האם אונקיו 609 מתאים ליבוא מארה"ב?
שלום לכולם,
התלהבתי מהאונקיו 609, מחליפו של ה-608 המוצלח.
מחירו ליבוא לאחר מיסים ושילוח יוצא כ-3000 ש"ח- ז"א כ-2000 פחות יחסית למחירו בארץ.
מבקש ממביני דבר התייחסות ל-2 סוגיות:
1. תחנות הרדיו- במפרט שלו כתוב מהו טווח התדרים אך לא כתוב מהי הקפיצה ביניהם. כיצד ניתן לדעת?
להלן מה שכתוב בנושא זה בדף היצרן:
Tuner Section
Tuning Frequency Range -
FM 87.5 MHz–107.9 MHz
AM 530 kHz–1,710 kHz
FM/AM Preset Memory 40 stations
2. נושא המתח החשמלי - האם שנאי יפתור בודאות את הבעיה? איזה שנאי דרוש?
בנוסף, ראיתי בשרשור שהיה כאן בעבר שמישהו נתקל בבעיה של אור חלש בתצוגת הרסיבר כאשר רסיבר מיובא חובר לשנאי. האם הבעיה מוכרת?
להלן מה שכתוב בנושא המתח בדף היצרן:
General
Power Supply AC 120 V, 60 Hz
Power Consumption 6.2 A
תודה מראש לכל העונים!
התלהבתי מהאונקיו 609, מחליפו של ה-608 המוצלח.
מחירו ליבוא לאחר מיסים ושילוח יוצא כ-3000 ש"ח- ז"א כ-2000 פחות יחסית למחירו בארץ.
מבקש ממביני דבר התייחסות ל-2 סוגיות:
1. תחנות הרדיו- במפרט שלו כתוב מהו טווח התדרים אך לא כתוב מהי הקפיצה ביניהם. כיצד ניתן לדעת?
להלן מה שכתוב בנושא זה בדף היצרן:
Tuner Section
Tuning Frequency Range -
FM 87.5 MHz–107.9 MHz
AM 530 kHz–1,710 kHz
FM/AM Preset Memory 40 stations
2. נושא המתח החשמלי - האם שנאי יפתור בודאות את הבעיה? איזה שנאי דרוש?
בנוסף, ראיתי בשרשור שהיה כאן בעבר שמישהו נתקל בבעיה של אור חלש בתצוגת הרסיבר כאשר רסיבר מיובא חובר לשנאי. האם הבעיה מוכרת?
להלן מה שכתוב בנושא המתח בדף היצרן:
General
Power Supply AC 120 V, 60 Hz
Power Consumption 6.2 A
תודה מראש לכל העונים!
המחירון שלו הוא 5000ש"ח
תוכל לקנות אותו באיזור ה4000ש"ח מחנויות מתמחות.
אומנם זה כן ייצא לך יותר זול, אבל רק ב500-600ש"ח ככה שעדיף לך לקנות בארץ עם אחריות ובלי שנאי כבר ומסורבל.
אבל אני בכל אופן יענה לך על השאלות:
התדרים של הרדיו לא יעבדו לך, כי הם בקפיצות אי זוגיות ואצלנו בזוגיות.
תצטרך שנאי של 1000W שעולה כ500ש"ח.
תוכל לקנות אותו באיזור ה4000ש"ח מחנויות מתמחות.
אומנם זה כן ייצא לך יותר זול, אבל רק ב500-600ש"ח ככה שעדיף לך לקנות בארץ עם אחריות ובלי שנאי כבר ומסורבל.
אבל אני בכל אופן יענה לך על השאלות:
התדרים של הרדיו לא יעבדו לך, כי הם בקפיצות אי זוגיות ואצלנו בזוגיות.
תצטרך שנאי של 1000W שעולה כ500ש"ח.
- amira
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 680
- שם מלא: אמיר
- נתן תודות: 161 פעמים
- קיבל תודות: 89 פעמים
אני אומנם בעד יבוא אישי, אבל רק אם כלכלית שווה לקחת סיכון (למשל אחריות) מול תועלת בהוזלה.
