רציתי לשתף אותכם בחוויה שיצרתי לעצמי!
לפני זמן מה הגיעו לידי שני דיסקים קשיחים חדשים בנפח של טרה כל אחד. לא מיהרתי לשים אותם במחשב, אלא חשבתי האם אפשר לעשות משהו מועיל באמת. התחלתי לבדוק נושא של ה-NAS, והגעתי למסקנה שניתן בעזרתו להגיע לתחנת הורדות מלאה, ללא צורך במחשב כלל. הדרישות שלי היו:
1. הצגת תכנים על גבי טלויזיה עם YAMJ. יש לי שני סטרימרים שאמורים לקרוא תוכן מה-NAS/
2. הורדת סדרות אוטומטית באמצעות טורנט עם rss feed
3. הורדת כתוביות אוטומטית לסדרות שירדו.
אחרי חיפושים לא ארוכים רכשתי QNAP TS-212, בעל מעבד של 1.2GHz ו-256MB זיכרון RAM.התקנתי בו את שני הדיסקים ללא RAID, כי לא הייתה לי מטרה לגבות דברים, אלא לנצל מקסימום נפח.
בעזרת המדריך שפורסם כאן אכן ניתן להפעיל YAMJ על ה-NAS ללא מחשב, עם סקין ZAPPITI, עובד מצויין.
לאחר מכן התחלתי להגדיר הורדה אוטומטית של סדרות, אך הנתקלתי בבעיה - תוכנת טורנטים הקיימת ב-NAS לא יודעת לקרוא rss feed של אותו אתר ספציפי, בו אני משתמש לצורך העניין. קצת חיפושים בגוגל ונמצא הפתרון:
טורנט קליינט אחר - transmission ותוכנה יעודית לקריאת rss feed של האתר הספציפי. עם קצת מאמץ - הדברים הותקנו והוגדרו.
ודבר האחרון שנותר - הורדת כתוביות אוטומטית - מסתבר שגם לזה יש כבר פתרון עבור NASים. פרויקט שנקרא periscope . התוכנה סורקת תיקיה עם תכנים, בהתאם לקבצי מדיה עושה חיפוש ב-5 אתרי כתוביות, מורידה את כתוביות המתאימות, ומשנה שם קובץ של כתוביות לשם קובץ של הסידרה.
כך קיבלתי תחנת הורדות אוטומטית לחלוטין ובנוסף אני סוף-סוף כיביתי את המחשב - כבר מזמן לא היה לי כל כך שקט בבית!!!! כל רגע של התעסקות הזאת היה שווה את השקט שקיבלתי, תוך כדי המשך צפיה בכל התכנים האהובים שלי:)
בנוסף הכל נשלט גם מהטלפון (כולל הוספת טורנטים להורדה)
כל העניין לקח לי קצת זמן והתעסקות, לרוב בגלל ידע חלש בלינוקס, אבל אם יש רצון - אין זו אגדה. גם שיפרתי את הידע קצת, גם קיבלתי שקט בבית, וגם העצלנות שלי יכולה להמשיך לישון בשקט עכשיו:)
עריכה:
העירו את העצלנות שלי
עריכה נוספת - התחנה עברה שידרוג לNAS חדש, QNAP TS-431, עם 4 דיסקים, ולכן ה-QNAP -TS212 מוצע למכירה