מה קורה בשוק הרכב יד שניה ???
-
kobbi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4626
פרסמתי לפני שבוע גולף 1.9TDI שמורה להפליא, 2004 מעט קילומטראג אבל אף אחד לא מוכן לשלם את מחירון לוי יצחק.
בנוסף יד2 יצאו עם מחירון עצמאי שלהם ושם לצערי מישום מה הרכב שלי מופיע פחות מלוי יצחק וכל מתקשר שלישי פתאום עובד ע"פ המחירון הזה.
האם השוק קשה ?? גם לרכב איכותי שמור וכו' ?
בנוסף יד2 יצאו עם מחירון עצמאי שלהם ושם לצערי מישום מה הרכב שלי מופיע פחות מלוי יצחק וכל מתקשר שלישי פתאום עובד ע"פ המחירון הזה.
האם השוק קשה ?? גם לרכב איכותי שמור וכו' ?
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
המסירות גדלו בעיקר בגלל שינוי חוקי מיסוי הליסינג בישראל.
הדבר גרם בחברה שלי למשל לגידול משמעותי וההאצה של החלפת רכבי ליסינג. הדבר גרם לרכבים שהיו נשארים טבעית ברשות החברה ובמצב טכני מעולה, לעבור לשוק המשומשים בחסות הכנסת...
משמעות הדבר הוא הצפת רכבים בשוק יד השניה וירידה דרמטית במחיריהן.
זה עניין זמני לשנתיים-שלוש הקרובות והשוק יתקן את עצמו לאחר מכן.
הדבר גרם בחברה שלי למשל לגידול משמעותי וההאצה של החלפת רכבי ליסינג. הדבר גרם לרכבים שהיו נשארים טבעית ברשות החברה ובמצב טכני מעולה, לעבור לשוק המשומשים בחסות הכנסת...
משמעות הדבר הוא הצפת רכבים בשוק יד השניה וירידה דרמטית במחיריהן.
זה עניין זמני לשנתיים-שלוש הקרובות והשוק יתקן את עצמו לאחר מכן.
-
kobbi
-
- חבר מביא חבר

תודה על התשובות קראתי גם את הכתבה
סוג הרכב שאני מוכר לא נמכר מליסינג אבל כנראה שאני בכל זאת מושפע שכן אכן מחיר המחירון שלו גבוה ואנשים לא מוכנים לשלם על רכב בן 7 שנים 63500 ש"ח.
מצד שני זה המחירון אז למה תמיד שאני מוכר מסבירים למה אי אפשר לקבל מחירון וכשאני קונה אני כן משלם מחירון
מצד שני זה המחירון אז למה תמיד שאני מוכר מסבירים למה אי אפשר לקבל מחירון וכשאני קונה אני כן משלם מחירון
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
Re: תודה על התשובות קראתי גם את הכתבה
למה כל צד "מסביר" לפי הפוזיציה שלו זה ברור, אבל זה שמחירון יצחק לוי לא מתאר באמת את השוק אלא מתמחר מעליו זו אמת שנכונה כבר לפחות 20 שנה.kobbi כתב:סוג הרכב שאני מוכר לא נמכר מליסינג אבל כנראה שאני בכל זאת מושפע שכן אכן מחיר המחירון שלו גבוה ואנשים לא מוכנים לשלם על רכב בן 7 שנים 63500 ש"ח.
מצד שני זה המחירון אז למה תמיד שאני מוכר מסבירים למה אי אפשר לקבל מחירון וכשאני קונה אני כן משלם מחירון...
אחד ההסברים ששמעתי שנשמע סביר למרות שאיני יודע אם נכון, זה הלחצים של המפרסמים במחירון שהם בעיקר חברות ביטוח, סוחרי רכב וחברות השכרה/ליסינג. לכולם אינטרס במחירון גבוה.
את זה שהוא לא באמת מתאר מצב שוק אני יודע כי יצחק לוי בעצמו צוטט בראיון ישן כשנשאל על נפילת מחירים של רכבי יוקרה:
(זה מזיכרון ישן, כך שגם ההתנסחות וגם המספרים זה המצאה שלי, אבל את רוח הדברים אני זוכר במדויק).
