ועד הבית אצלי אימץ את המלצות הרשות השניה
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שזה די ברור לכולם שההמלצה של הרשות לגבי הסרת האנטנות על הגג היא הוראה עגומה,
שאין לה אחיזה במציאות הקליטה בארץ ברוב במקומות בארץ.
מלבד זה ברוב הרשויות המקומיות יש הוראה שעדיין לא שונתה למיטב ידיעתי לדרוש מכל קבלן
אנטנה לפני טופס 4.
שאין לה אחיזה במציאות הקליטה בארץ ברוב במקומות בארץ.
מלבד זה ברוב הרשויות המקומיות יש הוראה שעדיין לא שונתה למיטב ידיעתי לדרוש מכל קבלן
אנטנה לפני טופס 4.
לי יש את ממיר האינובה ואין אצלי הבדל בין חיבור לאנטנה הקטנה לבין חיבור לאנטנה על הגג (קליטה של 67% אם אני זוכר נכון)
בדיקה קצרה עם ממיר אפקס לפני כשנה היה הבדל גדול בקליטה לטובת האנטנה שבגג
לא ברור לי מדוע אין הבדל בין האנטנות (פנימית ובגג)
ירון
בדיקה קצרה עם ממיר אפקס לפני כשנה היה הבדל גדול בקליטה לטובת האנטנה שבגג
לא ברור לי מדוע אין הבדל בין האנטנות (פנימית ובגג)
ירון
מי ?? אני ???uris כתב:התרשמתי מהשרות......
ממוצע הצפיה שלי בשידורי הTV למניהם בשנים האחרונות עומד על כ2-3 דק' לחודש כך שאני לא כתובת לשאלות מסוג זה (רק סטרימר !)
הערב הילדים רוצים לראות את הטקס אז אולי זה יהיה המבחן הראשון לממיר
ירון
עדכון 22.05.2011
התקשרו אליי היום מהרשות השנייה עם מידע מעניין לתושבי ראש העין והסביבה. בטווח הזמן העתידי (לאחר השלמת ההליכים ביורוקרטים מול הרשויות המתאימות - לקראת סיום) יוזקף משדר (באפיק 29) באזור ******** של העיר.
לענייני - עובדה זו אמורה לפתור לי את בעיות הקליטה. (הכוכביות הוכנסו על-מנת להסוות את המיקום המדויק היות ועד כמה שידוע לי, מיקום מדויק של משדרים הוא בחזקת "סודי" מטעם העובדה שמדובר בתשתית אזרחית המשמשת לשעת חירום - או שפשוט לא רוצים לגרום ל-"אנטי" בקרב התושבים החוששים מנושא הקרינה)
כפתרון לטווח הקצר הוצע לי לבדוק מגבר שמוסיפים או מחברים לממיר. פתרון זה מוצא למי שגר במקום ששם ידוע כי יש קליטה גבולית. דחיתי את ההצעה כיוון שיש לי 2 ממירים באותה נקודה ואין לי מספיק שקעים חשמליים לצורך הפעלת המגברים ולאור הזקפת עמדת השידור הקרובה בעתיד - לא יהיה לי צורך בזה. חלק מהצעה כללה ביקור טכנאי של הרשות אשר יבדוק, טרם הרכישה של המגבר, כי אכן זה מהווה פתרון לבעיה.
בעניין האנטנות על גגות הבית - הקו המנחה של הרשות השנייה, נכון להיום, היא להסיר את האנטנות מהגגות וזאת בשל המגמה לשפר את הקליטה כך שזו תהיה טובה גם בעזרת האנטנות הקטנות המסופקות עם הממירים. הצגתי לגורם איתו שוחחתי את עמדתי בנושא, עמדה הנשענת על נושא הקליטה בשעות חירום במרחבים מוגנים ומקלטים. הנציג טען שהעליתי נושא מעניין וכי יש צורך אמיתי לבדוק אותו הלאה. במידה וימצא כי הטענה שלי נכונה, יתכן וההנחיות ישונו בהתאם.
