לאחר הקלייה באופן כללי
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
לפי עניות דעתי:
זה תלוי בקלייה ,בפולים בצורת באיכסון ,בטעם שלך ו כמה אתה במצוקה
,
שום דבר לא יקרה לך אם תשתה מהם גם מיד לאחר הקלייה ואולי ככה תלמד להכיר את התנהגות הקפה בשלבים השונים,
מקובל להמתין כ 3 ימים שאז הקפה ממש נפתח ומגיע לבשלות,
לפני זה הוא עדיין יפלוט כמיות לא מבוטלות של CO2 ותקבל המון קרמה, אחרי כ 4 -5 ימים הוא יגיע לשיאו ומשם זה מתחיל לרדת ,
אפשר להרגיש את ההבדלים גם בריח שהפולים מפיצים ו באגלי השומן שמופיעים על קליפת הפולים ( שוב זה תלוי ב קלייה שלך שהרי אם קלית כהה אז השומן יבצבץ מיד)
זה תלוי בקלייה ,בפולים בצורת באיכסון ,בטעם שלך ו כמה אתה במצוקה
שום דבר לא יקרה לך אם תשתה מהם גם מיד לאחר הקלייה ואולי ככה תלמד להכיר את התנהגות הקפה בשלבים השונים,
מקובל להמתין כ 3 ימים שאז הקפה ממש נפתח ומגיע לבשלות,
לפני זה הוא עדיין יפלוט כמיות לא מבוטלות של CO2 ותקבל המון קרמה, אחרי כ 4 -5 ימים הוא יגיע לשיאו ומשם זה מתחיל לרדת ,
אפשר להרגיש את ההבדלים גם בריח שהפולים מפיצים ו באגלי השומן שמופיעים על קליפת הפולים ( שוב זה תלוי ב קלייה שלך שהרי אם קלית כהה אז השומן יבצבץ מיד)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
בקליית אויר (ג'ין, איירוסט וכו') אפשר לשתות כבר אחרי 24 שעות.
בקליות מסוג אחר אני מעריך שאחרי 48 שעות זה אפשרי, אך עדיין יהיה בו הרבה גז שייתן קרמה רבה (מדי).
בקליות מסוג אחר אני מעריך שאחרי 48 שעות זה אפשרי, אך עדיין יהיה בו הרבה גז שייתן קרמה רבה (מדי).
נכון.
רק מבחינתי לשתות ישר אחרי הקליה,יעוות מאוד את טעמי הקפה האמיתיים,הקפה יהיה חמוץ,מר וגס בטעמו.
הדרך הכי טובה לבחון את משמעות ה-CO2 זה להכניס את הפולים לתוך שקית ניילון אטומה,ולהרגיש את התנפחות השקית.
רק כדאי לעשות זאת בזהירות,ולהשאיר מספיק מקום בשקית למורך התפשטות הגז.
רק מבחינתי לשתות ישר אחרי הקליה,יעוות מאוד את טעמי הקפה האמיתיים,הקפה יהיה חמוץ,מר וגס בטעמו.
הדרך הכי טובה לבחון את משמעות ה-CO2 זה להכניס את הפולים לתוך שקית ניילון אטומה,ולהרגיש את התנפחות השקית.
רק כדאי לעשות זאת בזהירות,ולהשאיר מספיק מקום בשקית למורך התפשטות הגז.
קליה בתנור מבחינתי,נותנת אותה איכות קליה כמו בג'ין-לאחר ההשתלטות על התנור והתהליך כמובן.danimili כתב:כמובן עניין של טעם. הקליה שלי היא במחבת או בתנור....
בקליה בתנור יש גם אוויר חם מהטורבו,וגם מגע של הפולים המשטח חם (התבנית) בדיוק כמו הג'ין.
אני מקווה שאני לא יוכר החל מרגע זה ככופר.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
יוסי אתה צודק לגמרי לגבי כוחות הפועלים,אבל בג'ין תנועה מתמדת גורמת לקליה אחידה,ומצד שני בתנור פולים ננכווים במגע עם תבנית.מכן קליה לא אחידה...אני כבר לא מדבר אל עניין של איסוף מוץ ,שבזה ג'ין כמעט הכי טוב,וסוג של קירור 0בעייתי משהו ומכאן כל הרשתות,שישים ובו')תנור יותר טוב ממחבת,אבל גם סיר כבד יותר טוב ממחבת ואתה שולט באירבוב...
