המלצה על רסיבר ימאהה/אונקיו בטווח מחירים של 2,000 ש"ח
מתלבט לגבי רסיבר :
האפשרוית הם :
ימאהה 467
ONKYO TX-SR308
ברור לי שהימאהה חדיש יותר אבל לפי מה שראיתי כל הפונקציות החשובות קיימות והוא עולה כמעט חצי. התוספת המשמעותי הינה מנגנון הכיול האוטומטי (עם המיקרופון YAPO), האם זה באמת משהו שכדאי להשקיע בו ?
או שכדאי ללכת על רסיבר אחר בטווח מחירים אלו?
האפשרוית הם :
ימאהה 467
ONKYO TX-SR308
ברור לי שהימאהה חדיש יותר אבל לפי מה שראיתי כל הפונקציות החשובות קיימות והוא עולה כמעט חצי. התוספת המשמעותי הינה מנגנון הכיול האוטומטי (עם המיקרופון YAPO), האם זה באמת משהו שכדאי להשקיע בו ?
או שכדאי ללכת על רסיבר אחר בטווח מחירים אלו?
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
מבחינת פיצ'רים, ה-467 עדיף:
יש לו יותר כניסות HDMI,
יותר כניסות אודיו דיגיטליות,
חיבורי רמקולים יותר טובים (בננה),
וכמובן מערכת הכיול האוטומטית.
מבחינת סאונד, תנסה לשמוע את שניהם בחנות עם אותם רמקולים
ולראות מה אתה אוהב יותר.
בכל אופן, לדעתי, לא שווה היום ללכת על רסיבר עם פחות מ 4 כניסות HDMI.
עוד אופציה שיכולה, לדעתי, לבוא בחשבון - זה DENON 1311.
תומך בכל הפורמטים, ובעל 4 כניסות HDMI.
המחיר שלו יחסית נמוך מאד.
החסרון שלו מבחינת פיצ'רים:
- רק 2 כניסות אודיו דיגיטליות (בעיני פחות קריטי ברגע שמתחברים דרך HDMI).
- לא זוכר אם יש לו מערכת כיול אוטומטית
יש לו יותר כניסות HDMI,
יותר כניסות אודיו דיגיטליות,
חיבורי רמקולים יותר טובים (בננה),
וכמובן מערכת הכיול האוטומטית.
מבחינת סאונד, תנסה לשמוע את שניהם בחנות עם אותם רמקולים
ולראות מה אתה אוהב יותר.
בכל אופן, לדעתי, לא שווה היום ללכת על רסיבר עם פחות מ 4 כניסות HDMI.
עוד אופציה שיכולה, לדעתי, לבוא בחשבון - זה DENON 1311.
תומך בכל הפורמטים, ובעל 4 כניסות HDMI.
המחיר שלו יחסית נמוך מאד.
החסרון שלו מבחינת פיצ'רים:
- רק 2 כניסות אודיו דיגיטליות (בעיני פחות קריטי ברגע שמתחברים דרך HDMI).
- לא זוכר אם יש לו מערכת כיול אוטומטית
נערך לאחרונה על ידי Andrey13 ב 08/05/2011 16:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אני קניתי לפני כמה ימים את ה467, ואני מאוד מרוצה ממנו.
הוא מלא בפיצ'רים ונותן תמורה מצויינת ביחס למחיר.
ההתקנה הייתה קלה מאוד (גם כיול YPAO לקח פחות מ5 דקות).
לרסיבר יש Audio Return Channel (ARC) שמאפשר לשלוח סאונד מהמסך בכיוון ההפוך על כבל הHDMI שמשמש את הרסיבר לשלוח אותות למסך (טוב לשמיעת הסאונד של שידורי מקלט מובנה או אפליקציות של המסך).
המסך מזהה את הרסיבר ונותן לי לשלוט על הווליום דרך השלט של המסך, ולראות חיווי מתאים על המסך. המסך והרסיבר גם נכבים ביחד, ואפשר להדליק את הרסיבר דרך המסך. כמובן, צריך שגם המסך יתמוך בכל זה.
אני לא חושב שה1311 תומך בדברים האלה (לפחות, זה לא כתוב במפרט שמצאתי). אני לא יודע לגבי האונקיו.
הבנתי מתגובות כאן באתר, וגם מהחנות שבה קניתי, שה467 נחשב למתחרה של האונקיו 508, ונמצא בעצם רמה מעל הדנון 1311, ואונקיו 309/8.
לגבי הסאונד, הוא הרבה יותר מוצלח מרסיבר פשוט של Denon שהשתמשתי בו לפני כן (AVR-390), אני שם לב שאני שומע יותר פירוט בקטעי סאונד ובסרטים ששמעתי לפני כן, למרות שלא החלפתי רמקולים (למרות שלא שללתי את האפשרות שזה יכול להיות אפקט פלצבו
)
הוא מלא בפיצ'רים ונותן תמורה מצויינת ביחס למחיר.
ההתקנה הייתה קלה מאוד (גם כיול YPAO לקח פחות מ5 דקות).
לרסיבר יש Audio Return Channel (ARC) שמאפשר לשלוח סאונד מהמסך בכיוון ההפוך על כבל הHDMI שמשמש את הרסיבר לשלוח אותות למסך (טוב לשמיעת הסאונד של שידורי מקלט מובנה או אפליקציות של המסך).
המסך מזהה את הרסיבר ונותן לי לשלוט על הווליום דרך השלט של המסך, ולראות חיווי מתאים על המסך. המסך והרסיבר גם נכבים ביחד, ואפשר להדליק את הרסיבר דרך המסך. כמובן, צריך שגם המסך יתמוך בכל זה.
אני לא חושב שה1311 תומך בדברים האלה (לפחות, זה לא כתוב במפרט שמצאתי). אני לא יודע לגבי האונקיו.
הבנתי מתגובות כאן באתר, וגם מהחנות שבה קניתי, שה467 נחשב למתחרה של האונקיו 508, ונמצא בעצם רמה מעל הדנון 1311, ואונקיו 309/8.
לגבי הסאונד, הוא הרבה יותר מוצלח מרסיבר פשוט של Denon שהשתמשתי בו לפני כן (AVR-390), אני שם לב שאני שומע יותר פירוט בקטעי סאונד ובסרטים ששמעתי לפני כן, למרות שלא החלפתי רמקולים (למרות שלא שללתי את האפשרות שזה יכול להיות אפקט פלצבו
- Saar_m
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לך תשמע את שניהם עם רמקולים דומים או זהים למה שיש אצלך ואז תקבל החלטה האם שווה להוסיף 1,000 ₪.hisec007 כתב:מתלבט לגבי רסיבר :
האפשרוית הם :
ימאהה 467
ONKYO TX-SR308
או שכדאי ללכת על רסיבר אחר בטווח מחירים אלו?...
״שאלה אחת - עשרים דעות שונות , לא להתרגש״