התקשרו אליי היום מהרשות השנייה עם מידע מעניין לתושבי ראש העין והסביבה. בטווח הזמן העתידי (לאחר השלמת ההליכים ביורוקרטים מול הרשויות המתאימות - לקראת סיום) יוזקף משדר (באפיק 29) באזור ******** של העיר.
לענייני - עובדה זו אמורה לפתור לי את בעיות הקליטה. (הכוכביות הוכנסו על-מנת להסוות את המיקום המדויק היות ועד כמה שידוע לי, מיקום מדויק של משדרים הוא בחזקת "סודי" מטעם העובדה שמדובר בתשתית אזרחית המשמשת לשעת חירום - או שפשוט לא רוצים לגרום ל-"אנטי" בקרב התושבים החוששים מנושא הקרינה)
כפתרון לטווח הקצר הוצע לי לבדוק מגבר שמוסיפים או מחברים לממיר. פתרון זה מוצא למי שגר במקום ששם ידוע כי יש קליטה גבולית. דחיתי את ההצעה כיוון שיש לי 2 ממירים באותה נקודה ואין לי מספיק שקעים חשמליים לצורך הפעלת המגברים ולאור הזקפת עמדת השידור הקרובה בעתיד - לא יהיה לי צורך בזה. חלק מהצעה כללה ביקור טכנאי של הרשות אשר יבדוק, טרם הרכישה של המגבר, כי אכן זה מהווה פתרון לבעיה.
בעניין האנטנות על גגות הבית - הקו המנחה של הרשות השנייה, נכון להיום, היא להסיר את האנטנות מהגגות וזאת בשל המגמה לשפר את הקליטה כך שזו תהיה טובה גם בעזרת האנטנות הקטנות המסופקות עם הממירים. הצגתי לגורם איתו שוחחתי את עמדתי בנושא, עמדה הנשענת על נושא הקליטה בשעות חירום במרחבים מוגנים ומקלטים. הנציג טען שהעליתי נושא מעניין וכי יש צורך אמיתי לבדוק אותו הלאה. במידה וימצא כי הטענה שלי נכונה, יתכן וההנחיות ישונו בהתאם.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני חייב לציין שלמרות שהומלץ לי לבדוק מגבר, לא נאמר לי איזה סוג ושל איזו חברה. ההליך הוא שהטכנאי מגיע לבית הלקוח, מחבר את המכשיר ובודק אפקט. במידה ואין אפקט, אין טעם לרכוש את המכשיר. במידה ויש אפקט חיובי - ההמלצה היא לרכוש. יחד-אם זאת חשוב להדגיש: הטכנאי לא מוכר את המכשיר והרשות השנייה אינה מוסמכת למכור מוצרים בכלל.oferlaor כתב:מדהים אותי שטכנאי עובד מדינה ממליץ על מוצר ספציפי של חברה מסחרית.
...
יש לציין שההמלצה היחידה שקיבלתי מהרשות השנייה בנוגע למכשיר של חברה ספציפית היא ההמלצה בנוגע לאנטנה הפסיבית של חברת SAKAL. ההמלצה לא כללה את המילה "SAKAL" אלה רק את העובדה שמדובר באנטנה היי גיין (ולמעשה זאת היחידה שנמכרת בישראל עד כמה שידע לי)
לדעתי מדובר בשירות יפה של הרשות. הם מגיעים לביתי ללא תשלום ומנסים למצוא פתרון לקליטה. לא מן הנמנע שהפתרון יכלול שימוש במוצר כזה או אחר.
Brendan כתב:לדעתי מדובר בשירות יפה של הרשות. הם מגיעים לביתי ללא תשלום ומנסים למצוא פתרון לקליטה. לא מן הנמנע שהפתרון יכלול שימוש במוצר כזה או אחר.oferlaor כתב:מדהים אותי שטכנאי עובד מדינה ממליץ על מוצר ספציפי של חברה מסחרית.
......
מדהים שהמדינה מספקת שירות שטוב באלפי מונים משירותים של חברות פרטיות, זה מה שמדהים!
יישר כח.
