אספרסו בלי קרמה
שלום!!
יש לי מכונת אספרסו של יופסה UFESA שהשאלתי מחבר שלקח מחבר אחר,
המכונה עברה ניקוי בחומץ ומלח לימון, ועכשיו העברתי לה עוד סיבוב עם חומץ.
המכונה עם ידית ששמים בה קפה וצינורית להקצפת חלב, והכנת האספרסו נעשית בעזרת כפתור שמזיזים משמאל לימין והוא פותח בהדרגה - לפי הזזת המתג - את שסתום המיים.
הבעיה שלה היא שהיא מוציאה אספרסו בלי קצף(קרמה) בכלל וגם עושה אדים (מתוך הידית לא מהצינורית) ובדרך גם משפריצה טיפות מחוץ לכוס.
שאלתי היא האם זה רק בעיה של אבנית, או שלא דחסתי את הקפה כמו שצריך? הקפה אחרי החליטה נראה כמו אדמה שחפרו בה נמלים עם כל מיני תעלות לא אחידות ו"פני קרקע" לא ישרות.
כל הניסיון הנ"ל נעשה באספרסו טחון של לנדוור - זה שנמכר בסופר עם הכפית מדידה.
אין לי דוחס כלשהו אז אני מאלתר עם כוסות בקטרים שונים.
האם יש איזושהי שיטת קסם בהזזת המתג של המיים - בבת אחת או בהדרגה? האם צריך לשלב גם את צינורית ההקצפה כדי להוריד לחץ אוויר מהמיכל?
אשמח לעזרתכם הנדיבה.
יש לי מכונת אספרסו של יופסה UFESA שהשאלתי מחבר שלקח מחבר אחר,
המכונה עברה ניקוי בחומץ ומלח לימון, ועכשיו העברתי לה עוד סיבוב עם חומץ.
המכונה עם ידית ששמים בה קפה וצינורית להקצפת חלב, והכנת האספרסו נעשית בעזרת כפתור שמזיזים משמאל לימין והוא פותח בהדרגה - לפי הזזת המתג - את שסתום המיים.
הבעיה שלה היא שהיא מוציאה אספרסו בלי קצף(קרמה) בכלל וגם עושה אדים (מתוך הידית לא מהצינורית) ובדרך גם משפריצה טיפות מחוץ לכוס.
שאלתי היא האם זה רק בעיה של אבנית, או שלא דחסתי את הקפה כמו שצריך? הקפה אחרי החליטה נראה כמו אדמה שחפרו בה נמלים עם כל מיני תעלות לא אחידות ו"פני קרקע" לא ישרות.
כל הניסיון הנ"ל נעשה באספרסו טחון של לנדוור - זה שנמכר בסופר עם הכפית מדידה.
אין לי דוחס כלשהו אז אני מאלתר עם כוסות בקטרים שונים.
האם יש איזושהי שיטת קסם בהזזת המתג של המיים - בבת אחת או בהדרגה? האם צריך לשלב גם את צינורית ההקצפה כדי להוריד לחץ אוויר מהמיכל?
אשמח לעזרתכם הנדיבה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא מכיר את המכונה אבל לפי התמונות היא נראית די פשוטה.
אין קסמים - לדעתי הקפה ישן וזה דופק הכל.
אל תתן לה להתחמם הרבה זמן לפני ההפעלה כי כנראה הבקרת טמפרטורה שם לא משהו.
לפני חיבור הידית תן פלאש של מים לאויר עד שלא יהיו אדים ואז תחלוט.
תנסה להעמיס יותר קפה אבל הכי טוב שתשיג קפה טרי ואם תהיה לך מטחנה אז הסיכויים להוציא משהו נורמלי רק יעלו.
אין קסמים - לדעתי הקפה ישן וזה דופק הכל.
אל תתן לה להתחמם הרבה זמן לפני ההפעלה כי כנראה הבקרת טמפרטורה שם לא משהו.
לפני חיבור הידית תן פלאש של מים לאויר עד שלא יהיו אדים ואז תחלוט.
תנסה להעמיס יותר קפה אבל הכי טוב שתשיג קפה טרי ואם תהיה לך מטחנה אז הסיכויים להוציא משהו נורמלי רק יעלו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
נראה לי שאני אנסה להכין קפה לפני שהמכשיר רותח - אולי אני אפתח סטופר מרגע ההדלקה או משהו כזה.
שמעתי פעם שמים שכמעט רותחים יותר מסוכנים מבחינת חיידקים לעומת מים קרים, כאילו החיידקים מתרבים בחום אלא אם כן זה כבר רותח ממש ואז הם מתים, אז אולי זה לא בריא להכין אספרסו ממים כאלה?
חשבתי על עוד פטנט בהשראת פילטר מגביר קרמה שראיתי באיזה אתר - לשים נייר כסף בצורת טבעת שיאטום חלק מהחורים במסננת וזה יגביר את הלחץ, מה נראה לכם?
האם גם לדחיסה יש תפקיד מכריע בנושא? כי אין לי כרגע דוחס נורמלי ואני מאלתר
שמעתי פעם שמים שכמעט רותחים יותר מסוכנים מבחינת חיידקים לעומת מים קרים, כאילו החיידקים מתרבים בחום אלא אם כן זה כבר רותח ממש ואז הם מתים, אז אולי זה לא בריא להכין אספרסו ממים כאלה?
חשבתי על עוד פטנט בהשראת פילטר מגביר קרמה שראיתי באיזה אתר - לשים נייר כסף בצורת טבעת שיאטום חלק מהחורים במסננת וזה יגביר את הלחץ, מה נראה לכם?
האם גם לדחיסה יש תפקיד מכריע בנושא? כי אין לי כרגע דוחס נורמלי ואני מאלתר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

