים\עזרה בש"ב.
הקונספט: הורה\תלמיד ישלם גלובלית בחודש סכום פעוט של כ-100-200 ש"ח (עוד לא הוחלט סופית המחיר) ובתמורה יכול יהיה להגיע כל יום מ-א' עד ה' בשעות שבין 15:00 עד 20:00, בהם יכול יהיה לקבל עזרה שוטפת בשעורי-בית שקיבל בכיתה.
כמו כן, יכול יהיה לקבל חיזוקים במקצועות\נושאים שהינו חלש בהם ביחס לכיתה. כמו: מתמטיקה, אנגלית וכדומה.
התלמיד יהא רשאי לבוא חופשי כל ימי הפעילות וכל שעות הפתיחה, וכמובן שיהא מחוייב למינימום שעות נוכחות.
זה בגדול. עוד צפויים שינויים.
במקרה נתקלתי בנושא הזה. נשמע מעניין.
במקרה אני עובד בחברה שמנסה לתקוף את בעיות החינוך הקיימות אבל מזוויות שונות לחלוטין. לא ממש קשור לנושא.
שני הסנט שלי- נסו לשקול את העניין שכמעט כל תלמיד שיגיע בשעות הללו יזדקק להנחיה צמודה 1 על 1. קשה לי להאמין שזה יכול לעבוד בדרך אחרת, מאחר שכל תלמיד יצטרך ללמוד ברמה שונה, בקצב שונה, ובמקרה שלכם, מעל הכל, אולי בכלל בנושא שונה. לכן, תחשבו לכמה מורים / מנחים תזדקקו. איך תתמודדו עם מצב שבו הרבה תלמידים מגיעים בבת אחת, ואחרים בהם לא מגיעים תלמידים בכלל. תצטרכו לשלם לכמות גדולה של מנחים שמסוגלים לטפל בעומס מקסימלי, אבל ייתכן שיהיו שעות בהן לא יהיה בהם צורך. אולי תוכלו לפתור את העניין על ידי גמישות בשעות ו"הקפצה" לפי הצורך של מנחים.
גם אם תפתרו את העניין הזה, תצטרכו להסביר איזה יתרון של לקונספט שלכם על פני מורים פרטיים רגילים. צריך לזכור שהחסרון הראשון שלכם תהיה ההמולה שתווצר בחדר / חלל שבו תרצו לעבוד בגלל כמות המנחים והתלמידים השונים שכל אחד מהם בעצם עובר שיעור נפרד.
מאחל לכם שתתגברו על הקשיים והמון הצלחה!
במקרה אני עובד בחברה שמנסה לתקוף את בעיות החינוך הקיימות אבל מזוויות שונות לחלוטין. לא ממש קשור לנושא.
שני הסנט שלי- נסו לשקול את העניין שכמעט כל תלמיד שיגיע בשעות הללו יזדקק להנחיה צמודה 1 על 1. קשה לי להאמין שזה יכול לעבוד בדרך אחרת, מאחר שכל תלמיד יצטרך ללמוד ברמה שונה, בקצב שונה, ובמקרה שלכם, מעל הכל, אולי בכלל בנושא שונה. לכן, תחשבו לכמה מורים / מנחים תזדקקו. איך תתמודדו עם מצב שבו הרבה תלמידים מגיעים בבת אחת, ואחרים בהם לא מגיעים תלמידים בכלל. תצטרכו לשלם לכמות גדולה של מנחים שמסוגלים לטפל בעומס מקסימלי, אבל ייתכן שיהיו שעות בהן לא יהיה בהם צורך. אולי תוכלו לפתור את העניין על ידי גמישות בשעות ו"הקפצה" לפי הצורך של מנחים.
גם אם תפתרו את העניין הזה, תצטרכו להסביר איזה יתרון של לקונספט שלכם על פני מורים פרטיים רגילים. צריך לזכור שהחסרון הראשון שלכם תהיה ההמולה שתווצר בחדר / חלל שבו תרצו לעבוד בגלל כמות המנחים והתלמידים השונים שכל אחד מהם בעצם עובר שיעור נפרד.
מאחל לכם שתתגברו על הקשיים והמון הצלחה!
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
צר לי לאכזב אבל הדבר הזה קיים לתלמידי יסודי וחטיבה בחלק מבתי הספר.
יש משהו שנקרא מועדונית, בו התלמידים מקבלים גם ארוחת צהריים חמה על הדרך, בנוסף לעזרה בשיעורי הבית.
אגב, אני מתנדב כבר חמש שנים בעמותה שבמסגרת הפעילות שלה אנחנו עובדים עם ילדים פעמיים בשבוע, שעתיים כל פעם על תכנים לימודיים וחברתיים. העמותה בה אני מתנדב נותנת מענה לילדים בכיתות ג עד ו.
על כל צוות מתנדבים יש רכזת מקצועית בעלת רקע, נסיון ותואר בתחום.
יש משהו שנקרא מועדונית, בו התלמידים מקבלים גם ארוחת צהריים חמה על הדרך, בנוסף לעזרה בשיעורי הבית.
אגב, אני מתנדב כבר חמש שנים בעמותה שבמסגרת הפעילות שלה אנחנו עובדים עם ילדים פעמיים בשבוע, שעתיים כל פעם על תכנים לימודיים וחברתיים. העמותה בה אני מתנדב נותנת מענה לילדים בכיתות ג עד ו.
