חיבור רמקולים בעלי התנגדות 4 אוהם למגבר RXV467 - התחדשתי - יש תמונות!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,
בעזרת הפורום הנפלא הזה, בהתחלה תחת USER של חבר, ועכשיו נרשמתי :), רכשתי את המגבר ימאהה RXV467, רמקולים קדמיים וסנטר של מורל מדגם SOLAN, סאב 8" של מורל, ורמקולים אחוריים - SP1 גם הם של מורל.
במעמד הקנייה לא היו הרמקולים הקדמיים והסנטר במלאי, ולכן אני ממתין להגעתם.
את הרמקולים שמעתי בחנות מחוברים למגבר אונקיו, נכון שזה לא זהה לצליל שאקבל עם הימאהה אבל הם נשמעו מצויין ובטווח מחירים הזה אני חושב שלא היו מתחרים של ממש.
מה שגיליתי רק בדיעבד (הרמקולים עדיין לא הגיעו - אבל הוזמנו), הוא שהתנגדות הרמקולים הקדמיים והסנטר עומדת על 4 אוהם.
במגבר שלי מאחור כתוב כי ההתנגדות המינימלית שניתן לחבר היא 6 אוהם.
על פניו, נראה שממש לא כדאי לחבר את הרמקולים האלה למגבר....השאלה היא האם זה כן מתאפשר?
מה הסכנות בחיבור שכזה? מה אתם הייתם ממליצים?

האם מנסיונכם החיבור מתאים או שמא מקצר אורך חיים / פוגע במגבר או הרמקולים באיזושהיא צורה?
נערך לאחרונה על ידי yossi_g ב 14/05/2011 0:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

jadis
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה #2 

שלום רב תתחדש (Y) אבל עם כל הכבוד מתמודדים יש ויש השאלה כמה אתה מחפש ובאיזה תקציב ? אבל מה זה משנה אהבת מה שקנית זה הכי חשוב לבריאות (f)

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

jadis כתב:שלום רב תתחדש (Y) אבל עם כל הכבוד מתמודדים יש ויש השאלה כמה אתה מחפש ובאיזה תקציב ? אבל מה זה משנה אהבת מה שקנית זה הכי חשוב לבריאות (f)
...
תודה על האיחולים, אבל לא בטוח שהבנת... הרמקולים נשמעו טוב על מגבר אנקיו...לא יודע אם הם יעבוד טוב עם המגבר שלי...הנחתי שכן (וכאן אולי טעיתי...)
השאלה אם מישהו שיודע ומכיר מהן ההשפעות של חיבור כזה?

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #4 

ההשפעה היא פשוט -הגבלה של כמה אתה יכול ליהנות מהווליום בעוצמות גבוהות...
הרמקולים הללו שלך זוללי זרם והרסיוור שלך יתקשה להביא אותם לשובעה
פשוט או שלא תגביה יתר על המידה
או שתגביה אך תראה מידי פעם שהרסיוור שלך נכבה -כהגנה....

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

חברים יקרים, תודה על התגובות.
אני חושב שהבנתי, לא מומלץ להשאר עם הסט הזה, בהנחה שהרמקולים 4 אוהם.
עכשיו נשאלת השאלה לאילו רמקולים כדאי לי להחליף?
מחפש המלצה לזוג מדפיים וסנטר (מאותה הסדרה) - בסדר גודל של 3.5 - 4 אלף... כנראה שאצטרך להוסיף מעט...
מה אתם ממליצים מנסיונכם?
שאפר פרטי המערכת בפוסט המקורי.
תודה ושבת שלום!
יוסי

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #6 

למה אתה צריך זוג מדפיים וסנטר ? אתה מחליף את כל הסט ה"קדמי" ?מה יש כרגע בסראונד ?

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

היי,
כתבתי איזה סט יש לי- בהודעה המקורית.
אני מחליף את כל ה "קדמיים" בגלל שכולם 4 אוהם.
בעקרון הסט המקורי הוא כזה:
רסיבר - ימאהה 467
קדמיים - מורל סולן
סנטר - מורל סולן
סאב - מורל 8" - הדגם המרובע.
אחוריים - מורל SP1
הקדמיים והסנטר הם כנראה 4 אוהם (זה מה שמוטבע על הרמקולים, אבל היבואן טוען אחרת, זה כרגע בבירורים, ממתין לתשובה רשמית אם זו טעות של היצרן, בכל מקרה בודק אופציות).
מה שאני מחליף הוא רק הקדמיים והסנטר - משאיר את הסט.
אין אפשרות ללכת על יד 2. רציתי לשאול האם המדפיים של Polk Audio מדגם TSI100, והסנטר CS10 מומלצים? הם יכנסו לי בתקציב בערך...
שבת שלום!
יוסי

