עומד לקנות מערכת ומתלבט

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
splspl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

אהלן

יש לי בסלון מסך פלזמה 50" של LG שרואים בו מצויין. מגבר ישן של שרווד ו 2 רמקולים רצפתיים מחברת שקר כלשהו... (נראה כמו חיקוי של חברת מדבקה...)

אני ואשתי צופים בסרטים (דרך A210) בסלון ותמיד נרדמים על הספה באמצע הסרט...

העברתי את המסך מחדר השינה שלנו לסלון (LCD 42" של פיליפס) ואת הפלסמה העברתי לחדר שינה שלנו.

אני חייב לציין שזה ממש תענוג מסך של 50" מול המיטה...

עכשיו גם צריך מערכת קולנוע בייתית לחדר השינה
כמובן שרמקולים רצפתיים לא באים בחשבון, והתקציב הוא מקס 2000 ש"ח.

אני דיי נעול על Z5500 או Z906 (אותה גברת)

האם זאת בחירה טובה (גודל החדר שינה הוא 20 מ"ר)?

או שכדאי לקנות מגבר פשוט או יד שניה
וסט רמקולים כמו CANTON 60 או משהו בטווח המחירים הזה.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

ב2000ש"ח(ובהרבה מקרים גם יותר) הZ5500 היה הבחירה הכדאית והמשלמת כיום.
האם הם יצליחו לדחוף חדר של 20מ'? אני לא בטוח, אבל ממליץ לחכות למישהו שיש לו את המערכת.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #3 

יצליחו להזיז חדר של 20מ' בלי בעיה, אל תדאג, כוח זו לא הבעיה של המערכת הזו.

לי יש את הZ5500 בחדר 4X5 ושומעים מעולה, מוזיקה שומעים פחות טוב מן הסתם, אבל סרטים נשמעים פשוט מצוין.
חיפשתי עד 2500 ולא מצאתי אלטרנטיבה ראויה.
Utopia

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

בחירה מצויינת לכל הדעות - תהנה!!! 8)

aburamzi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

ממליץ לך בחום על המערכת של LG הבאה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=744482

יש אותה לחבר שלי ושומעים בה גם סרטים וגם שירים מצויין! אפשר לתלות אותם על הקירות עם מסמרים ואפשר להניח אותם, נראים מעולה,
באים ביחד עם רסיבר משולב עם DVD וסאבוופר. גם חוסך לך בתקציב...

לא ממליץ לך בכלל על הZ5500 . א' הם רמקולים של מחשב. ב' אתה צריך לקנות להם רסיבר וDVD גדולים שסתם ייקחו לך מקום בחדר ויראו מכוער.
בLG הוא משולב וקומפקטי.

yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

ממליץ בחום על הZ5500 (Y)

Saar_m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

yshalfin כתב:ממליץ בחום על הZ5500 (Y)
...
מומלץ אלא אם אתה רוצה לישון מחוץ לחדר שינה......
״שאלה אחת - עשרים דעות שונות , לא להתרגש״

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

אם לא יודעים/מבינים לא חייבים לתת המלצות...

שליחה #8 

aburamzi כתב:ממליץ לך בחום על המערכת של LG הבאה:

יש אותה לחבר שלי ושומעים בה גם סרטים וגם שירים מצויין! אפשר לתלות אותם על הקירות עם מסמרים ואפשר להניח אותם, נראים מעולה,

לא ממליץ לך בכלל על הZ5500 . א' הם רמקולים של מחשב. ב' אתה צריך לקנות להם רסיבר וDVD גדולים שסתם ייקחו לך מקום בחדר ויראו מכוער.
בLG הוא משולב וקומפקטי.
...
Z5500 מוגדרים אמנם למחשב אבל בפועל יש למערכת איכויות של קולנוע ביתי ... ולא רע בכלל אפילו,כולל תקן THX
לא צריך מגבר,כי המערכת מוגברת! הנתונים שלה הרבה יותר טובים משל הLG
אני מניח שלא שמעת אותה בפעולה כי אז לא היית מגיב כך.
(איני בעל Z5500 - אך אני מכיר אותה)
איני מכיר את הLG ולכן לא אמליץ כנגדה כמוך,אבל ספק רב לי אם היא מדגדגת את הZ5500 ביכולות סאונד.
אתה צודק שצריך מקור...אז מה...זה שווה את פער איכות הסאונד

