רסיבר ששורף רמקולים
מדובר ברסיבר קצת ישן (כ 9 שנים) של סוני מדגם:SONY STR-DB 840
הרסיבר משמש בדרך כלל למסיבות בגג של חבר עם ווליום גבוה יחסית.
פעמים קרה שהרמקול השמאלי נשרף.
האחרונים שנשרפו (שוב השמאלי בלבד): Pure Acoustics PX266
מה יכולה להיות הבעיה?
הרסיבר משמש בדרך כלל למסיבות בגג של חבר עם ווליום גבוה יחסית.
פעמים קרה שהרמקול השמאלי נשרף.
האחרונים שנשרפו (שוב השמאלי בלבד): Pure Acoustics PX266
מה יכולה להיות הבעיה?
נערך לאחרונה על ידי kfirkb ב 02/05/2011 22:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
יכול מאוד להיות.gechts כתב:יכול להיות שאתם שורפים את הרמקולים עקב שימוש ארוך בווליום גבוה
("מסיבות על הגג")..?...
בפעם האחרונה שנשרף הרמקול הייתי שם (במסיבה) ודווקא שמעו נחמד מאוד עד שפתאום שני המקולים הפסיקו לעבוד ורק הטוויטרים שלהם עבדו, מה זה עבדו.. צרמו את האוזניים של כולם.
ניסיתי לבדוק מה קרה וכשניגשתי לרסיבר ראיתי שהאידיוט הניח עליו כרית שסתמה את כל פתחי האוורור ועל הכרית לפטופ.
הרסיבר היה רותח, חשבתי שאולי צריך רק לתת לו להתקרר אבל זה לא עזר.
בבדיקה שעשיתי היום הרמקול הימני חזר לעבוד אבל השמאלי נשרף לגמרי (כבר קרה לו בעבר עם רמקולים אחרים)
האם כיסוי פתחי האוורור של הרסיבר ושהוא מתחמם יכול להיות הגורם לבעיה?
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אם הרסיבר מתחמם, אז הנזק אמור להגרם בעיקר לו, אני לא שמעתי עם רסיבר שנשרף ושורף את הוופרים של הרמקולים.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
כיסוי פתחי האוורור הוא מתכון לאסון - ויכול להרוג את הרסיבר,
לפי התיאור שלך - הרסיבר הזה עבד, ועבד קשה מאוד.
רסיבר שעובד עבודה מאומצת ובנוסף נחסמו לו פתחי האוורור.. יתכן ונגרם נזק לרסיבר.
9 שנים הוא מונח ישן מבחינה טכנולוגית - כלומר הרסיבר ישן בהיבט שלא תומך בפורמטים חדשים.
מבחינת תפקודו כמגבר, 9 שנים הוא גיל סביר שמכשיר כזה כל עוד יופעל בתנאים אופטימליים
אמור לעבוד בסדר, ויכול לעבוד עוד הרבה שנים.
כרגע בעבודה רגילה הוא עובד בסדר..?? צור איתי קשר בפרטי ואנחה אותך על כמה בדיקות פשוטות לפני ביקור אצל טכנאי
בברכה,
שלומי.
אגב - זה רסיבר קולנוע ביתי - הוא לא בנוי להיות "בום בוקס" למסיבות....
לפי התיאור שלך - הרסיבר הזה עבד, ועבד קשה מאוד.
רסיבר שעובד עבודה מאומצת ובנוסף נחסמו לו פתחי האוורור.. יתכן ונגרם נזק לרסיבר.
9 שנים הוא מונח ישן מבחינה טכנולוגית - כלומר הרסיבר ישן בהיבט שלא תומך בפורמטים חדשים.
מבחינת תפקודו כמגבר, 9 שנים הוא גיל סביר שמכשיר כזה כל עוד יופעל בתנאים אופטימליים
אמור לעבוד בסדר, ויכול לעבוד עוד הרבה שנים.
כרגע בעבודה רגילה הוא עובד בסדר..?? צור איתי קשר בפרטי ואנחה אותך על כמה בדיקות פשוטות לפני ביקור אצל טכנאי
בברכה,
שלומי.
אגב - זה רסיבר קולנוע ביתי - הוא לא בנוי להיות "בום בוקס" למסיבות....
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לפני הכל, מה ההתנגדות של הרמקולים ומה של הרסיבר?
בכל אופן, אם עושים "מסיבות" תרכשו זוג רמקולים, מגבר POWER, מיקסר וEQ, ככה תוכלו להעושת "מסיבות" גם בעוד 19 שנה... מבלי לשרוף את הרמקולים ואת האוזניים...
