חשקה נפשי ב-3D

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
roig פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 436
שם מלא: רועי גואטה
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

מדגדג לי לשדרג את הפלאסמה הישנה שלי (פנסוניק PV80) למסך 50 אינץ תלת מימד.

מהי המלצתכם כאשר הכיוון הוא פנסוניק אך אני לא מקובע.
אשמח להמלצות ובנוסף לדעת האם יש הבדלי איכות משמעותיים בין הדגם היוצא של פנסוניק לדגם הנכנס?

המסך יחובר דרך הרסיבר(תומך HDMI 1.4) לHTPC,סטרימר,יס טוטאל ו-PS3.
אופי השימושים מתחלק כך:50% סרטים מהסטרימר/מחשב(בעיקר 1080P או ריפים מלאים),30% יס ו-20% PS3.
חשוב לי לקבל מסך שישמש אותי לטווח ארוך עם איכות תמונה בלתי מתפשרת(כמובן במסגרת התקציב)גם ב-SD וגם בHD וכמובן נושא העיצוב לא פחות חשוב.
בנוסף עניין התלת מימד מאוד עקרוני לי מאוד,לא בא לי לקנות מסך שהתלת מימד הוא גימיק אלא תכונה בלתי נפרדת.
אין לי בעיה לקנות מייבוא פרללי כל עוד תמליצו לי על יבואן אמין עם גב חזק בנושא האחריות.

התקציב הוא 10K +- במזומן.

תודה

spazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

ב 10K אתה לא יכול לקנות פנסוניק תלת מימד

מעבר לזה שלדעתי תלת מימד נראה עלוב בגודל 50 אינץ'

roig פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

spazzz כתב:ב 10K אתה לא יכול לקנות פנסוניק תלת מימד

מעבר לזה שלדעתי תלת מימד נראה עלוב בגודל 50 אינץ'
...

לגבי המחיר רשמתי שאני גמיש.ובלי שום קשר תתפלא שכן אפשר.אני מזכיר שאני משלם במזומן.בהרבה מקומות מקבלים הנחה יפה נוספת.

לגבי הגודל למה את חושב שזה נראה עלוב?

spazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

הגודל לא עלוב

אמרתי שתלת מימד נראה עלוב בגודל כזה בגלל החויה של התלת מימד זה נותן תחושה של מסך קטן יותר

אני גם התלבטתי לגבי מסך זה ובחרתי ב 60" 3D :lol:

roig פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

60 גדול לי מידי למרחק ולקיר עצמו. אין ספק שבמקרה הזה הגודל כן קובע.
אם אתה אחרי המסע חיפושים אשמח אם תשתף אותי בהתלבטויות ומה בסוף קבע את הבחירה שלך.

roig פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

מישהו???

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #7 

משפט אחד אצלך תפס אותי
"חשוב לי לקבל מסך שישמש אותי לטווח ארוך"
אבל הנה לאחר כ3-4 שנים אתה כבר מחפש להחליף מסך
כלומר זה נקרא אצלך טווח ארוך?

- דבר שני, לא הייתי מנפנף בעובדה שאתה משלם במזומן כי יש בפורום גם עובדי מס הכנסה/מעמ :lol:
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

roig פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

כן 4 שנים זה הטווח שנראה לי הגיוני.

ולגביי המזומן הכוונה היתה כמובן שאקבל קבלה.
מניסיוני מזומן תמיד עדיף על אשראי.
כמו שאומרים ״כסף מעוור עיני צדיקים״ ואני מוסיף מזומן מעוור הרבה יותר :D

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #9 

מספיקלי כתב:משפט אחד אצלך תפס אותי
"חשוב לי לקבל מסך שישמש אותי לטווח ארוך"
אבל הנה לאחר כ3-4 שנים אתה כבר מחפש להחליף מסך
כלומר זה נקרא אצלך טווח ארוך?

