LCD 32 התלבטות: LG 32LD460 או Sony 32EX302 ?
שלום לכולם,
לאחר שקראתי את השרשורים בפורום הזה חודשיים אחורה (מסוף פברואר 2011 עד היום), אני עדיין מתלבט בבחירת טלביזיית LCD 32 לחדר שינה, כאשר ההתלבטות היא בין Sony 32EX302 לבין LG 32LD460.
מרחק הצפייה מהמסך לעין שלי הוא כ-2.5 מ' (ואין לי כוונה לרכוש מסך גדול יותר).
להלן המשתנים החשובים לי:
1. איכות צפייה טובה ב-SD (אני רואה בעיקר שידורי טלביזיה SD או סרטי Dvix שאינם HD) - על בסיס זה פסלתי בעיקר את טושיבה (שהשידור בה נראה כהה), וגם את סמסונג (סדרות 3, 4 ו-5). הבסיס לפסילה הוא ההתרשמות שלי משידורי SD שראיתי בחנויות (ערוצים 1, 22 ו-10).
שידורי ה-SD נראו לי הטובים ביותר ב-LG וב-SONY.
2. טיונר מובנה לשידורים דיגיטליים קרקעיים חובה ! - על בסיס זה פסלתי כל טלביזיה ללא טיונר שכזה (למשל סמסונג).
3. חיבור USB שיאפשר חיבור של דיסק קשיח חיצוני לצפיה בסרטים (בד"כ בפורמט Dvix).
על פי מה שקראתי כאן ובמפרטים, אני מתרשם של-LG עדיפות על ה-SONY במישור זה, בעיקר בכל הנוגע למגוון הפורמטים שניתנים לצפיה.
יחד עם זאת, חשוב לי מאד שהטלביזיה תציג לא רק את הסרט, אלא גם את הכתוביות בעברית. אני מבין שב-LG אין בעיה עם זה. מה היכולת של SONY בהקשר זה ? האם היא מסוגלת להציג כתוביות בעברית ?
(אני מבקש להדגיש שאני שואל לגבי פיענוח כתוביות בעברית מקבצי SRT. אינני שואל על פיענוח EPG בעברית מהשידורים הדיגיטליים הקרקעיים.).
4. מחיר עד 2,500 ש"ח.
אשמח לקבל המלצות/התרשמויות/חוות דעת מנומקות (גם לגבי טלביזיות של יצרנים אחרים, שעונות על הדרישות החשובות לי. כך למשל היה מי שאמר לי שדווקא טלביזיות של טושיבה טובות מאד בשדורי SD).
תודה מראש.
לאחר שקראתי את השרשורים בפורום הזה חודשיים אחורה (מסוף פברואר 2011 עד היום), אני עדיין מתלבט בבחירת טלביזיית LCD 32 לחדר שינה, כאשר ההתלבטות היא בין Sony 32EX302 לבין LG 32LD460.
מרחק הצפייה מהמסך לעין שלי הוא כ-2.5 מ' (ואין לי כוונה לרכוש מסך גדול יותר).
להלן המשתנים החשובים לי:
1. איכות צפייה טובה ב-SD (אני רואה בעיקר שידורי טלביזיה SD או סרטי Dvix שאינם HD) - על בסיס זה פסלתי בעיקר את טושיבה (שהשידור בה נראה כהה), וגם את סמסונג (סדרות 3, 4 ו-5). הבסיס לפסילה הוא ההתרשמות שלי משידורי SD שראיתי בחנויות (ערוצים 1, 22 ו-10).
שידורי ה-SD נראו לי הטובים ביותר ב-LG וב-SONY.
2. טיונר מובנה לשידורים דיגיטליים קרקעיים חובה ! - על בסיס זה פסלתי כל טלביזיה ללא טיונר שכזה (למשל סמסונג).
3. חיבור USB שיאפשר חיבור של דיסק קשיח חיצוני לצפיה בסרטים (בד"כ בפורמט Dvix).
על פי מה שקראתי כאן ובמפרטים, אני מתרשם של-LG עדיפות על ה-SONY במישור זה, בעיקר בכל הנוגע למגוון הפורמטים שניתנים לצפיה.
