רעשים והפרעות ב MPC-HC
היי,
לאחרונה נטשתי את ה VLC לטובת MPC-HC ב HTPC בגלל שה VLC לא התמודד טוב עם כתוביות idx & sub, וכיון שהסאונד היה יוצא מסנכרון אחרי קפיצה בין קטעים בסרטי HD.
לאחרונה, שמתי לי שב MPC, התמונה מתחילה להיות "רועשת" ולהיות ממש מטושטשת כל כמה דקות בסרט, ואז יש "קפיצה", והתמונה נהיית שוב חדה.
מצ"ב קצת הגדרות (לא להיבהל מגודל הפונט, זה פשוט בגלל שזה על טלויזיה בסלון...)
אודה מראש על הסיוע.
נ.ב.
לא מותקן HAALI או FFDSHOW או משהו בסגנון....
לאחרונה נטשתי את ה VLC לטובת MPC-HC ב HTPC בגלל שה VLC לא התמודד טוב עם כתוביות idx & sub, וכיון שהסאונד היה יוצא מסנכרון אחרי קפיצה בין קטעים בסרטי HD.
לאחרונה, שמתי לי שב MPC, התמונה מתחילה להיות "רועשת" ולהיות ממש מטושטשת כל כמה דקות בסרט, ואז יש "קפיצה", והתמונה נהיית שוב חדה.
מצ"ב קצת הגדרות (לא להיבהל מגודל הפונט, זה פשוט בגלל שזה על טלויזיה בסלון...)
אודה מראש על הסיוע.
נ.ב.
לא מותקן HAALI או FFDSHOW או משהו בסגנון....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
איזה כרטיס מסך ומעבד יש לך? האם הורדת והתקנת את הדרייבר העדכני לכרטיס המסך מהאתר של יצרן כרטיס המסך/צ'יפסט (אנוידיה/אינטל/ATI ולא מיקרוסופט או יצרן לוח האם)?
כשאתה מנגן את התכנים (אני מניח שמדובר בתכני HD בקבצי MKV או M2TS), האם מופיע לך בנגן Playing DXVA או רק Playing?
אם לא, האם הגדרת והתקנת אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כולל נספח מספר 1?
האם הקובץ אותו אתה מנגן נמצא בכונן מקומי במחשב או שאתה מנגן אותו ממחשב אחר ברשת הביתית?
כמו כן, בדוק ב-Task Manager של מערכת ההפעלה בלשונית ה-Performance אם יש באחת מהליבות של המעבד קפיצות פתאומיות ל-80-100% בעת הניגון.
כשאתה מנגן את התכנים (אני מניח שמדובר בתכני HD בקבצי MKV או M2TS), האם מופיע לך בנגן Playing DXVA או רק Playing?
אם לא, האם הגדרת והתקנת אותו על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כולל נספח מספר 1?
האם הקובץ אותו אתה מנגן נמצא בכונן מקומי במחשב או שאתה מנגן אותו ממחשב אחר ברשת הביתית?
כמו כן, בדוק ב-Task Manager של מערכת ההפעלה בלשונית ה-Performance אם יש באחת מהליבות של המעבד קפיצות פתאומיות ל-80-100% בעת הניגון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אצלי המדיה פורטל מוגדר לעבוד עם מקודדי הוידאו החיצוניים של MPC HC המגיעים בתוך Shark007, כאשר את האודיו מפענח FFDShow Audio לתמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים.
קיבלתי את עצתך, אבל עכשיו יש לי 2 תופעות - ב MPC-HC עדיין יש רעשים בתמונה,pixies כתב:אצלי המדיה פורטל מוגדר לעבוד עם מקודדי הוידאו החיצוניים של MPC HC המגיעים בתוך Shark007, כאשר את האודיו מפענח FFDShow Audio לתמיכה בפורמטי האודיו המתקדמים....
ובמדיה פורטל התמונה חלקה, אבל יש תחושה שכל כמה שניות יש פריים מהיר יותר, כאילו להדביק פערים. הקפיצה כמעט בלית מורגשת, אבל אני מרגיש אותה טוב.
