מבקש המלצה לרסיבר ק.ביתי לשימוש עם סט רמקולים Klipsch quintet
שלום,
אני מחפש רסיבר באזור ה-2000 ש"ח לקולנוע ביתי.
המקור היחידי (כרגע) הוא Xtreamer.
השימוש הוא לצפיה בסרטים וסדרות בפורמט DD/DTS.
אין לי כל כוונה לשמוע ברסיבר מוזיקה, השימוש היחידי הוא קולנוע ביתי.
הרסיבר יחובר לסט רמקולים Klipsch Quintet II.
כרגע אני מתלבט (על הנייר, עדיין לא שמעתי) בין
Onkyo 308/309
Onkyo 507
Yamaha 467
לפי ניסיון חברי הפורום, מי מבין הנ"ל הכי יתאים לאופי הרמקולים ולאופי השימוש שלי?
תודה
אני מחפש רסיבר באזור ה-2000 ש"ח לקולנוע ביתי.
המקור היחידי (כרגע) הוא Xtreamer.
השימוש הוא לצפיה בסרטים וסדרות בפורמט DD/DTS.
אין לי כל כוונה לשמוע ברסיבר מוזיקה, השימוש היחידי הוא קולנוע ביתי.
הרסיבר יחובר לסט רמקולים Klipsch Quintet II.
כרגע אני מתלבט (על הנייר, עדיין לא שמעתי) בין
Onkyo 308/309
Onkyo 507
Yamaha 467
לפי ניסיון חברי הפורום, מי מבין הנ"ל הכי יתאים לאופי הרמקולים ולאופי השימוש שלי?
תודה
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
ברמת המחיר שאתה מחפש הייתי מתמקד ב 3 הדגמים הבאים:
yamaha 467
pioneer 820
onkyo 508 (אם תצליח למצוא במלאי).
כל הרסיברים האלה עם 4 כניסות HDMI, מערכת כיול אוטומטית, OSD, חיבורי בננה לרמקולים,
ובכלל די דומים מבחינת פיצ'רים.
תשמע את הרסיברים עם רמקולים כמו שלך (או הכי דומים לשלך),
ותקח את זה שאת הסאונד שלו הכי אהבת.
לגבי אונקיו 308 -
יש לו רק 3 כניסות HDMI, אין לו מערכת כיול אוטומטית, וחיבורי הרמקולים שלו מהסוג הפחות איכותי -
בעיני אלה חסרונות די משמעותיים, אבל אם זה בסדר מבחינתך, אז אופציה לא רעה.
yamaha 467
pioneer 820
onkyo 508 (אם תצליח למצוא במלאי).
כל הרסיברים האלה עם 4 כניסות HDMI, מערכת כיול אוטומטית, OSD, חיבורי בננה לרמקולים,
ובכלל די דומים מבחינת פיצ'רים.
תשמע את הרסיברים עם רמקולים כמו שלך (או הכי דומים לשלך),
ותקח את זה שאת הסאונד שלו הכי אהבת.
לגבי אונקיו 308 -
יש לו רק 3 כניסות HDMI, אין לו מערכת כיול אוטומטית, וחיבורי הרמקולים שלו מהסוג הפחות איכותי -
בעיני אלה חסרונות די משמעותיים, אבל אם זה בסדר מבחינתך, אז אופציה לא רעה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
האונקיו הולך מצויין עם הקליפש קווינטט. הימאהה והפיוניר עלולים להישמע טיפה בהירים מדי. בכל מקרה הייתי מקשיב לרמקולים בשילוב עם הרסיברים הללו כי האוזן שלך קובעת, ולא של אף אחד אחר...
קודם כל תודה.
לגבי ה-820 הוא קצת יקר וחורג מהתקציב שלי.
לגבי שמיעה של המגבר עם הרמקולים שלי, זה קצת בעייתי.
אני לא מכיר חנות באזור חיפה והקריות שיש בה את הרמקולים הנ"ל להאזנה וגם את המגברים המדוברים.
אם מישהו יכול לעזור אני אשמח.
אני לא מכיר חנות באזור חיפה והקריות שיש בה את הרמקולים הנ"ל להאזנה וגם את המגברים המדוברים.
אם מישהו יכול לעזור אני אשמח.
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

ה 820 עולה רק כ 100-200 ש"ח יותר מ 467.בוננזה כתב:קודם כל תודה.