עדכון 13.06.2011
לאחר ביצוע בירורים מקיפים, הצלחתי למצוא את מספר הטלפון של הטכנאי שביצע תיקון בתשתית התקשורת שעל גג המבנה לפני 4 או 5 שנים. מסתבר שהטכנאי, בהוראת הועד, ניתק את האנטנות ציפורים לטובת צלחת לוויין לקליטת הערוצים הישראליים. הסיבה (לטענתו) בעיות קליטה דרך אנטנת הציפורים - בעיקר בחום של הקיץ. היות וכל הוא הציע להם להתקין את הצלחת לקליטת השידורים דרך לוויין וכך למעשה נעשה.
עובדה זו מסבירה את הסיפור שהיה לי לפני כ- 4 שנים במהלכו שכנה שלי, אישה מבוגרת, הפסיקה פתאום לקלוט במכשיר הטלוויזיה שלה.
אני מתחיל לחשוד שהסיבה האמתית בגינה ועד הבית מתנגד כעת להצבת אנטנה על הגג נובעת מהעובדה שתשתית התקשורת של המבנה נוצלה, לפני כמה שנים, לצורך העברת סיגנל של צלחת הלוויין למספר דירות במבנה וזאת בהנחה שאין מי שעושה שימוש באנטנות הציפורים. חיבור אנטנה כפי שאני רוצה, תהיה כרוחה בניתוק סיגנל צלחת הלוויין.
נשאלת השאלה - האם, לפני 4 או 5 שנים, היה נוהג ידוע להציב צלחת לוויין לצורך קליטת הערוצים הישראליים בלבד כפתרון לבעיית קליטה דרך אנטנת הציפורים או שניתן לקלוט יותר ערוצים בעזרת צלחת כזו? אני שואל את השאלה היות ואני מתקשה להאמין שמישהו במבנה היה מוכן להשקיע כסף בצלחת לוויין עבור קליטה של 3 ערוצים ישראליים כאשר במקביל רוב הדיירים מחוברים לטלוויזיה הרב ערוצית.
מה דעתכם?
לאחר ביצוע בירורים מקיפים, הצלחתי למצוא את מספר הטלפון של הטכנאי שביצע תיקון בתשתית התקשורת שעל גג המבנה לפני 4 או 5 שנים. מסתבר שהטכנאי, בהוראת הועד, ניתק את האנטנות ציפורים לטובת צלחת לוויין לקליטת הערוצים הישראליים. הסיבה (לטענתו) בעיות קליטה דרך אנטנת הציפורים - בעיקר בחום של הקיץ. היות וכל הוא הציע להם להתקין את הצלחת לקליטת השידורים דרך לוויין וכך למעשה נעשה.
עובדה זו מסבירה את הסיפור שהיה לי לפני כ- 4 שנים במהלכו שכנה שלי, אישה מבוגרת, הפסיקה פתאום לקלוט במכשיר הטלוויזיה שלה.
אני מתחיל לחשוד שהסיבה האמתית בגינה ועד הבית מתנגד כעת להצבת אנטנה על הגג נובעת מהעובדה שתשתית התקשורת של המבנה נוצלה, לפני כמה שנים, לצורך העברת סיגנל של צלחת הלוויין למספר דירות במבנה וזאת בהנחה שאין מי שעושה שימוש באנטנות הציפורים. חיבור אנטנה כפי שאני רוצה, תהיה כרוחה בניתוק סיגנל צלחת הלוויין.
נשאלת השאלה - האם, לפני 4 או 5 שנים, היה נוהג ידוע להציב צלחת לוויין לצורך קליטת הערוצים הישראליים בלבד כפתרון לבעיית קליטה דרך אנטנת הציפורים או שניתן לקלוט יותר ערוצים בעזרת צלחת כזו? אני שואל את השאלה היות ואני מתקשה להאמין שמישהו במבנה היה מוכן להשקיע כסף בצלחת לוויין עבור קליטה של 3 ערוצים ישראליים כאשר במקביל רוב הדיירים מחוברים לטלוויזיה הרב ערוצית.
מה דעתכם?
