ה "כפול" של הבוקר
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
נראית זליגה מהירה קצת לדעתי. תוותר על הדפיקה עם הטמפר על הידית, זה לא נותן כלום, להיפך זה גורם לצ'אנלינג.
הקולינג פלאש נראה ארוך מאוד, אצלי בBZ40 הוא הרבה יותר קצר, אתה לא צריך קצת זמן שהמים במחליף חום יחזרו לטמפרטורת חליטה?
הקולינג פלאש נראה ארוך מאוד, אצלי בBZ40 הוא הרבה יותר קצר, אתה לא צריך קצת זמן שהמים במחליף חום יחזרו לטמפרטורת חליטה?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
הזרימה מתחילה בסדר והופכת מייד למהירה מידי , (לא ברור לי למה זה קורה , אלי העוגיה ניפרצה באמצע?) הקולינג פלאש ניראה לי בסדר גמור , המיים עדיין "רוקדים" בסיומו שזה אומר שהטמרטורה עדיין גבוהה מעט. (הכל לפי איכות הצילום הבעיתית במיקצת שאני רואה )
הדפיקה בצד כשנעשית בעוצמה הנכונה לא גרמת אצלי לפחות לצלינגיג, ומיפילה מדופן הלסלה את השיכבה הדקה שנישארת לאורך מהלך הדחיסה של הטמפר , האמת שאחרי הטמפר שלי צלנציג הוא מאוד נדיר
הדפיקה בצד כשנעשית בעוצמה הנכונה לא גרמת אצלי לפחות לצלינגיג, ומיפילה מדופן הלסלה את השיכבה הדקה שנישארת לאורך מהלך הדחיסה של הטמפר , האמת שאחרי הטמפר שלי צלנציג הוא מאוד נדיר
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
תודה לכולכם על הביקורות הבונות, ככה אפשר להתחיל לדבג,
הזירמה קצת מהירה מדי גם לטעמי למרות ש מדובר בסלסלה כפולה ו קיבלתי 40 סמק ב כ 20 שניות ( כולל הקרמה)
אכן הקפה טרי מדי נחלט שלשום ולא מדובר ברובוסטה , 100% סנט דומינגו
קשה מאד לחלוט מול המצלמה ולקבל את התוצאה הכי טובה , מה שגירה אותי לצלם היה שוט שחלטתי יום קודם ויצא כלכלך טעים ומוצלח
לגבי הקולינג פלאש, אם הבנתי נכון במחליף חום אפשר לחלוט כוס אחרי כוס בלי להמתין בכלל ז"א ש המים במחליף מתחממים בזמן אמת במעבר דרך המחליף חום והם לא אמורים לעמוד במחליף כדי להתחממם, לכן אני לא טורח להמתין אחרי הקולינג פלאש, שניסיתי להמתין יצא לי קפה שרוף,
אולי כל העניין הזה של מדידת לחץ במקום טמפרטורה הוא לא מדויק ושונה ממכונה למכונה ?
דיוק השעון, מיקום המחליף חום אם הוא עומד או שוכב טהול כולו או טבול חלקית
הזירמה קצת מהירה מדי גם לטעמי למרות ש מדובר בסלסלה כפולה ו קיבלתי 40 סמק ב כ 20 שניות ( כולל הקרמה)
אכן הקפה טרי מדי נחלט שלשום ולא מדובר ברובוסטה , 100% סנט דומינגו
קשה מאד לחלוט מול המצלמה ולקבל את התוצאה הכי טובה , מה שגירה אותי לצלם היה שוט שחלטתי יום קודם ויצא כלכלך טעים ומוצלח
לגבי הקולינג פלאש, אם הבנתי נכון במחליף חום אפשר לחלוט כוס אחרי כוס בלי להמתין בכלל ז"א ש המים במחליף מתחממים בזמן אמת במעבר דרך המחליף חום והם לא אמורים לעמוד במחליף כדי להתחממם, לכן אני לא טורח להמתין אחרי הקולינג פלאש, שניסיתי להמתין יצא לי קפה שרוף,
אולי כל העניין הזה של מדידת לחץ במקום טמפרטורה הוא לא מדויק ושונה ממכונה למכונה ?
דיוק השעון, מיקום המחליף חום אם הוא עומד או שוכב טהול כולו או טבול חלקית
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זליגה קצת מהירה.
לבאזרה מיניבר יש תרמוסיפון אז הקולינג פלאש יכול להיות שונה מבאזרות אחרות וגם השפעת הטמפרטורה תהיה שונה.
