ועד הבית אצלי אימץ את המלצות הרשות השניה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

וכתוצאה מכך הוא מסרב לתקן את האנטנה החיצונית של המבנה בטענה שאין יותר שידורים דרך האנטנות על הגג.

בפועל - יש לי 2 ממירים. האחד מחובר לאנטנה פנימית פסיבית ואילו השנייה לשקע האנטנה בקיר. כאשר אני סוגר את התריסים של המרפסת, הממיר המחובר לאנטנה הפסיבית לא מסוגל להפיק תמונה (אינובה 7002) ואני נשאר רק עם הממיר המחובר לקיר (NOWCOM).

העניין הוא שהאינובה לא קולט כלום כאשר מחברים אותו לאנטנה בקיר, וזאת בניגוד ל- NOWCOM שמסוגל להפיק תמונה לא רעה.

המסקנה שלי היא שהאות שמתקבל מהאנטנה על הגג חלש מדי בכדי לגרום לאנובה לפעול באופן יעיל ולכן סביר כי ישנה תקלה במערכת שעל גג הבניין.

כאמור, פניה שלי לוועד הבית לא הועילה היות וזה אימץ את המלצות הרשות השנייה בדבר חוסר הצורך באנטנות הממוקמות על גגות מבנים.

מעניין מה אני אמור לעשות בשעת חירום כאשר אני ממוקם בממ"ד אטום, אשר יש בו שקע קיר לא פעיל לאנטנה, ושאין אפשרות להוציא ממנו אנטנה? בלי נחמן שי על המסך אני לא יהיה רגוע!

מה עושים?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

יש בעיה להחליף האנטנה הפסיבית באנטנה אקטיבית?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #3 

תן לועד הבית את אחד הממירים שלך ליומיים (או לשעתיים), ובקש ממנו לא לצפות בשידורים דרך יס או הוט, רק עם הממיר, שייתרשם מאיכות הקליטה ללא אנטנה חיצונית.
ההמלצה המטופשת של הרשות השנייה היא לא חוק. לפי החוק, הועד אמור לתחזק את האנטנה המרכזית. אולי אפשר לפנות לאגודה לתרבות הדיור.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #4 

תחליף את הועד, יותר קל.

עכשיו ברצינות, אז מה אם "הועד אמר"? תשיג עוד כמה דיירים ותפעיל לחץ, בסופו של דבר ועד הבית הוא דייר בדיוק כמוך. המצב קצת שונה אם אתה דייר בשכירות, אז אתה כבר מתחיל את הדיון מעמדה קצת נמוכה יותר.
אתה יכול גם להשיג הצעת מחיר לתיקון. ברגע שהועד יראה שכבר עשית את העבודה הזאת והיא לא נופלת על כתפיו, ייתכן והוא יהיה חיובי יותר בגישה.
אופציה חינמית, קרא לטכנאי של רשות השידור, ייתכן והתיקון יהיה בחינם.

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

Catskinner כתב:יש בעיה להחליף האנטנה הפסיבית באנטנה אקטיבית?
...
ההבדל באיכות הקליטה בין פסיבי לאקטיבי לא היה משמעותי עבורי. רכשתי בעבר אנטנה אקטיבית אולם זו דרשה כיוון מאוד עדין בכדי להפיק קליטה מיטבית כך שנאלצי להחזיקה באוויר ביד אחת ובמרחק מסוים ובזווית מאוד מסוימת עד אשר התקבל אות קליטה שהיה גבוה רק בקצת מזה המתקבל מהאנטנה הפסיבית. האנטנה הפסיבית, זו שהומלצה ע"י הרשות השנייה ואשר נראית כמו מיני אנטנת ציפורים, עושה עבודה יפה כל עוד לא חוסמים את דרכה וכל עוד משארים את התריסים פתוחים לרווחה.

