שלום
בחנתי היום סם רמקולים של JAMO S606
היות ואני לא אודיופיל הסט נשמע לי סבבה ובתור מערכת ק"ב ראשונה בחיי זה נשמע לי טוב....
מה שמטריד אותי זה גילם של הרמקולים הללו (הבנתי שהם בשוק שנתיים -/+)
והעובדה שמחירם ברשת עומד על כ400$ לעומת כמעט פי 3 בארץ בחנות...
הכיוון שלי זה רסיבר פיוניר 920 מסך D8000 נגן בלו ריי והרמקולים
שברמקולים אני ממש בבעיה על מנת להגיע להחלטה
התקציב שלי לרסיבר והרמקולים עומד על כ-10-12K
לי יש את הרמקולים כשנתיים וחצי מצוותים ל-ONKYO607, ומנסיוני האישי אני יכול להעיד שאני מאוד מרוצה מהרמקולים הנ"ל בכל הקשור לק"ב.
בזכות הוופר 8" שנמצא בצידי הרמקולים הקדמיים יש אחלה באס ולא חייבים כל-כך סאב נוסף בעיקר כאחד שגר בבית משותף ורוצה לשמור על יחסי שכנות תקינים
אכן המחיר בארץ יחסית לחו"ל יקר אך כך זה ברמקולים ובעוד דברים רבים אחרים, לצערנו.
בגדול, אחלה סט.
שים לב שהמידים של הרמקולים האלה הם 5" מצוותים לוופר 8" צידי.
הסאונד לא הכי מאוזן...
בS506 המידים 6.5" והסאונד הרבה יותר מלא - התיבה של ה506 יותר רחבה, ומרגישים את זה.
אומנם הS506 יקרים יותר בארץ, לא בצורה משמעותית, אבל בנוסף לוופר חיצוני שתוכל לקנות מאוחר יותר הסאונד יהיה יותר מרשים בסרטים, ויותר מאוזן במוסיקה.
dr_n00b כתב:בגדול, אחלה סט.
שים לב שהמידים של הרמקולים האלה הם 5" מצוותים לוופר 8" צידי.
הסאונד לא הכי מאוזן...
בS506 המידים 6.5" והסאונד הרבה יותר מלא - התיבה של ה506 יותר רחבה, ומרגישים את זה.
אומנם הS506 יקרים יותר בארץ, לא בצורה משמעותית, אבל בנוסף לוופר חיצוני שתוכל לקנות מאוחר יותר הסאונד יהיה יותר מרשים בסרטים, ויותר מאוזן במוסיקה.
...
תודה לכולם על התגובות
dr_n00b התגובה שלך קצת מלחיצה שהסאונד לא משהו
אבל למישהו שזו מערכת ק״ב ראשונה והוא לא אודיופיל
זה לא מספיק?
אין תחליף לסאב במערכת ק"ב...זה בכלל לא קשור לאודיופיל או לא.
אם אתה רוצה את הרמקולים האלה כי אהבת את הצליל זה סבבה , אם אתה רוצה אותם כי אתה חושב שזה שיש להם וופר 8" יכול להחליף את הסאב
אתה טועה.
אוריאל כתב:אין תחליף לסאב במערכת ק"ב...זה בכלל לא קשור לאודיופיל או לא.
אם אתה רוצה את הרמקולים האלה כי אהבת את הצליל זה סבבה , אם אתה רוצה אותם כי אתה חושב שזה שיש להם וופר 8" יכול להחליף את הסאב
אתה טועה.
...
אוריאל ממש לא חשבתי לקנות אותם ללא סאב חיצוני
אני מתכנן להוסיף סאב תואם של jamo
השאלה עם הרמקולים הללו יספקו לי הנאה היות ואני
לא אודיופיל וזו מערכת ק״ב ראשונה
אתה חייב ללכת להאזין , יש הרבה אפשרויות ובגלל שאתה מתחיל בתחום אתה לא מבין או חושב שלא כל אחד מבחין אבל יש שינויים
גדולים מאוד בין החברות בסאונד של הרמקולים , רמקול טוב זה לא רק ווליום.אם אני אגיד לך שבטוח תהנה מהם מה זה ייתן לך ?יכול להיות שבכלל לא תאהב אותם . ..אתה חייב לצאת מהבית ללכת להקשיב לכמה שיותר שילובים ולהפנים את ההבדלים.לא תמצא פה אף אחד שייתן לך "חותמת הנאה מובטחת".
אוקיי
בוא נעשה ריסטרט.
תענה בבקשה על כמה שאלות:
1.תאר את החדר שבו אתה מתכנן להציב את הרמקולים (גודל , ריהוט וכו')
2.מה השימוש של המערכת לפי אחוזים (ק"ב , מוסיקה , משחקים וכו')
3.מה יש לך בבית כרגע ומה אתה מתכנן לרכוש (ביקשת עזרה לגבי רמקולים, רסיבר יש לך ? מקור למוסיקה/סרטים ?)
4.מה התקציב שלך (בערך רק כדי לקבל תחושה כללית )
זה יהיה לסלון בבית החדש שנקבל אוטוטו
סלון דיי גדול ...
עיקר השימוש של המערכת יהיה סרטים וסדרות
מקור יהיה סטרימר וכנראה נגן בלו רי
אין לי כלום כרגע
הכיוון זה מגבר פיוניר 920
מסך D8000 והרמקולים אני ממש משתגע כבר
אתה לא חייב לקנות ישר על ההתחלה את כל הסרט של הרמקולים ובהתחלה אתה יכול לקנות רק חלק.
למשל - מגבר + סנטר וקדמיים.
לאחר מכן אחוריים או סאב ואחר כך מה שלא קנית.
אם אתה רוצה לקנות סט רמקולים אז להגדיל את התקציב ב500 ש"ח בשביל מגבר שאפשר לקנות ב4000 ש"ח לפי דעתי זה שווה.
אני מקווה שאתה מודע, כאשר אתה קונה את הרמקולים ואת המגבר כולל חיווט באותו מקום המחירים יכולים להיות מאוד דינאמיים.
OK/
בתקציב כזה אתה צריך להחליט , יש שתי אפשרויות
1.לקנות הכל חדש - הכל עם אחריות חדש מהקרטונים , קח בחשבון שמבחינת איכות אתה תקבל מה שנקרא "רמת כניסה " זאת אומרת יחסית את הדגמים הפשוטים.
2.לעשות מאמץ ולהתחיל לחפש יד שניה - תמיד יש מציאות ביד שניה , אם תחפש כמו שצריך ותצטייד בסבלנות הדרושה (לא מבחינת זמן ,מבחינת סבלנות לאנשים) אתה תמצא דברים הרבה יותר טובים , יש בתחום הזה אנשים ששומרים על הדברים שלהם בקנאות רבה ואפשר למצוא דברים מעולים , אם תבחר
באפשרות הזו תצטרך להתאמץ קצת אבל תקבל (קרוב לודאי) תמורה הרבה יותר גבוהה לכספך.
אז תחליט קודם ואז יהיה אפשר להמשיך.
אגב לגבי הפיוניר - לדעתי לא נכון לקבוע קביעה כזו על רסיבר , תבחר קודם כל רמקולים ורק אח"כ תתאים להם מגבר...
זה יהיה יותר קל ודרך עדיפה לבנות את המערכת.
בנוסף יש עוד אחלה מתחרים , אני אוהב מאוד את אונקיו למשל והם יכולים להיות בחירה טובה.