ניסוי בקליטת שידורי DTT בנסיעה
-
nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
היום ביצעתי ניסוי קטן (כהכנה להוספת שידורי הרדיו לשרות עידן+), הפעלתי את הלפטופ שלי תוך כדאי נסיעה עם דונגל DVB-T שיש לי לצורך קליטת ערוץ 2. נסעתי מאזור צומת ירקונים על כביש 5 עד גלילות ומשם צפונה לאורך כביש החוף.
בתחילת הדרך קלטתי את תדר 514MHZ ובאזור נתניה החלפתי לתדר 538MHZ. הנסיעה הייתה במהירות של סביב ה-100 קמ"ש. את האנטנה המגנטית הקטנה של הדונגל שמתי על גג המכונית.
את איכות הקליטה בדקתי בשמיעה (לא בראייה - בכל אופן, צריך לנהוג בבטחה).
התוצאות - באופן מפתיע, לאורך רוב הדרך, איכות הקליטה הייתה טובה מאוד, עם מעט מאוד קיטועים. אני צופה כי עם אנטנה טיפה יותר איכותית ומקלט קצת יותר טוב יהיה ניתן לקלוט רדיו בצורה לא רעה בכלל באופן הזה. בכל אופן, על כבישים 5 ו-2.
אני מניח שמייד יגיבו אלו שיגידו שזה לא תחליף אמיתי ל-DAB, אבל זה מה שיש בינתיים, לאור החלטת הממשלה להוסיף את ערוצי הרדיו לשידורי ה-DVB-T.
בתחילת הדרך קלטתי את תדר 514MHZ ובאזור נתניה החלפתי לתדר 538MHZ. הנסיעה הייתה במהירות של סביב ה-100 קמ"ש. את האנטנה המגנטית הקטנה של הדונגל שמתי על גג המכונית.
את איכות הקליטה בדקתי בשמיעה (לא בראייה - בכל אופן, צריך לנהוג בבטחה).
התוצאות - באופן מפתיע, לאורך רוב הדרך, איכות הקליטה הייתה טובה מאוד, עם מעט מאוד קיטועים. אני צופה כי עם אנטנה טיפה יותר איכותית ומקלט קצת יותר טוב יהיה ניתן לקלוט רדיו בצורה לא רעה בכלל באופן הזה. בכל אופן, על כבישים 5 ו-2.
אני מניח שמייד יגיבו אלו שיגידו שזה לא תחליף אמיתי ל-DAB, אבל זה מה שיש בינתיים, לאור החלטת הממשלה להוסיף את ערוצי הרדיו לשידורי ה-DVB-T.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים