האם ישנה ירידה במחירי מסכי פלזמה בתקופה האחרונה ?
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
בתחום של מסכים, מחשבים ורסיברים (ועוד) תמיד יש ירידה במחיר של הדגמים הקיימים כאשר יוצאת טכנולוגיה חדשה או כאשר יוצאים דגמים חדשים ומשופרים.
מה שקורה בתקופה האחרונה הוא שתחום ה-HD מתחיל לחלחל יותר בתודעה של הקהל בארץ (במיוחד בחודשים האחרונים כאשר המסכים הדקים החלו להיות יותר נפוצים, ביחוד כעת כאשר הרבה אנשים רוצים לראות את שידורי המונדיאל על מסך גדול).
כמעט כל הדגמים החדשים שמגיעים כעת לארץ הם מסוג HDTV ולכן מחירי הדגמים של המסכים מסוג EDTV שנשארו אצל המשווקים בארץ הוזלו, הם מעדיפים למכור את הסחורה כמה שיותר מהר לפני שהדרישה של הקהל תהיה למסכי HDTV בלבד (מה שלא יקרה בזמן הקרוב, כל זמן שיוצאו למכירה מסכי פלאזמה במחירים זולים יהיה מי שיקנה אותם...).
אני לא משמיץ את המסכים מסוג EDTV - יש אנשים שיעדיפו תמונה של מסך מסוג זה מאשר תמונה של מסך מסוג HDTV , אני אישית אם הייתי הולך על מסך הייתי כבר רוכש HDTV.
כמו ברכבים - כאשר יוצאים הדגמים של השנה הבאה המחירון של הדגמים של השנה הנוכחית יורד, זה לא אומר שהמכונית שהיא שנת 2006 לא טובה, זה רק אומר שיש כבר מכונית שנת 2007 עם שיפורים נוספים - כל אחד עושה את השיקול שלו ומחליט מה הוא מעדיף לקחת, דגם חדש ביותר כסף או דגם קודם בפחות כסף...
מה שקורה בתקופה האחרונה הוא שתחום ה-HD מתחיל לחלחל יותר בתודעה של הקהל בארץ (במיוחד בחודשים האחרונים כאשר המסכים הדקים החלו להיות יותר נפוצים, ביחוד כעת כאשר הרבה אנשים רוצים לראות את שידורי המונדיאל על מסך גדול).
כמעט כל הדגמים החדשים שמגיעים כעת לארץ הם מסוג HDTV ולכן מחירי הדגמים של המסכים מסוג EDTV שנשארו אצל המשווקים בארץ הוזלו, הם מעדיפים למכור את הסחורה כמה שיותר מהר לפני שהדרישה של הקהל תהיה למסכי HDTV בלבד (מה שלא יקרה בזמן הקרוב, כל זמן שיוצאו למכירה מסכי פלאזמה במחירים זולים יהיה מי שיקנה אותם...).
אני לא משמיץ את המסכים מסוג EDTV - יש אנשים שיעדיפו תמונה של מסך מסוג זה מאשר תמונה של מסך מסוג HDTV , אני אישית אם הייתי הולך על מסך הייתי כבר רוכש HDTV.
כמו ברכבים - כאשר יוצאים הדגמים של השנה הבאה המחירון של הדגמים של השנה הנוכחית יורד, זה לא אומר שהמכונית שהיא שנת 2006 לא טובה, זה רק אומר שיש כבר מכונית שנת 2007 עם שיפורים נוספים - כל אחד עושה את השיקול שלו ומחליט מה הוא מעדיף לקחת, דגם חדש ביותר כסף או דגם קודם בפחות כסף...
-golan-
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מאוד קשה להצביע על מגמה כי בעיקר חסרים לנו נתונים.efratizv כתב:כוונתי היתה יותר ספציפית,
האם היתה ירידה כזו בחודש באחרון....
בגדול, לא היתה ירידת מיסים, הדולר לא זז מי יודע מה, אזרחי ישראל לא
הפכו לעשירים יותר ולכן אין שום סיבה לתזוזה במחיר.
כפי שציינתי בעבר בשרשור שקיבל הרבה תגובות, והרבה לא הסכימו איתי,
המוצרים האלה מתומחרים כמוצרי יוקרה בניגוד למוצרי צריכה בסיסיים ( כמו תיתולים למשל )
ולכן המחיר שלהם הוא גבוה באופן יחסי ( פקטור של 2.5 X שכר ממוצע ).
גם אם תהיה הוזלה מסויימת מדובר בהוזלה ספציפית של דגם ספציפי בעקבות כניסה
של דגם חדש יותר.
שים לב כי יתכן וניתן יהיה למצוא עיסקאות כדאיות בחנויות ספציפיות בעקבות המונדיאל
הבא עלינו לטובה אם כי תשלום ה 500 שקלים עבור צפייה במונדיאל קצת דפק את החנויות הגדולות שבטח תכננו לעשות קופה על כל אלה שתכננו לצפות בו במסך גדול.
ליאור
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אני יודע על מקרים ספציפים של ירידה במחירים, אבל עד כמה שאני יודע זה היה פשוט ירידה נקודתית (למשל מישהו שמחוייב למכור מכסה מסויימת עד תאריך מסויים, או שזקוק ל-CASH בזריזות, או שרוצה להיפטר מסחורה עודפת).
אם מישהו מקבל מחירים רשמיים שמראים ירידה כזו, נשמח על דיווח.
אם מישהו מקבל מחירים רשמיים שמראים ירידה כזו, נשמח על דיווח.