הויואלדי שלי במכון התקנים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
buoncaffe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הזמנתי מגסטרו ליין ויואלדי 2 של לה ספציאלה. התקשרו מגסטרו ליין להודיע שהמוכנה הגיעה, אך היא עוברת דרך מכון התקנים. כבר בהזמנה הבנתי שלמכונה הזו אין תקן עדיין, אבל כעת אני מודאג שהמכונה שלי תעבור שם בדיקות שונות, אולי אפילו שימוש נסיוני. אם זה נכון, לא רק שלא אקבל מכונה 'מהניילון' אלא שגם גסטרוליין לא באמת מפקחים על מה שעושים אתה שם. האם אני צריך לחשוש שלמעשה אני מקבל סוג של מכונה 'מתצוגה' כי היא עברה שימוש ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

באמת מעניין מה עושים במכון התקנים.

האמת שדי מוזר בכלל שצריך את מכון התקנים בדרך, כי יש למכונות האלה אישורים אירופאיים ואמריקאים (CE וכו').
לדעתי מכון התקנים מסתפק בלראות אישורים מחו"ל ואז רק בודק checklist של התאמה לישראל, כמו וולטאז', תקע מתאים וכו'.

אבל זה רק ניחוש...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ooolazy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

ישנן מכונות קפה בישראל (חלב של תנובה!!!! 3%) מוזר מאוד שהם לקחו אותה לבדיקה... אל תדאג זה לא ייקח הרבה זמן

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #4 

ראשית,מכונה חתיכית לאלה,מזכירה קצת את אחד מהדגמים של bezzera.

שנית,באמת מוזר שמכון התקנים לוקח מכונה בודדת ממשלוח בודד לבדיקה,בדרך כלל הם לוקחים דגימה ממשלוח,וגם אז הבדיקות לא הכי נעימות שבעולם.

יתכן וכפי שנאמר,הם יבצעו בדיקה בסיסית של התאמות החשמל לארץ,וכיוצא בזה.

תתחדש ותהנה.

buoncaffe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

איך לברר

שליחה #5 

הסיפור הוא שגסטרוליין לא משווקים את המכונה על בסיס קבוע וכנראה יעברו כעת תהליך עקרוני של קבלת אישור למכור אותה מסחרית.
איך אני מברר מה בדיוק הם עושים למכונה? הרי ברור שאם זה יותר מבדיקה 'בירוקרטית' של ניירות, אני לא מוכן שזה יהיה על הגב של המכונה האישית שלי.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #6 

קבל.
http://www.sii.org.il/200-he/SII.aspx
דבר עם ראש המעבדה,הוא יתן לך תשובות,הם נחמדים ומחוייבים לצרכן.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #7 

moti_r כתב:באמת מעניין מה עושים במכון התקנים.

האמת שדי מוזר בכלל שצריך את מכון התקנים בדרך, כי יש למכונות האלה אישורים אירופאיים ואמריקאים (CE וכו').
לדעתי מכון התקנים מסתפק בלראות אישורים מחו"ל ואז רק בודק checklist של התאמה לישראל, כמו וולטאז', תקע מתאים וכו'.

אבל זה רק ניחוש...
...
בארץ חושבים שהם הכי טובים בהכל אתה לא יודע? :) גם רופאים שיש להם רישיונות לארהב ואירופה לא יכולים לעבוד בארץ עד שעושים מבחן של משרד הבריאות. אבל זה כבר נושא אחר..

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #8 

יכול להיות שהם לא עושים את התקינה על המכונה שלך אלא על סמפל או מכונה אחרת שגסטרוליין נתנו להם.

מצד שני גם המכונה של גונן התעכבה המון זמן שם, אני לא מבין מדוע צריך להעביר אותה מכונה שוב תקינה.

בכל מקרה גונן קיבל את המכונה ללא שום בעיה והוא מרוצה מאוד, נראה לי ששוה לבדוק אבל באופן כללי מדובר ביבואן גדול ומסודר שסביר להניח יוודא שהמכונה שלך תגיע בשלום.

תתחדש, יופי של קניה.... אגב לקחת את המיני או את הרגילה עם חיבור ישיר?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #9 

ooolazy כתב:ישנן מכונות קפה בישראל (חלב של תנובה!!!! 3%) מוזר מאוד שהם לקחו אותה לבדיקה... אל תדאג זה לא ייקח הרבה זמן
...
ייתכן שמדובר בייבוא אישי או משהו, שחמק מידי מכון התקנים.
כפיר_ש כתב: מצד שני גם המכונה של גונן התעכבה המון זמן שם, אני לא מבין מדוע צריך להעביר אותה מכונה שוב תקינה.
...
גונן לקח את המיני, פותח הדיון כנראה לקח את הרגילה ולכן מחוייבת בדיקות מכון התקנים.

איזה כיף, תתחדש!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #10 

חסך לך תקינה חן :wink:

buoncaffe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אני לקחתי את הויואלדי שתיים

שליחה #11 

ההבדל העיקרי למול המכונה של גונן (לפני שהוא חיבר אותה בעצמו למערכת המים) היא החיבור המתחייב למערכת המים. חוץ מזה שתיהן אלקטרוניות, שני דודים.
תודה על הלינק, אתקשר למכון התקנים לוודא מה בדיוק הם עושים, אני מבין שגונן לא יודע להגיד.
בכל מקרה, אם אקבל פרטים, אעדכן אתכם על ההליך
עמי

buoncaffe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

להערה של עופר

שליחה #12 

זה לא רק בארץ, אבא שלי עליו השלום, היה רופא בארצות הברית ולכל מדינה צריך רשיון נפרד ולא יתנו לך לעסוק ברפואה בקליפורניה, גם אם היית מנהל בית חולים בניו יורק. אולי למדנו את זה מהם... :?:

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

Re: להערה של עופר

שליחה #13 

buoncaffe כתב:זה לא רק בארץ, אבא שלי עליו השלום, היה רופא בארצות הברית ולכל מדינה צריך רשיון נפרד ולא יתנו לך לעסוק ברפואה בקליפורניה, גם אם היית מנהל בית חולים בניו יורק. אולי למדנו את זה מהם... :?:
...
:איי: האמריקאים האלה מוזרים מאד..