תקרא קצת בגוגל בנושא מערכות PA קטנות
גם אני התחלתי בגיל 15 מלשרוף כמה רמקולים, אחרי פעמיים של שריפת רמקולים ואחרי שנה של לימודי אלקטרוניקה רכשתי מערכת של חלילית, עד גיל 18 החזיקה אצלי, לאחר מכן מערכת של DAS, נמכרה גם לאחר שנתיים, לאחר מכן מערכת JBL ואז גם נמכר...
כיום אני עדיין ממליץ על המערכות החדשות של DAS...
בכל אופן, אם עושים "מסיבות" תרכשו זוג רמקולים, מגבר POWER, מיקסר וEQ, ככה תוכלו להעושת "מסיבות" גם בעוד 19 שנה... מבלי לשרוף את הרמקולים ואת האוזניים...
תקרא קצת בגוגל בנושא מערכות PA קטנות
גם אני התחלתי בגיל 15 מלשרוף כמה רמקולים, אחרי פעמיים של שריפת רמקולים ואחרי שנה של לימודי אלקטרוניקה רכשתי מערכת של חלילית, עד גיל 18 החזיקה אצלי, לאחר מכן מערכת של DAS, נמכרה גם לאחר שנתיים, לאחר מכן מערכת JBL ואז גם נמכר...
כיום אני עדיין ממליץ על המערכות החדשות של DAS...
הרסיבר עובד בסדר גמור, הוא נראה תקין ועכשיו שהחליפו את הרמקולים (לאותו דגם) אז שוב שומעים טוב (בנתיים...
)
גם לא מדובר במסיבות hradcore, סתם מסיבות ח'ברה בבריכה שלו עם מוזיקה ברקע אומנם בווליום יחסית גבוה אבל לא כזה שמרגיש קיצוני.
קישור לרמקולים:
http://www.crazyedi.co.il/products/101274
לפי הנתונים של הרמקולים הם 180W RMS ולכן נראה שהם מספיק חזקים בשביל הרסיבר הזה.
ההתנגדות שלהם היא 8 אוהם והרסיבר מכוון על התנגדות של 8 אוהם, יש גם אפשרות לבחור 4 אוהם.
אולי עדיף לבחור 4 אוהם כדי לשמור על הרמקולים? מה אתם אומרים, זה יכול לעזור?
גם לא מדובר במסיבות hradcore, סתם מסיבות ח'ברה בבריכה שלו עם מוזיקה ברקע אומנם בווליום יחסית גבוה אבל לא כזה שמרגיש קיצוני.
קישור לרמקולים:
ההתנגדות שלהם היא 8 אוהם והרסיבר מכוון על התנגדות של 8 אוהם, יש גם אפשרות לבחור 4 אוהם.
אולי עדיף לבחור 4 אוהם כדי לשמור על הרמקולים? מה אתם אומרים, זה יכול לעזור?
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
אחת הדרכים לשרוף רמקולים
זה להשמיע עוצמה חזקה' ברסיבר יחסית חלש הרסיבר נכנס לקטימה שלא שומעים אותה ברעש הכללי, מתכון בדוק לשרף רמקולים מכל מיני סוגים. כיוון הרסיבר ל- 4 עוד יכול להחמיר את הבעיה כי ברסיברים זה להוריד את ההספקkfirkb כתב:הרסיבר עובד בסדר גמור, הוא נראה תקין ועכשיו שהחליפו את הרמקולים (לאותו דגם) אז שוב שומעים טוב (בנתיים...)
קישור לרמקולים:
אולי עדיף לבחור 4 אוהם כדי לשמור על הרמקולים? מה אתם אומרים, זה יכול לעזור?...
יש לך ברירה להקשיב לעצות שקיבלת כאן (הגברה חזקה ורמקולים מתאימים)
או לחשוב שאתה יודע יותר טוב, עכשיו הרסיבר בסדר ולהמשיך לשרוף רמקולים.
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
יש לי את אחיו הקטן של הרסיבר הזה STR-DB830QS משנת 99
כן כן, מהמאה הקודמת.
הדבר היחיד שלא עובד בו זה הלד של פוטנציומטר הווליום. מה עשיתם לו???
אם לחבר שלך יש בריכה שישקיע במערכת מתאימה לבחוץ עם הגברה מתאימה ויפסיק לקרוע את הרסיבר שאבא שלו קנה לפני 10 שנים...
כן כן, מהמאה הקודמת.
הדבר היחיד שלא עובד בו זה הלד של פוטנציומטר הווליום. מה עשיתם לו???