אם יוצא לך שהחסכון הכולל הוא 1,000 ש"ח לא בטוח שהייתי עושה זאת, יחד אם זאת, אם תלך על ה- 709 או סדרה גבוהה מכך יתכן והחסכון יהיה גבוה יותר ולכן שווה
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken
i once thought i was wrong
but i was mistaken
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
amira כתב:![]()
אני אומנם בעד יבוא אישי, אבל רק אם כלכלית שווה לקחת סיכון (למשל אחריות) מול תועלת בהוזלה.
אם יוצא לך שהחסכון הכולל הוא 1,000 ש"ח לא בטוח שהייתי עושה זאת, יחד אם זאת, אם תלך על ה- 709 או סדרה גבוהה מכך יתכן והחסכון יהיה גבוה יותר ולכן שווה...
מסכים לגמרי! רסיברים שעולים בארץ 4,000-5,000 ש"ח יעלו פחות ביבוא אישי מחו"ל אבל הפערים בפועל (אחרי שילוח ומיסים) יהיו זניחים (כמה מאות ש"ח). מעבר ל-5,000 ש"ח יש קפיצת מדרגה משמעותית ברמות ובמחירי הרסיברים ואז היבוא האישי בהחלט משתלם (פערים של כמה אלפי ש"ח).
לדוגמה, ה-609 יעלה לך 500-1,000 ש"ח פחות ביבוא אישי מארה"ב אחרי שילוח, מיסים ושנאי מתאים (משהו כמו 3,500 ש"ח לעומת 4,000-4,500 ש"ח)
לעומת זאת, ה-709 יעלה לך בערך 4,750 ש"ח כולל הכל, מול כ-6,500-7,000 ש"ח בארץ - במילים אחרות, תוספת של 30% בתקציב ביבוא אישי מביאה לך רסיבר שעולה 60% יותר, כלומר יחס של שתיים לאחד מבחינת תועלת מול עלות (אתה מקבל כפול יותר בערך לעומת כמה שאתה מוסיף בהשקעה).
מה שמדהים זה שאם נסתכל על רסיברים ברמות הגבוהות ביותר, כמו ה-5008 של אונקיו, אותו אפשר להביא בפחות מ-10,000 ש"ח כולל הכל, לעומת מחיר שגבוה בלפחות 60% מכך בארץ!!
(והיחס של עלות כפולה מול תועלת ביבוא אישי לעומת קנייה בארץ נשמר - משלמים 5,000 ש"ח יותר על ה-5008 לעומת ה-709 ביבוא אישי, ומקבלים רסיבר שעולה 10,000 ש"ח יותר במחירי הארץ!!)
- Saar_m
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
צריך לזכור שהמשוואה האמיתית אומרת ששנת אחריות = 500-750 ₪
כך שיוצא שמכשיר ברכש מקומי עם 3 שנות אחריות יצרן מלאה שוות בין 1,500-2,250 ₪
כל עוד ההפרש ביבוא אישי הוא מעל זה (אחרי רכישת ממיר מתח) שווה לייבא.
אם הוא זהה או קרוב , חבל על ההתעסקות , כמובן שהכל לדעתי בלבד.
אם הוא זהה או קרוב , חבל על ההתעסקות , כמובן שהכל לדעתי בלבד.
״שאלה אחת - עשרים דעות שונות , לא להתרגש״
מסכים עם epony ו saar,
בהפרשים האלה אין הצדקה/טעם לבצע ייבוא מחו״ל.
במידה ומדובר על הסדרות הגבוהות של פיוניר/אונקיו/ימהה וכד׳ זה משתלם מאוד, הפרשים של אלפי שקלים.
אם אתה הולך על הדגם הנ״ל אל תכנס ל״הרפתקאות״
במידה ותחליט כן לבצע ייבוא נשמח לעזור לך
יש בפורום לא מעט אנשים עם נסיון בתחום.
בהצלחה
בהפרשים האלה אין הצדקה/טעם לבצע ייבוא מחו״ל.
במידה ומדובר על הסדרות הגבוהות של פיוניר/אונקיו/ימהה וכד׳ זה משתלם מאוד, הפרשים של אלפי שקלים.
אם אתה הולך על הדגם הנ״ל אל תכנס ל״הרפתקאות״
במידה ותחליט כן לבצע ייבוא נשמח לעזור לך
יש בפורום לא מעט אנשים עם נסיון בתחום.
בהצלחה
- epony
- חבר במועדון 10K

רק לא לשכוח שהמחיר בזאפ ממש לא משקף את המחיר בחנות מתמחה לאחר מיקוח 
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
??Saar_m כתב:צריך לזכור שהמשוואה האמיתית אומרת ששנת אחריות = 500-750 ₪
....