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #9 

עדיף את הלוג'יטק, אך בתקציב שלך הייתי שוקל אותי לרכוש רסיבר ק"ב ורמקולים יד שניה, לפי דעתי הם יעשו טוב יותר את העבודה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

בLG הוא משולב וקומפקטי.
...
לא ברור לי מה יש לך נגד ה-Z5500 (וזו לא הפעם הראשונה שאתה מתבטא נגדה בפורום הזה) - מערכת מעולה שנותנת המון תמורה במחיר מצחיק!

מערכות משולבות לא מומלצות בכלל מכיוון שכמעט אף פעם לא ניתן לחבר אליהן מקורות נוספים (אולי חוץ ממקור אחד נוסף בחיבור סטריאו אנלוגי), ככה שאתה נשאר "תקוע" עם ה-DVD המובנה במערכת (שהוא לרוב רחוק מאיכותי, שלא לדבר על כך ש-DVD לא מתקרב כלל באיכויות לבלו-ריי!) ולא יכול לשדרג אותה בעתיד. 8O

לעומת זאת, ה-Z5500 לא דורשת רסיבר (וגם היא כוללת סאב, אז חוץ מ-DVD בילט-אין ומגבר שלא יודע לקבל מקורות דיגיטליים אין למערכת של LG שום יתרון על לוג'יטק - אם כבר אז ההיפך!), ומקבלת שני מקורות דיגיטליים (וגם שני אנלוגיים אם זכרוני אינו מטעני).
שלא לדבר על ה-Z906 החדשה יותר, שבה יש כבר אופציה לחבר 3 מקורות דיגיטליים, שזה שווה ערך לרסיברים ברמת כניסה היום!

בקיצור, אתה טועה ומטעה וחבל! (n)

aburamzi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

epony כתב:

בLG הוא משולב וקומפקטי.
...
לא ברור לי מה יש לך נגד ה-Z5500 (וזו לא הפעם הראשונה שאתה מתבטא נגדה בפורום הזה) - מערכת מעולה שנותנת המון תמורה במחיר מצחיק!

מערכות משולבות לא מומלצות בכלל מכיוון שכמעט אף פעם לא ניתן לחבר אליהן מקורות נוספים (אולי חוץ ממקור אחד נוסף בחיבור סטריאו אנלוגי), ככה שאתה נשאר "תקוע" עם ה-DVD המובנה במערכת (שהוא לרוב רחוק מאיכותי, שלא לדבר על כך ש-DVD לא מתקרב כלל באיכויות לבלו-ריי!) ולא יכול לשדרג אותה בעתיד. 8O

לעומת זאת, ה-Z5500 לא דורשת רסיבר (וגם היא כוללת סאב, אז חוץ מ-DVD בילט-אין ומגבר שלא יודע לקבל מקורות דיגיטליים אין למערכת של LG שום יתרון על לוג'יטק - אם כבר אז ההיפך!), ומקבלת שני מקורות דיגיטליים (וגם שני אנלוגיים אם זכרוני אינו מטעני).
שלא לדבר על ה-Z906 החדשה יותר, שבה יש כבר אופציה לחבר 3 מקורות דיגיטליים, שזה שווה ערך לרסיברים ברמת כניסה היום!

...
א. האם ללוגיט'ק שהם למחשב יש כבלים שיכולים להגיע לכל מקום בחדר? כי הם של מחשב אחרי הכל..
דבר שני למה חבל? לפי מה שאני יודע חבל על מי שמת ותו לא

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #12 

מקס' ניתן לקנות כבלים ארוכים יותר. איך זה קשור להיותם רמקולים של מחשב?
חוץ מזה, לפי ההגדרה הזו, כל מערכת מגיעה עם כבלים שיספיקו לכל חדר. לא הגיוני יותר מדי.

