אני שמח שהצלחתי להעביר לכם ולי ערב מהנה של קולנוע ומוזיקה (למי שנשאר) וכמובן ערב בו פגשתי את אמיר (amira) וניר (ni-ro) הנכבדים, שהתגלו כחברים מקסימים עם ידע רב בנושא וכמובן שיחות האקטואליה בנוסף לאודיו שנכנסנו עליהם, סה"כ נהניתי, אכן ישנו שיפור משמעותי אם לא מהותי בקונפיגורציה החדשה של 9.1, ואכן המיצוב החדש של הסאב (שאני בהחלט מוריד בפניו את הכובע יותר מתמיד) עושה הבדלים עצומיים בהעברת התחום התחתון כפי שיואב רשם, מדוייק, נקי ומלא וכמובן בדיוק איפה שצריך...
הכיול המחודש של audyssey בהחלט עשה עבודה "גיאונית"...אמנם כיוונתי עם מטר בצורה מדוייקת כל מיקום (8 סה"כ) בעת הכיול...ועל כן התוצאה מדוייקת, מפורטת ואיכותית מתמיד.
נכון, אין ספק שבכדי להגיע לתוצאה יותר "אידיאלית" עבור המשתמש, יש להשלים ידנית, למשל crossים שיתאימו יותר לטעמך האישי...האמת מבחינת ה-cross רק את הסנטר שיניתי (בניגוד לכיול הקודם שחשתי צורך לשנות את כל הרמקולים)...ושיניתי אותו רק כדי שיתאים perfectly ויהיה תואם באחידות הבאס עם ה-801 שזו משימה לא קלה...כי ה-801 לבד נשמעים כמו שני סאבים בפני עצמם...
התוצאה, במה אחידה (ללא "חורים")...כאשר לא מבחינים מהיכן מגיעים צלילי הסנטר והבמה נשמעת פתוחה ומלאה...מה עוד שה-9.1 יוצרים אחידות עוד יותר משובחת עד למצב שהשמע נשמע בוקע ישירות ממסך ההקרנה.
וכמובן שקיפות הסאב, הסאב כאמור כיום יושב בין שני ספות הישיבה כאשר יחסית הוא מקורב לצופה, ועל כן, הכיול של audyssey הצליח להביא את הסאב "רחוק" ממך...ובהחלט הצליח להעלים את תדרי הבאס שלא יהיו לוקליים אלא diffusים..ז"א הפיזור טבעי, אמיתי ונכון...במיוחד בחלל קטן יחסית כמו שלי...אך התוצאה, מלאה, עשירה, פאנצ'ית ובעלת אימפקט מטורף, כפי שלא שמעתי (בחיים) מהסאב שלי...שאני כה מעריך אותו כיצירת המופת האחרונה של חברת AVANCE האגדית עד שהעבירה את ידייה לחברת GAMUT.
על כן התחלנו עם קולנוע עתיר אפקטים בשביל כמובן הרושם והיכולות של המערכת גם "בעומס" כבד של -10db-...ואף צפונה...בניגוד למערכות רבות ששמעתי, המערכת הפכה לדינאמית, יציבת איתן, ונאמנה עוד יותר בהעלאת העוצמה...אין לי מילים, קולנוע...
יאללה מתחילים:
הקולנוע היה ב-mode של
THX ULTRA 2 9.1
הסרט הראשון שהתחלנו איתו, הינו הסרט
TRON LEGASSY, החדש והמשובח, סצינת האופנועים.
ב-קובץ MKV בפסקול dts. (בקרוב גם יהיה הבלוריי עם dts master 7.1)
בסרט זה למשל, הסראוונד מאוד "נפחי ומלא" עם פחות details אלא יותר show.
וכמובן המעברים של המירוץ נשמעים היטב בכל חלל הסלון...
בסרט זה היה לבני סוגייה לגבי דינאמיות הסנטר...זאת משני סיבות לדעתי עיקריות:
א.ישנו הבדל מהותי בין dts ל-dts master ואני מרגיש זאת אצלי בהחלט.
ב.התוודאנו יחד ש-הגדרת ה-THX RE-EQ במצב on חותך את הדינאמיות ועם זאת את הגבוהים, עד שהעברנו למצב off, בהחלט אהבתי את התוצאה של RE-EQ כמעט בכל סרט (מתוך הרגל שמיע)...במיוחד כאשר עבדתי עם מגברים דינאמיים במיוחד שצריכים את "הרסן" הזה לפעמים,
אך כיום התוודאתי שה-RE-EQ יכול להזיק מאשר לשפר...במיוחד עם ההגברה הנוכחית שאופייה מעודן מאוד,ברגע שהגדרנו למצב OFF, המערכת התעוררה לחיים ונשמעת דינאמית במיוחד.
