שלום לכולם,
אני שוקל להתחדש במקרן, התקציב עד כ4000 אבל רצוי HD. לפי הביקורות שמתי עין על HD20 וגם על הH1080FD שכרגע שניהם סביבות ה-900$-800$ בחו"ל. העניין הוא שיש לי חדרים קטנים עם מרחק הקרנה בערך 3 מטר מקסימום ואני גם כנראה אשב איפשהו במרחק כזה מהקיר שיצא בטח על יד המקרן. רוחב שטח ההקרנה בחדר שינה יש לי בערך מטר וחצי ואולי אפשר לעשות את זה 2 מטר.
אני דואג שאולי מרחק הישיבה יהיה קרוב מדי בתנאים כאלה. אני רואה שבמחשבון של projectorcentral המחשבון אומר שמרחק כזה מומלץ לחדר שיש בו ambient light, מה זה אומר לגבי איכות התמונה?
ואם כבר אז אולי אני אשאל את שאר השאלות שמסתובבות לי בראש :
- איפה אפשר להתרשם מהויויטק ? בעיקר מעניין אותי עניין הקשתות כי ראיתי כל מיני אנשים מתלוננים בביקורות ובHD20 הבנתי שיש פחות סיכוי לזה.
- האם יש מקרנים נוספים טובים בטווח מחיר כזה - 1080p, רצוי ללא קשתות ורמקולים או לפחות כניסה יציאה לאודיו ?
מרחק הקרנה קצר
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
דבר ראשון תתקן את המחיר בהודעה, רשמת 400$ ואני מניח שהתכוונת ל 4000 ש"ח או ל900 דולר.
במרחק כזה תקבל בערך 80", תצטרך רוחב של בערך 180. המקרנים שציינת הם מקרני DLP וצריך לקחת בחשבון שהמיקום שלהם בהתקנה צריך להיות מאוד ספציפי.
לדעתי אין שום בעיה ב 3 מטר. היחס המתמטי בין גודל התצוגה למרחק הישיבה נשאר קבוע. זה לא שמישהו שיושב במרחק 5 מטר על 150" באמת מרוויח יותר ממישהו שיושב 3 מטר עם מסך קטן יותר אך שומר על אותו יחס של מרחק לגודל תצוגה. זה רלוונטי בעיקר כשנכנסים הרבה צופים שנדחקים הצידה אם המסך קטן. במקרה זה, מסך ומרחק גדולים יותר בהחלט יעזרו.
היחס המומלץ הוא שמרחק הצפייה יהיה מכפלה של 1.5 ברוחב מסך ההקרנה וזאת בהנחה שהתוכן הוא FHD. חשוב לציין שעניין הגודל מול מרחק צפייה הוא מאוד סובייקטיבי ולכל אחד יהיה מתאים משהו אחר אך תמיד טוב להתחיל מההמלצה אם אין לך מושג.
לגבי קשתות - כדאי לציין שבאופן תאורטי בHD20 יהיו פחות קשתות מאשר בויויטק מפני שהגלגל של הHD20 מסתובב ב33% מהר יותר.
במרחק כזה תקבל בערך 80", תצטרך רוחב של בערך 180. המקרנים שציינת הם מקרני DLP וצריך לקחת בחשבון שהמיקום שלהם בהתקנה צריך להיות מאוד ספציפי.
לדעתי אין שום בעיה ב 3 מטר. היחס המתמטי בין גודל התצוגה למרחק הישיבה נשאר קבוע. זה לא שמישהו שיושב במרחק 5 מטר על 150" באמת מרוויח יותר ממישהו שיושב 3 מטר עם מסך קטן יותר אך שומר על אותו יחס של מרחק לגודל תצוגה. זה רלוונטי בעיקר כשנכנסים הרבה צופים שנדחקים הצידה אם המסך קטן. במקרה זה, מסך ומרחק גדולים יותר בהחלט יעזרו.
היחס המומלץ הוא שמרחק הצפייה יהיה מכפלה של 1.5 ברוחב מסך ההקרנה וזאת בהנחה שהתוכן הוא FHD. חשוב לציין שעניין הגודל מול מרחק צפייה הוא מאוד סובייקטיבי ולכל אחד יהיה מתאים משהו אחר אך תמיד טוב להתחיל מההמלצה אם אין לך מושג.
לגבי קשתות - כדאי לציין שבאופן תאורטי בHD20 יהיו פחות קשתות מאשר בויויטק מפני שהגלגל של הHD20 מסתובב ב33% מהר יותר.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000