מה עדיף לקנות, כרטיס מסך או כרטיס קול? יש המלצות?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ebibo199 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יש לי רסיבר HDMI ואני רוצה כרטיס שיתחבר אליו ב HDMI ויעביר את הפורמטים החדשים - HD MA, DTSHD וכן הלאה, ההתלבטות היא האם לקנות כרטיס קול עם יציאת HDMI(יש דבר כזה?) או כרטיס מסך פשוט כלשהו עם יציאת HDMI שתוציא לפי הבנתי גם את הפורמטים החדשים.

למשל כרטיס מסך 220GT.

פשוט הבנתי שכאשר החיבור דיגטלי(HDMI) אין הבדלי איכות בין חיבור HDMI כזה או אחר, מה שכן יקרה ובעייתי זה שהרסיבר יצטרך לעבד את הסאונד ולגבי איכות הסראונד לא מפריע לי, לגבי איכות הסטריאו לא נראה לי שהוא יעמוד בזה(אונקיו 805), אז בגלל זה חשבתי אולי לקחת כרטיס קול שיעשה כבר את כל העבודה גם HDMI וגם יציאה אנלוגית 2 RCA שגם יעביר את הפורמטים החדשים וגם יקח על עצמו את עבודת ה DAC לפני המגבר בסטריאו.

אופציה אחרונה היא ללכת על 2 מוצרים למשל הכרטיס מסך 220GT וה V-DAC מיד שניה שיעשה את עבודת הסטריאו.

בקיצור אני מבולבל הייתי שמח אם מישהו היה שופך קצת אור על הנושא.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

אז ככה:
רק כרטיסי 4XX של נוידיה ומעלה ו5XXX של AMD ומעלה יכולים להוציא DTSHD דרך יציאת HDMI.

1. לא פירטת איזו מערכת יש לך ומה רמת הרכיבים.
2. לדעתי, אין שום הגיון כלכלי ומחשבי (ממילה מחשב :) ) להתקין 2 כרטיסים שמיועדים בסוף לאותה מטרה. וגם לא בטוח שהם לא יתנגשו. אצלי למשל, הכרטיס קול 1820 ביטל לחלוטין את הכרטיס OB, מה שגרם לו לצאת לחופש במגירה :evil: .
3. הרסיבר שלך יעשה עבודה מצוינת בתור ברווז במערכת ממוצעת.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

ebibo199 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

Shtirlitz כתב:אז ככה:
רק כרטיסי 4XX של נוידיה ומעלה ו5XXX של AMD ומעלה יכולים להוציא DTSHD דרך יציאת HDMI.

1. לא פירטת איזו מערכת יש לך ומה רמת הרכיבים.
2. לדעתי, אין שום הגיון כלכלי ומחשבי (ממילה מחשב :) ) להתקין 2 כרטיסים שמיועדים בסוף לאותה מטרה. וגם לא בטוח שהם לא יתנגשו. אצלי למשל, הכרטיס קול 1820 ביטל לחלוטין את הכרטיס OB, מה שגרם לו לצאת לחופש במגירה :evil: .
3. הרסיבר שלך יעשה עבודה מצוינת בתור ברווז במערכת ממוצעת.
...

1.המערכת כוללת מגבר אונקיו 805 רמקולים epos m5 קדמיים, בנתיים רק זוג אחוריים של איזו חברת מדבקה אבל יוחלפו במורל תיכף, כמו כן צריך לצרף גם סאב וסנטר לעניין זה יקרה דיי מהר אני מאמין...

2.הכרטיסים לא בדיוק לאותה מטרה, הראשון הוא כרטיס מסך בהגדרתו והשני הוא כרטיס קול, לא מאמין שתיהיה התנגשות פשוט נצטרך לבחור את הכניסה המתאימה.

3.עוד צריך לבדוק האמת לגבי הרסיבר שלי, מה שגם לא ידעתי שרק כרטיסי מסך מדגמים כאלו רציניים בלבד מוציאים TRUEHD

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4969
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #4 

1. תתחדש והתמונות :D
2. התכוונתי בהתנגשות בין הדריברים. היציאות הפיזיות ישארו, לא בטוח שהן יפעלו תוכנתית. לדעתי, (עוד פעם) אין הצדקה לזוג כרטיסים יעודיים, עדיף 1 שיש בו את כל הפונקציות שאתה מחפש.
אתה יכול כמובן להתחבר לרסיבר עם HDMI, להוציא מהרסיבר אופטי לברווז ומשם עוד פעם לרסיבר בכבלים אנלוגיים. לא בטוח שתקבל שינוי דרמטי בסאונד, אם בכלל. לדעתי זה לא VFM טוב.
3. יש כרטיסי מסך זולים לHTPC שמוציאים TRUEHD, כגון 5450, עולה 300 ש"ח או GT520 ויש להם הכל.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”