ערוץ 511 - מה זה השוליים האלו (-כיעור מכוון?!)..

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
avchd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום !

- מבין שיש פער טכנולוגי של התוכן שמועבר מערוץ 1 בפורמט עם הרזולוציה והיחס של אורך ורוחב וכו' וכו' ...

- גם מבין שהרייטינג של ערוץ זה הרבה מתחת למה שאפשר למדוד( עד כדי כך שלאף אחד מחברי הפורום זה לא
מפריע ...)

-אבל ,יש לי רושם ,שמישהו לא משלים עם היות ערוץ זה ב"קבוצת hd "(-אולי המסחריים חוששים מזליגה של צופים ל 1 הקשיש ?!) ו"המציאו" את השוליים המבזים האלו.

- את אותן תוכניות רואים לפעמים עם "מתיחה "למסך מלא ובשעה אחרת עם השוליים ..

-מקווה שלא נזדקק לממציאי ה"אנטי מחיקון" ויסירו את השוליים ,ואפילו במחיר של ירידה באיכות התמונה..

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

שמים את הפסים הללו כאשר השידור הוא SD 3:4, כאשר יש תוכנית בHD מורידים את הפסים הללו.

avchd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

-כלומר המניפולציה של מתיחת התמונה שמתבצעת בערוץ 11(=sd) לא מתאפשרת ב 511 בגלל ה hd ..

- חבל ! (..למרות שכשמזפזפים מ 11 ל 511 יש רושם של אפילו "כיווץ" רוחב התמונה ל"טובת" השוליים - המצולמים נראים צרים וארוכים..)

בכל אופן, נראה לי שהתעסקתי יותר מדי בערוץ השולי, ונסתפק בצפיה בו בשידורי הכדורגל..

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

avchd כתב:-כלומר המניפולציה של מתיחת התמונה שמתבצעת בערוץ 11(=sd) לא מתאפשרת ב 511 בגלל ה hd ..

- חבל ! (..למרות שכשמזפזפים מ 11 ל 511 יש רושם של אפילו "כיווץ" רוחב התמונה ל"טובת" השוליים - המצולמים נראים צרים וארוכים..)

בכל אופן, נראה לי שהתעסקתי יותר מדי בערוץ השולי, ונסתפק בצפיה בו בשידורי הכדורגל..
...
- השידורים בישראל משודרים ב-576i, התמונה הרבה יותר ארוכה מתמונה של 480i, תוודה שהטלוויזיה שלך עושה OVERSCAN כראוי, או שהממיר שלך בכלל מכוון על רזולוציה שבה ערוצי HD אמורים להיראות.
- גם אם ערוץ 2 ו-10 יעברו לHD, גם שם נראה את הפסים האלו בצדדים בשידורי 4:3.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

בעולם זה אחת האפשרויות הנהוגות. אני מניח שמי שנפגע מצריבה יתבע אותם בשלב זה או אחר ואז יעברו לאלטרנטיב אחרת כגון מנגנון טשטוש צדדים שמציק יותר אבל עדיף טכנולוגית

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

או פיקסול כל שעה כמו שקורה כבר עכשיו בערוצי סרטים/סדרות בהוט ויס.

ariesjer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #7 

כולם חושבים שהם חכמים גדולים... הייתי עכשיו בארה"ב וערוצי ה-HD שם עושים בדיוק אותו דבר(ESPN, ABC ןכו') בעת שידור SD(כנראה באמת 3:4) בערוצי ה-HD.

UserName
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1236
שם מלא: JonathanK
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

ariesjer כתב:כולם חושבים שהם חכמים גדולים... הייתי עכשיו בארה"ב וערוצי ה-HD שם עושים בדיוק אותו דבר(ESPN, ABC ןכו') בעת שידור SD(כנראה באמת 3:4) בערוצי ה-HD.
...
ברור שיעשו, אבל שם יש אלטרנטיבות יותר טובות משלנו יש, ואני בטוח שלא הספקת מספיק לחקור על העניין הזה שם בשביל לוודא את זה.

adam777
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #9 

יכול להיות שאני מפספס פה משהו, אבל נראה לי שזה עניין טכני לגמרי.
ברור ששתי אופציות הן לא מוצלחות - קודם כל, לא לשדר תמיד 16:9 באופן שצריך למתוח שידורי 4:3 מראש ולשדר תמונה מעוותת.
דבר שני, לא לשדר תמיד 4:3 באופן שצריך לחתוך או לכווץ שידורי 16:9.
עכשיו, נראה לי שהרבה יותר פשוט לשדר 16:9 קבוע או 4:3 קבוע ולא לזגזג ביניהם בהתאם לתוכן - לשמחתנו הערוץ (כנראה, מעולם לא צפיתי בו) משדר 16:9 קבוע ולכן עם תכני 16:9 אין בעיה ואת תכני ה4:3 צריך להתאים - נראה לי שפסים בצד (ויכול להיות שהפסים עצמם לא מוצלחים) זו האופציה הכי סבירה.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #10 

oferlaor כתב:בעולם זה אחת האפשרויות הנהוגות. אני מניח שמי שנפגע מצריבה יתבע אותם בשלב זה או אחר ואז יעברו לאלטרנטיב אחרת כגון מנגנון טשטוש צדדים שמציק יותר אבל עדיף טכנולוגית
...
אין שום עילה לתבוע בגלל צריבה שום ערוץ, מאחר שאף אחד לא מכריח לצפות בשום דבר.

ואם כבר אתה מדבר על נזקי צריבה - ערוץ 511 זו הבעיה הקטנה. כי תמיד אפשר לעבור לערוץ 11 הרגיל כשיש שידור SD. הבעיה האמיתית היא רוב שידורי ערוצים 2 ו - 10 שמשדרים עם 2 הפסים השחורים המאוסים למעלה ולמטה, וכאן אין שום תחליף צפייה למעט מה שאני עושה והוא - החרמת כל תוכן שמשודר באופן הזה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #11 

UserName כתב:
ariesjer כתב:כולם חושבים שהם חכמים גדולים... הייתי עכשיו בארה"ב וערוצי ה-HD שם עושים בדיוק אותו דבר(ESPN, ABC ןכו') בעת שידור SD(כנראה באמת 3:4) בערוצי ה-HD.
...
ברור שיעשו, אבל שם יש אלטרנטיבות יותר טובות משלנו יש, ואני בטוח שלא הספקת מספיק לחקור על העניין הזה שם בשביל לוודא את זה.
...
מה האלטרנטיבה?

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”