- דבר שני, לא הייתי מנפנף בעובדה שאתה משלם במזומן כי יש בפורום גם עובדי מס הכנסה/מעמ :lol:
...
האם בעיניך כל תשלום במזומן הוא תקבול בכסף שחור ?? או שזאת היתה בדיחה ? :roll:
4 שנים זה נחשב טווח ארוך דיו בשביל להחזיק מסך אלא אם כן אתה חושב שצריך להחזיק 10 שנים
ויותר ואז כמעט שלא היה צורך בפורום מסכים... :)

MovieBit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

לי יש את ה51D8000 של סמסונג, אבל לא ראיתי את ה50VT30 של פנסוניק, אז אני לא יכול לחוות עליו דעה ישירה.
אתה יכול כמובן גם לשקול דגמים מסדרות נמוכות יותר - לסמסונג יש השנה גם את D7000, D6500, ועוד כל מיני Dים שמסוגלים להציג תלת מימד :wink:
למיטב ידיעתי, לפנסוניק יש את GT30 וST30 שתומכות בתלת מימד.
ראיתי לא מעט ביקורות חיוביות על המסכים של פנסוניק, ונראה שST30 נותן את הValue for moneyהכי טוב.
לגבי הVT30, הביקורות שלו טובות מאוד, אבל לא נראה שיש שם קפיצת מדרגה מול הVT20/25 אלא שיפורים קלים בלבד.
לגבי D8000, מאחר שיש גם פלאזמה וגם LED זה קצת מבלבל, ביקורות מקיפות הצלחתי למצוא עד כה רק לדגם הLED (שמתחיל באותיות UE/UN), ולא לפלזמה. חלק מהביקורות מהללות את המסך וחלק ציינו אותו לחיוב, אבל אמרו שקיימת בעיית עננות חריפה מהצפוי (זה Edge LED).
אם אתה מחפש מסך בגודל של בערך 50 אינצ' אני חושב שהתחרות עבורך היא רק בין הפלזמות שמגיעות בגדלים האלה D7000 מול GT30 או D8000 מול VT30 בגזרה היקרה יותר, הLED של סמסונג מגיע בגדלים 46,55 ו-65 ולכן לא רלוונטי.
אנסה לסכם את היתרונות של כל מסך עבורך, לפי מה שקראתי ולפי מה שניסיתי בעצמי כמובן.
פנסוניק:
- לפנסוניק ככל הנראה יש שחורים טובים יותר, אבל זה לא בטוח לחלוטין, לפי בדיקות שנעשו (לא מספיק מקיפות) כנראה שההבדל הוא קטן מאוד ברוב גדלי הפאנלים הזמינים, ובחלקם די זניח.
- עיצוב סולידי אך מרשים בהשוואה לדגמי 2010 (הVT30 נראה כמו אייפון ענקי, כל המשטח הקדמי עשוי משטח אחיד של זכוכית).
סמסונג:
- דיוק טוב יותר בצבעים וצבעים "חיים" יותר. זה לא משהו בטוח, מאחר שאין עדיין ביקורות מקיפות למסך, אבל מהשהו שראיתי שנאמר מספר פעמים על ידי מכיילים מקצועיים בAVSForum.
- חיבוריות ושירותי רשת - הסמסונג ממש לוקחת בגדול בתחום הזה. הWIFI מובנה במסך ולא צריך דונגל. הממשק של SMART HUB הוא מאוד מוצלח. יש הרבה אפליקציות (למרות שלטעמי עדיין לא מספיק, וחלק מהקיימות דורשות ליטוש קל) שניתנות להורדה מה"חנות" (כולן כרגע חינם), הן כוללות ישומים לחיבור יעודי לרשתות חברתיות, טלוויזיית רשת - youtube, vimeo ועוד, רדיו אינטרנט, משחקים, מידע שימושי ועוד הרבה. למסך יש דפדפן רשת שעובד בצורה מלאה על כל אתר שניסיתי, הוא תומך בFlash Player 10.1 (המסך גם מריץ אפליקציות שנכתבו בAIR 2.5, למיטב הבנתי, אבל זה לא ממש קשור), ותומך לחלוטין בעברית (למרות שהדגם שלי בכלל אמריקאי :lol: ). הייתי ממשיך לדבר עוד על הפיצ'רים בתחום הזה, אבל זה לא ייגמר.