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

תשאר עם הסט שקנית ותנסה אותו

שליחה #8 

yossi_g כתב:חברים יקרים, תודה על התגובות.
אני חושב שהבנתי, לא מומלץ להשאר עם הסט הזה, בהנחה שהרמקולים 4 אוהם.
עכשיו נשאלת השאלה לאילו רמקולים כדאי לי להחליף?
מחפש המלצה לזוג מדפיים וסנטר (מאותה הסדרה) - בסדר גודל של 3.5 - 4 אלף... כנראה שאצטרך להוסיף מעט...
מה אתם ממליצים מנסיונכם?
שאפר פרטי המערכת בפוסט המקורי.
תודה ושבת שלום!
יוסי
...
לאחר החיבור וכיול המערכת תבדוק באיזה עוצמת ווליום אתה מקשיב.

הווליום מסומן במספר שמציין דציבל ומס' שלילי.

בדרך כלל כל עוד המספר הוא בסביבות 20- = מינוס 20, פלוס מינוס 6 לכל כיוון אתה יכול לשכוח שהם 4 אום, ולשמוח בחלקך.

אם המספר יהיה קטן מ: 10- , אזי אתה צריך לדאוג מכמה סיבות אפשריות:

השמיעה שלך מאוד חלשה.
הרמקולים מאוד לא נצילים.

ולכן הצירוף לא טוב ודורש שדרוג רמקולים / הגברה.

מה שכתוב על הרסיבר הוא בסה"כ כסת"ח.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בחיים לא שמעתי על טעות בייצור כזו . . .נשמע לי מוזר מאוד(ובלתי אפשרי)
לגבי 6אוהם וכו' יש פה את יוסי שיתקן אותי אם אני טועה אבל אני חושב שהסיבה שרושמים על המגבר 6 אוהם זה כדי "להעלות" את ההספק שהם רושמים
שהרסיבר מספק.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

אין לי מה לתקן

שליחה #10 

אוריאל כתב:בחיים לא שמעתי על טעות בייצור כזו . . .נשמע לי מוזר מאוד(ובלתי אפשרי)
לגבי 6אוהם וכו' יש פה את יוסי שיתקן אותי אם אני טועה אבל אני חושב שהסיבה שרושמים על המגבר 6 אוהם זה כדי "להעלות" את ההספק שהם רושמים
שהרסיבר מספק.
...
ואם הרמקולים נשמעו טוב על אונקיו הם צריכם להשמע אותו הדבר על הימהה. ההבדלים כיום הם מזעריים.

יותר חשובה היא העמדת הרמקולים והאקוסטיקה.

המודל הזה של מורל הוא מוזר מאוד. מחיפוש ברשת הם נזכרים רק באתרים אוסטרליים.

אם הרמקול הוא בנצילות כמו הסיגנצ'ור הרצפתי - 86 ד"ב - עדיין הרסיבר יוכל לדחוף אותם ללא קושי כל עוד החדר אינו ענק והוא לא יושב קלומטר מהרמקול.

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

חברים,
אין עדיין מידע על הרמקולים האלה כי כפי שציינתי הם חדשים מאוד! למיטב הבנתי רק החלו להמכר לפני פחות מחודש, וב - 4 חנויות בארץ בלבד.
כרגע ממתין לאישור מהחנות לגבי ההתנגדות של הרמקולים, אמור לקבל תשובה ממורל.
לגבי העוצמה, כרגע עם רמקולים קדמיים זמניים, העוצמות בהם אני עובד בד"כ הם אכן נמוכות מ - 20- (באיזור ה 35-), אבל מידי פעם אני רוצה להגביה ולהנות מהעוצמה וההרגשה של פיזור הצליל בסלון שלי (שהוא יחסית גדול, עם תיקרה גבוהה), לא חושב שאני צריך "להתפשר" ולהגביל את הווליום בגלל זה...
לגבי איך ואיפה אהיה מבחינת בורר הווליום עם הרמקולים של מורל אני לא יודע, מכיוון שהם עדיין לא הגיעו.
אם אקבל אישור ממורל שאכן הרמקולים בעלי אימפדנס נומינלי של 6 אוהם ולא 4, אז אין שום בעיה. אם לא אקבל, אשמח לשמוע על הצעות לסט של 2 קדמיים וסנטר ברמה דומה...
מישהו התנסה עם המדפיים של POLK, ה - TSI100 כקדמיים, עם הסנטר CS10? איך השילוב?
הצעות אחרות?
תודה רבה!
יוסי

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #12 

לא הכי פשוט לקחת את הרסיבר שלך לחנות ולחבר אותו לרמקולים המיועדים??