הבעיה היא בהשארת התריסים הפתוחים לאורך שעות היום היות ובשעות הערב בעונת החורף השמש מסנוורת את מסך הטלוויזיה. בקיץ, לעומת-זאת, אני אוהב להסתובב בבית בכמות בגדים מינימלית, עובדה שלא תתקבל בעין יפה בקרב שכנים להם זווית ראייה למתרחש בבית.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #6 

פשוט בושה וחרפה הרשות השנייה, אין לאנשים האלו מושג בשידורים (n) (n) (n)

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

ziv_r כתב:תחליף את הועד, יותר קל.

עכשיו ברצינות, אז מה אם "הועד אמר"? תשיג עוד כמה דיירים ותפעיל לחץ, בסופו של דבר ועד הבית הוא דייר בדיוק כמוך. המצב קצת שונה אם אתה דייר בשכירות, אז אתה כבר מתחיל את הדיון מעמדה קצת נמוכה יותר.
אתה יכול גם להשיג הצעת מחיר לתיקון. ברגע שהועד יראה שכבר עשית את העבודה הזאת והיא לא נופלת על כתפיו, ייתכן והוא יהיה חיובי יותר בגישה.
אופציה חינמית, קרא לטכנאי של רשות השידור, ייתכן והתיקון יהיה בחינם.
...
עניין ועדת הבית במקום מגוריי זקוק לטיפול במישורים רבים. נושא האנטנה היא רק תסמין אחד מיני רבים. היות ומדובר במבנה הכולל 56 דירות אב שברובם מחוברים לכבלים או ללוויין הרי שיהיה לי קשה לגייס תמיכה כזו ולו רק בגלל שישנם דברים דחופים יותר בהם הועד לא מטפל.

אבדוק את האופציה של קריאה לטכנאי של רשות השידור. אגב, האם "רשות השידור" או "הרשות השנייה" דרך מוקד עידן פלוס?

במקביל אשלח מכתב רשום לוועד הבית ובו דרישה לתיקון האמור וזאת בכפוף לתקנות חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969. במידה ולא יענה, אפנה למפקח על החוק במנהל.

העניין הוא שיש לפעול לביטול ההנחיה של הרשות השנייה בדבר חוסר הצורך באנטנות על הגג ולו רק בגלל שאנטנה זו הכרחית לצורך צפייה במהלך שהות בחדרים ממוגנים בהם אין טעם לחבר אנטנה פנימית (אקטיבית או פסיבית) ובטח כאשר אוטמים את חלון החדר בעזרת דלת הפלדה בעתות חירום.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

אם זו אנטנה קטנטונת פסיבית עם מנגנט למטה אז כמה דברים:
1. אנטנה זוועתית, תמצא אנטנה מוגברת טובה ולך על זה.
2. אם אתה לא רוצה, ממליץ בחום לחפש תומך ספרים (חתיכת ברזל בצורת ר שמונעת מספרים לפול מהמדפים ושומר אותם ישר). תשים את האנטנה במרכז אחד משני צידי ה-ר, ותסובב את החלק השני (הניצב) עד שתקבל קליטה טובה. זה אמור לשפר דרמטית את איכות הקליטה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

הרשות השנייה חושבת שהיא תמציא את הגלגל, ותכער לנו את הסלון עם אנטנות פנימיות.

המנכ"ל סמירה אין לו מושג.

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

nirzon כתב:תן לועד הבית את אחד הממירים שלך ליומיים (או לשעתיים), ובקש ממנו לא לצפות בשידורים דרך יס או הוט, רק עם הממיר, שייתרשם מאיכות הקליטה ללא אנטנה חיצונית.
ההמלצה המטופשת של הרשות השנייה היא לא חוק. לפי החוק, הועד אמור לתחזק את האנטנה המרכזית. אולי אפשר לפנות לאגודה לתרבות הדיור.
...
העניין הוא שנציגת הועד טוענת שגם לה יש ממיר והוא רואה מצוין. לא יודע עם להאמין לה וגם לא יודע אם היא בכלל מבינה בזה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

עפר, מה שכתבת ישפר את הקליטה אך נשמע כמו שפצור מהצבא :)

הרשות השנייה צריכה לצאת בפרסומים , לפיהם נפלה טעות בפרסום הקודם, וקליטת השידור מתבצעת ע"י אותן אנטנות, אנטנות uhf. במקרים מסויימים תיתכן קליטה גם עם אנטנה פנימית.