דווקא בקליה בתנור הפולים לא נכווים בכלל. בהנחה שיש תבנית נורמלית ומערבבים כל כמה זמן והקליה יוצאת גם אחידה למדי. מה שכן כל פעם שראיתי תמונות של קליה מהג'ין אז באמת רואים שהפולים מאוד יפים ומאוד מאוד אחיד (גם בתנור אפשר לקרוא לזה אחיד אבל לא כמו בג'ין, מודה). בנוסף עושה רושם שהג'ין נח בטרוףgedkoz כתב:יוסי אתה צודק לגמרי לגבי כוחות הפועלים,אבל בג'ין תנועה מתמדת גורמת לקליה אחידה,ומצד שני בתנור פולים ננכווים במגע עם תבנית.מכן קליה לא אחידה...אני כבר לא מדבר אל עניין של איסוף מוץ ,שבזה ג'ין כמעט הכי טוב,וסוג של קירור 0בעייתי משהו ומכאן כל הרשתות,שישים ובו')תנור יותר טוב ממחבת,אבל גם סיר כבד יותר טוב ממחבת ואתה שולט באירבוב......
- gedkoz
- חבר ותיק

עופר,איך אתה מארבב בתנור?בטח איזה פעם ב...ובזמן שהפולים שוכבים להם סתם על התבנית הם מקבלים בנקודות מגע לא אויר חם אלה מתכת שמעבירה חום הרבה יותר אינטנסיבי,כך אני חושב....ואם אתה קולה עם תנור פתוח ומארבב כל הזמן, אתה מתבשל חבל על הזמן ולא ממש יודעה מה היא תמפרטורה סביב הפולים...אתה גם לא תראה נקודות שנכווו אל פול,הוא יהיה חום ,אבל בפנים הוא יהיה לא אחיד...וכך רבים מהבאטץ' שנקלה בתנור
לגבי הקרור אני מסכים,לכן בעבר כשקליתי בתנור,הייתי פותח את התנור לא מעט פעמים לצורך ניעור,ולכן לא היו כוויות,(אהבתי את הביטוי).gedkoz כתב:יוסי אתה צודק לגמרי לגבי כוחות הפועלים,אבל בג'ין תנועה מתמדת גורמת לקליה אחידה,ומצד שני בתנור פולים ננכווים במגע עם תבנית.מכן קליה לא אחידה...אני כבר לא מדבר אל עניין של איסוף מוץ ,שבזה ג'ין כמעט הכי טוב,וסוג של קירור 0בעייתי משהו ומכאן כל הרשתות,שישים ובו')תנור יותר טוב ממחבת,אבל גם סיר כבד יותר טוב ממחבת ואתה שולט באירבוב......
לגבי הקירור ואיסוף המוץ לא היתה לי בעיה,כיוון שעבדתי עם מחבת למסננת ,ובתנועות חינניות של בדואית מדרום סיני,קיררתי והרחקתי את המוץ.
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
ערבוב מתמיד בתנור יגרור להבנתי איבוד מתמיד ומהיר של טמפרטורת סביבה .Oferot כתב:דווקא בקליה בתנור הפולים לא נכווים בכלל. בהנחה שיש תבנית נורמלית ומערבבים כל כמה זמן והקליה יוצאת גם אחידה למדי. מה שכן כל פעם שראיתי תמונות של קליה מהג'ין אז באמת רואים שהפולים מאוד יפים ומאוד מאוד אחיד (גם בתנור אפשר לקרוא לזה אחיד אבל לא כמו בג'ין, מודה). בנוסף עושה רושם שהג'ין נח בטרוףgedkoz כתב:יוסי אתה צודק לגמרי לגבי כוחות הפועלים,אבל בג'ין תנועה מתמדת גורמת לקליה אחידה,ומצד שני בתנור פולים ננכווים במגע עם תבנית.מכן קליה לא אחידה...אני כבר לא מדבר אל עניין של איסוף מוץ ,שבזה ג'ין כמעט הכי טוב,וסוג של קירור 0בעייתי משהו ומכאן כל הרשתות,שישים ובו')תנור יותר טוב ממחבת,אבל גם סיר כבד יותר טוב ממחבת ואתה שולט באירבוב......נגיד אני צריך לקלות היום אבל אין לי קריזה לזה
אם היה ג'ין...שגר ושכח.
...
התוצאה תהיה משך זמן קלייה ארוך לא? כמה זמן לוקח לך לקלות בתנור? מעניין.
אפיית פולים בטמפרטורה נמוכה יחסית יכולה אולי להביא למצב של קלייה אחידה אבל הטעמים יהיו טעמי אפייה ולא קלייה.
(אני שואל, לא טוען)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גנאדי - איזה קפה טחון יש שם?
קפה מקומי מצרי או לבנוני? נראה לי קפה הנאוחירמ...
קפה מקומי מצרי או לבנוני? נראה לי קפה הנאוחירמ...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לא הספקת למלא את הסיגריה הא?.gedkoz כתב:יוסי,הוכחת! מול זיכרונות מסיני אני נעמד דום!....אחחח סיני סיני.........