בגלל שיש בה משאבת ויברציה אז יהיו פחות צ'אנלינג מחיבור ישיר.
לבאזרה מיניבר יש תרמוסיפון אז הקולינג פלאש יכול להיות שונה מבאזרות אחרות וגם השפעת הטמפרטורה תהיה שונה.
בגלל שיש בה משאבת ויברציה אז יהיו פחות צ'אנלינג מחיבור ישיר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
קבל טיפ ל"טימפור" שקיבלתי ממוטי שקיבל אני לא יודע ממי...
לאחר שטחנת את הקפה לתוך הסלסה, הנח את הטמפר על ערמת הקפה , ובצע כמה סיבובים עם הידית
כאשר בסיס הטמפר משמש כמעין ציר.
(למעשה אתה מצייר באוייר מעיין קונוס תלת-ממדי שקודקודו במרכז הסלסלה)
בדרך הזו מתקבלת דחיסה ראשונית מאוד מאוזנת וסימטרית.
לאחר מכן בצד טימפור ישר רגיל .
חוצמזה....(ומלבד הזליגה המהירה) כל הכבוד שהגעת לאן שהגעת ....כולנו זוכרים את הבאזזרה הזו בראשית דרכה....
בנוסף - מסכים אתך לגמריי בנושא הסנטו דומינגו - לדעתי אחד הזנים היחידם
שעוד נותרו בארץ שאפשר לשתות כחד-זני.
בורונדי אייכה???
לאחר שטחנת את הקפה לתוך הסלסה, הנח את הטמפר על ערמת הקפה , ובצע כמה סיבובים עם הידית
כאשר בסיס הטמפר משמש כמעין ציר.
(למעשה אתה מצייר באוייר מעיין קונוס תלת-ממדי שקודקודו במרכז הסלסלה)
בדרך הזו מתקבלת דחיסה ראשונית מאוד מאוזנת וסימטרית.
לאחר מכן בצד טימפור ישר רגיל .
חוצמזה....(ומלבד הזליגה המהירה) כל הכבוד שהגעת לאן שהגעת ....כולנו זוכרים את הבאזזרה הזו בראשית דרכה....
בנוסף - מסכים אתך לגמריי בנושא הסנטו דומינגו - לדעתי אחד הזנים היחידם
שעוד נותרו בארץ שאפשר לשתות כחד-זני.
בורונדי אייכה???
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
nimitzg כתב:קבל טיפ ל"טימפור" שקיבלתי ממוטי שקיבל אני לא יודע ממי...
/quote]
דבוטאנט הוא המקור...לפחות אני למדתי זאת ממנו לפני שנים אחדות.
אדי...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הדחיסה הזו נקראת Staub Tamp או Staub Technique ואפשר למצוא אותה גם בתור NSEW = North South East Westnimitzg כתב:קבל טיפ ל"טימפור" שקיבלתי ממוטי שקיבל אני לא יודע ממי......
http://www.home-barista.com/tips/convex ... t1242.html
או Step 3 כאן: http://www.virtualcoffee.com/jun/perfect.html
וכאן יש עוד מידע: http://www.home-barista.com/howto-make- ... resso.html
למרות שבמקור הרעיון הוא לעשות NSEW אבל אני פשוט מסובב מעט את הטמפר כדי לוודא שהקפה מסתדר יפה בתוך הסלסלה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אז אפשר להגידר את השיפור הזה כצעד שלך.....צעד תימני..moti_r כתב:הדחיסה הזו נקראת Staub Tamp או Staub Technique ואפשר למצוא אותה גם בתור NSEW = North South East Westnimitzg כתב:קבל טיפ ל"טימפור" שקיבלתי ממוטי שקיבל אני לא יודע ממי......
http://www.home-barista.com/tips/convex ... t1242.html
או Step 3 כאן: http://www.virtualcoffee.com/jun/perfect.html
וכאן יש עוד מידע: http://www.home-barista.com/howto-make- ... resso.html
למרות שבמקור הרעיון הוא לעשות NSEW אבל אני פשוט מסובב מעט את הטמפר כדי לוודא שהקפה מסתדר יפה בתוך הסלסלה....
עובד יפה
"Cigars change thoughts into dreams."
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
דבוטאנט,דבוטאנט כתב: בגלל שיש בה משאבת ויברציה אז יהיו פחות צ'אנלינג מחיבור ישיר....
אחרי משפטים כאלה אני רץ להכין אספרסו כדי להתעורר ולנסות להבין למה התכוונת.
תן עוד כמה מילות הסבר להדיוט בבקשה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

במשאבת ויברציה הלחץ נבנה לאט לעומת משאבה רציפה (חיבור ישיר).