" וולוו דגם X חדשה נמכרת ב400,000 ש"ח, אחרי שנתיים אין למי למכור בירידת מחיר סבירה כי חסרה השכבה הכלכלית שתוכל לרכוש אותו, אז זה נמכר בפחות מ200,000 ש"ח.
במחירון זה מתומחר ב300,000 כי אני לא יכול לחתוך את המחיר ב50% לאחר שנתיים"
משה
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
Re: תודה על התשובות קראתי גם את הכתבה
moco כתב: למה כל צד "מסביר" לפי הפוזיציה שלו זה ברור, אבל זה שמחירון יצחק לוי לא מתאר באמת את השוק אלא מתמחר מעליו זו אמת שנכונה כבר לפחות 20 שנה.
אחד ההסברים ששמעתי שנשמע סביר למרות שאיני יודע אם נכון, זה הלחצים של המפרסמים במחירון שהם בעיקר חברות ביטוח, סוחרי רכב וחברות השכרה/ליסינג. לכולם אינטרס במחירון גבוה....
יבואני הרכב, עובדים ביחסי אהבה שנאה לליסינג , אבל הם לא יכולים שיקרה להם משהו
גם לחברות הביטוח יש אינטרס כי הם דורשים מחיר ביטוח על פי המחיר הגבוה , ותמיד משלמות טיפה פחות , ההבדלים האלו בביטוח מתורגמים להמון כסף
ברגע שהבנקים, חברות הביטוח והיבואנים מאוחדים במטרה מסויימת , מה יקרה לדעתך ?
- taoyossi
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
זה מאוד פשוט
כשתרצה לקנות רכב אתה תבחר את המחירון הזול
וכשתרצה למכור תבחר את המחירון היקר
אנחנו לאחרונה מכרנו את הג'יפ ו"הפסדנו" בגלל הפערים האלה כ 4 אלף ש"ח
זה רק גורם נזק .
דרך אגב שתתקשר לחב' הביטוח לברר לפי איזה מחירון הם מבטחים את הרכב , הם עובדים רק לפי לוי יצחק
כשתרצה לקנות רכב אתה תבחר את המחירון הזול
וכשתרצה למכור תבחר את המחירון היקר
אנחנו לאחרונה מכרנו את הג'יפ ו"הפסדנו" בגלל הפערים האלה כ 4 אלף ש"ח
זה רק גורם נזק .
דרך אגב שתתקשר לחב' הביטוח לברר לפי איזה מחירון הם מבטחים את הרכב , הם עובדים רק לפי לוי יצחק
-
kobbi
-
- חבר מביא חבר

נכון ולכן גם אני נצמד ללוי יצחק גם אם אני חושב שהוא טועה בכל
מקרה אתמול חלה התפתחות ויש לי קונים רציניים שמבינים במה מדובר ומוכנים לשלם את המחיר כך שצריך קצת סבלנות.
- moco
-
- גורו

Re: נכון ולכן גם אני נצמד ללוי יצחק גם אם אני חושב שהוא טועה בכל
אתה יכול להיצמד למה שאתה רוצה (וברור שכדאי שתתחיל גבוה), אבל אתה תמכור רק במחיר שיסכימו עליו.kobbi כתב:מקרה אתמול חלה התפתחות ויש לי קונים רציניים שמבינים במה מדובר ומוכנים לשלם את המחיר כך שצריך קצת סבלנות....
סבלנות יכולה כמובן רק לעזור, כל עוד אתה לא מחזיק את המכונית עד שערכה יורד עוד יותר.
שיהיה בהצלחה!
משה
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
לגיסי יש קיא מג'נטיס 2007 שרצה למכור , אפילו לא באו לראות את הרכב ...........
- madror
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2458
אתה עוד במצב טוב,
אני ניסיתי למכור את הסיטרואן C5 שלי , שנת 2002 , קילומטרז נמוך , שמורה , עם תוספות (מערכת סאונד + דיבורית ) ב 12000 שקל פחות מהמחירון וכל מה שקיבלתי זה 3 טלפונים להתעניינות כללית במשך 3 חודשים.