ובני היה עם חיוך, מאוזן לאוזן...ובהחלט חש את השיפור שהיה חסר/הפריע לו...תודה בני.
הסרט השני היה
prince of percia (הנסיך הפרסי) בקובץ BD מלא.
סאונד DTS MASTER בפוסט פרוססינג של THX 9.1
סצינת הכיבוש, מאחר שביטלנו את מצב ה-RE-EQ אני באופן אישי התלהבתי מהנשמע, פירוט מצויין, מעברי החצים היו "מושלמים" ונורו מכל פן בחלל, וכמובן דינאמיות הבמה הקדמית נשמעה מצויין...
לאחר מכן עברנו כמובן לסרט שכולנו זוכרים היטב והוא
הסצינות המוכרות + סצינות הדרקון/ציפור האדום ...ניר בשלב זה כבר כמעט התעלף מרוב אושר...והאחרים כמוני היו מהופנטים...
הבא בתור,
transformers 2 בקובץ BD מלא.
סצינת הקרבות לקראת סיום הסרט, שם תחושת ה-360 מעלות של all surround היתה נהדרת, דנאמיקה אחידה מכל כיוון...היה מצויין...
הבא בתור היה
2012 בקובץ BD מלא.
הסראוונד היה כ"כ מלאה ועשיר עמוס ב-detalis ברמה שהכי הרשימה אותי...
וכמובן הסאב שהרעיד ונתן את תחושת ההרס הנורא בסרט, היה מושלם בעיני...ויותר "מסיבי" ומורגש ממה ששמעתי באולם הקולנוע בזמנו...
והאחרון חביב, אני התעקשתי הוא שני סצינות מהסרט
spiderman 3, בקובץ BD מלא.
סאונד PCM 5.1 בפוסט פרוססינג של THX 9.1
התעקשתי מסיבה פשוטה, שבמערכות רבות סאונד הסרט יכול להיות מאוד "רזה וצורם"...
(במיוחד כאשר שמעתי לראשונה את הסרט ב-BD HD עם ה-LX70 ורמקולים של klipsch, בעת ההדגמה ב-2008 בתערוכת האודיו קולנוע של האתר)
הראיתי אצלי, כמה הסרט הוא עשיר, מפורט ודינאמי במיוחד...
הסצינות היו של המרדף של הארי אוזבורן אחר פיטר פארקר כאשר הוא תוקף אותו ישירות מהקטנוע...
וכמובן סצינת ה-קורת פלדה שמתנגשת והורסת את הקומה בה מצטלמת הדוגמנית והצלתה ע"י ספיידי...
בשני סצינות אילו, הסראוונד היה מסיבי ומלא, מפורט ודינאמי במיוחד...והסנטר נתן boost איכותי וקולנועי מאוד.
אם אני יכול לסכם את "השדרוג" והמעבר ל-9.1:
1. הבמה הקדמית "גדולה" יותר,מלאה ואחידה יותר מתמיד.
2. החיבור בין החזית, לצד ולאחור, מצטיירת כגוף אחד וכמעבר סאונד אחיד ורציף...ללא שום "חורים"...במערכות רבות ששמעתי ישנה תופעה החוזרת על עצמה, של הפרדה טוטלית בין החזית הקדמית לאחורית, אין את חלל התווך בינהם וקשר בין החזיתות מה שמזיק ופוגם בחוויה התלת מימדית, התוצאה כיום אצלי, היא חיבור הומוגני והרמוני ואחיד בין כל החזיתות מה שמאפשר סאונד in front to side to middle ו-to back וחוזר חזרה...כמעגל עם נפח של 360 מעלות!
יואב ובני נאלצו ללכת, ונותרנו אני, ניר ואמיר, התקשקשנו והכרנו יותר...וזאת על מסכת דו ערוצית של ה-801 עם שילוב ה-GAMUT...ואכן התוצאה הייתה מצויינת כפי שהרגשתי לפני...ושמחתי לראות את ניר ואמיר כה נהנים מהתוצאה...
סה"כ ערבים מצויינים המצליחים ל"שדרג" את האווירה בפורום ובמציאות הלא וירטואלית, ערבים מגובשים ומהנים במיוחד כאשר התחביב המוכר שלנו הוא נושא המפגש ונושא השיחה..בין היתר...
היה לי כיף ומהנה..see ya next time...