מחשבות כפירה - שנאי 220V ל- 110V

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #21 

tomerl12 כתב:האם נכונה הסברה שיש הבדל באיכות הסאונד כשמחברים רסיבר על שנאי או בלי ?
...
נכונה כמו שהסברה שיש הבדל באיכות הסאונד אם מחברים כבלים שונים בין הרסיבר לרמקולים... :roll:

(רץ להתחבא (6) )

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #22 

epony כתב: נכונה כמו שהסברה שיש הבדל באיכות הסאונד אם מחברים כבלים שונים בין הרסיבר לרמקולים... :roll:
...
מניסיוני (ואני יכול לאמר לך שגם מניסיונם של אחרים) - יש הבדל.
האם זה גם המצב מניסיונך?

ארז

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #23 

ארז, אני ממש לא רוצה להיכנס לדיון הזה אז בוא נסכים שלא להסכים. אני אישית חושב שאם יש אודיופילים בעלי שמיעה מוזיקלית אבסולוטית והררי ממון שיכולים להצדיק השקעה של אלפי ש"ח (ויותר!) בגידי מתכת שונים ומשונים למען שיפור אינפיניטסימלי באיכות הצליל שהם מפיקים מהמערכות שלהם, אז שיבושם להם! (f)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

epony כתב:ארז, אני ממש לא רוצה להיכנס לדיון הזה אז בוא נסכים שלא להסכים. אני אישית חושב שאם יש אודיופילים בעלי שמיעה מוזיקלית אבסולוטית והררי ממון שיכולים להצדיק השקעה של אלפי ש"ח (ויותר!) בגידי מתכת שונים ומשונים למען שיפור אינפיניטסימלי באיכות הצליל שהם מפיקים מהמערכות שלהם, אז שיבושם להם! (f)
...
זכותך המלאה לדבוק בהשקפה הזאת (f) .
רק קח בחשבון שלא מדובר באלפי ש"ח , לא בהכרח מדובר בשינוי שולי או זניח ולא מדובר ב"שמיעה אבסולוטית"...

אני שמעתי כבלים שונים בתקציבים צנועים, בהתאם לרמת המערכת שברשותי, ובמקרים מסוימים לא מצאתי שום הבדל שמיע לאוזני, היו מקרים של הבדלים קטנים שלטעמי לא הצדיקו את עלותם אבל היו גם מקרים שהחלטתי שההבדל כן שמיע לאוזני ובעלות סבירה.

מסכים איתך שככל שהמערכת חושפנית יותר (וזה קורה כאשר מדובר במערכת איכותית יותר) קל יותר להבחין בהבדלים.
אם זה שווה את הכסף או לא - זה עניין סוביקטיבי לחלוטין.

ארז

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #25 

אני לא ממוחה גדול...

אני בטוח שיהיה הבדל בסאונד בין כבל ממש ממש אבל ממש גרוע לכבל ממש טוב, זה הבדל אייכות תהומי ולכן ישמעו.

אותו דבר לגבי שנאי, במיוחד במגברים, המגבר צריך לקבל זרם אייכותי.
מכיוון שחברת החשמל שלנו לא מספקת זרם הכי אייכותי וגם ככה עוברים דרך ההספק של השנאי המקורי של המגבר אני מניח שאין הבדל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

shlomiassaf כתב:אני לא ממוחה גדול...

אני בטוח שיהיה הבדל בסאונד בין כבל ממש ממש אבל ממש גרוע לכבל ממש טוב, זה הבדל אייכות תהומי ולכן ישמעו.

אותו דבר לגבי שנאי, במיוחד במגברים, המגבר צריך לקבל זרם אייכותי.
מכיוון שחברת החשמל שלנו לא מספקת זרם הכי אייכותי וגם ככה עוברים דרך ההספק של השנאי המקורי של המגבר אני מניח שאין הבדל.
...
מניסיוני הצנוע, יש תנאי מינימום והוא איכות מערכת.
אם לאמר בקיצוניות, אז במערכת מיני שאפשר לקנות בדיוטי פריי ב 100 דולר, לא יעזור אם תשים חוט ברזל מהגינה או חוט זהב מצופה ברודיום שעבר טיפול קראוגני (אין לי מושג מה זה...) - לא מאמין שאפשר להבחין בהבדל כלשהו.

כמו כל דבר בחיים, הכל צריך להיות באיזון ובתחום הסביר, כלומר, איכות של מערכת צריכה להיות ברמה אחידה לכל אורך השרשרת.
לכן הגיוני להשקיע בכבל איכותי למערכת איכותית והגיוני להתאים כבל פחות איכותי לסטאפ פחות איכותי.

והכל בכפוף לכך שחתן השמחה, בעל המערכת, שומע את ההבדלים באוזניו ושווה לו לשלם עבור השינוי (או לא...).

ארז

ארז

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7047
נתן תודות: 1275 פעמים
קיבל תודות: 1466 פעמים

שליחה #27 

שמתייחסים לכבלים צריך לזכור שמדובר במערכת טורית משמע הכבל הכי דק במסלול יקבע את איכות כלל המסלול.

האם מישהו ראה באיזה כבלים משתמשים בתוך קופסאת הרמקול מהמחברים עד לקרוסאובר?

אצלי KEF וגם אצל חבר שלי B&W בין המחברים לקרוסאובר יש חוטים לא כבלים ממש חוטים דקים שממש לא מזכירים את העוביים של הכבלים האיכותיים.

אני מסכים שאורך הכבל קובע גם וזו איזה יחס של אורך בקוטר אבל עדיין החוטים בתוך קופסאות הרמקולים הופכים את הדיון על הכבלים למשהו מאוד לא משמעותי

שוב זו רק דעתי

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #28 

molvy כתב:שמתייחסים לכבלים צריך לזכור שמדובר במערכת טורית משמע הכבל הכי דק במסלול יקבע את איכות כלל המסלול.

האם מישהו ראה באיזה כבלים משתמשים בתוך קופסאת הרמקול מהמחברים עד לקרוסאובר?

אצלי KEF וגם אצל חבר שלי B&W בין המחברים לקרוסאובר יש חוטים לא כבלים ממש חוטים דקים שממש לא מזכירים את העוביים של הכבלים האיכותיים.

אני מסכים שאורך הכבל קובע גם וזו איזה יחס של אורך בקוטר אבל עדיין החוטים בתוך קופסאות הרמקולים הופכים את הדיון על הכבלים למשהו מאוד לא משמעותי

שוב זו רק דעתי
...
אבל אז עולה עוד שאלה.

האם כבל בקוטר 10" .(מוקצן בכוונה) מנחושת יותר טוב מכבל 1" מזהב טהור?
איפה בדיוק נמצא ההפרש בין יכולת ההולכה להתנגדות... מבין :)

בגלל שזה לדעתי ממש מסובך, הכי פשוט לשמוע ולהחליט :)
אם לא שמעת זה לא קיים, לפחות לא בשבילך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”