על כל צוות מתנדבים יש רכזת מקצועית בעלת רקע, נסיון ותואר בתחום.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- roeitag
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 238
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
לדעתי קשה מאוד יהיה להצליח בפרוייקט כזה.
אני השתתפתי בפרוייקט של חברת eTeacher שבמהותו היה די דומה לרעיון שלך, אבל הוא פנה לקהל גדול יותר מפני שהשיעורים הועברו דרך האינטרנט ולכן המשתתפים (תלמידים ומורים) לא הוגבלו מבחינה גיאוגרפית. תלמיד שנרשם לפרוייקט יכל להיכנס לתור של מורה אחד (מתוך מס' מורים בכל מקצוע) ולקבל עזרה בשיעורי הבית או הנושא שהוא לא הבין בכיתה. כל שיעורון כזה היה מוגבל בזמן (15-20 דקות בערך) והתלמיד יכל להיכנס לכמה שיעורונים שרצה בין השעות 18:00-22:00. בשנתיים שלוש הראשונות זה נראה כמו הצלחה גדולה אבל לאט לאט הפרוייקט הלך ודעך.
לדעתי הסיבה העיקרית לכשלון אפשרי של תוכנית כזו היא העובדה שילדים (ובעצם כולנו
) לא אוהבים להמתין בתור, במיוחד לא בשעות האלו של היום ובטח שלא על שירות ששילמו בעבורו. לכן יש צורך במספר לא קטן של מורים שבחלק נכבד מהזמן יהיו חסרי מעש.
אני השתתפתי בפרוייקט של חברת eTeacher שבמהותו היה די דומה לרעיון שלך, אבל הוא פנה לקהל גדול יותר מפני שהשיעורים הועברו דרך האינטרנט ולכן המשתתפים (תלמידים ומורים) לא הוגבלו מבחינה גיאוגרפית. תלמיד שנרשם לפרוייקט יכל להיכנס לתור של מורה אחד (מתוך מס' מורים בכל מקצוע) ולקבל עזרה בשיעורי הבית או הנושא שהוא לא הבין בכיתה. כל שיעורון כזה היה מוגבל בזמן (15-20 דקות בערך) והתלמיד יכל להיכנס לכמה שיעורונים שרצה בין השעות 18:00-22:00. בשנתיים שלוש הראשונות זה נראה כמו הצלחה גדולה אבל לאט לאט הפרוייקט הלך ודעך.
לדעתי הסיבה העיקרית לכשלון אפשרי של תוכנית כזו היא העובדה שילדים (ובעצם כולנו
"קנאת סופרים, תרבה חכמה"Nissim כתב:כל הכבוד על היוזמה.
מהיכרות בסיסית עם הנושא, נראה כי עלות הפעילות דומה לעלות הנגבית עבור שירותים דומים.
אני לא יודע האם אתם מודעים לכך אבל בתחום הזה קיימת תחרות לא קטנה מצד עמותות רבות.
בהצלחה....
שני סנט?! אולי שני מליון דולרMovieBit כתב:במקרה נתקלתי בנושא הזה. נשמע מעניין.
מאחל לכם שתתגברו על הקשיים והמון הצלחה!...
אחלה עצות. תודה
בכנות שלא ידעתי שזה קיים, למרות שהיה לי נוח לחשוב שיש דברים דומים.tvholic כתב:צר לי לאכזב אבל הדבר הזה קיים לתלמידי יסודי וחטיבה בחלק מבתי הספר.
על כל צוות מתנדבים יש רכזת מקצועית בעלת רקע, נסיון ותואר בתחום....
ואני חושב שדווקא אם זה קיים=אז המודעות קיימת, ואז חסכנו בשיווק והכנסת הנושא לתודעת ההורים\התלמידים.
ותמיד טוב לתת תחרות בשוק, ושהטוב ביותר, ינצח
הרעיון שהעלית פה - ואני חושב גם שבלי קשר אלינו, הוא מעולה - קיים גם במקום כמו "וול-סטריט" (לימודי אנגלית ברחבי הארץ). אני חושב שההורה ירצה שהתלמיד שלו יקבל משהו יותר מוחשי. לגבי התיכון, אולי זה יכול לעבוד. להמתין בתור? לא אם כיתת הלימוד תהיה מוגבלת ל-5 תלמידים+מורה. (שזה אגב, אם לא הזכרתי כבר, חלק מהקונספט).roeitag כתב:לדעתי קשה מאוד יהיה להצליח בפרוייקט כזה.
לדעתי הסיבה העיקרית לכשלון אפשרי של תוכנית כזו היא העובדה שילדים (ובעצם כולנו) לא אוהבים להמתין בתור, במיוחד לא בשעות האלו של היום ובטח שלא על שירות ששילמו בעבורו. לכן יש צורך במספר לא קטן של מורים שבחלק נכבד מהזמן יהיו חסרי מעש.
...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
את האמת, מחר יש לי סדרת פגישות.MartinHSabag כתב:בנית תוכנית עסקית?...
הראשונה עם מורה פעילה.
השניה עם מחלקת החינוך בעיר.
השלישית עם נציג מט"י.
אחרי כל אלה, אני מאמין שהקונספט יושלם, וכמו כן, תכנית עיסקית.
אגב, ייתכן ותהיה לי מעט עזרה מהרשויות בסבסוד המחירים וכמו כן, בכיתות - לפחות בהתחלה, כך שהעלויות לא תהיינה כל-כך גבוהות ביחד לשאר העמותות שעושות הכל לבד.