יחד עם זאת, חשוב לי מאד שהטלביזיה תציג לא רק את הסרט, אלא גם את הכתוביות בעברית. אני מבין שב-LG אין בעיה עם זה. מה היכולת של SONY בהקשר זה ? האם היא מסוגלת להציג כתוביות בעברית ?
(אני מבקש להדגיש שאני שואל לגבי פיענוח כתוביות בעברית מקבצי SRT. אינני שואל על פיענוח EPG בעברית מהשידורים הדיגיטליים הקרקעיים.).
4. מחיר עד 2,500 ש"ח.
אשמח לקבל המלצות/התרשמויות/חוות דעת מנומקות (גם לגבי טלביזיות של יצרנים אחרים, שעונות על הדרישות החשובות לי. כך למשל היה מי שאמר לי שדווקא טלביזיות של טושיבה טובות מאד בשדורי SD).
תודה מראש.
יתכן שטעיתי. אם אין ב-LG טיונר מובנה לשידורים דיגיטליים, אז אין התלבטות
שלום אינטגרל,
תודה על התשובה המהירה.
אני מבין מדבריך שאין ב-LG 32LD460 טיונר מובנה לשידורים דיגיטליים.
בעקבות זאת עברתי על מפרטים במספר אתרים, ונראה שאתה צודק.
אני ראיתי במספר אתרים שכתוב שהיא כוללת "טיונר מובנה", ואני סברתי שמדובר ב-DVBT מובנה.
אבל באמת באתרים אחרים כתוב שמדובר ב"טיונר RF".
יכול להיות שאחד המוכרים בחנויות "עזר" לי לטעות.
אם כך הדבר, הרי שנפתרה לי ההתלבטות.
רק כדי לוודא - אתה אומר שבוודאות אין ב-LG 32LD460 טיונר מובנה לשידורים דיגיטליים ?
תודה מראש.
תודה על התשובה המהירה.
אני מבין מדבריך שאין ב-LG 32LD460 טיונר מובנה לשידורים דיגיטליים.
בעקבות זאת עברתי על מפרטים במספר אתרים, ונראה שאתה צודק.
אני ראיתי במספר אתרים שכתוב שהיא כוללת "טיונר מובנה", ואני סברתי שמדובר ב-DVBT מובנה.
אבל באמת באתרים אחרים כתוב שמדובר ב"טיונר RF".
יכול להיות שאחד המוכרים בחנויות "עזר" לי לטעות.
אם כך הדבר, הרי שנפתרה לי ההתלבטות.
רק כדי לוודא - אתה אומר שבוודאות אין ב-LG 32LD460 טיונר מובנה לשידורים דיגיטליים ?
תודה מראש.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
לא בזאת שיש אצלי. אבל כן, דרכי אנשי המכירות מופלאות 
רק על תסמוך על הנגן סרטים של הסוני. הבנתי שהוא לא תומך ביותר מדי. כמו כן, קח בחשבון שהסוני היא HDR ולא FHD אז אולי תרצה לעלות לסדרה 400 למרות שמטווח של 2.5 מטר זה לא אמור לעשות הבדל וטלוויזיות HDR מטבען תחשופנה פחות את ה"פגמים" בשידורים..
רק על תסמוך על הנגן סרטים של הסוני. הבנתי שהוא לא תומך ביותר מדי. כמו כן, קח בחשבון שהסוני היא HDR ולא FHD אז אולי תרצה לעלות לסדרה 400 למרות שמטווח של 2.5 מטר זה לא אמור לעשות הבדל וטלוויזיות HDR מטבען תחשופנה פחות את ה"פגמים" בשידורים..
שלום אינטגרל,
תודה על האזהרה ועל העצות.
הרצון שלי בטלביזיה "אופטימלית" שכזו נובע מחוסר הרצון שלי לשים בחדר השינה מכשיר נוסף מלבד הטלביזיה.
הטלביזיה תוקן על זרוע בגובה כ-180 ס"מ בקיר הסמוך לכניסה לחדר (עם הטיה בזוית למטה לכיוון המיטה), וכאשר הטלביזיה לא תהיה בשימוש כל המערכת תוצמד לקיר. אין לי כל כך מקום לשים שם מדף לממיר או לסטרימר.