מהיכן ה"נתון" הזה? לא נראה לי נכון לכמת שנת אחריות. אצל מרבית האנשים לא קורה כלום למוצר במהלך האחריות, חלק מתקנים דברים פעוטים (בעלותם) וחלק מחליפים מוצר שלם.
Trip
בוא ואספר לך משהו על אחריות לא ממומשת. אני עם (SC35 (LX73 אמריקאי שהובא לפני מספר חודשים. המגבר שוכב מזה שבוע בפיוניר ישראל, לאחר ששכב כשבוע במעבדה של טכנאי אלקטרוניקה המתמחה בהיי-אנד. עד לרגע זה, לא הצליחו תותחי העל לעלות על התקלה. המגבר נדלק ונכבה לאחר שניה-שתיים. משיחתי היום עם אנשי פיוניר התברר לי, שהם ביקשו מפיוניר העולמית להעביר אליהם סכימות ב PDF של המגבר(!) אני רוצה לציין, שהם נחמדים מאד ועושים את המיטב, אך בפועל המצב הוא שאני כבר למעלה משבועיים בלי מגבר, ואני מצפה להצעת מחיר לתיקון....מטרידה במיוחד, וזאת בהנחה שהם יוכלו לתקן (כבר הזהירו אותי שיש מצב שלא יוכלו...).
אז נכון, המגבר היה זול ביותר וקניתי אותו ב 40% ואולי פחות ממחירו בארץ, אבל בקרוב נלמד גם מה הסיכונים לכיס של היבואן האישי, גם אם הסיכוי לכך לא גדול. קח בחשבון גם את הסיפור שלי. החשבון עליי.
רן.
בוא ואספר לך משהו על אחריות לא ממומשת. אני עם (SC35 (LX73 אמריקאי שהובא לפני מספר חודשים. המגבר שוכב מזה שבוע בפיוניר ישראל, לאחר ששכב כשבוע במעבדה של טכנאי אלקטרוניקה המתמחה בהיי-אנד. עד לרגע זה, לא הצליחו תותחי העל לעלות על התקלה. המגבר נדלק ונכבה לאחר שניה-שתיים. משיחתי היום עם אנשי פיוניר התברר לי, שהם ביקשו מפיוניר העולמית להעביר אליהם סכימות ב PDF של המגבר(!) אני רוצה לציין, שהם נחמדים מאד ועושים את המיטב, אך בפועל המצב הוא שאני כבר למעלה משבועיים בלי מגבר, ואני מצפה להצעת מחיר לתיקון....מטרידה במיוחד, וזאת בהנחה שהם יוכלו לתקן (כבר הזהירו אותי שיש מצב שלא יוכלו...).
אז נכון, המגבר היה זול ביותר וקניתי אותו ב 40% ואולי פחות ממחירו בארץ, אבל בקרוב נלמד גם מה הסיכונים לכיס של היבואן האישי, גם אם הסיכוי לכך לא גדול. קח בחשבון גם את הסיפור שלי. החשבון עליי.
רן.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
רן,
אני מקווה שהבעיה תפתר במהרה ובאופן זול.
לכולנו ברור שהסיכון העיקרי ברכישה מחו"ל הוא נושא האחריות. סטטיסטית, חלק קטן מהאנשים גם יאלצו להתמודד עם הנושא הזה, כמוך, אבל לדעתי האישית זה עדיין הופך את הקניה מחו"ל למשתלמת. מרבית המוצרים שאנחנו רוכשים לא רואים טכנאי מרגע שהם נכנסו אלינו הבייתה, אז אני מניח שמתישהו משהו צריך להתקלקל
אגב, אם הוא נרכש בארה"ב ונשלח ישירות אליך (עם שירות כזה או אחר), זה לא נחשב שהוא Dead On Arrival ולפיכך זכאי להחלפה מיידית (ע"י היצרן בארה"ב)?
