מספר שאלות על מכונת גאג'יה פיור
שלום לכולם
יש לי שתי בעיות עם המכונה אשמח לקבל עזרה.
1. מאז שקיבלתי את המכונה אני לא מצליח לייצר שוט נורמלי חוץ מפעם אחת.
או שהדחיסה חזקה מדי והקפה מטפטף החוצה או שהכמות קטנה מדי והקפה זורם תוך חמש שניות ואז מקבל צבע בהיר במקרה הזה כמות הקפה שמתקבלת היא נמוכה מאוד.( זה המצב רוב הפעמים)
רק פעם אחת הצלחתי לייצר שוט מוצלח עם זרימה איטית וכוסות כמעט מלאות.
אני טוחן את הקפה בבית קפה וטוחנים לי אותו למכונה ביתית אולי צריך טחינה יותר דקה?
בנוסף אני דוחס עם דוחסן פלסטיק.
לעניות דעתי למרות שאין לי מטחנה אין קשר לטריות הקפה מפני שהבעיה מתרחשת גם כאשר אני מביא את הקפה הביתה רבע שעה אחרי שהוא נטחן.
2. יש לי בעיה עם צינורית הקיטור אחרי שאני מסיים להקציף וסוגר את הברז עדיין יש זרימה חלשה של קיטור ממה זה יכול לנבוע? אם אפשר לסדר את זה לבד אני אעדיף לנסות מפני שאני גר די רחוק מהמרכז.
תודה מראש, אביב.
יש לי שתי בעיות עם המכונה אשמח לקבל עזרה.
1. מאז שקיבלתי את המכונה אני לא מצליח לייצר שוט נורמלי חוץ מפעם אחת.
או שהדחיסה חזקה מדי והקפה מטפטף החוצה או שהכמות קטנה מדי והקפה זורם תוך חמש שניות ואז מקבל צבע בהיר במקרה הזה כמות הקפה שמתקבלת היא נמוכה מאוד.( זה המצב רוב הפעמים)
רק פעם אחת הצלחתי לייצר שוט מוצלח עם זרימה איטית וכוסות כמעט מלאות.
אני טוחן את הקפה בבית קפה וטוחנים לי אותו למכונה ביתית אולי צריך טחינה יותר דקה?
לעניות דעתי למרות שאין לי מטחנה אין קשר לטריות הקפה מפני שהבעיה מתרחשת גם כאשר אני מביא את הקפה הביתה רבע שעה אחרי שהוא נטחן.
2. יש לי בעיה עם צינורית הקיטור אחרי שאני מסיים להקציף וסוגר את הברז עדיין יש זרימה חלשה של קיטור ממה זה יכול לנבוע? אם אפשר לסדר את זה לבד אני אעדיף לנסות מפני שאני גר די רחוק מהמרכז.
תודה מראש, אביב.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
הבעיה העיקרית היא אכן לא הטריות אלא דרגת הטחינה.avivv כתב: אני טוחן את הקפה בבית קפה וטוחנים לי אותו למכונה ביתית אולי צריך טחינה יותר דקה?
לעניות דעתי למרות שאין לי מטחנה אין קשר לטריות הקפה מפני שהבעיה מתרחשת גם כאשר אני מביא את הקפה הביתה רבע שעה אחרי שהוא נטחן....
כשאין לך מטחנה הסיכוי שייצאו לך שוטים 'מושלמים' בצורה עקבית הוא נמוך.
דבר שני הוא הדוחסן.
קודם כל תקנה דוחסן רציני ושים לב שהוא מתאים בדיוק לקוטר הידית (רצוי לקחת אותה לחנות).
דבר שני - כנראה שהקפה טחון דק מדי ולא גס מדי. ברגע שתשתמש בדוחסן כבד בדרגת הטחינה שאתה רגיל, יכול להיות שלא יצא קפה בכלל. אך את זה תוכל לדעת רק אחרי שיהיה לך דוחסן. קנה קפה כל פעם באותו מקום ובקש לדעת את המספר שעל המטחנה כדי שתוכל לעשות תיקונים בפעמים הבאות.
