המלצה לגבי רכישת מערכת סטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Jenny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי
יש לי רמקולים ישנים של אבא שלי של סוני שהם די טובים,אבל אני לא ממש מבינה בכל העניין של מגברים או רסיברים.
מה ההבדל בינהם? ומה אתם הייתם ממליצים לי לרכוש כדי לקבל איכות סאונד טובה? והאם כרטיס קול קשור לזה? כי אני רוצה לחבר את המערכת למחשב.

תודה לכם :)

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #2 

לפני הכל את צריכה להחליט כמה את מוכנה להשקיע.
אח"כ תצטרכי לקנות מגבר סטריאו וDAC (ממיר מדיגיטל לאנלוג).זה פחות או יותר המינימום שצריך (בהנחה שיש לך יציאה דיגטלית מהמחשב)

Jenny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

חשבתי בסביבות ה5000 ש"ח
מה הDAC הזה עושה?
יש לי כרטיס קול של Asus xonar essence stx ולפי מה שאני מבינה יש לו רק יציאה אנאלוגית,זה בעייתי?

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

ממה שמצאתי:

Specifications
.
.
I/O Ports

Analog Output Jack: RCA Jack: *2 (Front R/ Front L), 6.30mm Jack*1 (Headphone out), 6.30mm Jack*1 (Mic/Line-In)
Digital S/PDIF Output: Coaxial/ Toslink Combo
Aux In: Aux-in 4 Pin Header
Front Panel: HD audio and AC’97 Compatible

יש לכרטיס קול יציאה דיגיטלית.

DAC הוא ממיר דיגיטלי (יציאה של כרטיס מסך, או USB) -אנלוגי (כניסה של מגבר) ואמור לשמש מקור איכותי למוסיקה, כמו נגן CD או TAPE בזמנו.

Jenny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

נגיד ואני מעדיפה לקנות רסיבר..יש לי כמה שאלות לגביו
האם יהיה הבדל מבחינת השמע?
האם זה משנה עם הכרטיס קול שיש לי איכותי או לא? כי לי מה שהבנתי יש DAC מובנה ברסיברים אז די הופך את כרטיסי הקול ללא ממש רלוונטיים?

אה ואני מצטערת אם השאלות ממש חובבניות,אני פשוט לא ממש מבינה בעניין,אני רק יודעת שאני רוצה לשמוע בצורה איכותית ותודה לכם שאתם עוזרים לי :)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

כמה תובנות:
1. הכרטיס קול הנ"ל הוא סביר, ומספיק טוב להתחלה, בהמשך אפשר לשפר אותו ע"י DAC חיצוני - אם המקור הוא מחשב כדאי להשקיע בהשתקה שלו, בהרחבת זכרון, בתכנת השמעה כמו JRiver, ולהקפיד על קבצים באיכות טובה - FLAC.
2. רסיבר נחוץ רק לצורך מערכת קולנוע מרובת רמקולים - הייתי מוותר בשלב זה.
3. הרמקולים של סוני היו אולי נחמדים פעם אבל לא הייתי בונה עליהם יותר מדי.
4. את התקציב הייתי מחלק למגבר ורמקולים בערך לפי 2000 ש"ח למגבר ו-3000 ש"ח לרמקולים - מומלץ לקחת אותם כחבילה אחרי ששמעת אותם ביחד.
5. תתחילי בסבב חנויות: תתרחקי מחנויות של מכונות כביסה ותתמקדי בחנויות שזה העיסוק העיקרי שלהן.
6. אל תקני את המערכת הראשונה שאת שומעת ואל תקני בגלל השם או המחיר - תקני מה שנשמע הכי טוב באוזן.
7. תנאים של בית שונים מתנאים של חנות - לא תמיד הסאונד בבית יהיה כמו בחנות וחשוב לקבל ייעוץ מהמוכר בהתאם לתנאים בבית.

בהצלחה

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אני לא בטוח שהרמקולים האלה מצדיקים מגבר בכזו עלות.
רסיבר מיועד בעקרון לק"ב (סראונד) ופחות למוסיקה בסטריאו , נכון זה כולל DAC אבל באותו מחיר שתשקיעי ברסיבר את יכולה לקנות מגבר סטריאו + DAC חיצוני שישמעו הרבה יותר טוב מרסיבר באותה עלות.
בכל מקרה שוב , אני מאוד בספק אם הרמקולים האלה מצדיקים הוצאה של 5000 ש"ח על הגברה. . .תבדקי קודם כל מה מצבם ומה הערך שלהם . .יהיה מאוד מיותר לבזבז כמות כזו של כסף על רמקולים ששווים 1000 ש"ח . . .

