לאחר הקלייה באופן כללי

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
danimili פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

כמה זמן מינימאלי יש להמתין לפני השימוש בקפה כך שיהיה ראוי לשתייה?
72 שעות או 96 שעות?

תודה!

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לפי עניות דעתי:
זה תלוי בקלייה ,בפולים בצורת באיכסון ,בטעם שלך ו כמה אתה במצוקה :),
שום דבר לא יקרה לך אם תשתה מהם גם מיד לאחר הקלייה ואולי ככה תלמד להכיר את התנהגות הקפה בשלבים השונים,
מקובל להמתין כ 3 ימים שאז הקפה ממש נפתח ומגיע לבשלות,
לפני זה הוא עדיין יפלוט כמיות לא מבוטלות של CO2 ותקבל המון קרמה, אחרי כ 4 -5 ימים הוא יגיע לשיאו ומשם זה מתחיל לרדת ,
אפשר להרגיש את ההבדלים גם בריח שהפולים מפיצים ו באגלי השומן שמופיעים על קליפת הפולים ( שוב זה תלוי ב קלייה שלך שהרי אם קלית כהה אז השומן יבצבץ מיד)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #3 

בקליית אויר (ג'ין, איירוסט וכו') אפשר לשתות כבר אחרי 24 שעות.
בקליות מסוג אחר אני מעריך שאחרי 48 שעות זה אפשרי, אך עדיין יהיה בו הרבה גז שייתן קרמה רבה (מדי).

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #4 

נכון.
רק מבחינתי לשתות ישר אחרי הקליה,יעוות מאוד את טעמי הקפה האמיתיים,הקפה יהיה חמוץ,מר וגס בטעמו.
הדרך הכי טובה לבחון את משמעות ה-CO2 זה להכניס את הפולים לתוך שקית ניילון אטומה,ולהרגיש את התנפחות השקית.
רק כדאי לעשות זאת בזהירות,ולהשאיר מספיק מקום בשקית למורך התפשטות הגז.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

תלוי בשיטת הקליה, אצלי עם החביתוש הקפה טוב החל מ 4 ימים למשך שבוע.
זה לא שאי אפשר לשתות קודם ואין בעיה בריאותית כמובן, זה רק ענין של טעם
what's next?

danimili פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

כמובן עניין של טעם. הקליה שלי היא במחבת או בתנור.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

danimili כתב:כמובן עניין של טעם. הקליה שלי היא במחבת או בתנור.
...
קליה בתנור מבחינתי,נותנת אותה איכות קליה כמו בג'ין-לאחר ההשתלטות על התנור והתהליך כמובן.
בקליה בתנור יש גם אוויר חם מהטורבו,וגם מגע של הפולים המשטח חם (התבנית) בדיוק כמו הג'ין.
אני מקווה שאני לא יוכר החל מרגע זה ככופר. :) .

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

יוסי אתה צודק לגמרי לגבי כוחות הפועלים,אבל בג'ין תנועה מתמדת גורמת לקליה אחידה,ומצד שני בתנור פולים ננכווים במגע עם תבנית.מכן קליה לא אחידה...אני כבר לא מדבר אל עניין של איסוף מוץ ,שבזה ג'ין כמעט הכי טוב,וסוג של קירור 0בעייתי משהו ומכאן כל הרשתות,שישים ובו')תנור יותר טוב ממחבת,אבל גם סיר כבד יותר טוב ממחבת ואתה שולט באירבוב...

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #9 

gedkoz כתב:יוסי אתה צודק לגמרי לגבי כוחות הפועלים,אבל בג'ין תנועה מתמדת גורמת לקליה אחידה,ומצד שני בתנור פולים ננכווים במגע עם תבנית.מכן קליה לא אחידה...אני כבר לא מדבר אל עניין של איסוף מוץ ,שבזה ג'ין כמעט הכי טוב,וסוג של קירור 0בעייתי משהו ומכאן כל הרשתות,שישים ובו')תנור יותר טוב ממחבת,אבל גם סיר כבד יותר טוב ממחבת ואתה שולט באירבוב...
...
דווקא בקליה בתנור הפולים לא נכווים בכלל. בהנחה שיש תבנית נורמלית ומערבבים כל כמה זמן והקליה יוצאת גם אחידה למדי. מה שכן כל פעם שראיתי תמונות של קליה מהג'ין אז באמת רואים שהפולים מאוד יפים ומאוד מאוד אחיד (גם בתנור אפשר לקרוא לזה אחיד אבל לא כמו בג'ין, מודה). בנוסף עושה רושם שהג'ין נח בטרוף :) נגיד אני צריך לקלות היום אבל אין לי קריזה לזה :) אם היה ג'ין...שגר ושכח.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

עופר,איך אתה מארבב בתנור?בטח איזה פעם ב...ובזמן שהפולים שוכבים להם סתם על התבנית הם מקבלים בנקודות מגע לא אויר חם אלה מתכת שמעבירה חום הרבה יותר אינטנסיבי,כך אני חושב....ואם אתה קולה עם תנור פתוח ומארבב כל הזמן, אתה מתבשל חבל על הזמן ולא ממש יודעה מה היא תמפרטורה סביב הפולים...אתה גם לא תראה נקודות שנכווו אל פול,הוא יהיה חום ,אבל בפנים הוא יהיה לא אחיד...וכך רבים מהבאטץ' שנקלה בתנור

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

gedkoz כתב:יוסי אתה צודק לגמרי לגבי כוחות הפועלים,אבל בג'ין תנועה מתמדת גורמת לקליה אחידה,ומצד שני בתנור פולים ננכווים במגע עם תבנית.מכן קליה לא אחידה...אני כבר לא מדבר אל עניין של איסוף מוץ ,שבזה ג'ין כמעט הכי טוב,וסוג של קירור 0בעייתי משהו ומכאן כל הרשתות,שישים ובו')תנור יותר טוב ממחבת,אבל גם סיר כבד יותר טוב ממחבת ואתה שולט באירבוב...
...
לגבי הקרור אני מסכים,לכן בעבר כשקליתי בתנור,הייתי פותח את התנור לא מעט פעמים לצורך ניעור,ולכן לא היו כוויות,(אהבתי את הביטוי).
לגבי הקירור ואיסוף המוץ לא היתה לי בעיה,כיוון שעבדתי עם מחבת למסננת ,ובתנועות חינניות של בדואית מדרום סיני,קיררתי והרחקתי את המוץ.

lior_a
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 556
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #12 

Oferot כתב:
...
דווקא בקליה בתנור הפולים לא נכווים בכלל. בהנחה שיש תבנית נורמלית ומערבבים כל כמה זמן והקליה יוצאת גם אחידה למדי. מה שכן כל פעם שראיתי תמונות של קליה מהג'ין אז באמת רואים שהפולים מאוד יפים ומאוד מאוד אחיד (גם בתנור אפשר לקרוא לזה אחיד אבל לא כמו בג'ין, מודה). בנוסף עושה רושם שהג'ין נח בטרוף :) נגיד אני צריך לקלות היום אבל אין לי קריזה לזה :) אם היה ג'ין...שגר ושכח.
...
ערבוב מתמיד בתנור יגרור להבנתי איבוד מתמיד ומהיר של טמפרטורת סביבה .
התוצאה תהיה משך זמן קלייה ארוך לא? כמה זמן לוקח לך לקלות בתנור? מעניין.
אפיית פולים בטמפרטורה נמוכה יחסית יכולה אולי להביא למצב של קלייה אחידה אבל הטעמים יהיו טעמי אפייה ולא קלייה.
(אני שואל, לא טוען)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

יוסי,הוכחת! מול זיכרונות מסיני אני נעמד דום!....אחחח סיני סיני......

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #14 

גנאדי - איזה קפה טחון יש שם?
קפה מקומי מצרי או לבנוני? נראה לי קפה הנאוחירמ...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

gedkoz כתב:יוסי,הוכחת! מול זיכרונות מסיני אני נעמד דום!....אחחח סיני סיני......
...
לא הספקת למלא את הסיגריה הא?. :wink: .
אח סיני סיני,אני מדבר על דרום סיני,ואדי פיראן,ג'אבלאות מוסא ואום עלאווי,סנטה קטרינה,וכמובן הצלילות בראס מוחמד,והגייזר גם.
היתי יושב עם הבדואים בוואדי פיראן,היה להם מעין ווק שהיו קולים בו את הקפה,חריף,חמוץ,מר,מתוק,הכל הולך,טעם שלא שוכחים,ולא הטריד את אף אחד שצריך לתת ל-CO2 להתנדף.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #16 

hosq כתב:תלוי בשיטת הקליה, אצלי עם החביתוש הקפה טוב החל מ 4 ימים למשך שבוע.
זה לא שאי אפשר לשתות קודם ואין בעיה בריאותית כמובן, זה רק ענין של טעם
...
קראתי להפתעתי בCOFEESNOBS שהם נוהגים לשתות עם החביתוש מיד לאחר הקלייה, יש שם מאמר חפירתי וארוך על החביתוש. אני חושב שגם דבוטאנט מאוד הופתע מהנושא.
הם משתמשים בו לטענתם כ SAMPLE ROASTER.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

גנדי אם אני אשאר עם תנור פתוח אז הפולים בחיים לא יהיו אפילו צהובים :)
פעם קליתי בתנור עם תבנית ממש פשוטה והייתי ממש צריך לפתוח ולערבב כל 2 דקות! זה חירפן אותי וגם לא הצלחתי ככה להגיע ממש לטמפ גבוהה מספיק כדי לעשות קליה נורמלית וגם אז חלק מהפולים היו כוויות.
יום אחד הלכתי וקניתי תבנית רצינית יותר וגדולה יותר..לא איזו תבנית 20 קילו אלא משהו סטנדרטי "יוקרתי".
ניסתי שוב לקלות כמה פעמים וכל פעם שיחקתי קצת ובדקתי כל כמה זמן אני צריך לערבב כדי שלא יהיו כוויות. ויצא שעם התבנית הזאת אני יכול לערבב אפילו כל 5 דקות או קצת יותר ועדיין הקליות יוצאות טוב ובלי כוויות!
וככה גם הצלחתי להגיע עם התנור לטמפ גבוהות יותר ולסיים קליות יותר מהר.
עכשיו למשל עשיתי 50% סנטו 25% פרו 20% סומטרה ן-5% גולדן ג'אווה....ציפיתי שהג'וואה יקלה לאט יותר ולצערי כך היה אז לא יצא הכי אחיד..גם ככה זה לבריקה :)
(b)
מילה של אקסטרימיסט.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

Oferot כתב:גנדי אם אני אשאר עם תנור פתוח אז הפולים בחיים לא יהיו אפילו צהובים :)
פעם קליתי בתנור עם תבנית ממש פשוטה והייתי ממש צריך לפתוח ולערבב כל 2 דקות! זה חירפן אותי וגם לא הצלחתי ככה להגיע ממש לטמפ גבוהה מספיק כדי לעשות קליה נורמלית וגם אז חלק מהפולים היו כוויות.
יום אחד הלכתי וקניתי תבנית רצינית יותר וגדולה יותר..לא איזו תבנית 20 קילו אלא משהו סטנדרטי "יוקרתי".
ניסתי שוב לקלות כמה פעמים וכל פעם שיחקתי קצת ובדקתי כל כמה זמן אני צריך לערבב כדי שלא יהיו כוויות. ויצא שעם התבנית הזאת אני יכול לערבב אפילו כל 5 דקות או קצת יותר ועדיין הקליות יוצאות טוב ובלי כוויות!
וככה גם הצלחתי להגיע עם התנור לטמפ גבוהות יותר ולסיים קליות יותר מהר.
עכשיו למשל עשיתי 50% סנטו 25% פרו 20% סומטרה ן-5% גולדן ג'אווה....ציפיתי שהג'וואה יקלה לאט יותר ולצערי כך היה אז לא יצא הכי אחיד..גם ככה זה לבריקה :)
(b)
...
לפני פתיחת דלת התנור,יש להפסיק את פעולת הטורבו, שגורמת לבריחת חום החוצה בצורה מוגברת.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

יוסיסופר כתב: לפני פתיחת דלת התנור,יש להפסיק את פעולת הטורבו, שגורמת לבריחת חום החוצה בצורה מוגברת.
...
עושה את זה (Y) (Y)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

יוסי אני בדיוק נתתי איור של ואדי פיראן...ובשבילי סיני זה לא חופים וחושות,אלא פסגות ובוסתנים,מעיינות ולילות תה מוככבות....

ובתמונה סיגריה עם טבק (ואני לא אישנתי יום בחיים),תה ופולים.... ימים שלא יחזרו... :עצוב:
עופר תערובת טובה עשיתה,רק רובוסתה 5% היתה יכול לוותר.אין לזה משמעות...

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”