דבר שלישי - קנה מטחנה!
ביד שניה אתה יכול למצוא מטחנה ראויה בסביבות 600 ש"ח. בכל אופן בסופו של דבר זה חובה. גם הקפה שתוכל לקנות יהיה טוב יותר, מגוון יותר וזול יותר.
1. גם אני לא מצליח לייצר שוטים אחידים בעלי איכות "זהה" בכל פעם. או שהזרימה מהירה או בטפטוף גס שגורם
להתזת הקפה.
היום ניסיתי לדחוס חזק יותר (עם דוחסן אלומיניום) תוך סיבוב הדוחסן לשיטוח הקפה.
עברתי על כל השלבים של חימום הכוסות ופלאש-קולינג - והקפה יצא לא רע. הזרימה הייתה אחידה רוב הזמן והקרמה
כהה יחסית. רק אציין שהשתמשתי בקפה ישן יחסית (ויסלחו לי חברי הפורום...)
2. לאחר הקצפה נותרים עדיין מים בצינור. בסיום ההקצפה אני ממשיך להוציא קצת אדים ולבסוף קצת מים על מנת לנקות
את פנים הצינור. לסיום אני פותח את ברז האדים כדי לאדות את המים שנותרו בצינור... לא יודע אם נכון לעשות כך אבל
זה מפחית את כמות הטפטוף.
להתזת הקפה.
היום ניסיתי לדחוס חזק יותר (עם דוחסן אלומיניום) תוך סיבוב הדוחסן לשיטוח הקפה.
עברתי על כל השלבים של חימום הכוסות ופלאש-קולינג - והקפה יצא לא רע. הזרימה הייתה אחידה רוב הזמן והקרמה
כהה יחסית. רק אציין שהשתמשתי בקפה ישן יחסית (ויסלחו לי חברי הפורום...)
2. לאחר הקצפה נותרים עדיין מים בצינור. בסיום ההקצפה אני ממשיך להוציא קצת אדים ולבסוף קצת מים על מנת לנקות
את פנים הצינור. לסיום אני פותח את ברז האדים כדי לאדות את המים שנותרו בצינור... לא יודע אם נכון לעשות כך אבל
זה מפחית את כמות הטפטוף.
תודה על העזרה
טפטוף בצינור זה מילא אבל אחרי שאני מכבה את הברז הוא עדיין מוציא קיטור בעוצמה נמוכה.
האם גם אצלך זה קורה?
האם שיוצאים לך שוטים טובים יש זרימת קפה במשך 20 30 שניות?
כמו שכתבתי קודם אצלי זה קרה רק פעם אחת.
עכשיו לקחתי משקל ושקלתי 14 גרם קפה והופתעתי לגלות שאני שם המון מדי קפה עכשיו ששקלתי לאחר דחיסה לא חזקה מאוד הקפה ירד הרבה מתחת לפס הסימון של הסלסלה.
אגב החלפתי את הסלסלה המקורית.
טפטוף בצינור זה מילא אבל אחרי שאני מכבה את הברז הוא עדיין מוציא קיטור בעוצמה נמוכה.
האם גם אצלך זה קורה?
האם שיוצאים לך שוטים טובים יש זרימת קפה במשך 20 30 שניות?
כמו שכתבתי קודם אצלי זה קרה רק פעם אחת.
עכשיו לקחתי משקל ושקלתי 14 גרם קפה והופתעתי לגלות שאני שם המון מדי קפה עכשיו ששקלתי לאחר דחיסה לא חזקה מאוד הקפה ירד הרבה מתחת לפס הסימון של הסלסלה.
אגב החלפתי את הסלסלה המקורית.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
14 גרם זה רק רפרנס כללי.