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

היי,
החנות דיי רחוקה מהבית, כרגע זו לא אופציה...ושוב, אתה היית מחסר רמקול שמאחור כתוב שההתנגדות שלו 4 אוהם למגבר שכתוב מאחור שההתנגדות רמקולים המינימלית שמותר לחבר היא 6?
אולי זה יעבוד מצויין חודש, חודשיים, ואולי גם כמה שנים ואז ימות הרסיבר?
לא יודע, אבל אני דוגל במשפט של לא להכניס ראש בריא למיטה חולה - או במקרה שלנו מגבר חדש לסרט רע :)
מה לגבי המלצות לרמקולים אחרים? דגמי מדפיים שכדאי לי ללכת לשמוע?

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #14 

היי, yossi_g, ברוך הבא לפורום!

אני חושב שמה שאמר לך yosihary, הוא הדבר שאתה צריך לשים לב אליו הכי הרבה -

מידת ההתאמה לרסיבר היא חשובה, אבל תוכלך לבדוק אותה בעצמך (מעבר לנתונים על הנייר).

חבר את כל הסט לכשיגיע, הפעל בווליום המקסימלי בו אתה חושב שתשמע (את נושא שמיעה שלך אני מוריד כרגע :) ).

תן לרסיבר לעבוד - פרק זמן של חצי שעה עד שעה - בווליום גבוה יחסית, ותראה שהוא אינו מתחמם יתר על המידה

תראה שהוא לא נכבה ונכנס למצב PROTECTION, ושהסאוונד נשמע לך טוב.

אני אפילו כתלות בכמה חשק יש לך - הייתי לוקח את הרסיבר לחנות ובודק עם הסט הזה שם עד שיגיע שלך ובודק את מידת

ההתאמה.

כמו כן הסתכלתי בגוגל על הפאנל האחורי ובאמת רשום לחבר לכל הפחות 6 אוהם, זו שאלה טובה, איך יחזיק הרסיבר מול רמוקלים עם עכבה "קשה יותר".

בברכה,

שלומי

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אתה מפספס את הנקודה , הסיבה שרושמים עכבה על המגבר היא בכדי לציין את ההספק שלו,אין דבר כזה שמגבר לא יעבוד עם העכבה שונה ממה שכתוב.
מה שכן יתכן וזה לא ישמע כ"כ טוב מכיוון שהמגבר יתקשה לספק זרם ראוי לרמקולים.
ככל שהעכבה יורדת המגבר צריך לספק יותר זרם לרמקול ולכן מה שאתה צריך לבדוק הם שני דברים.
1.כמה הרמקול שרכשת נציל - המשמעות היא כמה מההספק שהמגבר מפיק באמת מגביר את הרמקול וכמה מתבזבז בדרך על דברים אחרים.
2.מה טווח העכבות של הרמקול - כלומר מה העכבה הכי נמוכה שלו ומה הכי גבוהה ואז תוכל לראות האם ההספק של המגבר מספיק לזה.

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אוריאל, gechts ושאר החברים,
תודה על התגובות...נכון שללכת לחנות עם הרסיבר, לחבר אותו לרמקולים זה רעיון לא רע, אבל, הרסיבר מתחמם מכל רמקול שמחובר אליו, יכול ליהיות שדווקא הצירוף של הסט שלי יכניס אותו למוד PROTECTION ובחנות זה לא יקרה... הרי מדובר על חום שמכניס את המגבר למוד הזה (במידה וקיים בכלל בדגם הזה).
מה שמצחיק הוא שבאתר ימאהה האירופאי, על הדגם שלי מופיע ב - SPECS הספקים עד ל - 2 אוהם.
h-t-t-p: europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v467__g/
לא בטוח שאני יכול לפרסם קישור אז תעתיקו את העיקר.
זה קצת מחורבש, אבל הנה העיקר:
Amplifier Section Channel 5.1
Rated Output Power (1kHz, 1ch driven) 105W (6ohms, 0.9% THD)
Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms) -/110/130/150W
בכל מקרה מפחיד לחבר את הרכיבים הללו בצורה הזו..במיוחד שכתוב במפורש לא לעשות זאת...
שוב לשאלות לגבי מפרט הרמקולים - שלחתי שאלה למורל - מקווה שאקבל תשובות בקרוב, ואול לשתף את נתוני הרמקולים. חייב לציין שהסאונד מאוד הפתיע לטובה מהרמקולים הקטנים האלה.
שיהיה ערב טוב!
יוסי

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אוקיי , אני ממש לא מתכוון להמליץ לך לקחת סיכון , להפך במקרים שלא יודעים מה יקרה עדיף לא לעשות ניסויים.
בכל אופן , אני לא מצאתי שום איזכור לרמקולים האלה באתר של מורל .
לגבי הספקים זה לא מפתיע בכלל שמופיעים הספקים לעכבות שונות , העכבה משתנית תוך כדי שהרמקול עובד , זה נתון דינמי.
לגבי זה שהמגבר עובד בכל העכבות האלה זה גם לא מפתיע, כל עוד יש עכבה ומתח , יהיה זרם ולכן גם הספק.
גם חיבור הרסיבר לרמקולים בחנות לא יעזור פה .
אני מקווה בשבילך שזו טעות , למרות שאם זו אכן טעות זה מעיד על חובבנות של מורל (לא מתאים להם בכלל).