אם מישהו יכול לעזור אני אשמח....
המחיר בזאפ לא כל כך משקף את המחיר האמיתי שאפשר לקבל.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
בוננזה כתב:
אם מישהו יכול לעזור אני אשמח....
באזור חיפה, יש את "לאגסי אודיו".
יש להם קליפש, אבל לא בטוח שבדיוק כמו שלך.
שווה להרים טלפון, או אפילו טוב יותר- לקפוץ לשם ולהתרשם בעצמך
שלום,
דיברתי עם "אניגמה", אין להם את הסט בתצוגה, מה גם שהבחור ציין בפני שגם אם היה לו את הסט בתצוגה הוא היה מחובר למגבר אחד בלבד איתו הייתי יכול לשמוע את הרמקולים.
בכל מקרה שאלתי אותו איזה מגבר לדעתו הכי מתאים לי בתקציב של 2000-3000 ש"ח והוא מיד פלט 520.. ללא שום הסבר עינייני.
קיבלתי הרגשה שהוא ממליץ לי בעיקר על מה שהכי נוח לו למכור ולא מאוד מעוניין לעזור.
דיברתי גם עם "לגאסי אודיו", גם שם אין להם את הסט בתצוגה אך שם הבחור היה מאוד חביב וניסה לעזור ועושה רושם של מיקצוען.
הוא אמר שאין לו בעיה שאני יביא את הרמקולים איתי וציין כי זוג וסנטר יספיקו בכדי לקבל התרשמות ראשונית של המגבר.
הוא טוען, שבגלל שיקולי נצילות ואופי הרמקול שלי, הוא ממליץ לי על Denon 1311 כאשר יש גם את אופציית ה- 1611, אך לדבריו לא שווה לי את תוספת השקלים.
לדבריו, כל מגברי Yamaha ישמעו "בהירים" מידי עם הרמקולים שלי וגם "פראיים" מידי בגלל נצילות גבוהה למדי של הקליפש.
כאשר ציינתי כי הכי חשוב לי זה לשמוע הכי טוב שאפשר בסאונד נמוך (תינוקת בבית, חוץ ממנה לאף אחד אסור לעשות רעש
) הוא המליץ לי בחום על מגברים של HK כאשר הוא יכול להציע לי רק את ה-360 (שיש לו במלאי אך יקר לי מידי) או לחכות חודש בערך לקבלת מגברים מהסדרה החדשה.
לגבי אונקיו, הוא טוען שהוא לא מתלהב למכור אותם מאחר ויש להם הרבה תקלות ולכן הוא לא אוהב לעבוד איתם אפילו שרשמית הוא מוכר גם אונקיו.
התרשמתי לחיוב מכך שהוא הציע לי לקחת איתי הביתה את ה-1311 לניסיון עם הסט שלי, לדעתי לא טריוויאלי למגבר בסדר גודל שכזה.
בכל מקרה, אני יותר מבולבל ממה שהייתי קודם.
מאחר ואני לא יכול לשמוע את הרמקולים שלי עם מגברים שונים (רק עם ה-1311) אני פונה ונאלץ לסמוך על חברי הפורום.
איזה מגבר הכי יתאים לי בשילוב עם קליפש קווינטט?
תודה
דיברתי עם "אניגמה", אין להם את הסט בתצוגה, מה גם שהבחור ציין בפני שגם אם היה לו את הסט בתצוגה הוא היה מחובר למגבר אחד בלבד איתו הייתי יכול לשמוע את הרמקולים.
בכל מקרה שאלתי אותו איזה מגבר לדעתו הכי מתאים לי בתקציב של 2000-3000 ש"ח והוא מיד פלט 520.. ללא שום הסבר עינייני.
קיבלתי הרגשה שהוא ממליץ לי בעיקר על מה שהכי נוח לו למכור ולא מאוד מעוניין לעזור.
דיברתי גם עם "לגאסי אודיו", גם שם אין להם את הסט בתצוגה אך שם הבחור היה מאוד חביב וניסה לעזור ועושה רושם של מיקצוען.
הוא אמר שאין לו בעיה שאני יביא את הרמקולים איתי וציין כי זוג וסנטר יספיקו בכדי לקבל התרשמות ראשונית של המגבר.
הוא טוען, שבגלל שיקולי נצילות ואופי הרמקול שלי, הוא ממליץ לי על Denon 1311 כאשר יש גם את אופציית ה- 1611, אך לדבריו לא שווה לי את תוספת השקלים.