לכל דגם של סלסלה המשקל האידיאלי של הקפה הוא שונה וצריך לבדוק נקודתית כמה קפה כדאי לשים בסלסלה שלך.
לכל דגם של סלסלה המשקל האידיאלי של הקפה הוא שונה וצריך לבדוק נקודתית כמה קפה כדאי לשים בסלסלה שלך.
לגבי יציאת הקיטור - לאחר סגירת הברז לא יוצאים אדים, אבל לעיתים מים מטפטפים מצינורית ההקצפה.
מה שניסיתי לעשות זה לשחק עם הברז, להזרים מים ולבסוף קיטור כך שלפחות לא יישארו הרבה מים בצינורית...
עדיין לא למדתי את כל תכונות המכונה, אך אני הולך לפי הוראות היצרן פחות או יותר.
2 כפיות מדידה מלאות עם גבעה קטנה בסלסילה הכפולה המקורית (עם מגביר הקרמה) ודחיסה חזקה נותנות
זרימה אחידה יחסית למשך קצת מעל ל-20 שניות, שבסופה מתקבל קפה טוב (כמובן שזו דעה סובייקטיבית).
לא שקלתי את הקפה, אבל כל כפית אמורה להכיל 7 גרם.
ד"א, אשמח לדעת היכן קנית את הסלסילה וכמה היא עלתה. תודה!
מה שניסיתי לעשות זה לשחק עם הברז, להזרים מים ולבסוף קיטור כך שלפחות לא יישארו הרבה מים בצינורית...
עדיין לא למדתי את כל תכונות המכונה, אך אני הולך לפי הוראות היצרן פחות או יותר.
2 כפיות מדידה מלאות עם גבעה קטנה בסלסילה הכפולה המקורית (עם מגביר הקרמה) ודחיסה חזקה נותנות
זרימה אחידה יחסית למשך קצת מעל ל-20 שניות, שבסופה מתקבל קפה טוב (כמובן שזו דעה סובייקטיבית).
לא שקלתי את הקפה, אבל כל כפית אמורה להכיל 7 גרם.
ד"א, אשמח לדעת היכן קנית את הסלסילה וכמה היא עלתה. תודה!
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מסכים עם כל מילה של דורון, בלי מטחנה כמעט בלתי אפשרי לקלוע לרמת טחינה מתאימה למכונה ואי אפשר לקבל שוטים עקביים וטובים.
קחו בחשבון שאפילו אותו קפה כשהוא קצת מתיישן יצטרך טחינה מעט יותר דקה כך שאתם קונים קפה טחון שאפילו מתאים בתיאוריה למכונה רק בהתחלה יצא שוט סביר ואז למחרת כבר לא.
לגבי כמות הקפה בסלסילה, רצוי למלא ללא דחיסה את הסלסילה עד הסוף (אפילו שתהיה גבעה קטנה) ואז לישר את הקפה בסלסילה על ידי העברת גב של סכין או עם האצבע ואז לתת 2-3 נקישות עם הידית על משטח ואז לדחוס.
דוחסן אכן יש לו תפקיד חשוב בעיקר בסיוע לך לדחוס טוב אבל בסדר חשיבות לקפה טוב הוא ממש למטה לעומת מטחנה וקפה טרי.
קנה מטחנה (גם יד שניה טוב מאוד) ותחסוך המון כסף על קפה שנזרק סתם לפח ותשדרג משמעותית את הקפה שלך.
אחר כך וזה לא בוער תשקיע בטמפר טוב וכבד ובשאר אביזרים ...
קחו בחשבון שאפילו אותו קפה כשהוא קצת מתיישן יצטרך טחינה מעט יותר דקה כך שאתם קונים קפה טחון שאפילו מתאים בתיאוריה למכונה רק בהתחלה יצא שוט סביר ואז למחרת כבר לא.