לאחר מחשבה שנייה , החלטתי להשאיר את הרכב ולהמשיך לנהות ממנו כרכב שני למשפחה.
אני ניסיתי למכור את הסיטרואן C5 שלי , שנת 2002 , קילומטרז נמוך , שמורה , עם תוספות (מערכת סאונד + דיבורית ) ב 12000 שקל פחות מהמחירון וכל מה שקיבלתי זה 3 טלפונים להתעניינות כללית במשך 3 חודשים.
לאחר מחשבה שנייה , החלטתי להשאיר את הרכב ולהמשיך לנהות ממנו כרכב שני למשפחה.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
השוק של סיטרואן מגוכח...madror כתב:אתה עוד במצב טוב,
לאחר מחשבה שנייה , החלטתי להשאיר את הרכב ולהמשיך לנהות ממנו כרכב שני למשפחה....
הרכב שלי שנת 97 - כבר קיבלתי עליו הצעה של 10000 שקל ברחוב.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
מי קבע שלוי יצחק הוא סמכות יחידה במחירי רכב? לוי יצחק הוא כולה בן אדם שעובד בתחום, שהיה מספיק פיקח לעלות על הפטנט הזה מוקדם, ואנחנו כמו עדר, הלכנו אחרי הרועה בלי לחשוב. אז עכשיו יש מחירונים אחרים שאומרים אחרת ממה שמר אלוהי הרכב חושב. הגיע הזמן.
- moco
-
- גורו

אף אחד לא קבע שהוא הסמכות, אך גם המסקנה שלך, שעדיין מקנה חשיבות למחירונים היא מוטעית.mulder כתב:מי קבע שלוי יצחק הוא סמכות יחידה במחירי רכב? לוי יצחק הוא כולה בן אדם שעובד בתחום, שהיה מספיק פיקח לעלות על הפטנט הזה מוקדם, ואנחנו כמו עדר, הלכנו אחרי הרועה בלי לחשוב. אז עכשיו יש מחירונים אחרים שאומרים אחרת ממה שמר אלוהי הרכב חושב. הגיע הזמן....
למה בכלל צריך מחירון? לא צריך.
הרי יש מוצר שהוא יקר בהרבה ממכוניות, דירות, והשוק שם מתנהל בלי מחירונים ורוב המוכרים/קונים גם לא מזמינים שמאי.
בארה"ב, למשל, יש את ה"blue book", אבל הוא משמש רק סוחרים מקצועיים ורוב הציבור לא מודע אפילו לקיומו. זה לא מפריע לאף אחד לקנות ולמכור.
ה"סמכות" היחידה של יצחק לוי זה בעינייני ביטוח ויש לו את ה"סמכות" הזו רק בגלל שחברות הביטוח החליטו להסתמך עליו. זו אחת הסיבות שהמחירים שם גבוהים ממחיר השוק בפועל.
הבעייה עם מחירונים לרכב משומש (כל מחירון), זה שהם נוטים לקבוע את השוק יותר מלחקור אותו.
ההודעות פה בשרשור על מכוניות שלא מצליחים למכור מוכיח שאין להן בכלל "מחיר שוק" כי אין שוק, ולכן גם אין משמעות למספר שהצמידו להן במחירון.
חוץ מזה המחירון גם מטעה אנשים ומשפיע על מצב רוחם. כל אחד מרגיש רע אם מכר מתחת למחירון או מרגיש שעשה את עסקת חייו אם קנה מתחת.
משה
-
kobbi
-
- חבר מביא חבר

אומנם עדיין לא בוצע העברת בעלות
שכן הבחור לא היה פנוי היום למעט ביצוע בדיקה במכון ולכן עדיין לא נמכר סופית אבל אני יכל לומר לכם כך :
1. אכן יצחק לוי איננו אלוהים אבל מכיוון שהוא קובע את הפרמיה עליה אני משלם ביטוח ואם נגנב כמה אני מקבל אז הוא המחירון הרישמי.