יש לציין שבדקתי רק סרט אחד, אבל האם יכול להיות שמדובר בהגדרות Frame Rate או משהו בסגנון ?
תודה,
נתי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהחלט ייתכן. אם מדובר בקובץ MKV שהוא סרט או פרק של סדרה אמריקאית, רוב הסיכויים שהוא ב-24fps.
תנסה להגדיר את קצב הרענון של הרזולוציה על 24Hz.
עוד אפשרות זה שהסרט אותו אתה מנגן לא מאוחסן מקומית על ה-HTPC אלא במחשב אחר בבית.
תבדוק גם ב-Task Manager בלשונית ה-Performance שאין לך קפיצות פתאומיות ל-80% ומעלה באחת הליבות.
אגב, עדיין לא ענית לשאלה איזה מעבד וכרטיס מסך יש לך.
תנסה להגדיר את קצב הרענון של הרזולוציה על 24Hz.
עוד אפשרות זה שהסרט אותו אתה מנגן לא מאוחסן מקומית על ה-HTPC אלא במחשב אחר בבית.
תבדוק גם ב-Task Manager בלשונית ה-Performance שאין לך קפיצות פתאומיות ל-80% ומעלה באחת הליבות.
אגב, עדיין לא ענית לשאלה איזה מעבד וכרטיס מסך יש לך.
אז ככה, עפ"י MediaInfo הוא 23.976, למרות שאני לא בטוח איך אני בודק / משנה את ההגדרות ב MP.
המחשב הוא i3 540, כרטיס OnBoard, עם לוח של אינטל DH57JG (Mini ITX).
בנוסף, הקובץ מתנגן מכונן חיצוני, USB 2.0.
המחשב הוא i3 540, כרטיס OnBoard, עם לוח של אינטל DH57JG (Mini ITX).
בנוסף, הקובץ מתנגן מכונן חיצוני, USB 2.0.
וו נעמט מען א ביסלע מזל ??
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

את הרזולוציה וה-Refresh Rate אתה משנה במערכת ההפעלה, לא במדיה פורטל.
מה שכן, יש במדיה פורטל אפשרות לשינוי אוטומטי של ה-Refresh Rate לפי סוג התוכן. שווה לנסות גם את זה, אבל קודם תראה ששינוי ידני של הרזולוציה במערכת ההפעלה עוזר במשהו.
תנסה להעתיק את הקובץ מהכונן החיצוני לכונן הפנימי, ותראה אם יש הבדל מבחינת הקרטועים שחווית.
מה שכן, יש במדיה פורטל אפשרות לשינוי אוטומטי של ה-Refresh Rate לפי סוג התוכן. שווה לנסות גם את זה, אבל קודם תראה ששינוי ידני של הרזולוציה במערכת ההפעלה עוזר במשהו.
תנסה להעתיק את הקובץ מהכונן החיצוני לכונן הפנימי, ותראה אם יש הבדל מבחינת הקרטועים שחווית.
אבל ניגון של אותו קובץ, מאותו מיקום, דרך MPC-HC, מנגן ללא קפיצות (יש לציין שאין תקיעות, אלא פריים "מהיר" יותר פעם בכמה שניות), אבל עם רעשים מבחינת איכות התמונה.
לכן אני חושד שמדובר בהגדרה כלשהי בMP...
לכן אני חושד שמדובר בהגדרה כלשהי בMP...
וו נעמט מען א ביסלע מזל ??
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

טוב, תנסה את 2 הדברים שאמרתי לך ותראה אם יש הבדל.
LAV עושה (על NVIDIA ) פיענוח בחומרה ל H264, VC-1, MPEG2 ו- MPEG4-ASPC0rnFlex כתב:קטע, בדיוק היום קראתי והזכירו את LAV ולא הבנתי מה זה.kepke01 כתב:LAV CUVID (במידה ויש לך NVIDIA).
[/url]...
באמת שמת לב לשוני? במה זה מתבטא? יש תמונות פריימים להשוואה?
תודה....
ובנוסף Deinterlacing מותאם, והכפלת פריימים.
בגירסה האחרונה זה נראה מעולה, במיוחד בחומר interlaced