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

oferlaor כתב:אם זו אנטנה קטנטונת פסיבית עם מנגנט למטה אז כמה דברים:
1. אנטנה זוועתית, תמצא אנטנה מוגברת טובה ולך על זה.
2. אם אתה לא רוצה, ממליץ בחום לחפש תומך ספרים (חתיכת ברזל בצורת ר שמונעת מספרים לפול מהמדפים ושומר אותם ישר). תשים את האנטנה במרכז אחד משני צידי ה-ר, ותסובב את החלק השני (הניצב) עד שתקבל קליטה טובה. זה אמור לשפר דרמטית את איכות הקליטה.
...
תודה...

אבל מדובר באנטנה פסיבית גדולה. מהדגם שהומלץ ע"י טכנאי של הרשות השנייה. האנטנה פועלת היטב ומפיקה תמונה טובה אלה שזאת בתנאי שהתריסים במרפסת השמש פתוחים לרווחה ועובדה זו, כפי שתיארתי בהודעה אחרת, לא תמיד מתאימה.

בעבר, עקב המלצות כאן, עשיתי ניסויים עם האנטנה הקטנה. בחלק מהמקרים הקליטה שופרה אך רק במאט ובטח לא די בכדי להצדיק תפו"א בו נעוצים 2 מסרגות מעל מכשיר הטלוויזיה. :)

בכל מקרה, ברגע שסוגרים את התריסים או נמצאים בחדר ממוגן עם חלון סגור - גם חיבור האנטנה ל-פפיה בשלה, שזה עתה נחתה בנמל חיפה ועברה בשלום את פקיד המכס ואשר ננעצו בה מסרגות משובחות, לא תעזור.

:D

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

Brendan כתב:אבדוק את האופציה של קריאה לטכנאי של רשות השידור. אגב, האם "רשות השידור" או "הרשות השנייה" דרך מוקד עידן פלוס?

במקביל אשלח מכתב רשום לוועד הבית ובו דרישה לתיקון האמור וזאת בכפוף לתקנות חוק המקרקעין, תשכ"ט-1969. במידה ולא יענה, אפנה למפקח על החוק במנהל.
...
הקריאה לטכנאי נעשית דרך המוקד של "עידן+". אני מאמין שהם יפתרו לך את הבעיה.
יש לי נסיון טוב מאוד איתם, הם התאמצו לפתור אצלי את הבעיה מעל ומעבר לציפיות ואפילו החזיקו מהנדס בכוננות אם הטכנאי שהוזעק היה נכשל.

מכתבי איום או דרישה לועד הבית לא עושים טוב אף פעם.
פנייה למפקח על רישום המקרקעין עבור תלונה על ועד הבית נעשית תמורת תשלום אגרה של 600~ ש"ח, אז אני מתקשה להאמין שתלך בדרך הלא נחוצה הזאת.

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

ziv_r כתב:
Brendan כתב:אבדוק את האופציה של קריאה לטכנאי של רשות השידור. אגב, האם "רשות השידור" או "הרשות השנייה" דרך מוקד עידן פלוס?

...
הקריאה לטכנאי נעשית דרך המוקד של "עידן+". אני מאמין שהם יפתרו לך את הבעיה.
יש לי נסיון טוב מאוד איתם, הם התאמצו לפתור אצלי את הבעיה מעל ומעבר לציפיות ואפילו החזיקו מהנדס בכוננות אם הטכנאי שהוזעק היה נכשל.

