סקירה בסיסית של אזניות MEELEC A-151 בכלל, ולריצה בפרט

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 369
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

יש לי שני דברים שאני אוהב לעשות במיוחד: לרוץ ולשמוע מוסיקה. כל אחד בנפרד, אבל ביחד – זה אפילו יותר טוב. שנים שאני רץ עם אזניות OVER THE EAR כמו GRADO ואחרות, אבל לאחרונה, רכשתי זוג אזניות של meelec מדגם A-151 שאפשר לרכוש כאן: http://www.meelec.com/category_s/329.htm
רכשתי... ויצאתי לריצה. האמת לכמה ריצות. וגם להאזנה בבית וחשבתי, שאולי זה יוכל להועיל למישהו.

מה מגיע?
האריזה היא בקרטון פשוט, אבל בפנים יש זוג אזניות, נרתיק יעיל וגדול מספיק להכיל אותו ועוד 5 זוגות של מתאמים מסיליקון. מה שבולט במיוחד באזניות האלו הוא הכבל. הוא נראה מוזר – מסולסל כזה – אבל רך ועדין כמו חוט של משי. ואני לא מגזים. עוד על הכבל בהמשך... בכל מקרה, אין לי הרבה נסיון באזניות, אבל האיכות של הבניה נראית לי מצויינת. רק מראית עיין כרגע – עדיין אין לי מושג על עמידות.

איך מגיע?
אז שירות הלקוחות של החברה הזו הוא לא פחות ממדהים! התכתבתי עם מייק, איש המכירות והתמיכה שלהם לאורך זמן כדי ללמוד מה הכי מתאים לי. מייק היה סובלני, נעים ומקצועי. הבחור המליץ לי לבדוק את ה A151 משום שיש להם נסיון מצויין עם אנשים שלקחו אותן בתור אזניות ריצה. הוא היה מספיק סובלני להסביר לי על היתרונות והחסרונות של כל מוצר שלהם, ולבסוף אפילו נתן לי הנחה קטנה על המשלוח! בכל מה שקשור לשירות לקוחות – נדיר להפגש בחברה כזו. בלי מרכאות. ללא ספק, אם אצטרך, אקנה עוד מוצרים מהם!

איך שומעים?
טוב, זה מתחלק לשניים: בבית ובזמן ריצה. נתחיל מהביית. האמת היא ששום דבר לא הכין אותי למפגש הזה! האזניות האלו הן מסוג Balanced armature מה שאומר – לפי האינטרנט כמובן – שחזור מדוייק של הצליל. ומדויק הוא עד מאוד. למעשה, זה כאילו שרכשתי סט חדש של דיסקים. ואני לא מגזים! יש המון צלילים שלא שמעתי קודם. וזה כולל גם מישהו שמשתעל בקהל, או חבטה אקראית של הקשת במחזיק התווים... פרוט שלא מהעולם הזה ובאופן מפתיע, לא חסרים לי באסים. אגב, לא מתקבל כאן אפקט של "WOW" כזה. כלומר, לא צליל מרשים, עמוק, גדול. להפך. מאוד מפורט ומאוד מדוייק. בהתחלה, חשבתי שאני טועה ושאני מדמיין צלילים. אז העברתי אותן לבדיקה אצל בני, שיש לו שמיעה אבסולוטית. הנער שומע ואומר – "היי אבא, לא ידעתי שב HEY של EATLIZ יש המהום כזה בהתחלה של השיר..." בקיצור – פרוט נפלא. אבל לא כזה שמציק, לפחות לא לאוזן שלי. מצד שני, אני חובב ידוע של צליל "חם": בסלון יש לי הגברת מנורות שנשמעת כמו הסטריאוטיפ של הגברת מנורות עם EL34 ורמקולים של אופרה שהם – איך נגיד – לא בדיוק אובייקטיבים. אז מבחינתי, עוד חום ב MID היה עושה לי טוב הרבה יותר, אבל, זו שאלה של טעם אני משער – רק שלי חסר קצת נפח בשירה אנושית, במיוחד של זמרות. צריך גם לזכור שהן חושפות את הרע בכל הקלטה – כמו את הטוב שבה. אם יש - למרות שזה פורמט דחוס – בהקלטה: עיוותים, חריקות, המהומים – הכל עובר ישירות לאוזן. אבל לעומת זאת, הקלטות משובחות כמו גאוצ'ו של סטילי דן – נשמעות לא פחות ממדהים. גם המקור פתאום משפיע יותר: ה SANSA נשמע הרבה יותר טוב מה MEDIA PLAYER על ה LAPTOP שלי.
מה שכן, המתאמים שבהם משתמשים משפיעים על הצליל באופן ניכר: הקטנים יותר נותנים לי המון באס. אבל איתם אי אפשר לרוץ. הגדולים יותר – נותנים לי פחות באס ופחות מיד. אבל איתם אפשר לרוץ... קרי, בבית אני שומע עם המתאמים הקטנים, וכמה פעמים בשבוע – החלפה למתאם גדול יותר. מעניין כמה זמן הסיליקון ישרוד את התעלול הזה...

