אני מנסה לעשות קצת סדר בבלאגן שצברתי \ בניתי בהלך השנים ורציתי לשמוע חוות דעת,
מלאי:
1. סטרימר של Xtreamer SideWinder - משודרג גרסא 2.7 כולל אנטנת WIFI + דיסק קשיח פנימי 160GB
2. ראוטר TP-LINK - TL-WR841ND
3. מחשב חדר - משמש בעיקר להורדות, מפרט:
---לוח - 880GMA-UD2H, זיכרון - 2GB, דיסק - 500GB, מעבד - AMD Athlon II X3 435
4. מחשב סלון - משמש לצפיה בלבד (בעיקר תכנים שהורדו - מעט מאוד "צפיה ישירה" דרך האינטרנט
---לוח - GA-MA78GM-S2H, זיכרון 2GB, דיסק - 1TB, מעבד - AMD Athlon 64 X2 5200+
5. כ. רשת אלחוטי תקן N.
6. רסיבר 5+1 של AKIRA (לא מוכר אבל עושה יופי את העבודה) - חיסרון - לא קיים חיבור אופטי (מתחבר AC3)
7. סלון - טלויזיה 42"FHD
חיבורים:
מחשב חדר מחובר לראוטר בכבל רשת.
מחשב סלון עובד עצמאי (90% מהזמן לא מחובר אפילו לרשת), במקביל מחובר HDMI לטלויזיה, ומחובר עם 3 כבלים 3.5MM ל 2RCA לרסיבר (כמו שהזכרתי לרסיבר אין כניסה אופטית).
כיום אני מחבר את המחשב בסלון עם כבל "פרוביזורי" לראוטר ומשם דרך תקיה משותפת מעביר את התוכן ממחשב למחשב (לא משתמש בכרטיס האלחוטי כי זה יותר איטי) - לפעמים אני מחבר ישירות בין 2 המחשבים עם כבל מוצלב ומעביר על 1GB.
עד כאן הקדמה.
עכשיו הקטע המעניין, לפי הצרכים שלי לדעתי אולי שווה להיפטר מהמחשב בסלון ולהשתמש בסטרימר בלבד, בנוסף - די מעצבן להוריד דברים לפתוח אותם ואז להעביר אותם למחשב אחר \ מדיה USB ולכן חשבתי על כמה אופציות:
1. למכור את הסטרימר ולהישאר בתצורה הנוכחית
2. למכור את המחשב ללא דיסק קשיח, לקנות קופסא חיצונית לדיסק ולחבר אותו לסטרימר עם USB = עדיין צריך להעביר את כל מה שמוריד ל USB
3. להעביר את הדיסק של ה 1TB למחשב בחדר ולהתמפות אליו עם הכרטיס האלחוטי של הסטרימר (בתקווה שיעביר 1080P ללא קירטועים) = צריך לוותר על AC3 - ולעבוד על ה 5.1 בתצורת סטריאו כי אין בסטרימר יציאת AC3 - רק סטריאו או אופטי
4. לקנות לסטרימר את ה eTRAYz ולהעביר את הדיסק של ה 1TB לשם ולכוון לשם את ההורדות (לא יודע אם אפשרי וכדאי מעשית)
5. רעיונות אחרים ?!?!?!?
* כמובן שלכל אופציה יש בעד ונגד (לדוגמא באופציה 3 המחשב בחדר חייב להיות דולק אם רוצים לראות סרט) השאלה
מה הכי כדאי מבחינת עליות \ חוויה \ פשטות.
תודה לכווווולם מראש על העזרה.