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #14 

buoncaffee אני כמעט בטוח שהיום ברוב המקרים זה לא ככה ברוב המקרים. לבמחנים הסמכה שלהם יש כמו שלבים. שהשלב השלישי (step 3) קיים רק בכמה מדינות למיטב הבנתי...ואולי מי שעבד במדינה שלא הצריכה אותו ובשלב מסוים רצה לעבור למדינה שכן מצריכה אותו אולי היה צריך לעשות עוד מבחן. אבל הוא לא כזה רציני כמו 2 השלבים הראשונים.
לעומת זאת בוגרים של האיחוד האירופי יכולים לעבוד בכל מדינה באיחוד - וזאת בניגוד לבוגרים מחוץ לאחוד שלדוגמא אם רוצים לעבוד בספרד צריכים לעשות רישיון לספרד ואם בא להם לעבור לאנגליה אחרי זה אז הם צריכים לעשות רישיון גם לאנגליה.
והאמת שבארץ זה עוד יותר מעוות מזה - בוגרים של חו"ל ובוגרים של הארץ עושים 2 מבחנים שונים לגמרי!
במשרד הבריאות טוענים שהם רוצים "לישר קו" אבל אם רוצים לישר קו אז לא צריך לעשות את אותה הבחינה לכולם?

אגב, האמריקאים לוקחים המון המון כסף על הבחינות שלהם! נראה לי בכולל משהו כמו 3300$
אפשר להביא בזה לפחות אלקטרה :)

buoncaffe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מבחנים

שליחה #15 

אני מבין, בזמנו זה עניין אותי כשאבי היה נוסע לעבוד בארה''ב.
עמי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #16 

יש תהליך ראשוני ארוך של אישור במכון התקנים, אחר כך יש אישור מזורז יותר.
אבל אם המכונה לא עברה שם אף פעם אז התהליך ארוך.
בשביל זה מזמינים ישירות מאיטליה לבית וזהו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #17 

אולי זה ביגלל הישנוי (לטובה כמובן) של הדגם ששופר במיקצת ,ושונה בכמה דברים קטנים , איך שלא אהייה אתה מאוד תהנה מימנה ושווה לחכות :אחלה:

אם יש לך שאלות בקשר למכונה , אני כאן ! מכונה בעיניי פשוט מעולה. אני ממש מבסוט מימנה .

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7041
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1461 פעמים

שליחה #18 

מקווה שתקבל את המכונה ממכון התקנים ותהנה ממנה

ככלל מכון התקנים אמור לבדוק רק מוצרים שמיובאים לארץ למטרות מסחר כך שכאשר מביאים לארץ מכונה אחרת אין צורך להעבירה במכון התקנים (אני מייבא מכונות מסוג אחר לארץ ורק כאשר אני מביא כמות של יותר מ-5 אני מחוייב במכון התקנים)

עמיל מכס שיודע את העבודה אמור לשחרר אותך מהטירטור של מכון התקנים.

היו לי כמה וכמה נסיונות לא סימפטיים עם מכון התקנים לעיתים הבדיקות שהם עושים לא ממש עדינות למוצר שאתה מייבא והם לא ממש מראים רגישות לנושא.

ספר לנו איך הסתיים סיפור הבדיקה ושקיבלת את המכונה ואתה מרוצה

מחזיק לך אצבעות

buoncaffe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

דיברתי עם מכון התקנים

שליחה #19 

בעקבות הלינק שיוסי צרף לי, התקשרתי להילל ממכון התקנים. איש נחמד, הסברתי לו את הסיפור האישי שלי עם המכונה. הוא אמר כמו שחלק מכם ציין, שרק הזמנה של כמה מכונות דורשת טיפול של המכון והוא כולל השמשה של המכונה, לא בדיקה אגרסיבית של עמידות החומרים אבל השמשה רצינית. בקשתי ממנו בדחילו, שיבדוק לגבי המכונה שלי. הוא היה ממש נחמד, נכנס למחשב ועדכן אותי שהגיע משלוח של שתי מכונות ויואלדי, אחת מיני ואחת ויואלדי II. היות שהכמות הזו היא כמו יבוא אישי, הם ויתרו על הבדיקה והמכונה שלי מוכנה כעת בנמל לשחרור, ותוך יום יומיים תשלח לגסטרו ליין. אם כן, ירדה לי אבן מהלב, ממש לא מתאים לי שהמכונה שלי, שעולה בלי עין הרע עשרה K, תהיה שפן ניסוי. אעדכן בימים הקרובים כשאגיע לשלב החליטה בשעה טובה.
עמי

buoncaffe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הגיעה בשעה טובה

שליחה #20 

טוב, אז באמת לא נגעו בה, והיא שוחררה מהנמל ונחתה אצלי אתמול, בניילונים המקוריים. אני ממתין למתקין, שיחבר אותה למרכך ולברז ויעשה לי הפעלה ראשונית. כולם צוחקים עלי שאני מתלהב כמו ילד. מכונה מדהימה. אחרי ההתקנה - החליטה !

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”