איך אפשר לקבוע אילו אפליקציות יופעלו אוטומאטית?
יש לי על המכשיר מספר אפליקציות שהגיעו עם המכשיר ואני לא יכול להסיר אותן. חלקן פועלות ברקע ואני ממש לא מעוניין בכך, כמו למשל תוכנות המסרים המידיים של יאהו ו MSN. איך אני יכול לבטל את זה, או יותר, אפילו להסיר אותן מהמכשיר?
אם יש לך רוט למכשיר אז בעזרת פקודות adb אפשר להסיר את האפליקציות האלה שמותקנות בדרך כלל בתיקיית הsystem
פקודת ADB היא כלי המאפשר לך בין היתר לבצע פעולות על קבצי האנדרואיד במכשיר שלך (או באמלוטור) דרך חיבור המכשיר מרחוק למחשב (בדר"כ דרך כבל USB) וביצוע הפקודה מהמחשב. לצורך זה אתה צריך להתקין את ה Android SDK על המחשב שלך. האפליקציות עליהם אתה מדבר, מותקנות בדר"כ במחיצת המערכת תחת תיקיית app. כלומר ב /system/app/
האפליקציות שמותקנות שם לא מופיעות ברשימת האפליקציות הניתנות להסרה באנדרואיד ולכן על מנת להסיר אותן ניתן להשתמש בפקודת ADB לצורך כך. הנה דוגמה של פקודה שתסיר את אפליקציית ה MMS מהמכשיר:
אגב, בחלק מהמקרים ניתן להשתמש באפליקצייה של סייר קבצים (כגון ה Root Explorer) על מנת להסיר את התוכנות האלה משם וזה ע"י כניסה דרך הסייר לתיקיית ה System/App ומחיקת קובץ ה apk של התוכנה אותה רוצים להסיר (זה מחייב אח"כ איתחול של המכשיר)
האפליקציות שמותקנות שם לא מופיעות ברשימת האפליקציות הניתנות להסרה באנדרואיד ולכן על מנת להסיר אותן ניתן להשתמש בפקודת ADB לצורך כך. הנה דוגמה של פקודה שתסיר את אפליקציית ה MMS מהמכשיר:
קוד: בחירת הכל
adb shell rm /system/app/Mms.apk- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני ממליץ במקום למחוק להעביר את הקובץ ל-sdcard בתיקייה שתיצור לזה למקרה שבעתיד כן יהיה צורך באפליקציה, למשל obsolete_apps, ע"י שימוש בפקודה mv:
[left]mv /system/app/Mms.apk /sdcard/obsolete_apps[/left]
אם הפקודה mv לא תעבוד, ייתכן שתצטרך BusyBox (אפשר להוריד כאפליקציה קטנה מהמרקט), ואז הפקודה היא
[left]busybox mv /system/app/Mms.apk /sdcard/obsolete_apps[/left]
[left]mv /system/app/Mms.apk /sdcard/obsolete_apps[/left]
אם הפקודה mv לא תעבוד, ייתכן שתצטרך BusyBox (אפשר להוריד כאפליקציה קטנה מהמרקט), ואז הפקודה היא
[left]busybox mv /system/app/Mms.apk /sdcard/obsolete_apps[/left]
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אין מחקת את קובץ ה apk, האם זה דרך סייר קבצים, או דרך פקודת adb?
שלא כמו ברוב מערכות ההפעלה קובץ ה apk מכיל בין היתר גם את ההתקנה וגם את "ההרצה", רק בלי להיכנס להסברים מסובכים מידי על איך האנדרואיד מריץ אפליקציות, בקצרה אני רק אומר שקובץ ה cache של האפליקצייה כבר נמצא אצלך בתיקיית ה cache וצריך להימחק גם משם (אגב, אפשר למחוק את כל תיקיית cache ואז הוא ייוצר מחדש שוב באיתחול הבא ופעולת המחיקה הזאת היא מה שכולם מכירים כפקודת ה: wipe dalvik-cache). ת'כלס לעניינו, כנס למחיצת ה cache/dalvik-cache/ במכשיר שלך ותמחוק את קובץ ה dex של האפליקצייה אותה אתה מעוניין למחוק (השמות שם יראו לך אולי מוזרים אבל אני מניח תצליח למוצר את הקובץ הרלוונטי)
הערה:
רק לבדיקה, תבדוק רק שאין לך בטעות קבצי odex בתוך תיקיית ה System/App (נעזוב גם את ההסבר של זה לעכשיו)
שלא כמו ברוב מערכות ההפעלה קובץ ה apk מכיל בין היתר גם את ההתקנה וגם את "ההרצה", רק בלי להיכנס להסברים מסובכים מידי על איך האנדרואיד מריץ אפליקציות, בקצרה אני רק אומר שקובץ ה cache של האפליקצייה כבר נמצא אצלך בתיקיית ה cache וצריך להימחק גם משם (אגב, אפשר למחוק את כל תיקיית cache ואז הוא ייוצר מחדש שוב באיתחול הבא ופעולת המחיקה הזאת היא מה שכולם מכירים כפקודת ה: wipe dalvik-cache). ת'כלס לעניינו, כנס למחיצת ה cache/dalvik-cache/ במכשיר שלך ותמחוק את קובץ ה dex של האפליקצייה אותה אתה מעוניין למחוק (השמות שם יראו לך אולי מוזרים אבל אני מניח תצליח למוצר את הקובץ הרלוונטי)
הערה:
רק לבדיקה, תבדוק רק שאין לך בטעות קבצי odex בתוך תיקיית ה System/App (נעזוב גם את ההסבר של זה לעכשיו)