לדבריו, כל מגברי Yamaha ישמעו "בהירים" מידי עם הרמקולים שלי וגם "פראיים" מידי בגלל נצילות גבוהה למדי של הקליפש.
כאשר ציינתי כי הכי חשוב לי זה לשמוע הכי טוב שאפשר בסאונד נמוך (תינוקת בבית, חוץ ממנה לאף אחד אסור לעשות רעש
לגבי אונקיו, הוא טוען שהוא לא מתלהב למכור אותם מאחר ויש להם הרבה תקלות ולכן הוא לא אוהב לעבוד איתם אפילו שרשמית הוא מוכר גם אונקיו.
התרשמתי לחיוב מכך שהוא הציע לי לקחת איתי הביתה את ה-1311 לניסיון עם הסט שלי, לדעתי לא טריוויאלי למגבר בסדר גודל שכזה.
בכל מקרה, אני יותר מבולבל ממה שהייתי קודם.
מאחר ואני לא יכול לשמוע את הרמקולים שלי עם מגברים שונים (רק עם ה-1311) אני פונה ונאלץ לסמוך על חברי הפורום.
איזה מגבר הכי יתאים לי בשילוב עם קליפש קווינטט?
תודה
- epony
- חבר במועדון 10K

אונקיו 308 או 508 (אם עוד יש במלאי - אם לא אז את ה-309).
מצטער, אבל אני לא קונה את חוסר ההתלהבות של איש המקצוע מאחד המותגים המובילים בתחום בעולם, שקוטף פרסים רבים מאוד בשנים האחרונות על רסיברים ברמה הבסיסית. מן הסתם לא היו מתלהבים בעולם מהמותג אם הוא באמת היה סובל מתקלות כרוניות...
יש פה לא מעט חברים בפורום שמחזיקים בסט של קליפש קווינטט בשילוב עם אונקיו 3xx, 5xx או 6xx ולא זכורות לי שום תלונות - להיפך, זה אחד השילובים המומלצים בפורום ברמת המחיר שלו!
מצטער, אבל אני לא קונה את חוסר ההתלהבות של איש המקצוע מאחד המותגים המובילים בתחום בעולם, שקוטף פרסים רבים מאוד בשנים האחרונות על רסיברים ברמה הבסיסית. מן הסתם לא היו מתלהבים בעולם מהמותג אם הוא באמת היה סובל מתקלות כרוניות...
יש פה לא מעט חברים בפורום שמחזיקים בסט של קליפש קווינטט בשילוב עם אונקיו 3xx, 5xx או 6xx ולא זכורות לי שום תלונות - להיפך, זה אחד השילובים המומלצים בפורום ברמת המחיר שלו!
אם יש לא מעט חברים כאלו בפורום, הייתי שמח לשמוע את דעתם והאם הם שמעו את הסט עם מספר מערכות שונות.
בוא לא נתעכב על הנושא האם אונקיו טוב או לא, אני ממש לא פסלתי אותו.
הייתי מעוניין לשמוע את דעת חברי הפורום על ה-1311 ועל ה- HK, האם יתאימו טוב יותר לקליפש מאשר yamaha או אונקיו.
תודה
בוא לא נתעכב על הנושא האם אונקיו טוב או לא, אני ממש לא פסלתי אותו.
הייתי מעוניין לשמוע את דעת חברי הפורום על ה-1311 ועל ה- HK, האם יתאימו טוב יותר לקליפש מאשר yamaha או אונקיו.
תודה
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

לגבי דנון 1311 - בסה"כ מכשיר טוב מאד (במיוחד ביחס למחיר/תמורה).
המחיר שלו מאד זול יחסית.
יש לו 4 כניסות HDMI, והוא תומך בכל הפורמטים החדשים.
החסרון העיקרי שלו - אם אני זוכר נכון, אין לו מערכת כיול אוטומטית.
אני אישית אוהב מאד את הסאונד של דנון, אבל זה עניין סובייקטיבי,
מה גם שלא שמעתי אותו עם רמקולים כמו שלך.
המחיר שלו מאד זול יחסית.
יש לו 4 כניסות HDMI, והוא תומך בכל הפורמטים החדשים.
החסרון העיקרי שלו - אם אני זוכר נכון, אין לו מערכת כיול אוטומטית.
