Foxconn Netbox as HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש HTPC זול (דגש על זול, מדובר במכשיר נוסף שאולי יעבוד כמה שעות בשבוע ויחובר לטלויזיה ברזולוציה של 720P).
ראיתי שאחת החנויות ברשת מוכרת את הדגמים nT330i שכולל מאיץ ION דור ראשון וATOM330 והדגם nT525 בעל מעבד גרפי של INTEL אך עם מעבד D525.
חשבתי ללכת על nT330i (מחיר של 1000 ש"ח) להוסיף לו זיכרון (130-180 ש"ח) ולהריץ XBMC מכונן פלאש + שלט (שכבר יש לי) סה"כ סיפור של 1200 ש"ח.
היתרון של המכשיר, זה גם החיסרון שלו והוא המאיץ הגרפי ION מדור ראשון שנחשב חזק משמעותית מהדור השני ולכן מתחממם יותר, ובתוספת המעבד כפול הליבה ATOM330 משמע המאווררים יעבדו קשה מאוד לקרר את העסק.
(ראוי לציין שאני רואה בשקט כערך עליון), עפ"י התמונות מהמדריך באתר היצרן נראה שהאוורור זהה לזה שמשמש מחשבים ניידים, האם קיימים מאוורר שקט מתאים שניתן להחליף את המאוורר המקורי בו?

ואולי בכלל אפשר ללכת על nT525 (בסביבות 900 ש"ח) עפ"י המפרט חיבור הHDMI שלו תומך עד 720P, אך האם המעבד יצליח לפענח וידאו באבחנה של 720P? (תכנים מהאינטרנט והסרטות משפחתיות) ואם בכלל יוכל לדחוף את הממשק הגרפי של XBMC?
אם כן, האם קיים יתרון מבחינת תצרוכת האנרגיה והחום שנוצר למעבד D525 שבסופו של דבר יצטרך להתמודד לבדו עם פענוח הוידאו?

הפוסט קצת מבולגן אז אני אנסח את שאלותי:
1. האם מישהו מכיר את הסדרה הזו של Foxconn ?, איזה דגם בבעלותו? מה מידת הרעש?
2. האם nT525 יכול לפענח ולהציג 720P ללא גמגומים?
3. האם מישהו להחליף מאוורר או מכיר מאוורר שקט מתאים?
4. האם קיימת חלופה עד 1000-1100 ש"ח (ללא זיכרון ודיסק קשיח)?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

2. ל-525 יש צ'יפסט מסוג Intel Pineview-D. עד כמה שידוע לי, זה כרטיס מסך חלש יחסית וללא יכולת פענוח חומרה של תכני HD. לכן, תהיה לך רק יכולת ניגון 720P בפענוח תוכנה ורק ע"י המקודד היעיל בתשלום שנקרא CoreAVC.

מדובר במחשב זעיר ומוכן. אני לא בטוח שאפשר להרחיב לו זכרון או מאוורר כל כך בקלות כמו שעושים למחשב מורכב גדול יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #3 

לגבי הזיכרון - במחיר שהצגתי המחשב מגיע ללא זיכרון ופשוט צריך להתקין לו מודול DDR של מחשב נייד.
המאורר יושב מעל Heatsink שנראה זהה לזה של מחשבים ניידים (יצא לי לפרק כמה), לא אמורה להיות בעיה לשלוף את המאורר ולהחליפו באחר, משיטוט ברשת מאווררים של פירמות שונות נראים די זהים
http://cgi.ebay.com/Asus-W3000-A6000-A8 ... 3caf01a99e
http://cgi.ebay.com/NEW-Toshiba-Satelli ... 2c5b27b180
השאלה עד כמה הם זהים, וקיימת בעיה כמובן למצוא מאוורר כזה שהוא גם שקט.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #4 

נראה זהה זה לא אומר שהוא זהה, רק אחרי שיש לך אותו ביד תוכל לדעת בוודאות

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”