אח סיני סיני,אני מדבר על דרום סיני,ואדי פיראן,ג'אבלאות מוסא ואום עלאווי,סנטה קטרינה,וכמובן הצלילות בראס מוחמד,והגייזר גם.
היתי יושב עם הבדואים בוואדי פיראן,היה להם מעין ווק שהיו קולים בו את הקפה,חריף,חמוץ,מר,מתוק,הכל הולך,טעם שלא שוכחים,ולא הטריד את אף אחד שצריך לתת ל-CO2 להתנדף.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
קראתי להפתעתי בCOFEESNOBS שהם נוהגים לשתות עם החביתוש מיד לאחר הקלייה, יש שם מאמר חפירתי וארוך על החביתוש. אני חושב שגם דבוטאנט מאוד הופתע מהנושא.hosq כתב:תלוי בשיטת הקליה, אצלי עם החביתוש הקפה טוב החל מ 4 ימים למשך שבוע.
זה לא שאי אפשר לשתות קודם ואין בעיה בריאותית כמובן, זה רק ענין של טעם...
הם משתמשים בו לטענתם כ SAMPLE ROASTER.
גנדי אם אני אשאר עם תנור פתוח אז הפולים בחיים לא יהיו אפילו צהובים 
פעם קליתי בתנור עם תבנית ממש פשוטה והייתי ממש צריך לפתוח ולערבב כל 2 דקות! זה חירפן אותי וגם לא הצלחתי ככה להגיע ממש לטמפ גבוהה מספיק כדי לעשות קליה נורמלית וגם אז חלק מהפולים היו כוויות.
יום אחד הלכתי וקניתי תבנית רצינית יותר וגדולה יותר..לא איזו תבנית 20 קילו אלא משהו סטנדרטי "יוקרתי".
ניסתי שוב לקלות כמה פעמים וכל פעם שיחקתי קצת ובדקתי כל כמה זמן אני צריך לערבב כדי שלא יהיו כוויות. ויצא שעם התבנית הזאת אני יכול לערבב אפילו כל 5 דקות או קצת יותר ועדיין הקליות יוצאות טוב ובלי כוויות!
וככה גם הצלחתי להגיע עם התנור לטמפ גבוהות יותר ולסיים קליות יותר מהר.
עכשיו למשל עשיתי 50% סנטו 25% פרו 20% סומטרה ן-5% גולדן ג'אווה....ציפיתי שהג'וואה יקלה לאט יותר ולצערי כך היה אז לא יצא הכי אחיד..גם ככה זה לבריקה

פעם קליתי בתנור עם תבנית ממש פשוטה והייתי ממש צריך לפתוח ולערבב כל 2 דקות! זה חירפן אותי וגם לא הצלחתי ככה להגיע ממש לטמפ גבוהה מספיק כדי לעשות קליה נורמלית וגם אז חלק מהפולים היו כוויות.
יום אחד הלכתי וקניתי תבנית רצינית יותר וגדולה יותר..לא איזו תבנית 20 קילו אלא משהו סטנדרטי "יוקרתי".
ניסתי שוב לקלות כמה פעמים וכל פעם שיחקתי קצת ובדקתי כל כמה זמן אני צריך לערבב כדי שלא יהיו כוויות. ויצא שעם התבנית הזאת אני יכול לערבב אפילו כל 5 דקות או קצת יותר ועדיין הקליות יוצאות טוב ובלי כוויות!
עכשיו למשל עשיתי 50% סנטו 25% פרו 20% סומטרה ן-5% גולדן ג'אווה....ציפיתי שהג'וואה יקלה לאט יותר ולצערי כך היה אז לא יצא הכי אחיד..גם ככה זה לבריקה
מילה של אקסטרימיסט.
לפני פתיחת דלת התנור,יש להפסיק את פעולת הטורבו, שגורמת לבריחת חום החוצה בצורה מוגברת.Oferot כתב:גנדי אם אני אשאר עם תנור פתוח אז הפולים בחיים לא יהיו אפילו צהובים
...
- gedkoz
- חבר ותיק

יוסי אני בדיוק נתתי איור של ואדי פיראן...ובשבילי סיני זה לא חופים וחושות,אלא פסגות ובוסתנים,מעיינות ולילות תה מוככבות....
ובתמונה סיגריה עם טבק (ואני לא אישנתי יום בחיים),תה ופולים.... ימים שלא יחזרו...
עופר תערובת טובה עשיתה,רק רובוסתה 5% היתה יכול לוותר.אין לזה משמעות...
ובתמונה סיגריה עם טבק (ואני לא אישנתי יום בחיים),תה ופולים.... ימים שלא יחזרו...
עופר תערובת טובה עשיתה,רק רובוסתה 5% היתה יכול לוותר.אין לזה משמעות...