לכולנו ברור שהסיכון העיקרי ברכישה מחו"ל הוא נושא האחריות. סטטיסטית, חלק קטן מהאנשים גם יאלצו להתמודד עם הנושא הזה, כמוך, אבל לדעתי האישית זה עדיין הופך את הקניה מחו"ל למשתלמת. מרבית המוצרים שאנחנו רוכשים לא רואים טכנאי מרגע שהם נכנסו אלינו הבייתה, אז אני מניח שמתישהו משהו צריך להתקלקל
אגב, אם הוא נרכש בארה"ב ונשלח ישירות אליך (עם שירות כזה או אחר), זה לא נחשב שהוא Dead On Arrival ולפיכך זכאי להחלפה מיידית (ע"י היצרן בארה"ב)?
להבנתי ומנסיוני מול חברות בפרט בארה"ב, תוכל לנסות לקבל הכרה בDOA או לפחות לקבל RMA (אישור לשלוח לחו"ל ולתקן ע"ח האחריות בארה"ב) כאשר במרבית החברות המשלוח חזרה ע"ח החברה.Trip כתב:רן,
אגב, אם הוא נרכש בארה"ב ונשלח ישירות אליך (עם שירות כזה או אחר), זה לא נחשב שהוא Dead On Arrival ולפיכך זכאי להחלפה מיידית (ע"י היצרן בארה"ב)?...
רק דאג להוציא מסמכים מתאימים במכס כשאתה שולח לחו"ל על מנת לא לשלם שוב מיסים (גם אם יוחלף בחדש ויהיה לו מספר טבוע שונה).
לגבי ייבוא אישי, אני מצטרף להמלצה לקחת מגבר מסדרה גבוהה יותר, כל ההתעסקות לא מצדיקה את הקניה של 609 מחו"ל...
גיא, אני ואתה ודי!
- AmiEfroni
- חבר ותיק

- תגובות: 1389
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
epony
נראה לי שאתה לא בדקת עד הסוף את ההבדלים במחירי רסיברים בארץ לעומת המוצר המקביל ברכישה ויבוא לארץ מארה"ב.
אני קניתי באתר בארה"ב לפני יותר מ 4 חודשים את הרסיבר פיוניר 920 החדש התומך כבר ב 3D והוא עלה לי בארץ 1950 שקל כולל כול הוצאות המשלוח והמכס ואף תוספת דמי טיפול לחברת השילוח לבדיקה פיזית של המכשיר ואפילו בדיקה חשמלית - לפני שהעלו את הרסיבר למטוס לישראל.
זאת כדאי להיות בטוח במאה אחוז שקיבלתי מכשיר חדש לגמרי ולא תקול.
המחיר הנמוך ביותר שקיבלתי על הרסיבר הזה בארץ - לאחר בדיקה במספר רב של חנויות - היה 4200 שקל במזומן.
כך שהכרזתך שרסיברים בתחום מחירים עד 5000 שקל - ההפ-רש רק מאות שקלים - לא בדוק.
לגבי השנאי - אנני מבין מאיפה התקבלה הנוסחא המוזרה שלרסיברים תוצרת ארה"ב צריכים שנאים בחוזק של 1000W המחירים של 500 עד 900 שקל.
מבדיקה שאני עשיתי עם מעבדות אלקטרוניקה מקצועיות ביותר - מספיק שנאיים בתחום 400 עד 500W ואני קניתי שנאי כזה של 500W תוצרת ישראל ב - 300 שקל כולל אחריות של השנאי וכך שהוא לא יגרום נזק לרסיבר שלי שהוא עובד על 270W
נראה לי שאתה לא בדקת עד הסוף את ההבדלים במחירי רסיברים בארץ לעומת המוצר המקביל ברכישה ויבוא לארץ מארה"ב.
אני קניתי באתר בארה"ב לפני יותר מ 4 חודשים את הרסיבר פיוניר 920 החדש התומך כבר ב 3D והוא עלה לי בארץ 1950 שקל כולל כול הוצאות המשלוח והמכס ואף תוספת דמי טיפול לחברת השילוח לבדיקה פיזית של המכשיר ואפילו בדיקה חשמלית - לפני שהעלו את הרסיבר למטוס לישראל.
זאת כדאי להיות בטוח במאה אחוז שקיבלתי מכשיר חדש לגמרי ולא תקול.
המחיר הנמוך ביותר שקיבלתי על הרסיבר הזה בארץ - לאחר בדיקה במספר רב של חנויות - היה 4200 שקל במזומן.
כך שהכרזתך שרסיברים בתחום מחירים עד 5000 שקל - ההפ-רש רק מאות שקלים - לא בדוק.