אני אישית אוהב מאד את הסאונד של דנון, אבל זה עניין סובייקטיבי,
מה גם שלא שמעתי אותו עם רמקולים כמו שלך.
טוב אז עכשיו דיברתי עם עוד חנות והתפזרתי עוד קצת
נוספו לרשימה גם:
פיוניר 920
אונקיו 509
בנוסף ל:
יאמהה 467
דנון 1311
דנון 1611
התקציב הוא בין 2000 ל 2500 ש"ח וכל הרסיברים נכנסים בתקציב למעט ה 1311 שהוא זול משמעותית.
אני לא מעוניין בפיצ'רים למיניהם אלא רק בסאונד.
שימוש 100% קולנוע ביתי.
הייתי שמח לחסוך כסף ולא ללכת לגבול העליון של התקציב.
תמחור הרסיברים בסדר עולה: 1311, 467, 509, 920, 1611.
תודה
נוספו לרשימה גם:
פיוניר 920
אונקיו 509
בנוסף ל:
יאמהה 467
דנון 1311
דנון 1611
התקציב הוא בין 2000 ל 2500 ש"ח וכל הרסיברים נכנסים בתקציב למעט ה 1311 שהוא זול משמעותית.
אני לא מעוניין בפיצ'רים למיניהם אלא רק בסאונד.
שימוש 100% קולנוע ביתי.
הייתי שמח לחסוך כסף ולא ללכת לגבול העליון של התקציב.
תמחור הרסיברים בסדר עולה: 1311, 467, 509, 920, 1611.
תודה
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

לגבי הפיוניר, אין מצב שמדובר בדגם 920 בטווח המחירים הזה.
אם כבר, ה- 820.
יש לי 820 בשילוב עם לווייניים, הסאונד מפורט, מדויק ועמוק מאד,
ויחסית ללווייניים שומעים מדהים.
אגב, בדקתי את הרסיברים של ימהה ואונקיו ברמת המחירים הזו
עם רמקולים לווייניים, והכי אהבתי את הסאונד של פיוניר בקולנוע ביתי.
הוא מאד מרשים.
אבל שוב, העניין הוא מאד סובייקטיבי.
אם כבר, ה- 820.
יש לי 820 בשילוב עם לווייניים, הסאונד מפורט, מדויק ועמוק מאד,
ויחסית ללווייניים שומעים מדהים.
אגב, בדקתי את הרסיברים של ימהה ואונקיו ברמת המחירים הזו
עם רמקולים לווייניים, והכי אהבתי את הסאונד של פיוניר בקולנוע ביתי.
הוא מאד מרשים.
אבל שוב, העניין הוא מאד סובייקטיבי.
- epony
- חבר במועדון 10K

סביר להניח שהתמחור של כל הפיוניר x20 יורד לקראת הגעת הסדרה החדשה של דגמי x21...
מה שמפתיע זה שה-920 הוותיק עדיין מתומחר מעל אונקיו 509 חדש לגמרי שהתחילו למכור בארץ רק החודש..!
בכל מקרה, אם אתה יכול להרשות לעצמך את כל הרסיברים האלה, אז ה-1311 הוא לא פונקציה כי הוא רסיבר בסיסי הן מבחינת פיצ'רים והן מבחינת הגברה ביחס לכל האחרים. האונקיו עושה לי רושם כדיל הכי טוב כי הוא המכשיר הכי חדש והכי עשיר בתוספות בחבורה, וכאמור אנשים רבים בפורום (תריץ חיפוש) מאוד מחבבים את השילוב בין הקווינטט לאונקיו...
בשורה התחתונה, עכשיו הגיע הזמן להפסיק להתעסק בהמלצות ונתונים טכניים, ולהגיע לחנות לערוך בחינה השוואתית של הרסיברים הרלוונטיים עם כמה סרטים ואלבומים שאתה אוהב ומכיר היטב, כי כמו שאתה רואה בסופו של יום האוזן של כל אחד מאיתנו מעדיפה צליל טיפה שונה (לדוג' אנדריי מעדיף את האונקיו הוא כתב גם על הדנון, בעוד שאני מחבב יותר את האונקיו) - לך בעקבות האוזן שלך ושיהיה בהצלחה!
מה שמפתיע זה שה-920 הוותיק עדיין מתומחר מעל אונקיו 509 חדש לגמרי שהתחילו למכור בארץ רק החודש..!