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

אוריאל כתב:אוקיי , אני ממש לא מתכוון להמליץ לך לקחת סיכון , להפך במקרים שלא יודעים מה יקרה עדיף לא לעשות ניסויים.
לגבי הספקים זה לא מפתיע בכלל שמופיעים הספקים לעכבות שונות , העכבה משתנית תוך כדי שהרמקול עובד , זה נתון דינמי.
לגבי זה שהמגבר עובד בכל העכבות האלה זה גם לא מפתיע, כל עוד יש עכבה ומתח , יהיה זרם ולכן גם הספק.
אני מקווה בשבילך שזו טעות , למרות שאם זו אכן טעות זה מעיד על חובבנות של מורל (לא מתאים להם בכלל).
...
מסכים לגמרי עם כל מה שאמרת, לגבי אי הפרסום באתר, זה באמת מעניין למה לא פורסם הסט, אני שאלתי גם את זה בפנייה אליהם... נראה מה יגידו.
לגבי אם זו טעות או לא, אני מקווה בשביל מורל, יותר מאשר בשבילי שזו טעות, לדעתי לא נכון לייצר רמקולים באימפדנס כזה נמוך, במיוחד בטווח מחירים כזה שכנראה רוב הרוכשים יהיו בעלי רסיברים ברמת כניסה, שלא יצליחו לעמוד בזרמים הגבוהים הללו לאורך זמן...
מקווה מאוד שלקראת אמצע שבוע הבא אני אקבל תשובות.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

מסתובבים בתחום האודיו הרבה רמקולים שכתוב עליהם 8 והם בכלל לא

שליחה #19 

yossi_g כתב:
אוריאל כתב:אוקיי , אני ממש לא מתכוון להמליץ לך לקחת סיכון , להפך במקרים שלא יודעים מה יקרה עדיף לא לעשות ניסויים.
...
מסכים לגמרי עם כל מה שאמרת, לגבי אי הפרסום באתר, זה באמת מעניין למה לא פורסם הסט, אני שאלתי גם את זה בפנייה אליהם... נראה מה יגידו.
לגבי אם זו טעות או לא, אני מקווה בשביל מורל, יותר מאשר בשבילי שזו טעות, לדעתי לא נכון לייצר רמקולים באימפדנס כזה נמוך, במיוחד בטווח מחירים כזה שכנראה רוב הרוכשים יהיו בעלי רסיברים ברמת כניסה, שלא יצליחו לעמוד בזרמים הגבוהים הללו לאורך זמן...
מקווה מאוד שלקראת אמצע שבוע הבא אני אקבל תשובות.
...
היצרנים מסתמכים על כך שעכבה של רמקול עולה ויורדת בתחום האודיו. זה יכול להגיע לעשרות אומים ולרדת גם מתחת ל- 4.

דוגמא מצוינת הוא Cabesse Majorca שיורד עד 3.2 ומוגדר כ- 8.

כמעט כל רמקול 2Way שיש לו לו יותר מ- 2 אלמנטים, יש לו התנהגות כזו.

יוסף - תעזוב את כל השטויות הללו. מורל רמקולים מצוינים, ואם הם נשמעו טוב על רסיבר אונקיו הם ישמעו טוב עם הרסיבר שלך בתנאי שתמקם אותם כהלכה ולא תבקש מהם לפעול במסיבות פרועןת.

yossi_g פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

קשה לכתוב ביום כזה, אבל רוצה לחלוק נתונים חשובים אתכם.
יש חדשות, פחות טובות בשבילי...לגבי התאמת הרמקולים לרסיבר...
היום משיחה קצרה עם מורל ישראל (איזה כיף וגאווה שאחד מהשמות הגדולים בתכן וייצור רמקולים יושבים בארץ! )
שאלתי אל הנציג היתה מהם נתוני הסט סולן, ביקשתי 3 פרמטרים עיקריים, והנתונים ע"פ מורל הם:
רגישות 88DB
הספק: 140W
אימפדנס: 4 אוהם....
זו כבר תשובה חותכת כי הרמקולים הם אכן 4 אוהם, ואין מנוס אם אני רוצה להיות בטוח שאני לא "עובר" על חוקי היצרן של המגבר, אצטרך ללכת על סט מדפיים קדמיים וסנטר אחרים.
אנא עזרו לי להחליט על שני קדמיים וסנטר, אחרים, בטווח המחירים של 3.5 - 4K....עדיפות למדפיים.
תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”