לגבי השנאי - אנני מבין מאיפה התקבלה הנוסחא המוזרה שלרסיברים תוצרת ארה"ב צריכים שנאים בחוזק של 1000W המחירים של 500 עד 900 שקל.
מבדיקה שאני עשיתי עם מעבדות אלקטרוניקה מקצועיות ביותר - מספיק שנאיים בתחום 400 עד 500W ואני קניתי שנאי כזה של 500W תוצרת ישראל ב - 300 שקל כולל אחריות של השנאי וכך שהוא לא יגרום נזק לרסיבר שלי שהוא עובד על 270W
- AmiEfroni
- חבר ותיק

החישוב שלך אולי מתאים לאקדמיה - מה זה הפרש 2000 שקל של מרכיב האחריות על מכשיר שעולה 2000 שקל.Saar_m כתב:צריך לזכור שהמשוואה האמיתית אומרת ששנת אחריות = 500-750 ₪
אם הוא זהה או קרוב , חבל על ההתעסקות , כמובן שהכל לדעתי בלבד....
הפיוניר שלי עלה ביבוא 60 אחוז פחות מהמחיר בארץ - אז לדעתך ההפרש הוא רק האחריות שאני הייתי מקבל עליו אם הייתי קונה אותו בארץ ולכן לא כדאי לקנות אותו בחו"ל ???
אני בעל רסיבר פיוניר 10 שנים ןאפילו פעם אחד הוא לא היה בתיקון - לא באחריות ולא מחוץ לאחריות.
מעניין - אם באמת אתה עושה את החשבון התאורטי של "מחיר אחריות" - אתה חייב להכפיל אותו באחוז ההסתברות שהמכשיר הזה יתקלקל תוך כדי תקופת האחריות - לפי נתונים שתקבל מהיבואן של המכשיר בספציפי.
רק אז תוכל לבוא ולטעון - מה הסיכון שלי שלא קניתי מכשיר בארץ עם 3 שנים אחריות מקומית.
מתוך התחושה שלי - לא בדוק כמובן - אחוז הרסיברים של פיוניר שהתברר כפגומים במהלך 3 שנים אחריות - לא עובר את 1 פרומיל
כלומר 2000 שקל כפול 1 פרומיל == כמה שווה?
נערך לאחרונה על ידי AmiEfroni ב 10/05/2011 19:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
- epony
- חבר במועדון 10K

ami9, קודם כל תתחדש ותהנה!
לידיעתך, ה-920 לא נחשב חדש, והמחיר שהשגת עליו כנראה היה במסגרת מבצע חיסול מלאים לקראת הגעת ה-921 (שכבר זמין בארה"ב ומתומחר היום איפה שה-920 היה מתומחר לפני כשנה, באיזור ה-$450).
בכל הנוגע לביקורת על מה שאמרתי - אני חושב שאתה טועה ומטעה אם אתה חושב שהמקרה המיוחד שלך, הנובע בעיקר מניצול מבצעי חיסול לקראת החלפת דגם של השנה שעברה בדגם חדש יותר, מצביע על איזשהו כלל אצבע שונה מזה שתיארתי לעיל... אני למשל קניתי לפטופ חדש של לנובו בארה"ב במבצעי חג ההודיה שלהם (בסופ"ש של Black Friday) לפני שנה וחצי בלמעלה מ-60% הנחה מהמחירון באתר הרשמי של לנובו, אבל זה לא אומר שאני יכול לפרסם את המחיר הזה בארץ ולהשוות אותו למחיר המקומי (שערורייתי ככל שיהיה...)
לידיעתך, ה-920 לא נחשב חדש, והמחיר שהשגת עליו כנראה היה במסגרת מבצע חיסול מלאים לקראת הגעת ה-921 (שכבר זמין בארה"ב ומתומחר היום איפה שה-920 היה מתומחר לפני כשנה, באיזור ה-$450).
בכל הנוגע לביקורת על מה שאמרתי - אני חושב שאתה טועה ומטעה אם אתה חושב שהמקרה המיוחד שלך, הנובע בעיקר מניצול מבצעי חיסול לקראת החלפת דגם של השנה שעברה בדגם חדש יותר, מצביע על איזשהו כלל אצבע שונה מזה שתיארתי לעיל... אני למשל קניתי לפטופ חדש של לנובו בארה"ב במבצעי חג ההודיה שלהם (בסופ"ש של Black Friday) לפני שנה וחצי בלמעלה מ-60% הנחה מהמחירון באתר הרשמי של לנובו, אבל זה לא אומר שאני יכול לפרסם את המחיר הזה בארץ ולהשוות אותו למחיר המקומי (שערורייתי ככל שיהיה...)
