מסך מחשב - דל 2311 או 2209?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

המסך ישמש בעיקר לגלישה ברשת, לא למשחקים...וגם לא לסרטים בעיקרון (אולי מדי פעם סטרימינג - אבל ממש לא שיקול).

על איזה הייתם הולכים?
ה-2311 חדש יותר ולמרבה ההפתעה מחירו גם זול יותר מ2209 שהוא דגם ישן יותר.
אבל הבנתי שה2209 הוא 16:10 מה שיכול להפוך אותו לנוח יותר לגלישה.

יש הצעות?

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

תבדוק אם יש בכלל 2209WA במלאי חנויות, ואם אין אצלן שיבואן יכול להזמין. ברשימת ההמלצות למסכים ב-flatpanels.hd עורך האתר כתב, שהמסך לא מיוצר עוד, ולכן הוא מוריד אותו מהרשימה. ההתלבטות תהיה מיותרת במקרה שאין להשיג אותו.

http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1304588482

בינתיים צצו סקופים מעניינים לגבי יורש ה-U2311H, שעומד להימכר החל מה-Q3 השנה. ייתכן שיופיע בנוסף 24" 16:9 e-IPS ו-W-LED במחיר נמוך יותר מה-U2410. בינתיים מסתובבות ברשת ספקות לגבי הסקופים, אנשים מתקשים להאמין בכך ש-DELL אכן באמת עומדת לנטוש את יחס התצוגה 16:10 ב-24" ולהשאיר אותו רק ל-30" בפאנלים האיכותיים ולאליטה היפנית שכוללת את NEC ו-EIZO.

http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1304929007

http://www.tftcentral.co.uk/news_archiv ... l_u2412h_1

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה,
אני יכול להשיג את ה-2209 כרגע ומכאן השאלה...
אני רואה שאתה בהחלט מבין בתחום, מה אתה אומר לגבי ההתלבטות?
אני לא אחכה לQ3 כי כרגע ה2311 במחירים טובים ואני צריך את המסך כרגע - אין חלופי

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני בעד מסכי 23". חדות הטקסט אצלם היא הטובה ביותר, גם כשה-CLEARTYPE מופעל. ההבדל בהחלט מורגש לטובה לעומת 24" 16:10 בעניין זה. גודל נקודה גדול ב-19" ו-22" ביחסי התצוגה הישנים מכער למדי את הטקסט ולפיקסליזציה בולטת. ה-U2311H עולה כ-1050 שקל. זה לא מותיר סיכוי להמלצות שונות.

לעבודות טקסט ה-U2311H יהיה נוח ליותר אנשים, מכיוון שיש הבדל של כ-30 ניטים בכיול מכוון בהירות ל-0 בתפריטי המסכים. ה-2209WA יותר בהיר מה-23" במצב כזה (כ-130 ניטים לעומת 100), חלק מהקונים ציינו שהוא בהיר מדי לעיניהם ולא היו מרוצים, ואני יכול להבין את התלונה שלהם, כי גם אני התנסיתי עם מסך 24" מסנוור יתר על המידה.

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #5 

אני רק יכול להעיד על ה2209 שיש לי.
מסך נהדר לכל שימוש שאני בוחר - גלישה, וידיאו, עריכת תמונות ומשחקים. אני מאוד מאוד מרוצה ממנו.

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה על התגובות - TRIP, ידוע לי ששני המסכים מדהימים...השאלה היא רק הבחירה ביניהם :roll:

verborn, אני דווקא קראתי פה ושם שלמסכי FHD למחשב ביחס 16:9 יש נטייה מעט פחות להיטיב עם טקסט...בניגוד דווקא למה שכתבת, יש לך ניסיון עם עבודה עם כאלה?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #7 

2209 בעל דיוק צבעים טוב יותר, 2311 רזולוציה גבוהה יותר = גודל נקודה נמוך יותר - לא נוח לטעמי.