לכן, אם זה אפשרי, אפילו עם מספר פשרות, אני מעוניין שכל הפונקציות שתיארתי בהודעותיי הקודמות יהיו כלולות כבר בטלביזיה.
אם יש למישהו הערות או הצעות נוספות, אשמח לשמוע.
תודה על האזהרה ועל העצות.
הרצון שלי בטלביזיה "אופטימלית" שכזו נובע מחוסר הרצון שלי לשים בחדר השינה מכשיר נוסף מלבד הטלביזיה.
הטלביזיה תוקן על זרוע בגובה כ-180 ס"מ בקיר הסמוך לכניסה לחדר (עם הטיה בזוית למטה לכיוון המיטה), וכאשר הטלביזיה לא תהיה בשימוש כל המערכת תוצמד לקיר. אין לי כל כך מקום לשים שם מדף לממיר או לסטרימר.
לכן, אם זה אפשרי, אפילו עם מספר פשרות, אני מעוניין שכל הפונקציות שתיארתי בהודעותיי הקודמות יהיו כלולות כבר בטלביזיה.
אם יש למישהו הערות או הצעות נוספות, אשמח לשמוע.
שלום אורן,
תודה רבה לך.
אם כך אני בבעיה.
בטלביזיות שבהן ה-USB מאפשר הצגת קבצי סרטים רבים (כמו LG32LD460 וסמסונג) אין DVBT, ובאלה שיש DVBT (כמו Sony 32EX302) ה-USB אינו מאפשר הצגת סרטים כמו שצריך.
האם יש טלביזיה כלשהי ב-32" ששתי הפונקציות האלה מתפקדות בה כמו שצריך ?
תודה.
תודה רבה לך.
אם כך אני בבעיה.
בטלביזיות שבהן ה-USB מאפשר הצגת קבצי סרטים רבים (כמו LG32LD460 וסמסונג) אין DVBT, ובאלה שיש DVBT (כמו Sony 32EX302) ה-USB אינו מאפשר הצגת סרטים כמו שצריך.
האם יש טלביזיה כלשהי ב-32" ששתי הפונקציות האלה מתפקדות בה כמו שצריך ?
תודה.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אני לא משתמש בסטרימר המובנה ב LG כי המסך מחובר למחשב, אבל מתוך עניין, לקחתי את הדיסק הנייד וחיברתי ל LG. שים לב שזו LG מייבוא של ח.י. כך שאני מניח שהיא מעודכנת לגירסת הקושחה האחרונה.
סה"כ ברוב המקרים מנגן מאוד יפה, ממשק פשוט ונוח ומושקע, אבל....
1. אין תמיכה ב DTS מה שידוע.
2. חסרות פונקציות בסיסיות שיש בכל נגן מדיה נורמלי (לפחות יש באקסטרימר שיש לי בסלון) למשל:
א. זום - לא מצאתי פונקציה של זום. הוא מותח לפי איזשהוא אלגוריתם (לא נכנסתי לעומק בעניין זה). ברוב המוחלט של המקרים עושה זאת טוב, אבל היו סרטים שהייתי מותח אחרת (באחד מתח לי למעלה ושמר על היחס מה שהשאיר פסים גדולים בצדדים, ובאחד מתח לי מעט מדי בשני הצירים כנראה בגלל אופן הקידוד).
ב. תרגומים - סה"כ עובד יפה ויש אופציה למיקום וגודל אבל למשל, אין אופציה לעברית בכוון הפוך (כמו שיש באקסטרימר) ואז נקודות וסימני קריאה בחלק מהתרגומים מופיעים מצד ימין.
למה אני כותב את זה, כי להערכתי, הסטרימרים המובנים בטלוויזיות עדיין לא הבשילו ואתה יכול להתאכזב גם מסטרימר שנחשב יחסית לטוב כמו של ה LG. לרוב הדברים הוא יתפקד נהדר ובמקרים שלא, תמיד אפשר עם קצת עבודה על המחשב לתקן (למשל להפוך DTS ל AC3, לשנות את קידוד או הרזולוציה של הסרט אם זה DIVX אפילו עם תוכנה פשוטה כמו AVI RECOMP), אבל קח בחשבון שאתה לא מקבל אקסטרימר בטלוויזיה.