Jenny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אממ תודה לכם על ההסברים,אני כרגע מנסה את הJRiver הוא די נוח,הבעיה היחידה בו שמשום מה הכפתורים במקלדת של להעביר קטע קדימה או לעצור לא ממש משפיע על התוכנה.
בכל מקרה אני לא חושבת שאני צריכה סראונד,רוב השימושים שלי הם פשוט האזנה למוזיקה,ולפי מה שאמרו לי 2.0 זה הכי טוב לזה.
במידה ואני ארצה לשדרג לDAC חיצוני בעתיד,אז זה ישמש במקום הכרטיס קול שיש לי או שהם עובדים במקביל?
אה ונגיד אם הייתי רוצה לחבר רמקולים עם מגבר מובנה למגבר חיצוני,זה אפשרי או שצריך רמקולים פאסיביים?
ויש לי עוד שאלה קטנה,איך אני אמורה לחבר מגבר חיצוני לכרטיס קול הספציפי שלי?
ואם תוכלו להמליץ לי על כמה מגברים בסביבות ה3000 ש"ח שיתאימו ספציפית לחיבורים של הכרטיס קול שלי ושהם טובים לפי דעתכם זה ממש יעזור לי.
ושוב פעם אני ממש מצטערת שאני חופרת לכם כל כך,אני פשוט רוצה לוודא שאני יודעת יותר לגבי מה שאני צריכה לפני שאני רוכשת מגבר וכל מה שזה נכלל בחבילה זו.

ועוד פעם תודה לכם על הסבלנות וההסברים המפורטים :)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #9 

אכן חפירה מיותרת, שעה של האזנה בחנות תפתור לך את רוב החידות.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #10 

Jenny כתב: ואם תוכלו להמליץ לי על כמה מגברים בסביבות ה3000 ש"ח שיתאימו ספציפית לחיבורים של הכרטיס קול שלי ושהם טובים לפי דעתכם זה ממש יעזור לי.
...
הי Jenny.
נסי לשמוע את NAD C355, את ,CAMBRIDGE AUDIO AZUR 650A
ואולי אפילו את YAMAHA A-S500. הם שונים מאוד תוכלי להתרשם מה יותר לטעמך.
אם את מהמרכז אפשר לעשות את זה בפיוז (גבעתיים) למשל ...

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

Jenny כתב:אממ תודה לכם על ההסברים,אני כרגע מנסה את הJRiver הוא די נוח,הבעיה היחידה בו שמשום מה הכפתורים במקלדת של להעביר קטע קדימה או לעצור לא ממש משפיע על התוכנה.
בכל מקרה אני לא חושבת שאני צריכה סראונד,רוב השימושים שלי הם פשוט האזנה למוזיקה,ולפי מה שאמרו לי 2.0 זה הכי טוב לזה.
במידה ואני ארצה לשדרג לDAC חיצוני בעתיד,אז זה ישמש במקום הכרטיס קול שיש לי או שהם עובדים במקביל?
אה ונגיד אם הייתי רוצה לחבר רמקולים עם מגבר מובנה למגבר חיצוני,זה אפשרי או שצריך רמקולים פאסיביים?
ויש לי עוד שאלה קטנה,איך אני אמורה לחבר מגבר חיצוני לכרטיס קול הספציפי שלי?
ואם תוכלו להמליץ לי על כמה מגברים בסביבות ה3000 ש"ח שיתאימו ספציפית לחיבורים של הכרטיס קול שלי ושהם טובים לפי דעתכם זה ממש יעזור לי.
ושוב פעם אני ממש מצטערת שאני חופרת לכם כל כך,אני פשוט רוצה לוודא שאני יודעת יותר לגבי מה שאני צריכה לפני שאני רוכשת מגבר וכל מה שזה נכלל בחבילה זו.