- AmiEfroni
- חבר ותיק

תודה על תגובתך המהירה.
העלאת כאן הרבה נקודות מעניינות כמו:
1. "מהו חדש" - האם זה דגם שהופיע לפני שבוע ,לפני חודש ,לפני שנה?
2. מתי כדאי לקנות מוצר כמו רסיבר - ממש ביום הופעת הדגם האחרון ביותר או לאחר זמן מה - מספר חודשים בלבד לאחר קבלת חוות דעת של אתרים מקצועיים בתחום ושל משתמשים.
3. האם דגם חדש ,לכאורה שיש בו פיצ'ר אחד או שניים נוספים שוליים , עדיף על דגם חדש שיצא מספר חודשים לפניו וכולל את כול הפיצ'רים החדשים ביותר בשוק והמעודכנים ביותר - האם הוא הפסיק להיות דגם חדש ועדיף - גם אם המחיר שלו הוא כמעט חצי מהמחיר של הדגם החדש לכאורה שיצא לפני שבוע?
בדוגמא האישית שלי דגם 921 של פיוניר איננו פריצת דרך מיוחדת מול הדגם "החדש-ישן" קרי 920, אלא נוספו בו מספר תוספות שוליות שאיננן בכלל מעניינות אותי. לעומת זאת דגם 920 תומך בכול פורמטי האודיו החדשים ביותר נכון להיות ואפילו כבר תמיכה בתלת מימד.
4. אם השוק האמריקאי הגיב במהירות ליציאת דגם חדש (לכאורה) בהורדת מחירים של 40 עד 50 אחוז - וכתוצאה מזה זכיתי לקנות רסיבר חדש במחיר 270 דולר לעומת מחירו חודשיים לפני זה שהיה 450 דולר.
מדוע לקנות בישראל את הדגם הישן (כדבריך) במחיר המלא כפי שנמכר לפני מספר חודשים ( קרי סדר גודל של 4500 שקל ובחנויות מסויימות אף מכרו אותו ב 5000 שקל ), כאשר ביבואנים בארץ לא מעדכנים שיש דגם חדש ולכן מבצעים מבצעי מכירות מיוחדים על הדגם הישן שנמצא עדיין במלאיים של החנויות בישראל.
אם, לאור יציאת הדגם החדש 921, היו עושים מבצעים בישראל למכירת 920 "הישן" במחיר של סדר גודל 2500 עד 3000 שקל - סביר להניח שהייתי קונה אותו בארץ.
לידיעתך - אני לא טועה ובוודאי לא מטעה - ניצול מבצעים "חיסול -במילת גנאי שלך" - איננה פעולה שגוייה או טיפשית - אם כולנו היינו מנצלים טוב יותר את יכולות המיקוח ו"הקניה החכמה והנבונה" בישראל - המחירים לא היו מוגזמים ומופרעים עד כדי כך בישראל או כפי שאתה הגדרת "(שערורייתי ככל שיהיה...)"
לקנות בישראל מוצר שמיכפלת המחיר שלו היא 13 עד 15 שקל לדולר - למוצר מקביל וחדש בארה"ב ותוך שיכנוע עצמי שהאחריות של אותו מוצר היא סדר גודל של 2000 עד 2500 שקל - ולכן כדאי לקנות בארץ , לדעתי היא הגורם העיקרי לפער המחירים העצום ובלתי סביר שמרשים לעצמם היבואנים והחנויות בתחום האלקטרוניקה ומוצרי התקשורת בארץ.
ביחוד שמדובר במוצרי איכות גבוהה של חברות כמו פיוניר ואחרות שאחוז התקלות בהן הוא אפסי.
מעניין לעשות סקר פה בפורום הנכבד הזה:
"לכמה בעלי רסיברים של פיוניר, אונקיו, ואחרים - היו תקלות ופגמים ברסיברים שלהם בשלוש שנים הראשונות של האחריות שקיבלו ברכישת המוצרים בישראל" - כמה היו חייבים להחזיר אותם ליבואנים לצורך תיקון של פגם יצור ו/או החלפה במסגרת האחריות".