לגבי כמות הקפה בסלסילה, רצוי למלא ללא דחיסה את הסלסילה עד הסוף (אפילו שתהיה גבעה קטנה) ואז לישר את הקפה בסלסילה על ידי העברת גב של סכין או עם האצבע ואז לתת 2-3 נקישות עם הידית על משטח ואז לדחוס.
דוחסן אכן יש לו תפקיד חשוב בעיקר בסיוע לך לדחוס טוב אבל בסדר חשיבות לקפה טוב הוא ממש למטה לעומת מטחנה וקפה טרי.
קנה מטחנה (גם יד שניה טוב מאוד) ותחסוך המון כסף על קפה שנזרק סתם לפח ותשדרג משמעותית את הקפה שלך.
אחר כך וזה לא בוער תשקיע בטמפר טוב וכבד ובשאר אביזרים ...
לדעתי עוד חודש בערך אני אקנה מטחנה.
חבל כשקניתי את המכונה מספורה הציעו לי את האסקסו מיני ב800 שקלים בגלל הקופונים.
Jkatz לך יש מטחנה? אולי לבינתיים לפחות אוכל לדעת איזו דרגת טחינה לבקש בבית הקפה.
מה שעדיין מטריד אותי זה העניין עם הקיטור יוצאים ממנו די הרבה מים בטיפות ואחרי שאני סוגר את הברז עדיין יוצא קיטור בעוצמה נמוכה.
אני לא יכול לראות את זה בעיניים אבל אם אני שם את האצבע על הפיה אני מרגיש את זה
לדעתי זה קשור לזה שפתחתי את המכונה כשהבאתי צינור הקצפה חדש ורציתי להחליף אבל הוא לא התאים בסוף.
אולי זה קשור למצוף איכשהו?
חבל כשקניתי את המכונה מספורה הציעו לי את האסקסו מיני ב800 שקלים בגלל הקופונים.
Jkatz לך יש מטחנה? אולי לבינתיים לפחות אוכל לדעת איזו דרגת טחינה לבקש בבית הקפה.
מה שעדיין מטריד אותי זה העניין עם הקיטור יוצאים ממנו די הרבה מים בטיפות ואחרי שאני סוגר את הברז עדיין יוצא קיטור בעוצמה נמוכה.
אני לא יכול לראות את זה בעיניים אבל אם אני שם את האצבע על הפיה אני מרגיש את זה
לדעתי זה קשור לזה שפתחתי את המכונה כשהבאתי צינור הקצפה חדש ורציתי להחליף אבל הוא לא התאים בסוף.
אולי זה קשור למצוף איכשהו?
לא פירקתי את המכונה לצורך שיפורים כך שאני לא הכתובת לנושא, אבל אני בטוח שיש כאן חבר'ה שעשו זאת...
לפי הבעיה נראה לי שחלק כלשהו לא מהודק היטב.
עדיין אין לי מטחנה, אבל גם אני פוזל לכיוון האסקאסו מיני - מחכה למבצע.
כשקניתי את המכונה (במבצע קופונים של ספורה - רמת השרון) טחנו לי שם את תערובת הבית בדרגה 3 במכונה שלהם.
יונתן
לפי הבעיה נראה לי שחלק כלשהו לא מהודק היטב.
עדיין אין לי מטחנה, אבל גם אני פוזל לכיוון האסקאסו מיני - מחכה למבצע.
כשקניתי את המכונה (במבצע קופונים של ספורה - רמת השרון) טחנו לי שם את תערובת הבית בדרגה 3 במכונה שלהם.