יש לי ממיר של "עידן +" ואני לא צריך יותר מזה. העידן פלוס, כרגע, קולט 5 ערוצים ובעתיד 16 ערוצים ואילו הצלחת על הגג קולטת רק 3 ערוצים. לדעתי עדיף השיטה של השידור הקרקעי הדיגיטלי. לא?asaf23 כתב:במידה וזה נכון, אולי אתה יכול להשתמש בממיר לווין....
עדכון:
אמש פניתי בפקס לנציג "תרבות הדיור" בעיריית ראש העין. המכתב שלי הועבר ליועץ המשפטי. אני ממתין לחוות הדעת שלו.
להלן נוסח הפניה:
הנדון: אחריות תחזוק ותיקון אנטנה על גג בית משותף
ברצוני לברר האם ועד הבית אחראי על תחזוק ותיקון האנטנה המוצבת על גג המבנה המשותף, אנטנה שהותקנה ע"י קבלן אשר בנה את המבנה.
לפני כמה חודשים התנתקתי מהטלביזיה הרב ערוצית לטובת חיבור מערך השידור הדיגיטלי הקרקעי "עידן פלוס". לצורך העניין פעלתי לפי הנחיות הרשות השנייה ורכשתי ממיר בעלות חד פעמית וכן אנטנה לשימוש בתוך הבית.
למרות שפעלתי בהתאם להנחיות, איכות הקליטה של שידורי "עידן פלוס" בביתי אינה מאפשרת צפייה רציפה ותקינה. לאחר פניה בנושא לרשות השנייה נאמר לי כי בכדי לשפר את איכות הקליטה, ישנה אפשרות להתחבר לאנטנה המרכזית של המבנה במשותף.
פעלתי בהתאם להנחיה זו אולם הסתבר לי כי האנטנה על גג המבנה המשותף נותקה לטובת צלחת לווין פרטית אשר עושה שימוש בתשתית התקשורת של המבנה לצורך הובלת האות לבתים.
פניתי לוועד הבית על-מנת שיסדירו את נושא תיקון האנטנה אולם לטענתם, ובהתאם להנחיה של מנכ"ל הרשות השנייה, אין יותר צורך באנטנות על גגות הבתים וזאת בשל הפסקת שיטת השידור האנלוגית אשר הייתה מקובלת עד המעבר לשיטה הדיגיטלית "עידן פלוס". בהתאם לטענה זו של וועד הבית, בקשתי נענתה בסירוב.
לציין כי האנטנות על גגות הבתים (אנטנות מסוג יאגי או "אנטנות ציפורים") נועדו לצורך קליטת שידורים אנלוגית אך ניתן בהחלט לעשות בהם שימוש לצורך קליטת שידורים דיגיטלית.
זאת ועוד: השימוש באנטנה המרכזית, המחוברת לתשתית התקשורת במבנה, מאפשר שימוש בכל חדרי הבית בשל קיום שקעים מתאימים בכל חדר, עובדה שמבטלת את הצורך באנטנה נפרדת לכל מכשיר טלביזיה. כמו כן, במצב חירום, עת התושבים נדרשים לשהות בחדרי הביטחון (ממ"ד) הקליטה באמצאות אנטנה פנימית אינה אפשרית וזאת בשל תכונות מבנה המרחב המוגן אשר לא מאפשר חדירה טובה של אותות שידור ומכאן הצורך באפשרות להתחבר לאנטנה חיצונית כמו זו המוזקפת על גג המבנה.
לאור ההנחיות של הרשות השנייה ובהתאם לצורך לשעות חירום אותו תיארתי וכן בשל קשיי הקליטה אותן אני חווה, אשמח לקבל ייעוץ מה אליי לעשות מול ועד הבניין ואיזו חובה חלה אליהם בהתאם לתקנות החוק.
אשמח לתגובה
אמש פניתי בפקס לנציג "תרבות הדיור" בעיריית ראש העין. המכתב שלי הועבר ליועץ המשפטי. אני ממתין לחוות הדעת שלו.
להלן נוסח הפניה:
הנדון: אחריות תחזוק ותיקון אנטנה על גג בית משותף
ברצוני לברר האם ועד הבית אחראי על תחזוק ותיקון האנטנה המוצבת על גג המבנה המשותף, אנטנה שהותקנה ע"י קבלן אשר בנה את המבנה.