- בנושא התלת מימד, כמו שדור אמר סמסונג עשתה קפיצת מדרגה השנה. אני לא מומחה, ולא צפיתי בהרבה תלת מימד בטלוויזיות לפני כן, אבל ראיתי קצת את הC7000 בחנות. המסך החדש מציג תלת מימד בצורה הרבה יותר מוצלחת וקלה לצפייה מC7000. כבר עברתי איתו מספר שעות רצופות של תלת מימד, ולא הרגשתי עייפות או כאבי ראש, וגם לא אצל החברה שבד"כ נוטה להתלונן :wink: לא הבחנתי בכלל בCrosstalk במסך, אבל ייתכן שיש ממש מעט Ghosting שהצלחתי להבחין בו בחושך מוחלט, למרות שייתכן שזה היה בגלל התוכן. המשקפיים של השנה הן כנראה המשקפיים המוצלחות ביותר שמוצעות מבין כל היצרניות - למיטב ידיעתי הן היחידות בינתיים שמסתנכרנות באמצעות BT ולא IR, הן סופר קלות (כולן, אבל הדגם היקר יותר שאני קניתי ממש קל) לא מרגישים את המשקל על הפנים והן לא מחליקות למטה לעולם. הדגמים היקרים יותר גם יכולים להתאים היטב מעל משקפיי ראייה ולהיצמד אליהן. המשקפיים נדלקות אוטומטית ברגע שמוצג תוכן 3D על המסך, או כאשר כבר מוצג תוכן, אבל מרימים וחובשים אותן על הפנים, ונכבות אוטומטית כאשר אחד מהתנאים מתבטל.
- השלט (רק בגרסה האמריקאית, באירופאית הוא לא מגיע כלול) הוא אחד השלטים המוצלחים ביותר שיצא לי להיתקל בהם. זה שלט דו צדדי. בצד ה"רגיל" שלו הוא נוח מאוד, המקשים גדולים ומסודרים בצורה טובה וקלה לאיתור ויש לו תאורת לילה צבעונית ויפה. בצידו השני- הוא מקלדת QWERTY מלאה שמסתנכרנת דרך BT עם המסך. בצד הזה יש גם משטח עקיבה קטן אך נוח שמתפקד כעכבר כשנמצאים בדפדפן ומסך LCD פשוט (לא צבעוני) שמציג את מה שהקלדת כדי שלא תצטרך להרים את העיניים למסך לאחר כל אות. רק כדי לא לפתח ציפיות מוגזמות אציין שלא ניתן כרגע להקליד עברית דרך המקלדת. (אנגלית / צרפתית / ספרדית בלבד).
- ולסיום, העיצוב. בניגוד לפנסוניק, סמסונג מציעים עיצוב יותר יוצא דופן שמשך את המבט של כל אדם שנכנס הביתה מיידית. כדאי שתסתכל קצת על תמונות, כי זה עיצוב שאוהבים או ששונאים (אני אוהב :D ).

אני מניח שאתה כבר יכול לנחש שאמליץ לך על הסמסונג. :roll: מה לעשות אני כבר משוחד :lol:

הזכרתי כבר שבגודל הזה מקבלים אינצ' "חינם"?! :wink:

roig פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

Moviebit המון תודה על התשובה המפורטת.
האם אתה ממליץ על חנות מסויימת באזור המרכז?

אשמח לעוד המלצות מעוד חברים.

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #12 

יש לי את ה- 50VT20 מיורוקום והיא במסגרת התקציב שלך. מומלצת בחום. ע"פ הביקורות הדגמים החדשים של פנאסוניק אכן לא מהווים קפיצה משמעותית (ובכל מקרה נראה לי שמעבר לתקציב שלך). מחיר ומקום קניה אני יכול למסור לך בפרטי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”