ועוד פעם תודה לכם על הסבלנות וההסברים המפורטים :)
...
jenny
אני אנסה לעשות לך קצת סדר.
ראשית , רמקולים מוגברים לא אמורים להתחבר למגבר חיצוני ,זה יכול לגרום לעומס יתר על הרמקול ולהזיק לו .
הלאה - כרטיס קול - לכרטיס הקול שלך יש 3 יציאות:
1.יציאת אוזניות
2.יציאה דיגיטלית - אל יציאה זו מחברים DAC ומהDAC מחברים את המגבר , בצורה זו ההמרה של הקובץ שבחרת לשמוע מפורמט דיגיטלי (קובץ) לפורמט אנלוגי (גלי קול) מבוצעת ע"י הDAC .
3.יציאה אנלוגית - מיציאה זו ניתן לחבר ישירות אל המגבר - החיסרון הוא שההמרה ממידע דיגיטלי לאנלוגי מתבצע בכרטיס הקול , בדר"כ ההמיר המובנה בכרטיסים האלה לא כל כך איכותי (יחסית) ובנוסף לכך הוא מושפע מכל מיני דברים אחרים (כמו למשל הפרעות חשמליות במחשב שלך ) .
מאחר וההמרה של המידע ממידע דיגיטלי לאנלוגי חשובה מאוד (!) לצליל הסופי (לטעמי יותר חשובה אפילו מהגברה טובה)
מאוד לא מומלץ להשתמש ביציאה האנלוגית אם את רוצה לשמוע טוב.
DAC עובד במקביל לכרטיס הקול ולא במקומו , מחברים את כרטיס הקול לDAC ואז התהליך שמתבצע הוא
כרטיס קול --->DAC---->מגבר----->רמקולים .
המון בהצלחה :)

Jenny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תודה לך על ההסבר המפורט אני חושבת שהבנתי את השרשור של החיבורים אבל הקטע של החיבורים עצמם קצת עשה לי קצת באלגן..אז לפי מה שאני מבינה חיבור דיגיטלי עדיף מאנאלוגי..אז לא עדיף בעצם לחבר את המגבר ישירות לכרטיס קול בחיבור דיגטלי מאשר לחבר מיציאה דיגטלית לDAC לפי מה שהבנתי הוא ממיר מדיגיטלי לאנאלוגי.

דרך אגב תודה לבחור שהמליץ לי על המגברים..זה נתן לי יותר כיוון :)

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Jenny כתב:תודה לך על ההסבר המפורט אני חושבת שהבנתי את השרשור של החיבורים אבל הקטע של החיבורים עצמם קצת עשה לי קצת באלגן..אז לפי מה שאני מבינה חיבור דיגיטלי עדיף מאנאלוגי..אז לא עדיף בעצם לחבר את המגבר ישירות לכרטיס קול בחיבור דיגטלי מאשר לחבר מיציאה דיגטלית לDAC לפי מה שהבנתי הוא ממיר מדיגיטלי לאנאלוגי.
...
1.המגבר לא יודע להמיר מדיגיטלי לאנלוגי , אי אפשר לחבר אותו בחיבור דיגיטלי לכרטיס קול.
2.זה ממש לא נכון שחיבור דיגיטלי עדיף מאנלוגי אבל בואי לא ניכנס לעומק העניין הזה כרגע,חיבור דיגיטלי עדיף על אנלוגי במקרה הספציפי שלך , זה כן.
אם את מנסה להבין את הכלליות של מה עדיף דיגיטלי/אנלוגי את מתאמצת מאמץ מיותר , אלה שני חיבורים שונים שנועדו לעשות דברים שונים ואין מה להשוות בינהם (ברמת העיקרון),במקרה שלך עדיף דיגיטלי.

Jenny פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אוקיי יש לי רק עוד שאלה אחת...למה עדיף לחבר חיבור דיגיטלי לDAC ומשם אנאלוגי למגבר? זה לא קצת הורס את הטעם של החיבור הדיגטלי אם בכל מקרה הוא ממיר אותו לאנלוגי?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

Jenny כתב:אוקיי יש לי רק עוד שאלה אחת...למה עדיף לחבר חיבור דיגיטלי לDAC ומשם אנאלוגי למגבר? זה לא קצת הורס את הטעם של החיבור הדיגטלי אם בכל מקרה הוא ממיר אותו לאנלוגי?
...
1.לגבי השאלה שלך - מאוד בקצרה - לא , זה לא הורס את הטעם , אין לך אפשרות אחרת מכיוון שהשירים שלך נמצאים
בקובץ (פורמט דיגיטלי) וכדי לשמוע צלילים צריך מידע אנלוגי.
הברירה שלך היא בין לחבר DAC ייעודי לבין להשתמש ביציאות האנלוגיות של כרטיס הקול (כלומר להשתמש בDAC של כרטיס הקול - לא מומלץ בכלל)
2.שלחתי לך הודעה בפרטי לעיונך .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”