בכל מקרה, אם אתה יכול להרשות לעצמך את כל הרסיברים האלה, אז ה-1311 הוא לא פונקציה כי הוא רסיבר בסיסי הן מבחינת פיצ'רים והן מבחינת הגברה ביחס לכל האחרים. האונקיו עושה לי רושם כדיל הכי טוב כי הוא המכשיר הכי חדש והכי עשיר בתוספות בחבורה, וכאמור אנשים רבים בפורום (תריץ חיפוש) מאוד מחבבים את השילוב בין הקווינטט לאונקיו...
בשורה התחתונה, עכשיו הגיע הזמן להפסיק להתעסק בהמלצות ונתונים טכניים, ולהגיע לחנות לערוך בחינה השוואתית של הרסיברים הרלוונטיים עם כמה סרטים ואלבומים שאתה אוהב ומכיר היטב, כי כמו שאתה רואה בסופו של יום האוזן של כל אחד מאיתנו מעדיפה צליל טיפה שונה (לדוג' אנדריי מעדיף את האונקיו הוא כתב גם על הדנון, בעוד שאני מחבב יותר את האונקיו) - לך בעקבות האוזן שלך ושיהיה בהצלחה!
- epony
- חבר במועדון 10K

אנדריי, אני בכלל לא בטוח שההשוואה הזאת תופסת גם ביחס לסדרה החדשה של אונקיו - ה-509 מכיל מעבד 32 ביט לעומת 24 ב-920, יש לו אותו מספר כניסות HDMI (ארבע), הם מאוד קרובים מבחינת הספק (הבדל של 10W לטובת הפיוניר), ואונקיו הוסיפו ל-509 כניסת USB כמו זו של ה-920.
במילים אחרות, אונקיו הביאו המון פיצ'רים חדשים ל-509 מהסדרות הגבוהות יותר, כך שלא הייתי הולך כאן בברירת מחדל על ה-920.
בשורה התחתונה, כאמור, אין מנוס מבחינת הרסיברים אחד מול השני ע"י פותח השרשור
במילים אחרות, אונקיו הביאו המון פיצ'רים חדשים ל-509 מהסדרות הגבוהות יותר, כך שלא הייתי הולך כאן בברירת מחדל על ה-920.
בשורה התחתונה, כאמור, אין מנוס מבחינת הרסיברים אחד מול השני ע"י פותח השרשור
יכול להיות שאין מנוס מהאזנה למגבר עם הסט רמקולים שלי, אך כפי שציינתי זה לא אפשרי.
לא מצאתי אף חנות באזור חיפה/קריות אשר מחזיקה את הסט הנ"ל בתצוגה..
להתחיל לנדוד בארץ לאזור המרכב בכדי להאזין זה לא בא בחשבון.
על כן, פניתי לחברי הפורום אשר מחזיקים את הסט הנ"ל וביקשתי את המלצתם.
לטענתך (epony) יש לא מעט כאלו, אשר בחרו בשילוב עם אונקיו, אך לצערי אף אחד מהם לא עונה..
ככל הנראה, בסופו של דבר אני ארכוש את המגבר על עיוור ללא האזנה.
איזה מגבר מבין האופציות עדיף לשימוש שלי (כאמור, 100% ק.ביתי, ווליום נמוך, ללא צורך בפיצ'רים וכגון USB, שליטה מאייפון וכו. כן חשוב לי כיול אוטומטי טוב וסאונד עמוק עם בס)
920
509
467
1311
לא מצאתי אף חנות באזור חיפה/קריות אשר מחזיקה את הסט הנ"ל בתצוגה..
להתחיל לנדוד בארץ לאזור המרכב בכדי להאזין זה לא בא בחשבון.
על כן, פניתי לחברי הפורום אשר מחזיקים את הסט הנ"ל וביקשתי את המלצתם.
לטענתך (epony) יש לא מעט כאלו, אשר בחרו בשילוב עם אונקיו, אך לצערי אף אחד מהם לא עונה..
ככל הנראה, בסופו של דבר אני ארכוש את המגבר על עיוור ללא האזנה.
איזה מגבר מבין האופציות עדיף לשימוש שלי (כאמור, 100% ק.ביתי, ווליום נמוך, ללא צורך בפיצ'רים וכגון USB, שליטה מאייפון וכו. כן חשוב לי כיול אוטומטי טוב וסאונד עמוק עם בס)
920
509
467
1311