לפני כמה חודשים התנתקתי מהטלביזיה הרב ערוצית לטובת חיבור מערך השידור הדיגיטלי הקרקעי "עידן פלוס". לצורך העניין פעלתי לפי הנחיות הרשות השנייה ורכשתי ממיר בעלות חד פעמית וכן אנטנה לשימוש בתוך הבית.
למרות שפעלתי בהתאם להנחיות, איכות הקליטה של שידורי "עידן פלוס" בביתי אינה מאפשרת צפייה רציפה ותקינה. לאחר פניה בנושא לרשות השנייה נאמר לי כי בכדי לשפר את איכות הקליטה, ישנה אפשרות להתחבר לאנטנה המרכזית של המבנה במשותף.
פעלתי בהתאם להנחיה זו אולם הסתבר לי כי האנטנה על גג המבנה המשותף נותקה לטובת צלחת לווין פרטית אשר עושה שימוש בתשתית התקשורת של המבנה לצורך הובלת האות לבתים.
פניתי לוועד הבית על-מנת שיסדירו את נושא תיקון האנטנה אולם לטענתם, ובהתאם להנחיה של מנכ"ל הרשות השנייה, אין יותר צורך באנטנות על גגות הבתים וזאת בשל הפסקת שיטת השידור האנלוגית אשר הייתה מקובלת עד המעבר לשיטה הדיגיטלית "עידן פלוס". בהתאם לטענה זו של וועד הבית, בקשתי נענתה בסירוב.
לציין כי האנטנות על גגות הבתים (אנטנות מסוג יאגי או "אנטנות ציפורים") נועדו לצורך קליטת שידורים אנלוגית אך ניתן בהחלט לעשות בהם שימוש לצורך קליטת שידורים דיגיטלית.
זאת ועוד: השימוש באנטנה המרכזית, המחוברת לתשתית התקשורת במבנה, מאפשר שימוש בכל חדרי הבית בשל קיום שקעים מתאימים בכל חדר, עובדה שמבטלת את הצורך באנטנה נפרדת לכל מכשיר טלביזיה. כמו כן, במצב חירום, עת התושבים נדרשים לשהות בחדרי הביטחון (ממ"ד) הקליטה באמצאות אנטנה פנימית אינה אפשרית וזאת בשל תכונות מבנה המרחב המוגן אשר לא מאפשר חדירה טובה של אותות שידור ומכאן הצורך באפשרות להתחבר לאנטנה חיצונית כמו זו המוזקפת על גג המבנה.
לאור ההנחיות של הרשות השנייה ובהתאם לצורך לשעות חירום אותו תיארתי וכן בשל קשיי הקליטה אותן אני חווה, אשמח לקבל ייעוץ מה אליי לעשות מול ועד הבניין ואיזו חובה חלה אליהם בהתאם לתקנות החוק.
אשמח לתגובה
באמצעות לווין עמוס ניתן לקלוט באופן חופשי את 5 הערוצים המשודרים ב"עידן+" ואת ערוצי הרדיו של קול ישראל. לפני כמה ימים הרשות השניה החלה להעלות EPG למס' ימים עבור ערוצים 2 ו-10, כמו ב-"עידן +". בשאר הערוצים אין EPG. פניתי עכשיו למשרד התקשורת בשאלה האם צפויים להתווסף ערוצים ללווין עמוס, אפרסם את תשובתם לכשתגיע.Brendan כתב:יש לי ממיר של "עידן +" ואני לא צריך יותר מזה. העידן פלוס, כרגע, קולט 5 ערוצים ובעתיד 16 ערוצים ואילו הצלחת על הגג קולטת רק 3 ערוצים. לדעתי עדיף השיטה של השידור הקרקעי הדיגיטלי. לא?asaf23 כתב:במידה וזה נכון, אולי אתה יכול להשתמש בממיר לווין.......
