PWD8 קופצת אוטו' למצב זום?!
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כן.
כאשר אתה במצב אוטו', התמונה נבחנת, ואם יש האלגוריתם מזהה black bars למעלה ולמטה, אז מתבצע זום.
אני חושב שאפילו נתקלתי בזה פועל כשהיו רולרים רצים למטה.
המטרה כנראה מניעת צריבה.
אני לא עובד באוטו. מכוון מצב תמונה לפי מה שאני צופה בו, בעצמי.
כאשר אתה במצב אוטו', התמונה נבחנת, ואם יש האלגוריתם מזהה black bars למעלה ולמטה, אז מתבצע זום.
אני חושב שאפילו נתקלתי בזה פועל כשהיו רולרים רצים למטה.
המטרה כנראה מניעת צריבה.
אני לא עובד באוטו. מכוון מצב תמונה לפי מה שאני צופה בו, בעצמי.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

אבהיר העניין:
1.
בתפריט SETUP ניתן לשלוט בהתנהגות המסך עבור אותות 4:3, כאשר הוא עובד בצורת מסך (אספקט) AUTO.
אם מגדירים בתפריט הזה JUST, אז כאשר ישנו אות 4:3, והמסך על AUTO ASPECT, אז התמונה תוצג כ JUST.
אם מגדירים בפתריט הזה NORMAL, אז כאשר יש אות 4:3, והמסך על AUTO ASPECT, אז התמונה תוצג כ NORMAL (עם הפסים בצדדים).
אצלי זה מוגדר JUST (זה הדיפולט).
2.
ללא קשר לאמור לעיל (אבל אולי זה רלוונטי רק שהאופציה לעיל מוגדרת JUST, לא בדקתי) -
גיליתי שכאשר המסך עובד ב AUTO ASPECT, והמקור הוא letterboxed (כלומר יש פסים שחורים למעלה ולמטה בתמונת המקור), או שיש רולרים למטה, אזי המסך מחליט על דעת עצמו להכנס למצב ZOOM.
במדריך כתוב, בפרק על "בקרי צורת מסך ASPECT":
"מצב AUTO ... תוכניות מסוימות בפורמט 4:3 כגון מסכי נתונים של מניות, עלולות לגרום לגודל התמונה להשתנות באופן בלתי רצוי"
כאמור, המטרה כנראה היא להגן מפני צריבה ע"י מילוי כל שטח המסך (במקרה של letterbox), והעלמת רולרים.
1.
בתפריט SETUP ניתן לשלוט בהתנהגות המסך עבור אותות 4:3, כאשר הוא עובד בצורת מסך (אספקט) AUTO.
אם מגדירים בתפריט הזה JUST, אז כאשר ישנו אות 4:3, והמסך על AUTO ASPECT, אז התמונה תוצג כ JUST.
אם מגדירים בפתריט הזה NORMAL, אז כאשר יש אות 4:3, והמסך על AUTO ASPECT, אז התמונה תוצג כ NORMAL (עם הפסים בצדדים).
אצלי זה מוגדר JUST (זה הדיפולט).
2.
ללא קשר לאמור לעיל (אבל אולי זה רלוונטי רק שהאופציה לעיל מוגדרת JUST, לא בדקתי) -
גיליתי שכאשר המסך עובד ב AUTO ASPECT, והמקור הוא letterboxed (כלומר יש פסים שחורים למעלה ולמטה בתמונת המקור), או שיש רולרים למטה, אזי המסך מחליט על דעת עצמו להכנס למצב ZOOM.
במדריך כתוב, בפרק על "בקרי צורת מסך ASPECT":
"מצב AUTO ... תוכניות מסוימות בפורמט 4:3 כגון מסכי נתונים של מניות, עלולות לגרום לגודל התמונה להשתנות באופן בלתי רצוי"
כאמור, המטרה כנראה היא להגן מפני צריבה ע"י מילוי כל שטח המסך (במקרה של letterbox), והעלמת רולרים.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

אה ושכחתי לציין -
זו הסיבה מדוע אני לא עובד במצב מסך AUTO - לפעמים, בהתאם לתוכן הנצפה, המסך מתחיל לפרפר בין מצב ZOOM למצב JUST...
אני oldschool - מעדיף לקבוע צורת המסך בעצמי, ולא להשתמש ב"בינה" המלאכותית...
זו הסיבה מדוע אני לא עובד במצב מסך AUTO - לפעמים, בהתאם לתוכן הנצפה, המסך מתחיל לפרפר בין מצב ZOOM למצב JUST...
אני oldschool - מעדיף לקבוע צורת המסך בעצמי, ולא להשתמש ב"בינה" המלאכותית...
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
ציטוט מה-USER MANUAL, עמוד 19:
Panasonic AUTO mode is designed to automatically adjust the aspect
ratio to handle a mix of 16:9 and 4:3 program material. Certain 4:3
program material, such as stock market data screens, may occasionally
cause the image size to change unexpectedly. When viewing such
programs, it is recommended that the ASPECT be set to NORMAL.
Panasonic AUTO mode is designed to automatically adjust the aspect
ratio to handle a mix of 16:9 and 4:3 program material. Certain 4:3
program material, such as stock market data screens, may occasionally
cause the image size to change unexpectedly. When viewing such
programs, it is recommended that the ASPECT be set to NORMAL.