חידקים משגשגים במים רותחים? לא מכיר.
פטנט של מגבירי קרמה מיותרים - לא מוסיפים לטעם ורק מעמיסים על המשאבה.
לדחיסה יש תפקיד חשוב אבל לדעתי הבעיה שלך היא בראש ובראשונה בקפה עצמו.
פטנט של מגבירי קרמה מיותרים - לא מוסיפים לטעם ורק מעמיסים על המשאבה.
לדחיסה יש תפקיד חשוב אבל לדעתי הבעיה שלך היא בראש ובראשונה בקפה עצמו.
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
השבוע חבר שאל אותי על מכונה של יופסה.
המכונה הזאת:

זה פשוט דוד עם ברז אין משאבה, הקפה שיוצא יותר קרוב לקפה שיוצא ממקינטה מאשר אספרסו, יש לה סלסילה של 4 מנות.
הסיבה שהיא מוציאה אדים גם מהראש היא שהמים תמיד ברתיחה, הלחץ בדוד הוא מה שגורם למים לצאת כי אין משאבה וזה גם שורף את הקפה.
מה שכן יש לה קיטור עצבני בגלל גודל הדוד.
הייתה לי פעם אחת כזאת של GOLDLINE אותו עיקרון הייתי משתמש בה רק בשביל להקציף חלב, זה היה המקציף הכי טוב שקניתי ב100 ש"ח
המכונה הזאת:

זה פשוט דוד עם ברז אין משאבה, הקפה שיוצא יותר קרוב לקפה שיוצא ממקינטה מאשר אספרסו, יש לה סלסילה של 4 מנות.
הסיבה שהיא מוציאה אדים גם מהראש היא שהמים תמיד ברתיחה, הלחץ בדוד הוא מה שגורם למים לצאת כי אין משאבה וזה גם שורף את הקפה.
מה שכן יש לה קיטור עצבני בגלל גודל הדוד.
הייתה לי פעם אחת כזאת של GOLDLINE אותו עיקרון הייתי משתמש בה רק בשביל להקציף חלב, זה היה המקציף הכי טוב שקניתי ב100 ש"ח
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה נקרא קופימייקר כי אין משאבה.