או יעשה סקר כזה - לדעתי תקבל תוצאה של 1 ל10000 אולי !!!.
העלאת כאן הרבה נקודות מעניינות כמו:
1. "מהו חדש" - האם זה דגם שהופיע לפני שבוע ,לפני חודש ,לפני שנה?
2. מתי כדאי לקנות מוצר כמו רסיבר - ממש ביום הופעת הדגם האחרון ביותר או לאחר זמן מה - מספר חודשים בלבד לאחר קבלת חוות דעת של אתרים מקצועיים בתחום ושל משתמשים.
3. האם דגם חדש ,לכאורה שיש בו פיצ'ר אחד או שניים נוספים שוליים , עדיף על דגם חדש שיצא מספר חודשים לפניו וכולל את כול הפיצ'רים החדשים ביותר בשוק והמעודכנים ביותר - האם הוא הפסיק להיות דגם חדש ועדיף - גם אם המחיר שלו הוא כמעט חצי מהמחיר של הדגם החדש לכאורה שיצא לפני שבוע?
בדוגמא האישית שלי דגם 921 של פיוניר איננו פריצת דרך מיוחדת מול הדגם "החדש-ישן" קרי 920, אלא נוספו בו מספר תוספות שוליות שאיננן בכלל מעניינות אותי. לעומת זאת דגם 920 תומך בכול פורמטי האודיו החדשים ביותר נכון להיות ואפילו כבר תמיכה בתלת מימד.
4. אם השוק האמריקאי הגיב במהירות ליציאת דגם חדש (לכאורה) בהורדת מחירים של 40 עד 50 אחוז - וכתוצאה מזה זכיתי לקנות רסיבר חדש במחיר 270 דולר לעומת מחירו חודשיים לפני זה שהיה 450 דולר.
מדוע לקנות בישראל את הדגם הישן (כדבריך) במחיר המלא כפי שנמכר לפני מספר חודשים ( קרי סדר גודל של 4500 שקל ובחנויות מסויימות אף מכרו אותו ב 5000 שקל ), כאשר ביבואנים בארץ לא מעדכנים שיש דגם חדש ולכן מבצעים מבצעי מכירות מיוחדים על הדגם הישן שנמצא עדיין במלאיים של החנויות בישראל.
אם, לאור יציאת הדגם החדש 921, היו עושים מבצעים בישראל למכירת 920 "הישן" במחיר של סדר גודל 2500 עד 3000 שקל - סביר להניח שהייתי קונה אותו בארץ.
לידיעתך - אני לא טועה ובוודאי לא מטעה - ניצול מבצעים "חיסול -במילת גנאי שלך" - איננה פעולה שגוייה או טיפשית - אם כולנו היינו מנצלים טוב יותר את יכולות המיקוח ו"הקניה החכמה והנבונה" בישראל - המחירים לא היו מוגזמים ומופרעים עד כדי כך בישראל או כפי שאתה הגדרת "(שערורייתי ככל שיהיה...)"
לקנות בישראל מוצר שמיכפלת המחיר שלו היא 13 עד 15 שקל לדולר - למוצר מקביל וחדש בארה"ב ותוך שיכנוע עצמי שהאחריות של אותו מוצר היא סדר גודל של 2000 עד 2500 שקל - ולכן כדאי לקנות בארץ , לדעתי היא הגורם העיקרי לפער המחירים העצום ובלתי סביר שמרשים לעצמם היבואנים והחנויות בתחום האלקטרוניקה ומוצרי התקשורת בארץ.
ביחוד שמדובר במוצרי איכות גבוהה של חברות כמו פיוניר ואחרות שאחוז התקלות בהן הוא אפסי.
מעניין לעשות סקר פה בפורום הנכבד הזה:
"לכמה בעלי רסיברים של פיוניר, אונקיו, ואחרים - היו תקלות ופגמים ברסיברים שלהם בשלוש שנים הראשונות של האחריות שקיבלו ברכישת המוצרים בישראל" - כמה היו חייבים להחזיר אותם ליבואנים לצורך תיקון של פגם יצור ו/או החלפה במסגרת האחריות".
או יעשה סקר כזה - לדעתי תקבל תוצאה של 1 ל10000 אולי !!!.