סאבוופר - כיוונון, התאמה למגבר ועוד שאלות מהאיזור הנמוך
לאחרונה התברכתי בסאב ולמרות שקראתי רבות, אני מבולבל מעט עם הכיוון שלו והתאמתו למגבר ולרמקולים. אשמח לקבל את עזרתכם:
1. הרמקולים הרצפתיים (KEF Q7) יורדים ל-35HZ והסאב (AAD מופנה כלפי מטה) ל-25HZ - לאיזו תדר חיתוך מומלץ לכוון את הסאב. מה ההמלצות השונות. אם לוקחים תדרים מהרמקול לסאב מה בד"כ זה עושה?
2. מה בדיוק עושה כפתור ה-PHASE? אם הבנתי נכון אז הוא מתאים את תזמון העבודה של הסאב לתזמון של הרמקולים הקדמיים.
א. אם כך כיצד יודעים שהתזמון לא מדוייק. יש איזשהו מכשיר/אמצעי/דיסק בדיקה לדעת זאת למעט האוזן.
ב. ואיך מומלץ לכוון את הכפתור? מה העיקרון של הכיוון ביחס למיקום הסאב בחדר?
3. וכאן אני הכי מבולבל. יש ברסיבר (pioneer 515) אפשרות לקבוע את תדר החיתוך (ברירת מחדל 100HZ וניתן לרדת עד 50HZ).
א. אם אני מכוון את החיתוך דרך הרסיבר מה קורה לחיתוך דרך הסאב? האם הוא עוקף אותו, או שהחיתוך של הסאב קובע?
ב. אם החיתוך של הסאב קובע אז על איזה תדר חיתוך מומלץ לשים את הרסיבר וההיפך, אם הסאב קובע, מה עושה אז הרסיבר?
4. לבסוף, האם ה-RC של הרסיבר משפיע גם על תדירות הסאב.
זהו, יצאתי מבולבל ואשמח לקבל עזרה.
1. הרמקולים הרצפתיים (KEF Q7) יורדים ל-35HZ והסאב (AAD מופנה כלפי מטה) ל-25HZ - לאיזו תדר חיתוך מומלץ לכוון את הסאב. מה ההמלצות השונות. אם לוקחים תדרים מהרמקול לסאב מה בד"כ זה עושה?
2. מה בדיוק עושה כפתור ה-PHASE? אם הבנתי נכון אז הוא מתאים את תזמון העבודה של הסאב לתזמון של הרמקולים הקדמיים.
א. אם כך כיצד יודעים שהתזמון לא מדוייק. יש איזשהו מכשיר/אמצעי/דיסק בדיקה לדעת זאת למעט האוזן.
ב. ואיך מומלץ לכוון את הכפתור? מה העיקרון של הכיוון ביחס למיקום הסאב בחדר?
3. וכאן אני הכי מבולבל. יש ברסיבר (pioneer 515) אפשרות לקבוע את תדר החיתוך (ברירת מחדל 100HZ וניתן לרדת עד 50HZ).
א. אם אני מכוון את החיתוך דרך הרסיבר מה קורה לחיתוך דרך הסאב? האם הוא עוקף אותו, או שהחיתוך של הסאב קובע?
ב. אם החיתוך של הסאב קובע אז על איזה תדר חיתוך מומלץ לשים את הרסיבר וההיפך, אם הסאב קובע, מה עושה אז הרסיבר?
4. לבסוף, האם ה-RC של הרסיבר משפיע גם על תדירות הסאב.
זהו, יצאתי מבולבל ואשמח לקבל עזרה.
תודה, אבל זה עונה על חלק מהשאלה.
ממש תודה אכן מאמר בול.
אשמח לעוד התייחסויות. בהיבט השילוב עם הרסיבר.
אשמח לעוד התייחסויות. בהיבט השילוב עם הרסיבר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. הכל תלוי מי מטפל בתדרים הללו יותר טוב.
אם הסאב מטפל בבאסים יותר טוב, כדאי לתת לו לטפל בהם.
2. בגדול אתה צודק. יש הסבר על זה במאמר שלי.
א. יש מיכשור בדיקה - יקר מאוד, רד מזה.
ב. זה מוסבר במאמר - תכוון כך שתשמע הכי חזק בנקודת הישיבה.
3. לגבי הרסיבר, מי שייקבע יהיה הנמוך מבין השניים.
כלומר, אם הקרוס בסאב הוא על 40 וברסיבר על 100, מה שיושמע בסופו של דבר זה 40 ומטה.
4. לגבי ה-RC, זה תלוי ברסיבר.
יש כאלו שגם יחליטה מה לחתוך ולמי לתת ויש כאלו שיישלטו רק בעוצמה.
אם הסאב מטפל בבאסים יותר טוב, כדאי לתת לו לטפל בהם.
2. בגדול אתה צודק. יש הסבר על זה במאמר שלי.
א. יש מיכשור בדיקה - יקר מאוד, רד מזה.
ב. זה מוסבר במאמר - תכוון כך שתשמע הכי חזק בנקודת הישיבה.
3. לגבי הרסיבר, מי שייקבע יהיה הנמוך מבין השניים.
כלומר, אם הקרוס בסאב הוא על 40 וברסיבר על 100, מה שיושמע בסופו של דבר זה 40 ומטה.
4. לגבי ה-RC, זה תלוי ברסיבר.
יש כאלו שגם יחליטה מה לחתוך ולמי לתת ויש כאלו שיישלטו רק בעוצמה.