שלום,
יש לי בעיה מציקה...
התחלתי לשמוע את ה HTPC שלי, לדעתי זה הספק כח שעושה את הזמזום הקליל שמפריע לי כשיש ממש שקט...
לילה בלי מוזיקה או קטע שקט בסרט.
תצמיד את האוזן לכל מאוורר ותראה מי בדיוק עושה רעש, אם אתה לא מצליח תעצור את המאווררים עם האצבע אחד אחד (בעדינות ולשניה אחת כדי לא לגרום נזק)
ותתפלא, גם אני חשבתי שכל המאווררים של זלמן יחסית שקטים עד שקניתי כרטיס מסך עם קירור מובנה של זלמן והוא הדבר הכי רועש במחשב שלי, זו לא בעיה פרטנית, כל בעלי הכרטיס הזה מדווחים על אותה בעיה ואני מנקה את כל המחשב באופן קבוע.
אם זה באמת הספק אתה יכול לקנות ספק עם קירור פסיבי או להחליף לו את המאוורר.
רק אזהרה אחת קטנה למי שמחליט לנקות את המחשב עם לחץ אוויר.
המיכלים הנמכרים בחנויות לצרכי משרד ושמיועדים לניקוי בלחץ אוויר של מחשבים וכדומה אינם מכילים אוויר. הם מכילים גז דליק ואתם ממש לא רוצים לדעת איך גיליתי את זה.
מי שרוצה לנקות את פנים המחשב בלחץ אוויר, שזה מצויין כדי להעיף את כל הפיכסים והאיכסים שהצטברו בתוך ספק הכוח, סנפירי האוורור של גוף גרור המעבד ובתוך כרטיס המסך, יכול לרכוש בחנויות לתחביבים ופאזלים או ציוד לגרפיקה מכלים של אוויר דחוס המשמשים לחיבור למברשות צבע.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לגבי הספק... ממבט מהיר מדובר כנראה בספק SFX קטן ולא ATX סטנדרטי = אתה בבעיה בארץ אם אותה רוצה משהו איכותי ושקט
בדוק את שאר האפשרויות: קשיח, מאווררים, גופי קירור (תנתק כל פעם אחד מהם ותראה מה עושה את הרעש)
פחיות "אוויר" בלחץ שיש בחנויות ציוד משרדי זה באמת לא אוויר, זה בוטאן פרופאן (או במילים אחרות - גז מצתים).
אם משתמשים בהם במצב ישר ולא על הצד, כאשר הציוד כבויי ומנותק מהחשמל ונותנים לגז להתנדף לפני שמדליקים לא אמורה להיות בעיה (או הצתה ).
עוד דבר - לא להשתמש בקומפרסור!
לא! מפוח קטן אולי יהיה חלש יותר ולא יעיף לך קבלים מהלוח אבל רוב הקומפרסורים (בייחוד הקטנים הלא מקצועיים) לא מסננים לחות (ואלה שכן גם לא תמיד ברמה גבוהה).
זו בדיוק הסיבה שמשתמשים בגז נדיף.
שואב זה סיפור אחר. וזה תלויי אם הפייה שלו מספיק צרה כדי להכנס למקומות צרים.
אם משתמשים בזה בתור מפוח ולא בתור שואב, זה עושה בדיוק את מה שאמרתי - מעיף אוויר מלא לחות על הלוח, מה גם שהפייה שלו לא נכנסת לכל חור (בניגוד לקשית הנכנסת גם ברשתות ובין צלעות קירור ומספקת לחץ אוויר גדול יותר)
harari כתב:שואב זה סיפור אחר. וזה תלויי אם הפייה שלו מספיק צרה כדי להכנס למקומות צרים.
אם משתמשים בזה בתור מפוח ולא בתור שואב, זה עושה בדיוק את מה שאמרתי - מעיף אוויר מלא לחות על הלוח, מה גם שהפייה שלו לא נכנסת לכל חור (בניגוד לקשית הנכנסת גם ברשתות ובין צלעות קירור ומספקת לחץ אוויר גדול יותר)
...
הררי,
ממליץ לך לנסות..
על איזו לחות אתה בדיוק מדבר?? לא לחות,לא דובים,ולא יער
לא תתאכזב
בתור בן ואח לשני מהנדסי מיזוג אוויר (ואחד שיכול להיות שיכנס לתחום גם), שקיבל כל חייו הרצאות על מפלי לחץ, טמפרטורות, ספיקות אוויר ומים, לחות ויובש, צ'ילרים, מפוחים וכו' אני יכול לומר לך בלב שלם שאתה טועה.
אבל אתה קנית את הציוד ושילמת עליו ממיטב כספך, מי אני שאגיד לך מה לעשות\לא לעשות איתו.
שבוע טוב.
harari כתב:בתור בן ואח לשני מהנדסי מיזוג אוויר (ואחד שיכול להיות שיכנס לתחום גם), שקיבל כל חייו הרצאות על מפלי לחץ, טמפרטורות, ספיקות אוויר ומים, לחות ויובש, צ'ילרים, מפוחים וכו' אני יכול לומר לך בלב שלם שאתה טועה.
אבל אתה קנית את הציוד ושילמת עליו ממיטב כספך, מי אני שאגיד לך מה לעשות\לא לעשות איתו.
שבוע טוב.
...
אחינו..נסחפת לגמריי
מי שלא השתמש במוצר הזה-לא יודע כמה הוא מתאים לניקוי אבק ממחשבים.
לא סתם הדביקו למיפרט שלו(ושל המפוחים הזהים מחברות אחרות)את המלל:"מתאים לניקוי ציוד אלקטרוני ומיחשוב"
iakovl כתב:לגבי הספק... ממבט מהיר מדובר כנראה בספק SFX קטן ולא ATX סטנדרטי = אתה בבעיה בארץ אם אותה רוצה משהו איכותי ושקט
בדוק את שאר האפשרויות: קשיח, מאווררים, גופי קירור (תנתק כל פעם אחד מהם ותראה מה עושה את הרעש)
די קשה למצוא ספקים כאמור, הספק הזה אמור להתאים אבל לדעתי במקום לבזבז כסף עליו תברר סופית מה עושה בדיוק את הרעש
במקום לקנות ספק במקרה שהוא באמת זה שיוצר את הרעש אפשר להחליף לו מאוורר למשהו שקט יותר, מוריד לך את האחריות אבל זה יותר פשוט מהזמנה של חדש