2. כשיש לכם ביד רכב טוב אל תתפשרו, השוק מוצף ברכבים אבל רובם קילומטראג גבוה, דפיקות, לא מטופלים כראוי, ליסינג למינהם וכו. אני מוכר רכב כשאני מציג לקונה את כל הקבלות של הטיפולים כולן במוסך המרכזי כך שהוא רואה בדיוק את הסטוריית הרכב והאם הוחלפו בלמים ורצועת טימינג וכו'.
3. הרבה מתקשרים לספר לכם כמה השוק רע וכמה הם גם לא מצליחים למכור, בנוסף ישנן הסטיגמות - גיר טיפטרוניק "אהה על הפנים בטח עוד מעט ילך..." אפילו בבדיקה אמר כי הגיר מצויין ואין בעיות.
4. כשקונים רכב עדיף רכב יחודי שיהיה לו שוק יעודי - גולף, A3 וכו' לצעירים, סטישן לדתיים.....אם אתם תקועים עם רכב דומה לליסינג אתם בבעיה.
5. לפני שאתם מורידים במחיר תעשו חשבון כמה עולה לכם אם הוא עומד עוד חודש. לשלי יש טסט לעוד עשרה חודשים ולכן כל מה שעולה לי זה 200 ש"ח ביטוחים בחודש (בתקווה שהמחירון לא ירד עוד). ולכן אם מישהו או אפילו 100 מציעים 8000 ש"ח פחות אז שיחפשו במקום אחר.
6. רצוי לשמור על הרכב, רכב שמור ללא תאונות ובעיקר תאונות שילדה קשה מאד למכור. אם כבר יש תאונת שילדה תתעקשו מול הביטוח לירידת ערך משמעותית ולא 2 אחוז ומיתוכם מקוזזים אחוז וחצי.
7. אם דפקו אתכם ויש מכה קלה עדיף להישאר עימה מאשר להחליף דלתות וכנפים וכו' זה לרוב פחות מרתיע מהאמירה של הבוחן הוחלף.....
8. אם דפקו אתכם צלמו את האוטו ושימרו. הראו לקונה את הדפיקה למען ירגע ולא יחשוב איזה אסון עבר על האוטו.
9. אם יש לכם רכב יפני חכו בסבלנות. עוד רגע מגיע המחסור בעקבות האסון.
10. לדעתי כדאי לדחות את החלפת הרכבים מ 3 שנים לאזור 7, 8 שנים. המכוניות אמינות מחזיקות את הנ"ל ללא בעיות מיוחדות ויותר קל למכור רכב ששוה 50 אלף מאשר 95.
1. אכן יצחק לוי איננו אלוהים אבל מכיוון שהוא קובע את הפרמיה עליה אני משלם ביטוח ואם נגנב כמה אני מקבל אז הוא המחירון הרישמי.
2. כשיש לכם ביד רכב טוב אל תתפשרו, השוק מוצף ברכבים אבל רובם קילומטראג גבוה, דפיקות, לא מטופלים כראוי, ליסינג למינהם וכו. אני מוכר רכב כשאני מציג לקונה את כל הקבלות של הטיפולים כולן במוסך המרכזי כך שהוא רואה בדיוק את הסטוריית הרכב והאם הוחלפו בלמים ורצועת טימינג וכו'.
3. הרבה מתקשרים לספר לכם כמה השוק רע וכמה הם גם לא מצליחים למכור, בנוסף ישנן הסטיגמות - גיר טיפטרוניק "אהה על הפנים בטח עוד מעט ילך..." אפילו בבדיקה אמר כי הגיר מצויין ואין בעיות.
4. כשקונים רכב עדיף רכב יחודי שיהיה לו שוק יעודי - גולף, A3 וכו' לצעירים, סטישן לדתיים.....אם אתם תקועים עם רכב דומה לליסינג אתם בבעיה.