בריצה:
טוב, זה קצת שונה ממה שמקובל לכתוב באתר הזה. אז ככה: נקודת הייחוס שלי הן GRADO SR60 שרצתי איתן בשנתיים האחרונות עד שהכבל התחיל להקרע. טוב, הוא לא בנוי לזה אני משער. הצליל, הוא כמובן שונה לחלוטין, אבל יש כאן בעיה של גודל, חום, זעה ומה לא. אז נעבור ל151 הנדונות:
נוחות – מדהימה. לא פחות מזה. אלו אזניות "מעל לאזן" וברגע ששמת את הכבל שם – הוא לא זז משם. לא צריך שום קשת מאחורי העורף, שרוולים קשיחים מאחורי האזן, כלום. בריצה של 13 ק"מ הכבל (לא האזניה!) נפל לי פעם אחת מאזן אחת בלבד! וגם זה נפתר מייד משום שיש חתיכת פלסטיק שאפשר לסגור באמצעותה את ה Y של שתי האזניים. לא מרגישים אותן לא בתוך האזן, לא את הכבל בתוך החולצה, בקיצור, לא מורגש בשום צורה ודרך.
מיקרופוניות – כל מי שרץ יודע: הכבל מתחכך בחולצה ויש רעש נורא. וכאן? כלום. נאדה. לא משנה מה תעשה, לא שומעים את הכבל. רך כמשי, כבר אמרנו? אגב, הכבל כל כך רך, שלמרות שמדובר באזניות שמתוכננות ללכת מעל לאזן, אין שום בעיה – אבל לא בריצה – לתת להן להשתלשל למטה בלי להקיף את האזן. אבל כאמור, לא בריצה.
רוח – בעיה קשה. בכל אזניה, האמת. אני רץ דיי לאט – 11 עד 12 קמ"ש (לא לצחוק, אני כבר לא כזה צעיר...). מה שאומר רוח במהירות של – אמממ – 11 עד 12 קמ"ש לכל הפחות. בהתחלה זה מציק. פשוט שומעים את הרוח מתחככת באזניות. ממש הציק לי. באופן פלא, בקילומטר השלישי בערך (אצלי) המוח כנראה מנטרל את זה והבעיה נחלשת. מה שכן, אתמול לדוגמא רצתי מערבה בשדות הפתוחים והרוח שבאה מהים הפכה את השמיעה לבעייתית מאוד. עד בלתי אפשרית. סיבוב קטן צפונה ובום! הכל שקט שוב. נדמה לי שאני אבנה מחבלי זרימה לאזניים...  זה לא ייאמן: ברגע שאתה שם את הידיים על הרקות בזוית של 90 מעלות – אתה פתאום נכנס לאולם קונצרטים. ממש. בכל מקרה – זו בעיה שאי אפשר להתעלם ממנה ומי שרוצה את האזניות האלו לריצה, צריך לחשוב על הנקודה הזו.
צליל – כמו שאמרתי, האזניות האלו מאוד רגישות – לפחות אצלי – לאיזה מתאם סיליקון אתה משתמש בו. בריצה הראשונה השתמשתי במתאם בינוני והצליל היה ממש בסדר, אחרי תיגבור קל של הבאסים ב SANSA. בריצה השניה רצתי עם המתאמים שיותר עמידים לנפילה אקראית. במקרה הזה הם לא נכנסים עמוק לתוך האזן – ולכן יש הרבה פחות באס ומיד. בריצה השלישית עם האטמים הכי גדולים שהיו יותר טובים מהעמידים לנפילה... עדיין לא עמדתי על דעתי כאן.
בידוד – למרות שמי שקונה אזניות למוסיקה רוצה על פי רוב בידוד מהסביבה, כאן הדרישה היא הפוכה: יותר מפעם אחת במהלך 7 השנים האחרונות של ריצה פעילה, ש....כמעט נדרסתי. שלא לדבר על מובילי פרעושים הנקראים במקומותינו כלבים שניסו יותר מפעם אחת לאכול אותי. בקיצור, שווה לשמוע מה קורה סביבך. לשמחתי, האזניות האלו עם המתאמים לריצה מבודדות בצורה בינונית בלבד. מה שאומר שזה טוב עבור הרצים. אבל, אזהרה – זה טוב, אבל לא מספיק טוב עבור רצים. עדיין האטימה היא גבוהה מאוד לטעמי וצריך להזהר הרבה יותר. בטח שיחסית לריצה עם אזניות פתוחות כמו ה GRADO. שומעים את המנועים של המכוניות, אבל הרבה פחות... בקיצור, אסור לשכוח – אלו לא אזניות שנועדו לריצה במקור והן אוטמות קצת יותר מדי – צריך להזהר.
רעשים של ריצה – למי שלא רץ, זה יישמע קינקי קצת, אבל הנעל מייצרת רעש. והרבה. כמו הצמיגים ברכב ששומעים אותם בנסיעה. תעשו חשבון: אם צעד הוא מטר פחות או יותר (עשיתי עיגול) ואנחנו מדברים על 13-16 ק"מ של ריצת שישי או 10 של אמצע שבוע, יוצא סדר גודל של... 10K עד 16K פעמים מכה למדרכה. או לשביל. אז שומעים את זה. אני רץ עם נעל יחסית קשיחה לאחרונה, ובחמשת הקילומטרים הראשונים שמעתי את המכות של הנעל באופן עמום. אני משער שזו תולדה של אזניית IN EAR. לשמחתי, המוח האנושי סגר את הערוץ הזה בערך אחרי 20-30 דקות כבר פעמיים, כך שזה לא מטרד.