בכל מקרה, כנראה שהיצע הערוצים הישראליים בלווין לא יהיה מורחב מזה שב"עידן+" אלא להיפך. לכן בהשוואה בין הערוצים הפתוחים בלווין עמוס לבין עידן+ שאמור להתרחב, אין לדעתי הצדקה לשלם עבור ממירי לווין חדשים, אם כבר יש לך 2 ממירים ל"עידן+". זאת בהנחה שתמצא פתרון בעניין הקליטה.
כשאתה מחבר את הממירים לשקע האנטנה (שהתבררה כצלחת לווין) בקיר, אתה עדיין קולט טוב רק באחד מהם?
כדי לשלול בעיה בחיבור השקע בקיר לאנטנה, כשבדקת את הקליטה בממירים, בדקת אותם כשהם מחוברים לאותו שקע?
ניסיונות לפעול מול ועדי הבית נראה לי חסר סיכוי. הבורות אצל אנשים חוגגת, ובהיעדר ידע ויכולת הבנה אנשים נתפסים להמלצה המטופשת והאומללה ההיא של של מנשה סמירה. כתבתי בעבר בשרשור אחר שלדעתי מאחר ובאמת שאין טעם לפועל מול ועדי הבית והרשות השנייה היא גוף עסקני, אטום וגאותני הכתובת, כנראה האחרונה, שנותרה לנו כדי לפעול נגד הטמטום הפושע הזה היא מבקר המדינה. למבקר יש סמכות לחקור ולפעול מול הרשות השנייה והעיריות שהן גופים ציבוריים. אני מאמין שאם המבקר יכתוב באחד הדוחות שלו או יוציא הוראה נפרדת שאומרת שההמלצה של הרשות השנייה לא נכונה או לא מוצדקת הרשות תאלץ לבטל אותה והעיריות יישרו קו בהתאם.
במקביל, כדאי לדעתי לפעול מול עיריות שיש בהן חוקי עזר שאוסרים התקנה של משושות מרכזיות. רצוי אפילו לברר מבחינה משפטית את תקפות החוקים האלה. יכול מאוד להיות שכדאי יהיה לפעול נגד החוקים האלה בבתי המשפט בטענה שהם פוגעים ביכולת של אזרחים לצרוך תקשורת נחוצה בעתות חירום. לבתי משפט, כידוע, יש סמכות לפסול חוקי עזר עירוניים ולכן כדי אולי לחשוב על פעולה בכיוון הזה.
עוד יוזמה שלדעתי כדאי לקדם כאן באתר היא לפעול מול משרד התקשורת (שאחראי על רישוי ופיקוח על ציוד תקשורת שמיובא לארץ) ומול מכון התקנים (שעל פי חוק לא ניתן ליבא לארץ שום מוצר שלא עבר בדיקות שלו וקיבל תקן בהתאם) שיאסרו יבוא לארץ (וכמובן גם ייצור) של מסכים שאין בהם טיונר DVB-T שתומך בH.246.
במקביל, כדאי לדעתי לפעול מול עיריות שיש בהן חוקי עזר שאוסרים התקנה של משושות מרכזיות. רצוי אפילו לברר מבחינה משפטית את תקפות החוקים האלה. יכול מאוד להיות שכדאי יהיה לפעול נגד החוקים האלה בבתי המשפט בטענה שהם פוגעים ביכולת של אזרחים לצרוך תקשורת נחוצה בעתות חירום. לבתי משפט, כידוע, יש סמכות לפסול חוקי עזר עירוניים ולכן כדי אולי לחשוב על פעולה בכיוון הזה.
עוד יוזמה שלדעתי כדאי לקדם כאן באתר היא לפעול מול משרד התקשורת (שאחראי על רישוי ופיקוח על ציוד תקשורת שמיובא לארץ) ומול מכון התקנים (שעל פי חוק לא ניתן ליבא לארץ שום מוצר שלא עבר בדיקות שלו וקיבל תקן בהתאם) שיאסרו יבוא לארץ (וכמובן גם ייצור) של מסכים שאין בהם טיונר DVB-T שתומך בH.246.