אני במקומך הייתי בנוסף לחיפוש הטלוויזיה האולטימטיבית בודק אופציות לשים מכשירים במידת הצורך במקומות אחרים בחדר ופשוט להעביר מהם כבל למסך.
סה"כ ברוב המקרים מנגן מאוד יפה, ממשק פשוט ונוח ומושקע, אבל....
1. אין תמיכה ב DTS מה שידוע.
2. חסרות פונקציות בסיסיות שיש בכל נגן מדיה נורמלי (לפחות יש באקסטרימר שיש לי בסלון) למשל:
א. זום - לא מצאתי פונקציה של זום. הוא מותח לפי איזשהוא אלגוריתם (לא נכנסתי לעומק בעניין זה). ברוב המוחלט של המקרים עושה זאת טוב, אבל היו סרטים שהייתי מותח אחרת (באחד מתח לי למעלה ושמר על היחס מה שהשאיר פסים גדולים בצדדים, ובאחד מתח לי מעט מדי בשני הצירים כנראה בגלל אופן הקידוד).
ב. תרגומים - סה"כ עובד יפה ויש אופציה למיקום וגודל אבל למשל, אין אופציה לעברית בכוון הפוך (כמו שיש באקסטרימר) ואז נקודות וסימני קריאה בחלק מהתרגומים מופיעים מצד ימין.
למה אני כותב את זה, כי להערכתי, הסטרימרים המובנים בטלוויזיות עדיין לא הבשילו ואתה יכול להתאכזב גם מסטרימר שנחשב יחסית לטוב כמו של ה LG. לרוב הדברים הוא יתפקד נהדר ובמקרים שלא, תמיד אפשר עם קצת עבודה על המחשב לתקן (למשל להפוך DTS ל AC3, לשנות את קידוד או הרזולוציה של הסרט אם זה DIVX אפילו עם תוכנה פשוטה כמו AVI RECOMP), אבל קח בחשבון שאתה לא מקבל אקסטרימר בטלוויזיה.
אני במקומך הייתי בנוסף לחיפוש הטלוויזיה האולטימטיבית בודק אופציות לשים מכשירים במידת הצורך במקומות אחרים בחדר ופשוט להעביר מהם כבל למסך.
שלום אינטגרל,
תודה רבה על המידע המפורט, שמאד עוזר לי.
רוב הסרטים שאני צופה בהם הם בפורמט Dvix או Xvid והשמע הוא AC3.
כיום אני צופה בסרטים בד"כ בטלביזיה שבסלון (פיליפס מדגם 42PFL5603D Full HD) באמצעות DVD APEX811.
אין לי סטרימר, וגם במערכת הזו לפעמים הכתוביות בעברית לא מושלמות (שינוי כיוון של הפסיקים, סימני השאלה והקריאה וכו'), אבל כל עוד הכתוביות הן בעברית מימין לשמאל - אין לי בעיה עם זה.
כפי שאתה רואה, הדרישות שלי הן די מינימליות (אני לא משתמש בזום).
אני אקפוץ לכמה חנויות עם דיסק הקשיח שלי ואבדוק את ה-LG ואת ה-SONY.
בשלב זה אינני מעוניין להכניס מכשירים נוספים לחדר השינה.
תודה.
תודה רבה על המידע המפורט, שמאד עוזר לי.
רוב הסרטים שאני צופה בהם הם בפורמט Dvix או Xvid והשמע הוא AC3.
כיום אני צופה בסרטים בד"כ בטלביזיה שבסלון (פיליפס מדגם 42PFL5603D Full HD) באמצעות DVD APEX811.
אין לי סטרימר, וגם במערכת הזו לפעמים הכתוביות בעברית לא מושלמות (שינוי כיוון של הפסיקים, סימני השאלה והקריאה וכו'), אבל כל עוד הכתוביות הן בעברית מימין לשמאל - אין לי בעיה עם זה.
כפי שאתה רואה, הדרישות שלי הן די מינימליות (אני לא משתמש בזום).
אני אקפוץ לכמה חנויות עם דיסק הקשיח שלי ואבדוק את ה-LG ואת ה-SONY.
בשלב זה אינני מעוניין להכניס מכשירים נוספים לחדר השינה.
תודה.