מכתבי איום או דרישה לועד הבית לא עושים טוב אף פעם.
פנייה למפקח על רישום המקרקעין עבור תלונה על ועד הבית נעשית תמורת תשלום אגרה של 600~ ש"ח, אז אני מתקשה להאמין שתלך בדרך הלא נחוצה הזאת.
...
תודה עבור המידע והייעוץ

הפנייה למפקח תעשה רק כמוצא אחרון ותנוצל גם לצורך תלונה על כשלים רבים אחרים בפעילות הוועד, חלקם כשלים המסכנים את הדיירים ואורחיהם.

בינתיים התקשרתי למוקד עידן+ והם אמורים לחזור אליי בהמשך היום. מסתבר שיש להם נוהל שכל פנייה נרשמת ומנוצלת בכדי לשאוב מידע ממנו ניתן להפיק נתונים סטטיסטים (כמו: מאיזה חברה התנתקתי, כמה ממירים יש לי בבית ושל איזה חברה).

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

עדכון: חזרו אליי כעת מהרשות השנייה.

פרטתי את הבעיה בפני הנציגה (הן את הנושא של האנטנה על הגג והן את הנושא של הקליטה בחדרים\מרחבים מוגנים).
לטענתה - כבר פנו אליהם בעבר בנושא של האנטנות על הגג. נושא הקליטה בממ"דים (לאור הוראת ההסרה של יו:ר הרשות) חדש לה והיא תעביר את זה לגורם מוסמך.

נכון לעכשיו - מחר בבוקר אמורה להתקשר אליי נציגה נוספת על-מנת לתאם ביקור טכנאי של הרשות.

נ.ב. - התקשרתי למוקד של פיקוד העורף על-מנת לקבל הנחיות לקליטת שידורי TV בממ"ד בשעות חירום לאור ההנחיה בדבר האנטנות על הגג. מסקנה - בזבוז שיחת טלפון.

למרות שהשיחה נעשתה בטלפון רגיל, יכולתי לשמוע באופן חד את הגבה המורמת של המוקדנית (חיילת?). הנ"ל ביצעה חיפוש במסוף המחשב שמולה ("תמתין בבקשה" מלווה בהשתקה של המיקרופון) ושלפה תשובה שככל הנראה רשומה על פתק המוצמד לשולי מסך המחשב: "את כל המידע תוכל לקבל באתר האינטרנט של פיקוד העורף שכתובתו...". טענתי בפניה שערכתי כבר חיפוש באתר ולא מצאתי מען לשאלתי... "תמתין בבקשה" (ושוב השתקה של המיקרופון).... "מצטערת אבל קליטת שידורי ה- TV זה לא באחריות פיקוד העורף, אנחנו רק ממליצים שתחזיק בממ"ד רדיו ולטלוויזיה...". לאחר עוד כמה היתקלויות במחסום דפ"ר הצלחתי לחלץ מהמוקדנית מספר טלפון של מהנדס הפיקוד שאחראי על מיגון מקלטים. אולי לו יש תשובה לשאלה. אלה מה - המהנדס עונה לטלפונים רק 2 ימים בשבוע בין השעות 9 בבוקר עד 15:00. שאלתי אותה האם ניתן לשוח עם מהנדס שפועל כעת וקיבלתי מספר טלפון של המהנדס הממונה. התקשרתי וענה לי בחור שטען כי המהנדס לא נמצא היום. אליי להתקשר מחר. ואז נזכרתי בשלט שהיה תלוי על דלת האפסנאות בבסיס בו עשיתי שירות חובה: "האפסנאות פתוחה יום כן ויום לא. היום לא"

כבר אמרתי שזה היה בזבוז של שיחת טלפון?