5. לפני שאתם מורידים במחיר תעשו חשבון כמה עולה לכם אם הוא עומד עוד חודש. לשלי יש טסט לעוד עשרה חודשים ולכן כל מה שעולה לי זה 200 ש"ח ביטוחים בחודש (בתקווה שהמחירון לא ירד עוד). ולכן אם מישהו או אפילו 100 מציעים 8000 ש"ח פחות אז שיחפשו במקום אחר.
6. רצוי לשמור על הרכב, רכב שמור ללא תאונות ובעיקר תאונות שילדה קשה מאד למכור. אם כבר יש תאונת שילדה תתעקשו מול הביטוח לירידת ערך משמעותית ולא 2 אחוז ומיתוכם מקוזזים אחוז וחצי.
7. אם דפקו אתכם ויש מכה קלה עדיף להישאר עימה מאשר להחליף דלתות וכנפים וכו' זה לרוב פחות מרתיע מהאמירה של הבוחן הוחלף.....
8. אם דפקו אתכם צלמו את האוטו ושימרו. הראו לקונה את הדפיקה למען ירגע ולא יחשוב איזה אסון עבר על האוטו.
10. לדעתי כדאי לדחות את החלפת הרכבים מ 3 שנים לאזור 7, 8 שנים. המכוניות אמינות מחזיקות את הנ"ל ללא בעיות מיוחדות ויותר קל למכור רכב ששוה 50 אלף מאשר 95.
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
Re: אומנם עדיין לא בוצע העברת בעלות
כל מילה בסלעkobbi כתב:שכן הבחור לא היה פנוי היום למעט ביצוע בדיקה במכון ולכן עדיין לא נמכר סופית אבל אני יכל לומר לכם כך :
10. לדעתי כדאי לדחות את החלפת הרכבים מ 3 שנים לאזור 7, 8 שנים. המכוניות אמינות מחזיקות את הנ"ל ללא בעיות מיוחדות ויותר קל למכור רכב ששוה 50 אלף מאשר 95....
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
מסכים איתך לגמרי. הבעיה היא שייקח הרבה זמן עד שניגמל מהדבר הזה, אבל לפחות הריבוי במחירונים מגחיך את כל הנושא המיותר הזה. הרי מדובר במוצר משומש, למה שבכלל יהיה לו מחירון ? שכל אחד יתמחר ויקנה לפי הכיס שלו.moco כתב:אף אחד לא קבע שהוא הסמכות, אך גם המסקנה שלך, שעדיין מקנה חשיבות למחירונים היא מוטעית.mulder כתב:מי קבע שלוי יצחק הוא סמכות יחידה במחירי רכב? לוי יצחק הוא כולה בן אדם שעובד בתחום, שהיה מספיק פיקח לעלות על הפטנט הזה מוקדם, ואנחנו כמו עדר, הלכנו אחרי הרועה בלי לחשוב. אז עכשיו יש מחירונים אחרים שאומרים אחרת ממה שמר אלוהי הרכב חושב. הגיע הזמן....
למה בכלל צריך מחירון? לא צריך.
הרי יש מוצר שהוא יקר בהרבה ממכוניות, דירות, והשוק שם מתנהל בלי מחירונים ורוב המוכרים/קונים גם לא מזמינים שמאי.
בארה"ב, למשל, יש את ה"blue book", אבל הוא משמש רק סוחרים מקצועיים ורוב הציבור לא מודע אפילו לקיומו. זה לא מפריע לאף אחד לקנות ולמכור.
ה"סמכות" היחידה של יצחק לוי זה בעינייני ביטוח ויש לו את ה"סמכות" הזו רק בגלל שחברות הביטוח החליטו להסתמך עליו. זו אחת הסיבות שהמחירים שם גבוהים ממחיר השוק בפועל.
הבעייה עם מחירונים לרכב משומש (כל מחירון), זה שהם נוטים לקבוע את השוק יותר מלחקור אותו.
ההודעות פה בשרשור על מכוניות שלא מצליחים למכור מוכיח שאין להן בכלל "מחיר שוק" כי אין שוק, ולכן גם אין משמעות למספר שהצמידו להן במחירון.
חוץ מזה המחירון גם מטעה אנשים ומשפיע על מצב רוחם. כל אחד מרגיש רע אם מכר מתחת למחירון או מרגיש שעשה את עסקת חייו אם קנה מתחת....