לסיכום:
בתור אזניה לביית, משרד וכד' – צריך לאהוב את זה. זה מפורט, מדוייק, מקסים בעיני. ממש ספריית דיסקים חדשה. אבל לא יודע אם זה יתאים לכולם, בטח לא למי שרוצה לשים אזניות באוזן ולהגיד WOW, איזה צליל "גדול". לי זה מתאים וכל המשפחה שלי התחילה לגנוב לי אותן, כך שאני משער שאני לא לבד... האם אני אתרגל לזה – זה בכל זאת מאוד שונה ממה שאני מכיר? ימים יגידו.
בתור אזניה לריצה – עם מתאם מתאים הן ממש טובות. בטח יותר ממה שהיה לי עד עכשיו
בתור שילוב של השניים – מנצח. בטח שעבורי ובטח תמורת המחיר, הלא גבוהה שלהן יחסית לתמורה לטעמי – כ 75 דולר לפני משלוח. לשאלה האם הייתי קונה אותן אם הייתי יודע שזה הצליל התשובה היא וודאי שכן. אבל, לבטח, כאשר אחליט שעבר מספיק זמן, אשמח לרכוש אזניות נוספות מהחברה הזו, הפעם בתצורה סטנדרטית יותר ולראות האם יש לי קומבינציה עם יותר MID כמו שאני אוהב.

זהו. סליחה על האורך, אבל ראיתי שמדי פעם מתעניינים באזניות לריצה, אז חשבתי לשתף.
נערך לאחרונה על ידי יקי ב 11/05/2011 19:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

TMJ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273

שליחה #2 

תודה רבה! יופי של סקירה. נשמח לתמונות !

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

תודה על השיתוף, תתחדש.

אגב, אם הרוח מפריעה לך לשמוע עם אוזניות IEM זה אומר שיש לך כנראה בעיה עם האטימה. אני גם רץ בשטח, ניסיתי כמה פעמים עם הSE530 ולא היו שום בעיות בקטע הזה... חבל שאני לא יכול להתרכז במוזיקה כשאני רץ. אבל אם הייתי רץ את המרחקים שלך הייתי מנסה את הKoss Sportapr, (כן פעם שנייה שאני ממליץ לך) הן נולדו לריצות וגם חצי פתוחות אז יהיה לך יותר קל להתחמק מכלבים טורפים וכאלה.

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אכן, אבל..

שליחה #4 

תודה על ההמלצה! פשוט רציתי אזניות שיתאימו לי גם לעבודה וגם לריצה. ובעיקר, נמאס לי להזיע כל הזמן באוזן. כשהגעתי לריצות נפח של 30 ק"מ זה ממש מתחיל להציק... :-) אבל בערב ממוצע של אוגוסט, גם בקילומטר החמישי מזיעים לא מעט. זו הסיבה שרציתי IN EAR.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #5 

יקי, תודה על השיתוף המפורט :אחלה:

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

בכיף!

שליחה #6 

גיליתי שממש שווה להשקיע לפעמים 75 דולר לבחון משהוא מאוד לא מוכר (לפחות, לא מובן עבורי... :-) . נדמה לי שיש שם חתימת צליל שאני לפחות - לא שמעתי אף פעם.

firstostrike
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

תודה רבה על הסיקור.
נאמר בהרבה סיקורים שהן דומות לPL50 אך יותר טובות (דרייברים מאותה חברה), אם זה נכון אז אני בטוח שזו תמורה טובה לכסף.
בכל אופן, ברגע זה ממש יש מבצע http://www.meelec.com/category_s/313.htm
MEE What?
מבצע משתלם ביותר! 20 דולר ואתם מקבלים אחת מהאוזניות במחיר מומלץ של 40 עד 80 דולר (אם יש לכם מזל תקבלו את היקרות יותר). 25 לגרסאות עם המיקרופון. והמשלוח עצמו הינו 7 דולר.
בכל אופן, משתלם ביותר! בפחות מ100 ש"ח, כל אחת מהאוזניות שתקבלו תהיה ברמה מעל הCX300 שכולם קונים.

יקי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מצטרף!

שליחה #8 

רק שצריך לזכור שאת האזניות היקרות יותר, הם מוכנים לשלוח רק במשלוח היקר. לא יודע איך זה יהיה במבצע הזה...
בכל מקרה - התמורה עבור עלות לדעתי מאוד גבוהה שם, וודאי שב A151

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”