אם לחבר שלך יש בריכה שישקיע במערכת מתאימה לבחוץ עם הגברה מתאימה ויפסיק לקרוע את הרסיבר שאבא שלו קנה לפני 10 שנים...
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
במגבר שיותר חזק מהרמקולים הטוויטר נשרף (הקרוס שלו מכוןן לחיתוך תדר ויכולת עוצמה נמוכה בהרבה מהאלמנט הבאס (להבדיל מהורנים), במגבר שיותר חלש מהרמקולים ונכנס לקטימה המידים ויכול להיות שגם הבאס ישרפו..., אגב לא רק שהמגבר נכנס לקטימה, חום יתר מייצר גם דיסטורשן, ויבראציות לא יציבות על תדרי המידראנג' שבקלות מוציאות את האלמנט המיד מהמשחק.yairf כתב:הסברתי כבר למעלה - מה שנשרף זה הטוויטרים, לא כל הרמקול, עקב התופעה שיוסי הזכיר....
לגבי הרמקולים של הבחור, אלמנט 6.5 אינץ', כמה כבר יכול לסבול??? בדיוק שעה בעומס מרבי... 180W RMS.. אהה, בסדר...
חלק קוראים לזה גם דיסטורשן וקליפינג... דבר שבHARD CLIPPING "הופך" את הגל הסינוס לריבועי ומי שמכיר המידים מתים (תרתי משמע) על גל ריבועי
אגב, מתי המסיבה הבאה?
המסיבה הבאה בערב יום העצמאות, שווה לבוא! הסאונד לא משהו אבל השאר בסדר..JEXY כתב:במגבר שיותר חזק מהרמקולים הטוויטר נשרף (הקרוס שלו מכוןן לחיתוך תדר ויכולת עוצמה נמוכה בהרבה מהאלמנט הבאס (להבדיל מהורנים), במגבר שיותר חלש מהרמקולים ונכנס לקטימה המידים ויכול להיות שגם הבאס ישרפו..., אגב לא רק שהמגבר נכנס לקטימה, חום יתר מייצר גם דיסטורשן, ויבראציות לא יציבות על תדרי המידראנג' שבקלות מוציאות את האלמנט המיד מהמשחק.yairf כתב:הסברתי כבר למעלה - מה שנשרף זה הטוויטרים, לא כל הרמקול, עקב התופעה שיוסי הזכיר....
לגבי הרמקולים של הבחור, אלמנט 6.5 אינץ', כמה כבר יכול לסבול??? בדיוק שעה בעומס מרבי... 180W RMS.. אהה, בסדר...
חלק קוראים לזה גם דיסטורשן וקליפינג... דבר שבHARD CLIPPING "הופך" את הגל הסינוס לריבועי ומי שמכיר המידים מתים (תרתי משמע) על גל ריבועי
אגב, מתי המסיבה הבאה?...
בקיצור... הבחור מתקמצן להוציא כסף על מגבר מתאים ואני רושם את זה למרות שהוא רואה את השרשור (שלחתי לו לינק ב sms) שיבין את הרמז.
במחיר של כל הרמקולים שהוא שרף ובטח עוד ישרוף הוא יכול להביא אחלה מגבר, בקיצור אידיוט.
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אבל לא חבל?!?
אני בספק שאתם נהנים מסאונד כמו שצריך. ברמה הבסיסית.
אפילו שאני שומע איתו יחסית בווליומים גבוהים אצלי בבית, זה עדיין בתוך הבית
בחוץ לרוב צריך להגביר יותר על מנת לקבל עוצמה מספיק חזקה
תכל'ס, אם אתם תמיד אותם חבר'ה, תכנסו איתו כל אחד בכמה שקלים בשביל לתת לו "פוש" קטן או לחילופין אם הוא מזמין הרבה ועושה הרבה מסיבות שיעקוץ בכניסה בכמה שקלים ויחזיר חלק מהעלות...
אני בספק שאתם נהנים מסאונד כמו שצריך. ברמה הבסיסית.
אפילו שאני שומע איתו יחסית בווליומים גבוהים אצלי בבית, זה עדיין בתוך הבית
בחוץ לרוב צריך להגביר יותר על מנת לקבל עוצמה מספיק חזקה
תכל'ס, אם אתם תמיד אותם חבר'ה, תכנסו איתו כל אחד בכמה שקלים בשביל לתת לו "פוש" קטן או לחילופין אם הוא מזמין הרבה ועושה הרבה מסיבות שיעקוץ בכניסה בכמה שקלים ויחזיר חלק מהעלות...
של כל דבר עם 4 גלגלים!