יונתן
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אם התקציב שלך כרגע מגבל אני ממליץ לך ליקנות מטחנת דיסקיות 38 ממ קונית ביד 2 , אני אישית אפילו מכיר מישהוא שרוצה לימכור מטחנה כזו חדשה לגמרי, אם אני לא טועה , אקסו מני , הוא קיבל אותה ביחד עם מכונה מאוד יקרה שקנה , והוא קונה מטחנה יותר מתאימה לו, אני חושב שהוא רוצה משהוא בסביבות 650 ש"ח . המטחנה עבדה אוליי שבוע , כוס ביום. עם אחריות לשנה
בטמפר לא הייתי משקיע עכשיו , אתה יכול ליקנות או לקבל באיזה חנות טמפר פלסטיק , יותר גדול מהסלסלה ולשייף אותו מיסביב עד שיתאים בדיוק לסלסלה שלך תגיע בערך ל1 ממ פחות מהמידה הכללית (כלומר שישאר חצי ממ מכול צד) , זה בהחלט יעשה עבודה מצויין בתור התחלה .
בעניין לסטימר ניראה לי שיש בעיית אטימה בברז עצמו , אולי להחליף ברז או גומיה בברז , לא מכיר את הברז הזה אבל זאת ניראת לי הבעיה
בטמפר לא הייתי משקיע עכשיו , אתה יכול ליקנות או לקבל באיזה חנות טמפר פלסטיק , יותר גדול מהסלסלה ולשייף אותו מיסביב עד שיתאים בדיוק לסלסלה שלך תגיע בערך ל1 ממ פחות מהמידה הכללית (כלומר שישאר חצי ממ מכול צד) , זה בהחלט יעשה עבודה מצויין בתור התחלה .
בעניין לסטימר ניראה לי שיש בעיית אטימה בברז עצמו , אולי להחליף ברז או גומיה בברז , לא מכיר את הברז הזה אבל זאת ניראת לי הבעיה
טוב בעית המקציף נפתרה החלק השחור שמסובבים כדי לפתוח ולסגור את הברז לא סגר אותו עד הסוף החלפתי אותו בחלק דומה מהתנור שלי והבעיה נפתרה.
עדיין לצערי הרב אני לא מצליח להוציא שוט נורמלי.
אולי הסלסלה שקניתי לא טובה אני אנסה להחזיר את המקורית.
אני אעדכן בכוס הבאה.
אגב יש לי כוסות אספרסו חד פעמיות מהשופרסל למי שמכיר כמה אמור להכנס בכל כוס במידה ואני משתמש בסלסלה כפולה?
כרגע כשיש זרימה במשך 5 שניות עד שהצבע הופך לבהיר מדי כל כוס מתמלאת עד הרבע.
עדיין לצערי הרב אני לא מצליח להוציא שוט נורמלי.
אולי הסלסלה שקניתי לא טובה אני אנסה להחזיר את המקורית.
אני אעדכן בכוס הבאה.
אגב יש לי כוסות אספרסו חד פעמיות מהשופרסל למי שמכיר כמה אמור להכנס בכל כוס במידה ואני משתמש בסלסלה כפולה?
כרגע כשיש זרימה במשך 5 שניות עד שהצבע הופך לבהיר מדי כל כוס מתמלאת עד הרבע.
סלסלה עם מגביר קרמה דורשת קפה טחון גס יותר וזו הסיבה שבעייתך נפתרה - לכאורה.
הסלסילה פוגעת בתוצאה, בעיקר בגוף, אבל אם אין מטחנה צמודה אז דוקא כן מומלץ לעבוד איתה. היא תפצה על טחינה לא נכונה ואפילו קצת על טריות.
הסלסילה פוגעת בתוצאה, בעיקר בגוף, אבל אם אין מטחנה צמודה אז דוקא כן מומלץ לעבוד איתה. היא תפצה על טחינה לא נכונה ואפילו קצת על טריות.
what's next?
הסלסלה שקניתי באילת היא לא בהכרח מה שמוכרים במקומות אחרים מה גם שאני חושב שמה שרשמו על הטחינה נכון כי בקפה שהיה לי לפני כן שנקנה במקום אחר ובטח היה טחון ברמה אחרת לא היו בעיות.
כשיהי לי תקציב למטחנה אעדכן בנושא הסלסלה.
כשיהי לי תקציב למטחנה אעדכן בנושא הסלסלה.