כאמור יש לי 2 ממירים. היות וה- NOWCOM מספק יציבות וקליטה טובה יותר, הוא מחובר לשקע הקיר. במצב הזה הוא מפיק עצמה של 65 עד 70 אחוזים ואיכות של 97 אחוזים יציב. האינובה, לעומת-זאת, באותו חיבור מפיק עצמה של 40 עד 45 אחוזים ואיכות של 60 עד 70 אחוזים יציבים פחות או יותר.streamer כתב:באמצעות לווין עמוס ניתן לקלוט באופן חופשי את 5 הערוצים המשודרים ב"עידן+" ואת ערוצי הרדיו של קול ישראל. לפני כמה ימים הרשות השניה החלה להעלות EPG למס' ימים עבור ערוצים 2 ו-10, כמו ב-"עידן +". בשאר הערוצים אין EPG. פניתי עכשיו למשרד התקשורת בשאלה האם צפויים להתווסף ערוצים ללווין עמוס, אפרסם את תשובתם לכשתגיע.Brendan כתב:יש לי ממיר של "עידן +" ואני לא צריך יותר מזה. העידן פלוס, כרגע, קולט 5 ערוצים ובעתיד 16 ערוצים ואילו הצלחת על הגג קולטת רק 3 ערוצים. לדעתי עדיף השיטה של השידור הקרקעי הדיגיטלי. לא?asaf23 כתב:במידה וזה נכון, אולי אתה יכול להשתמש בממיר לווין.......
בכל מקרה, כנראה שהיצע הערוצים הישראליים בלווין לא יהיה מורחב מזה שב"עידן+" אלא להיפך. לכן בהשוואה בין הערוצים הפתוחים בלווין עמוס לבין עידן+ שאמור להתרחב, אין לדעתי הצדקה לשלם עבור ממירי לווין חדשים, אם כבר יש לך 2 ממירים ל"עידן+". זאת בהנחה שתמצא פתרון בעניין הקליטה.
כשאתה מחבר את הממירים לשקע האנטנה (שהתבררה כצלחת לווין) בקיר, אתה עדיין קולט טוב רק באחד מהם?
כדי לשלול בעיה בחיבור השקע בקיר לאנטנה, כשבדקת את הקליטה בממירים, בדקת אותם כשהם מחוברים לאותו שקע?...
האינובה אצלי מחובר לאנטנת המקל שסופקה איתו. האנטנה חוברה לכבל מאריך של כ- 6 מטרים והיא מוצבת אופקית במרפסת השמש שם היא מוצמדת למסגרת חלון מתכתי (עצמה 55 אחוזים ואיכות 85 עד 93 אחוזים). ה- NOWCOM בחיבור הזה מפיק עצמה של 80 אחוזים ואיכות של 97 אחוזים.
הבעיה היא שהאינובה, בחיבור לאנטנת המקל, מפיקה חוסר יציבות שמקבלת ביטוי בתנודות חדות באיכות האות הנקלט. תנודות שלעתים משקפות חוסר קליטה מוחלט (98 אחוזים איכות או 0 אחוזים עצמה). בחיבור לצלחת היא מפיקה מדדים נמוכים אמנם אך ככל הנראה חסינים לתנודות למרות שאלה קימות.
לציין כי לעתים הקליטה טובה מאוד ועתים יש שיבושים קשים כאשר עושים שימוש באנטנת המקל. (טרם מצאתי מתאם כמו מזג אויר או שעה) שיבושים אלה פחות תדירים בצלחת.
בעבר עשיתי שימוש באנטנת יאגי קטנה של סאקל אולם השיפור היה זניח ולכן מטעמי נוחות ומקום החלטתי לעשות שימוש במקל.
עוד לציין כי כיוון המרפסת שלי היא לדרום מערב ולכן אין לי גישה לכיוון נתניה. הקליטה אצלי היא עבור אפיק 26 בלבד. אפיק 29 לרוב לא נקלט בכלל וכאשר נקלט (כאשר יש הפסקת שידור באפיק 26) האיכות לא טובה מספיק וזה נכון רק לגבי אנטנת המקל. בצלחת אפיק 29 לא נקלט בכלל.