- taoyossi
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
המצב מסבך מאוד את השוק
בדיוק כמו שהיה בזמנו נהוג לתמחר לפי שער הדולר את נושא הנדל״ן
חלק הלכו לפי השקל חלק לפי הדולר וכל אחד ניסה להרוויח על חשבון האחר
חשוב וצריך שיהיה מחירון
אבל במקרה הזה חייב שיהיה אחיד ומקובל
נ.ב
נהוג לעשות ממוצע של המחירונים בין הקונה למוכר
חלק הלכו לפי השקל חלק לפי הדולר וכל אחד ניסה להרוויח על חשבון האחר
חשוב וצריך שיהיה מחירון
אבל במקרה הזה חייב שיהיה אחיד ומקובל
נ.ב
נהוג לעשות ממוצע של המחירונים בין הקונה למוכר
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
בנדל"ן וגם בכול מצב אחר , המחירון לא משקף מאומה , אם יש ביקוש אזי המוכרים יקבעו , ואם יש היצע אזי הקונים יקבעו . מה שכן תוחלת החיים של מכונית היא די מוקצבת בזמן לעומת נדל"ן כך שבד"כ ידם של הקונים על העליונה, ולכן מחירון של לוי יצחק הוא בדיחה שלא תתממש לעולם .
גם לבחור שמוכר את הפולקסווגן , שחושב שיש לו פנינה , אם לא יבואו , הוא ירד במחיר , כי פשוט עוד כמה זמן שנת הדגם תרד , ואז ממילא נקודת ההתחלה שלו תהיה יותר נחותה .
כך שכול הנושא של מחירונים הוא יותר לדעת מה הולך אבל הם לא ממש משקפים מציאות כשאתה בא לקנות
גם לבחור שמוכר את הפולקסווגן , שחושב שיש לו פנינה , אם לא יבואו , הוא ירד במחיר , כי פשוט עוד כמה זמן שנת הדגם תרד , ואז ממילא נקודת ההתחלה שלו תהיה יותר נחותה .
כך שכול הנושא של מחירונים הוא יותר לדעת מה הולך אבל הם לא ממש משקפים מציאות כשאתה בא לקנות
- moco
-
- גורו

לפי הניסוח שלך, זה נשמע כאילו מדובר בצדדים שמנסים לרמות אחד את השני.taoyossi כתב:המצב מסבך מאוד את השוק
חלק הלכו לפי השקל חלק לפי הדולר וכל אחד ניסה להרוויח על חשבון האחר...
זו התנהלות מו"ם נורמלית. אם לא יסבירו את העמדות בשער הדולר או במחיר במחירון זה או אחר, אז יסבירו אותם במשהו אחר. זה סתם חלק מה"טקס". לא יהיה ולא יכול להיות מצב, שקונה ומוכר נפגשים, אחד אומר מחיר והשני מייד מסכים (חוץ ממקרים חריגים).
אני חולק עליך לגמרי פה. זה לא חשוב ואין בזה צורך. ברוב העולם זה לא קיים למכוניות, וגם בארץ זה לא קיים בתחומים חוץ ממכוניות. (יש ניסיונות למחירוני נדל"ן, אף פעם לא הצליחו).taoyossi כתב:
חשוב וצריך שיהיה מחירון
אבל במקרה הזה חייב שיהיה אחיד ומקובל...
זה אומנם נשמע כדבר נוח (הולכים למחירון ויודעים את המחיר) אבל זו פיקציה, כי אין מחיר נכון.
זה מפריע לשוק כי זה מאיט את המסחר במכוניות כי אנשים מרגישים שהם נדפקים אם המחיר חורג מהמחירון לרעתם, ואז לוקח להם יותר זמן לקנות או למכור.
תחשוב על תרחיש קיצוני, שבו אנשים "חייבים" לסחור במחיר המחירון או בכלל לא - הרי יהיה קשה מאוד למכור ולקנות כי יהיו הרבה שיחליטו לא לבצע עסקה.
משה