תמיד ציפיתי וחיכיתי לרגע בו אקבל את הפלאפון הראשון שלי זה היה סמסונג עם מסך שחור לבן עם אור כחול אחורי שקיבלתי כאשר היתי סה"כ בכיתה ז'. מאז החלפתי כמה וכמה פלאפונים ותמיד קירקרה בי ההרגשה שאני רוצה לקנות אייפון סיני כאשר אני יוכל בכלל לרכוש. כעבור כמה שנים התגייסתי לצבא, איכשהוא ההורים החליטו לטוס לסין, מקור החיקויים בכל העולם יכול להיות שהמסך/מקלדת/עכבר או בכלל כל דבר שיש לי בבית הוא מסין אבל אף פעם לא היה לי אייפון סיני, עד שההורים חזרו מסין. באותו שבוע שהם חזרו אני בכלל סגרתי שבת, חזרתי הביתה לסוף השבוע אבל אמא שלי הפטירה בי להעלות לחדר ולבדוק את הנמצא על המיטה ואז גיליתי אייפון סיני כמו שרציתי תמיד, פתחתי את הקופסה וכמו כל הסרטונים שאפשר לראות ביוטיוב אני יכול היתי להרגיש בפעם הראשונה שלי אייפון או בעצם חיקוי של אייפון אבל עדיין טלפון עם מסך מגע. ידעתי את כל החסרונות של האייפון הסיני, ממסך מגע שסובל שנוגעים בו ברכות, או שצריך להגדיר שאני רוצה לגלוש בweb דרך ספק אורנג' ולא AT&T או איזה ספק סיני.
החסרונות עולים על היתרונות אבל לא לשכוח שזה פלאפון סיני שמטרתו היא לספק את פונקציית מגע ולא יותר מזה, אפשר לשכוח מחווית משתמש באייפונים הללו הם יותר ליופי מאשר שימושי יום-יומי. אבל עד ליום חמישי האחרון שבו מת לי הפלאפון, לתקן אותו לא שווה לי כי הוא יעלה יותר מהקנייה שלו, אבל לסיום אני יכול להגיד שאני תמיד ישמור פינה מסוימת לפלאפונים סינים כי הם תמיד ישתכללו, לדוגמה כבר אפשר למצוא פלאפונים עם מערכת אנדרואיד, ואנחנו יודעים שלמערכת אנדרואיד יש קהילה מפתחים ענקית.
נכתב לעילוי נשמתו של sciphone i9+++ שמת בטרם עת.