אתה מקבל טיעונים מבוססים ומנומקים, ומחזיר בתגובה טיעונים שלא מחזיקים מים. לא מובן לי למה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #13 

aburamzi כתב:
epony כתב:

בLG הוא משולב וקומפקטי.
...

...
א. האם ללוגיט'ק שהם למחשב יש כבלים שיכולים להגיע לכל מקום בחדר? כי הם של מחשב אחרי הכל..
דבר שני למה חבל? לפי מה שאני יודע חבל על מי שמת ותו לא
...
זה מערכת של 5.1 , שאמורים לתלות ברחבי החדר ,הכבלים אמורים להיות מספיק ארוכים ,וחוץ מזה בסך הכול כבלים הם דבר זול שהוא תמיד יוכל להחליף אם הם יהיו קצרים .

aburamzi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אל תדברו שטויות זה כבלים מובנים אי אפשר להחליף אותם הם באים בתוך הפלסטיק של הרמקול!!! זה לא רמקולים של מערכת קולנוע ביתית שקונים להם כבלים בנפרד..
חשבתי שבפורום פה יש מבינים אבל כנראה שטעיתי

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

היחיד שלא מבין בינתיים ומסרב להקשיב פעם אחר פעם זה אתה, למרות שמספר אנשים מנסים להסביר לך עד כמה אתה טועה... 8O

17 הודעות כתבת בפורום הזה עד היום ומרביתן קשורות לביקורת לא עניינית (שלא לומר מוטעית כי אתה אפילו לא מדייק בעובדות הבסיסיות) כזאת או אחרת על ה-Z5500... זה כ"כ הזוי שעולה השאלה מה בדיוק קרה לך עם המערכת הזאת שאתה כ"כ מריר? :roll:

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #16 

היה שלום, תודה על הדגים. 8)

Saar_m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

epony כתב:היחיד שלא מבין בינתיים ומסרב להקשיב פעם אחר פעם זה אתה, למרות שמספר אנשים מנסים להסביר לך עד כמה אתה טועה... 8O

17 הודעות כתבת בפורום הזה עד היום ומרביתן קשורות לביקורת לא עניינית (שלא לומר מוטעית כי אתה אפילו לא מדייק בעובדות הבסיסיות) כזאת או אחרת על ה-Z5500... זה כ"כ הזוי שעולה השאלה מה בדיוק קרה לך עם המערכת הזאת שאתה כ"כ מריר? :roll:
...
(Y) הבחור מגזים ולא מבין את מהות הפורום ומה זה אומר להיות חבר בו

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

Saar_m כתב:
epony כתב:היחיד שלא מבין בינתיים ומסרב להקשיב פעם אחר פעם זה אתה, למרות שמספר אנשים מנסים להסביר לך עד כמה אתה טועה... 8O

...
...
שומדבר מזה לא היה מפריע לי עקרונית, אבל רבאק, איך אפשר להתיימר לתת עצות לאנשים אם אתה לא יודע אפילו של-Z5500 לא צריך להוסיף רסיבר, ושאפשר להאריך כל כבל של כל רמקול די בקלות... :מבולבל:

Saar_m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

epony כתב:
Saar_m כתב:

...
...
שומדבר מזה לא היה מפריע לי עקרונית, אבל רבאק, איך אפשר להתיימר לתת עצות לאנשים אם אתה לא יודע אפילו של-Z5500 לא צריך להוסיף רסיבר, ושאפשר להאריך כל כבל של כל רמקול די בקלות... :מבולבל:
...
(Y) מקווה שהוא הפנים והבין את המסר
בלי רגשות טינה
רוצים להמליץ ולייעץ בכיף

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #20 

לפני שנה וחצי התלבטתי בין מערכת מוכנה של סאמסונג HT-X725 מול הZ5500 (הלוגיטאק עלו אז 2200 ואת הסאמסונג קניתי ב2100)
את הלוגיטאק שמעתי אצל חבר, נשמעו מרשים, אבל הסאמסונג נשמעו יותר טוב, והציעו פיצרים יותר נחמדים (חיבור USB ובלוטוט).
אבל במחיר של הלוגיטאק היום אין לו מתחרים, תמהר כי מנקים עודפים אחרונים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”