בגלל שהלחץ נבנה לאט יותר אז" יחסית" העוגייה נרטבת לפני שהיא נפרצת.
במכונות באזרה שבהן אין פרה-אינפיוז'ן (הזרמת מים בלחץ נמוך של כ 1 בר לפני החליטה) מרגישים יותראת ההבדל בין טמפור מדויק לאחר כי יהיו פחות צ'אנלינג.
בגלל שהלחץ נבנה לאט יותר אז" יחסית" העוגייה נרטבת לפני שהיא נפרצת.
במכונות באזרה שבהן אין פרה-אינפיוז'ן (הזרמת מים בלחץ נמוך של כ 1 בר לפני החליטה) מרגישים יותראת ההבדל בין טמפור מדויק לאחר כי יהיו פחות צ'אנלינג.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כשהמים זורמים ללא קפה אין לחץ. (לחץ = כוח לשטח.)
המים זורמים פוגשים בקפה ובגלל שהוא מתנגד למים הם מפעילים עליו כוח ולשטח העוגייה ייבנה לחץ.
התפקיד של פרה-איפיוז'ן הוא להרטיב את העגייה בלחץ נמוך לפני שהחליטה ב 9 בר תעשה.
במכונה שאין פרה אינפיוז'ן ויש חיבור ישיר כל ה 9 בר מתנפלים במכה על העוגייה.
יש לך E61 ושם זה מובנה מכנית בראש - כשאתה מעלה את הידית אתה מפעיל את המשאבה ומים זורמים לראש.במקביל המים זורמים לעוד תא עם קפיץ - חלוקת המים האלה מחלקת את הלחץ בין הראש לתא הפרה-אינפיוז'ן וככה עד שנבנה 9 בר העוגייה רטובה.
בראשים מתקדמים יותר ניתן לתכנת את זמן הפרה אינפיוז'ן דיגיטלית.
אתה קולט שקנית E61 רק בגלל שהיא עושה פיסססססססססססס בהקצפה ועל הדרך קיבלת עוד קצת טכנולוגיה מאחורה בלי לדעת? ....
המים זורמים פוגשים בקפה ובגלל שהוא מתנגד למים הם מפעילים עליו כוח ולשטח העוגייה ייבנה לחץ.
התפקיד של פרה-איפיוז'ן הוא להרטיב את העגייה בלחץ נמוך לפני שהחליטה ב 9 בר תעשה.
במכונה שאין פרה אינפיוז'ן ויש חיבור ישיר כל ה 9 בר מתנפלים במכה על העוגייה.
יש לך E61 ושם זה מובנה מכנית בראש - כשאתה מעלה את הידית אתה מפעיל את המשאבה ומים זורמים לראש.במקביל המים זורמים לעוד תא עם קפיץ - חלוקת המים האלה מחלקת את הלחץ בין הראש לתא הפרה-אינפיוז'ן וככה עד שנבנה 9 בר העוגייה רטובה.
בראשים מתקדמים יותר ניתן לתכנת את זמן הפרה אינפיוז'ן דיגיטלית.
אתה קולט שקנית E61 רק בגלל שהיא עושה פיסססססססססססס בהקצפה ועל הדרך קיבלת עוד קצת טכנולוגיה מאחורה בלי לדעת? ....
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
דבוטאנט, איזה יופי של הסבר.
תודה רבה.
תוך כדי קריאה תכננתי לשאול אם אצלי יש את זה. איזה כיף שכן.
ראיתי שרטוטים של חתך E61 ולא הבנתי מה פשר התעלה הקטנה שיש שם (היכן שחלקכם חיבר את הטרמומטר).
נראה לי שזו התעלה שמרטיבה אם הבנתי נכון.
אגב, אני תמיד חושש להרכיב את ידית החליטה בזמן שאני ממתין שנורת החימום תכבה כדי שהעוגייה לא תירטב.
אני מבין שזה לא היה פוגע במאומה.
תודה רבה.
תוך כדי קריאה תכננתי לשאול אם אצלי יש את זה. איזה כיף שכן.
ראיתי שרטוטים של חתך E61 ולא הבנתי מה פשר התעלה הקטנה שיש שם (היכן שחלקכם חיבר את הטרמומטר).
נראה לי שזו התעלה שמרטיבה אם הבנתי נכון.
אגב, אני תמיד חושש להרכיב את ידית החליטה בזמן שאני ממתין שנורת החימום תכבה כדי שהעוגייה לא תירטב.
אני מבין שזה לא היה פוגע במאומה.