לי הייתה את אותה ההתלבטות והלכתי על ה2209 ואני לא מתחרט לרגע, הוא פשוט טוב יותר.
Utopia

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה על התגובה,
יצא לך לעבוד מול שניהם בתכלס או שבחרת ע"פ ביקורות וכדומה?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #9 

CCHAOSS כתב:תודה על התגובה,
יצא לך לעבוד מול שניהם בתכלס או שבחרת ע"פ ביקורות וכדומה?
...
לא יצא לי לעבוד מולם בו זמנית אך ראיתי אותם בנפרד במקומות שונים... בכל מקרה לדעתי הרזולוציה גבוהה מדיי למסך 23, הטקסט קטן ולא נוח לקריאה.
Utopia

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אני עובד עם EIZO EV2333W-H (23" 16:9) וכמו כן עבדתי עם DELL 2407WFP (24" 16:10). הנטייה "להיטיב פחות עם טקסט" קשורה לגודל הטקסט בברירת מחדל של DPI במערכת ההפעלה ללא זום ביישומי הטקסט השונים. אנשים טוענים שזה נראה לא לטעמם והטקסט פיצפון. מניסיון שלי עם מסכים 19", 23" ו-24" שיש לי בבית, אין דבר כזה שלא משתמשים בזום או DPI, ולכן הטענות האלה חסרות משמעות. משנים DPI ל-120 או 125, ובזה נפתרת הבעיה. מתקינים תוספים להגדלות טקסט בפיירפוקס עם זיכרון לכל אתר ואתר לנוחות משופרת (למשל Nosquint). ב-23" מרוויחים החלקת פיקסלים של טקסט הגורמת להעלמת פיקסליזציה (אין צורה "משוננת" באותיות), במיוחד בקבצי אקרובט הודות ל-dot pitch הקטן.

זה אמנם נכון שב-2209WA ישנו LUT שמרנדר את הגוונים ב-8 ביטים ללא FRC ואילו ב-U2311H ה-LUT לקוח מטכנולוגיית פאנלי TN (6 ביטים עם FRC) ומכאן השוני בדיוק הצבע (והעלויות ייצור). בכל מקרה לא מדובר במסכים מקצועיים לתחום ההבאה לדפוס, וגם עם מכייל אופטי לכל היותר ה-2209WA מתאים לגרפיקאים חובבים לאו דווקא עוסקים בתחום (להם חיוני מכלול צבע רחב ושליטה מלאה ב-RGB-CMY עם גמא ליניארית במצב שלא נועל את השליטה בצבעים אלה). FRC אינו חיסרון מהותי בפאנל IPS או PVA, הבעיה של פאנל TN לא היתה קשורה ב-FRC, אלא בזוויות צפייה שגרמו לאובדן גוונים תהומי. מעטים יודעים על כך, אך חברות כמו EIZO ו-NEC השתמשו שנים רבות ב-FRC למניעת אובדן טונליות אופטימלית של גוונים בפאנלים, שביסודם הם 8 ביטים לערוץ.

לא כולם מרגישים ש-130 ניטים זה מסנוור להם, כי הם יכולים לשים מנורות רבות עוצמה בחדר בערב או לתת ליותר אור טבעי לחדור לחדר ביום. הרגישות לתאורה היא יותר אישית מאשר אוניברסאלית. אני ממליץ לך להתנסות עם שני הדגמים בחנות, המציעה אותם למכירה, רבע שעה כל אחד לפני התשלום. לבד תוכל להחליט מה יותר מוצא חן בעיניך. אם אני הצלחתי לקבל לפני הרבה שנים EIZO להתרשמות בחנות, אין סיבה שיתנגדו להציג מסך זול יותר. DELL כיום אינו מוצר נישה יוקרתי.

CCHAOSS פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה לשניכם,
האמת שמבדיקה שערכתי ברשת נראה שבדיפולט דווקא הצבעים של ה-2311 עדיפים.
החלטתי ללכת עליו עקב שטח העבודה הגדול יותר, פחות התחממות, המחיר הזול יותר באופן מפתיע וכפי שverborn
ציין כאן...ניתן לפתור את סוגיית גודל הטקסט..גם מבחינת FUTURE PROOF נראה לי שחשובה התמיכה בFHD.

תודה לשניכם על העזרה, מה שבטוח שמכל החיפושים שערכתי ברשת נראה שאי אפשר לטעות עם אף אחד מהם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”