איך מבצעים BI-WIRE AMP לרמקולים קדמיים לרסיבר פיוניר 920. ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #1 

בגלל שהשרשור הקודם היה ישן מידי החלטתי לפתוח את שאלתי בשרשור חדש
smaster_1 כתב:אהלן,

התחדשתי בפיוניר 920K. היה אצלי ימאה 667 וליום ולילה לבן, והחלטתי בסופו של דבר על הפיוניר נוכח שימושיו (קולנוע ביתי בלבד). חיברתי בבי- את הרמקולים הקדמיים הרצפתיים, ואני רוצה לחבר גם את הסנטר ב BI. מישהו יודע איך מבצעים את זה?

לא מצאתי הוראות בכתובים.

תודה,
רן
...
הי רון,
נתקלתי באפשרות של בי- רק היום .
אני בעל פיוניר 920 ורציתי בהחלט לנסות את החבור הזה - בתקוה לקבל תוצאות אודיו משופרות כפי שמייחסים לו.

אנא- מה הוראות החיבור המדוייקות לחבור פיוניר 920 לרמקולים הריצפתיים הקידמיים - שלי שהם :
AE - AEGIS EVO THREE 150W שמאפשרים כמובן את חיבור הבי-וויאר.

אני רואה ברמקולים שיש את חיבורי ה- HIGH ואת חיבורי ה- LOW. וכמובן את הלוחית שצריך להפריד ביניהם.
איזה זוג חוטים כלומר פלוס ומינוס, אני מחבר מהרסיבר אל ה- HIGH - האם זה החיבור הקיים היום - FRONT ?
ואיזה זוג חוטים ( פלוס ומינוס), אני מחבר מהרסיבר ל - LOW - האם זה החיבור של FRONT HEIGHT ?

האם ישנה חשיבות לעובי הכבלים לחיבור ה- HIGH ברמקולים לעומת אלו שמחברים ל - LOW ברמקולים.
כלומר כבלים עם התנגדות גבוהה יותר לבסים - LOW ואלו עם התנגדות נמוכה יותר לטרמפלס - HIGH או דווקא ההיפך !!1

אם רון לא פה וחבר אחר יכול לעזור בהוראות מדוייקות - או קישור לקובץ הוראות ותמונה - אודה מאד.

מאידך קראתי שישנם גם הרבה דעות שהחבור הזה לא משפר דבר - האם זה נכון?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

טכנית החיבור לא אמור לשנות שום דבר, והיה על זה דיון די ארוך בעבר, שגם קישרו אליו בשרשור הקודם...

בפועל יש אנשים שנשבעים ששינוי החיבור עשה להם ניסים ונפלאות, ויש כאלה שאומרים שהשינוי לא מדהים, אבל מורגש. הדעה הרווחת היא שאין סיבה לא לנסות זאת - הכי גרוע לא יהיה שום הבדל ושיחקת עם כבלים איזה חצי שעה לשווא... :wink:

באשר לאיך, למיטב הבנתי מה שאתה צריך לעשות זה לחבר את החיבורים הרגילים ברסיבר ל-High ואת החיבורים של ה-Surround Back ל-Low (ואל תשכח להוריד את המגשרים!) - אח"כ אתה צריך להיכנס לתפריט ה-Home Menu ברסיבר ולבחור ב-Manual SP Setup, ושם להפעיל את האופציה של Front Bi-Amp

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

הי epony,
אכן קראתי את סקירתו המקצועית של יוסי ואת הדיון הארוך בעקבותיה.
מאידך, כעצתך, אני גם חושב שזה שווה בדיקה ביחוד שגם הרמקולים הקידמיים שלי וגם הרסיבר תומכים בכך.

לא הבנתי - אתה מציע לחבר ל - LOW דווקא את יציאת ה- Surround Back ולא את FRONT HEIGHT ?
הרי אנו מדברים על הרמקולים הקידמיים ולא האחוריים.
אנא הסבר נוסף
בתודה
עמי

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

זה מה שראיתי במדריך של הפיוניר 1020 - בעמוד שמציג את תרשים חיבור הרמקולים (עמוד 20 במדריך של ה-1020), תחת הכותרת Connecting Your Equipment: Installing Your Speaker System.

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

epony כתב:זה מה שראיתי במדריך של הפיוניר 1020 - בעמוד שמציג את תרשים חיבור הרמקולים (עמוד 20 במדריך של ה-1020), תחת הכותרת Connecting Your Equipment: Installing Your Speaker System.[/quote

אתה 10
תודה
אבדוק מחר בשבת - מבטיח העברת פידבק בחזרה.
עמי
(b)
...

AmiEfroni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

epony כתב:זה מה שראיתי במדריך של הפיוניר 1020 - בעמוד שמציג את תרשים חיבור הרמקולים (עמוד 20 במדריך של ה-1020), תחת הכותרת Connecting Your Equipment: Installing Your Speaker System.
...
צר לי לאכזב את כל בעלי פיוניר 920 הרוצים לעשות b- amp.
בניגוד לאופציה הזאת בדגם 1020 - בדגם שלנו קרי 920 אין את האופציה של BI- AMP בתפריט הסטאפ של הרמקולים.
בדקתי שוב היטב בתפריט הסטאפ הידני של הרמקולים וגם במדריך === נ- א- ד-ה

מעניין למי שיודע - האם זאת אפשרות מובניית רק בתוכנה - וניתן באיזו דרך ךלהוסיף אותה - או שבדגם 1020 ישנו מעגל אלקטרוני נוסף שאיננו קיים בדגם 920

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”