הקדמה קצרה:
למי שראה את השרשור ולמי שלא לפני חודשיים בערך רכשתי את רסיבר מדגם Pioneer SC-37 (הדגם המקביל ל - LX83)
מאותו היום אני "חופר" ובודק אילו רמקולים אני יכול להתאים לתקציב של 7,000 ש"ח עבור רמקולים קידמיים בלבד.
היו לי מס' התלבטויות בין רמקולים מדפיים לבין רמקולים רצפתיים, תמיד קראתי ושמעתי שהאפקט של רמקולים רצפתיים מתעלה על מדפיים אך עדיין החלטתי לבחון את הנושא בראש פתוח וללא דעות קדומות.
רמקולים מדפיים שבדקתי:
1) Paradigm Titan v6 - מחירון: 4,000 ש"ח
2) B&W CM5 - מחירון: 7,400 ש"ח
3) Monitor Audio RX2 - מחירון - 5,700 ש"ח
כמובן שמדובר על מחירי מדף ולא מחירים לאחר התמקחות.
לאחר השוואה מעמיקה, אין ספק שהרמקול שלקח בגדול (מחיר מול תועלת) הינו Paradigm.
במה גדולה, דינמי ובעל נפח באס מרשים לגודלו וכמובן המחיר...
לאחר שסיימתי את הסשן הנ"ל החלטתי להעמיד למבחן רמקולים רצפתיים:
1) B&W CM8
2) Monitor Audio RX6
3) Focal 7xx
4) Elac (לא זוכר את הדגם)
5) Paradigm Monitor v11
אתחיל בזה שכל רמקול רצפתי שבחנתי מול המדפי היה בעל יתרון בולט ומאוד משמעותי לטובת הרצפתי, אין פשוט מה להשוות, עולם אחר לגמרי (כמובן שתלוי בגודל החלל...)
לאחר שמיעה מרובה לא היה לי ספק (מבחינתי לפחות) ש - Monitor Audio RX6 בעל הסאונד שאני מחפש (לא יצא לי להשוות מול CM8)
החלטתי עדיין לא לרכוש את ה - RX6 לפני שאני בוחן את ה - CM8, נציגי חברת "פיוז" היקרים דאגו לי לסשן האזנה CM8 vs RX6.
לסשן הזה הגעתי עם אחי כיוון שהוא בהתלבטות זהה לשלי.
לאחר 5 דקות האזנה ולאחר ששגעתי את ברק (נציג חברת פיוז) לעבור בין רמקול לרמקול ישר המבטים שלי ושל אחי התנגשו ולא היה ספק שהמוניטור בעל צליל חם יותר, מפורט יותר, נעים יותר, בעל נפח באס מרשים יותר פשוט לא האמנתי שהרמקול הצנוע והאלגנטי הזה
יוציא סאונד כל כך מרשים, מרשים כל כך שחברות מקבילות בעלי תג מחיר יקר משמעותית נשמעו רזים, יבשים ואני אעז לומר משעממים.
הרמקולים הנ"ל היו משודכים להגברה של LX72 והרמקולים ימוקמו בעתיד (הקרוב) בחלל של 40 מטר.
כמובן שהשלב הבא הינו השלמת הסט (סנטר, סראונד)
זאת ההזדמנות להודות לחברת "פיוז" במיוחד לברק וניסן על השירות המקצועי, הסבלני והסובלני (אני יודע שלא היינו קלים אבל רמקולים לא קונים כל יום
חשוב לי לציין שכל מה שכתבתי הינו על פי טעמי ודעתי בלבד (ועוד כמה אנשים שהיו שם
לפני שעה קלה הגיעו הרמקולים ולצערי הייתי חייב לחזור לעבודה (אין יותר קשה מזה, לחזור לעבודה ואפילו לא לפתוח את הקרטונים
להלן מס' תמונות ראשוניות: (אני כמובן אעלה תמונות נוספות ברגע שאני אגיע הביתה, כרגע נסתפק בקרטונים