איפה אתה מעדיף לקנות את המסך הבא שלך???

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').

איפה אתה מעדיף לקנות את המסך הבא שלך???

הסקר נגמר בתאריך 15/05/2011 23:24

חנות מתמחה
31
67%
רשת (שק"מ אל"מ טרקלין וכ"ו)
3
7%
חנות פרטית
4
9%
אינטרנט
8
17%

סך הכול הצבעות: 46

dude69il פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774

שליחה

איפה אנו מעדיפים לרכוש מסך???

האם עידן השירות והמקצוענות עבר מהעולם וכולם מחפשים רק מחיר ואך ורק מחיר.
האם שירות ומקצוענות שווים כסף???

מה דעתכם :?:

spazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271

שליחה

הצבעתי חנות מתמחה

כי שירות ידע ומקצוענות בהחלט שווים כסף ואפילו זהב

מה הכוונה לחנות פרטית :?:

dude69il פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

חניויות רגילות שלא מוגדרות רשת
חנות של פעם

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

גם אני הצבעתי לחנות מתמחה אבל בהסתייגות - לא כל החנויות המתמחות מעניקות את השרות שלשמו נכנסת אליהם מלכתחילה. יצא לי כבר להיתקל ביחס מזלזל ומתנשא בחנות אחת שאליה לא אשוב עוד לעולם.

יצא לי גם להיתקל ביחס חם, אדיב, סבלני ומקצועי בחנות אחרת ואותה חנות זכתה בי בתור לקוח, אפילו אם יכלתי לקנות את אותו מוצר זול יותר במקום אחר.

מסקנה:
אדיבות לא קונים בכסף ואם אתה מרגיש לא רצוי במקום אחד סימן שעם קצת מאמץ תמצא מקום אחר שבו יקבלו אותך בזרועות פתוחות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

spazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271

שליחה

Catskinner כתב:גם אני הצבעתי לחנות מתמחה אבל בהסתייגות - לא כל החנויות המתמחות מעניקות את השרות שלשמו נכנסת אליהם מלכתחילה. יצא לי כבר להיתקל ביחס מזלזל ומתנשא בחנות אחת שאליה לא אשוב עוד לעולם.

יצא לי גם להיתקל ביחס חם, אדיב, סבלני ומקצועי בחנות אחרת ואותה חנות זכתה בי בתור לקוח, אפילו אם יכלתי לקנות את אותו מוצר זול יותר במקום אחר.

מסקנה:
אדיבות לא קונים בכסף ואם אתה מרגיש לא רצוי במקום אחד סימן שעם קצת מאמץ תמצא מקום אחר שבו יקבלו אותך בזרועות פתוחות.
...
(Y) נשמע מוכר

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

חנות מתמחה ולו רק מהסיבה שנמאס כבר לראות בפורום את ההצפה של הודעות "התחדשתי במסך" שעניינן מסכים זרים \ כאלה שמגיעים דרך יבואן מקביל וכמובן פרסום סמוי וגלוי של אותו עסק וניסיון ליצור מגמה בנושא.
נערך לאחרונה על ידי MarioMan ב 02/05/2011 0:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

dude69il פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

Catskinner כתב:גם אני הצבעתי לחנות מתמחה אבל בהסתייגות - לא כל החנויות המתמחות מעניקות את השרות שלשמו נכנסת אליהם מלכתחילה. יצא לי כבר להיתקל ביחס מזלזל ומתנשא בחנות אחת שאליה לא אשוב עוד לעולם.

מסקנה:
...
כן מובן לגמרי....אבל שמע סיפור יפה:
"באחד השירשורים כתב אחד החברים, אני תמיד הולך לחנות מתמחה לקבל ייעוץ ואח"כ קונה בחנות הכי זולה"
אני חושב שגם אתה ענית לאותו בחור בשירשור הספציפי.

גם החנויות המתמחות מודעות למצב הזה, האם זה לא גורר יחס אחר?

MovieBit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398

שליחה

למה אין אופצייה לבחור "אחר"? :P
אני לא חושב שהדיון / משאל הזה לגיטימי יותר מהדיונים החארונים שהתסיסו מהצד השני.
זה די ברור לאן אתה חותר.

dude69il פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

שאלה פשוטה! חשוב לך מחיר או מקצוענות?
לא קשור לכלום, לאו דווקא במסכים, בכלל בחיים היית משלם על איכות שירות טוב וכ"ו???

dude69il פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

לא חשבתי על אחר,
מה למשל יכול להיכנס לקטגורייה של אחר???