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

עדכון:

היום ביקר אצלי הטכנאי של הרשות השנייה - להלן מהלך הביקור

אופן הבדיקה: אנטנה פנימית קטנה חוברה לכבל מאריך והוצאה לשטח המרפסת. זו מוקמה במקומות שונים תוך ציון איכות הקליטה כפי שמופיעה על הסקלה ב- TV. ניסוי דומה נעשה בעזרת האנטנה של סקאל (אנטנת הציפורים הקטנה והפסיבית לשימוש בתוך הבית - אנטנה שהומלצה ע"י הרשות השנייה)

בשלב הבא הטכנאי חיבר ל-TV שתי ממירים אותם הביא איתו (אינובה 7002 וקונקה 980)

ממצאים -

1. הממיר אינובה שברשותי הניב תוצאות קליטה נמוכות יותר ויציבות פחות מממיר האינובה שהביא הטכנאי אולם לטענתו אין משמעות מהותית להבדל ולא ניתן להסיק מכאן שיש תקלה בממיר שלי.

2. ממיר הקונקה הניב תוצאות קליטה גבוהות ויציבות בהרבה מזה שהתקבל ממיר האינובה וממיר ה- NOWCOM שברשותי.

המלצות הטכנאי:

1. הצבה של אנטנה תוצרת סקאל בשטח המרפסת (נפסל היות ואין לי דרך להעביר כבלים לשטח זה)
2. שימוש בממיר קונקה. (נפסל עקב המלצות שנכתבו כאן בפורום אודות חוסר בעדכונים ותמיכה של היבואן וכן בשל העובדה שיש לי כבר 2 ממירים)
3. הצבת אנטנת סקאל על התורן המרכזי של הבניין תוך ניתוק האנטנות המוצבות שם כיום (לא עבר ניסוי כי הטכנאי לא עולה לגגות אך עושה הרושם שזה הפתרון המועדף היות ובכל חדר בבית יש לי שקע אנטנה - כולל בממ"ד ו- המיקום על הגג נראה אופטימלי היות ואין מכשולים וחסימות בדמות מבנים אחרים, כבלי חשמל וכ"ו..)

לטענת הטכנאי - למרות שהאנטנות על הגג לא נועדו לקליטת שידורים דיגיטליים, ניתן לקלוט איתן שידור דיגיטלי אולם לא באיכות טובה. מכאן נגזרה המלצתו להציב על התורן את האנטנה הפסיבית של סאקל. כעת אני רק מקווה לעבור בהצלחה את מבחן ועד הבית ויש לי סיבה להיות אופטימי היות והאנטנה של סאקל עלותה נמוכה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

תודה על הפירוט.
מעניין מה הסיבה שהטכנאי לא עלה לגג, אצלי הוא כן עלה. אולי צריך להבהיר כשמדווחים על התקלה כי הבעיה עם האנטנה המרכזית.

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

ziv_r כתב:תודה על הפירוט.
מעניין מה הסיבה שהטכנאי לא עלה לגג, אצלי הוא כן עלה. אולי צריך להבהיר כשמדווחים על התקלה כי הבעיה עם האנטנה המרכזית.
...
הוא טען שחל אליהם איסור לעלות על גגות.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

אז הטכנאי של הרשות השנייה המליץ על התקנת אנטנה חיצונית. אחרי שהן טענו שאין בה צורך יותר. נפלא.

Brendan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

asaf23 כתב:אז הטכנאי של הרשות השנייה המליץ על התקנת אנטנה חיצונית. אחרי שהן טענו שאין בה צורך יותר. נפלא.
...
ההמלצות שלו למעשה כללו מרכיב של הוצאות האנטנה מחוץ לגבולות הבית. הן בשטח המרפסת (מרפסת שמש) והן על התורן המרכזי. רק ההמלצה על שימוש בקונקה לא כללה את מרכיב החוץ.

איך שלא נבחן את זה - טוב נעשה אם לא נסיר את התרנים מגגות הבתים. מקסימום ישמשו אותנו לצורך התקנות אנטנה המותאמת לקליטת שידורים דיגיטליים. אפשר להניח כי כאשר תבוצע הרחבה ניכרת בחבילת הערוצים בעידן + (תחילת שנה הבאה) יגבר העניין בקרב הציבור - עובדה שתוביל להיצע גדול יותר וטוב יותר של ממירים וכן אנטנות ואולי אף לשינוי ההנחיה בדבר הסרה של תרנים.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”