שלום לכולם, התחדשתי בפלזמה של טושיבה וסה"כ אני מאוד מרוצה מאיכות התמונה גם בשידורי טלוויזיה.
מספר נושאים בעייתיים שאולי תוכלו לעזור לי בהם:
1. כידוע ישנם מספר מצבי צפייה להתאמת שידורי 4:3 ל16:9. הבעיה היא שבחלק מהמקרים אף אחד מהם לא טוב. לדוגמא ברוב שידורי הטלוויזיה מצב "SUPER LIVE" עובד נהדר אבל שמתי לב שהוא קוטע חלק מאוד קטן מתחתית התמונה (מפריע בערוץ 5+ כשיש את המבזקים למטה - הוא קוטע חצי מהם) ובנוסף, בחיבור playstaion ובחלק מסרטי הDVD אין אף מצב שמכסה את כל המסך מבלי להשאיר פסים בצד או לחילופין לאבד חלק משמעותי מהתמונה. מצב "SUPER LIVE" שאמור להיות הסטנדרטי במצבים כאלו משאיר פסים אנכיים בצד (אמנם מאוד קטנים בהשוואה למצב 4:3 - אך עדין אני מפחד מתופעת הצריבה). ובמצבי CINEMA / SUBTITLE אני מאבד חלק משמעותי מדי מהתמונה...
לא מצאתי בתפריטים שום אופציה לטפל בזה - האם אין אפשרות (כמו במחשב נניח) לשים במצב "SUPER LIVE" ולמתוח טיפה את התמונה אופקית? האם יש פיתרון לבעיה שהוא חותך חלק קטן מהתחתית בשידורי טלוויזיה?
2. הDVD מחובר בקומפוננט ובקטעים כהים בסרט רואים שיש קווים אנכיים אפורים לאורך המסך... זה קורה בכל הסרטים ורק בDVD. האם ככה החיבור תמיד? מה אפשר לעשות?
אני מקווה שהיתה סבלנות לקרוא הכל ובאמת אודה לכל התייחסות שהיא לאחת השאלות.