מעריך שבקרוב, באירופה כבר יצאו והביקורות די טובות
http://reviews.cnet.co.uk/tvs/lg-lv550t ... -50003393/
http://reviews.cnet.co.uk/tvs/lg-lv550t ... -50003393/
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לגבי הפאנלים -
לא בעיה לדעת ב LG שכן על האריזה יש מדבקה שעליה ניתן לראות:
[left]Look at the label on the back of the Box or TV-example 19LH2000-ZA.ARURLBU
W = S-IPS (common) D = A-MVA (common) I = IPS Alpha (rare) (link)
L = ?-MVA (rare) (link) Z = SIPS (rare) (link)
[/left]
אתה כמובן תעדיף W או I או Z למרות שגם עם ה MVA אפשר לחיות.
בסמסונגים החיפוש שונה. אתה חייב להסתכל על המדבקה מאחורי הטלוויזיה:
[left]
Version sticker on the back of TV can read as follows:
Version "A" panels: AC01, AC02, AC03, AC04, AA01, AA02, AA03, AA04 and BA01 all come from AU Optronics.
Version "S" panels: SQ01, SQ02, SQ03, SQ04, SS01, SS02, SS03, SS04 and SX03 are made by Samsung.
Version "C" panels: CN01, CN02, BN01 and BN02 stand for CMO.
Version "H" panels: H305, H306, H308, unclear what these are, but so far they seem to be made by Samsung (data pending).[/left]
אתה כמובן תעדיף את ה S כלומר פנלים של סמסונג. מה CMO הייתי נמנע.
לא בעיה לדעת ב LG שכן על האריזה יש מדבקה שעליה ניתן לראות:
[left]Look at the label on the back of the Box or TV-example 19LH2000-ZA.ARURLBU
W = S-IPS (common) D = A-MVA (common) I = IPS Alpha (rare) (link)
L = ?-MVA (rare) (link) Z = SIPS (rare) (link)
[/left]
אתה כמובן תעדיף W או I או Z למרות שגם עם ה MVA אפשר לחיות.
בסמסונגים החיפוש שונה. אתה חייב להסתכל על המדבקה מאחורי הטלוויזיה:
[left]
Version sticker on the back of TV can read as follows:
Version "A" panels: AC01, AC02, AC03, AC04, AA01, AA02, AA03, AA04 and BA01 all come from AU Optronics.
Version "S" panels: SQ01, SQ02, SQ03, SQ04, SS01, SS02, SS03, SS04 and SX03 are made by Samsung.
Version "C" panels: CN01, CN02, BN01 and BN02 stand for CMO.
Version "H" panels: H305, H306, H308, unclear what these are, but so far they seem to be made by Samsung (data pending).[/left]
אתה כמובן תעדיף את ה S כלומר פנלים של סמסונג. מה CMO הייתי נמנע.
שלום אינטגרל,
תודה רבה על המידע המפורט והמלמד.
אגב, מישהו מכיר את הטלביזיה של שארפ מדגם: Sharp LC32DH500 LCD 32 (וגם הדגם Sharp LC32DH510) ?
לפי המפרט שלה יש בה ממיר מובנה של DVB-T וגם כניסת USB להפעלת קבצי וידאו.
הנה קישור:
http://www.ralco.co.il/prodin-new.asp?c ... =105&tat=4
לא הזדמן לי לראות אותה בחנויות, אך אם שתי הפונקציות האלה קיימות בה, הרי שאני בהחלט שוקל לחפש אותה ולבדוק את איכות התמונה והצפייה בה ב-SD.
האם מישהו יכול לחוות דעה לגביה ?
תודה.
תודה רבה על המידע המפורט והמלמד.
אגב, מישהו מכיר את הטלביזיה של שארפ מדגם: Sharp LC32DH500 LCD 32 (וגם הדגם Sharp LC32DH510) ?
לפי המפרט שלה יש בה ממיר מובנה של DVB-T וגם כניסת USB להפעלת קבצי וידאו.
הנה קישור:
http://www.ralco.co.il/prodin-new.asp?c ... =105&tat=4
לא הזדמן לי לראות אותה בחנויות, אך אם שתי הפונקציות האלה קיימות בה, הרי שאני בהחלט שוקל לחפש אותה ולבדוק את איכות התמונה והצפייה בה ב-SD.
האם מישהו יכול לחוות דעה לגביה ?
תודה.