MovieBit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398

שליחה

אני מעריך שירות טוב.
בהחלט הייתי קונה ממקום שהתייחסו בו אלי בהגינות, סבלנות, ועזרו לי למצוא את מה שאני באמת צריך.
הייתי מעדיף לקנות ממקום כזה.
אבל, כמו שאחרים כתבו כאן לפני, גם לשירות איכותי יש מחיר. לשלם כמה אלפי שקלים יותר, מבחינתי, זה לא להעריך שירות טוב, זה פשוט בזבוז.
אני חושב שאני מסכים עם רף עליון של כ10% הפרש, אולי קצת פחות.
אגב קנייה - אני הלכתי לחנות מתמחה שמופיעה ב"איפה קונים?" באתר. ניסו לעזור לי שם, אבל לא היה להם את המסך שבאמת רציתי לראות (VT20), למרות שנאמר לי שהם יוכלו להזמין אותו עבורי. הבחור שעזר לי גם לא ממש ידע הרבה על מה שהוא מוכר. הוא הראה לי טלוויזיה של סמסונג, עם המרה ל3D, ואמר לי שיש גם המרה בפנסוניק (מדובר על דגמים של שנה שעברה). הייתה לו כוונה חיובית, ואכן הייתי שם כחצי שעה, אבל זה לא תרם לי כלום.
לעומת זאת, מהבחור שממנו קניתי בסוף, קיבלתי הסברים מאוד מפורטים על כל דגם שיש לו - מה השוני בין הפיצ'רים ביניהם, מה אמרו על המסכים בביקורות האחרונות שיצאו לרשת, מה התרשמותו מכל מסך שהוא ראה עד כה בהשוואה לאחרים (חשוב לציין שמדובר בדגמים חדשים שיש עליהם מעט ביקורות, והוא צפה במסכים בתערוכות בחו"ל). גם אחרי שהחלטתי על דגם מסויים, הוא התקשר אלי ושאל אותי אם ארצה מסך אחר שהוא יכול למכור לי, כי אולי זה יתאים לצרכים שלי יותר. הוא הציע לי גם דגמים זולים יותר מהבחירה שלי, וגם יקרים יותר - כך שלא אוכל להגיד שהוא רק ניסה למקסם את הרווח שלו.
בסופו של דבר, בעצתו, שיניתי את דעתי ממסך של פנסוניק למסך של סמסונג.
אני חושב שבמצטבר, דיברתי איתו לפחות שעה וחצי לפני הקנייה.
הוא הציע לי גם לקפוץ לראות את הסחורה. אני גר קצת רחוק, ולא יצא לי בסוף.
אני יכול להמשיך לתאר את השירות שקיבלתי, אבל נראה לי שהעברתי את הנקודה. לא קיבלתי "הנחה" בעד פרסום חיובי, ובאמת ניסיתי שלא להשתתף בויכוחים האחרונים, אבל הפעם זה נראה לי כמו הכפשה מוגזמת.
קיבלתי מחיר הרבה יותר טוב משל חנות מתמחה, אגב.

אתה לא שאלת שאלה פשוטה בתחילת הדיון, לא עשית סקר "מחיר או מקצוענות?", השמטת אופציה שידוע שהיא פופולרית בקרב לא מעט חברי פורום. אתה סתם מנסה להתסיס נגד אותו גורם.

iqdarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

שליחה

אני דיי חדש פה, ולא כל כך מבין מה הבעיה של כולם עם ייבוא מקביל (בעד ונגד)...

מבחינת מוצר, הוא פחות?? לא נראה לי (יש לי טלויזיה LG שנתיים, טפו טפו בסדר מהמכרז של המדינה שנסגר, ייבוא מקביל היה נותן האחריות שפגה לה גם ככה)...

אבל מבחינתי מחיר קובע, אני בן 26 וגר בדירה שכורה, לא אוכל לשלם 1K יותר כדי לקבל עצה של בעל מקצוע...

לכן יש פורומים... :roll: אבל ברצינות, ייבוא מקביל, סדרתי, חנות מתמחה, המחיר חייב להיות פקטור רציני! (בלי ייבוא מקביל היינו היום כולם בבזק, ורואים הוט, ונוסעים באופניים כי מכוניות היו עולות פי 2)!

דיי לריב! :roll:

*בחרתי אינטרנט, אבל אשמח לבחור דרך האינטרנט מחיר אטרקטיבי ולפנות לחנות כדי לקבל גם יחס אנוש לפעמים*

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

למרות שכבר שאלו וניתנה תשובה מסוימת, אני עדיין לא הבנתי:
מה ההבדל בין חנות "מתמחה" לחנות "פרטית" ?
התשובה הכי פשוטה יהיה לתת דוגמא (לאו דווקא של חנות במציאות) לחנות "פרטית" שאינה "מתמחה", וחנות "מתמחה" שאינה "פרטית".

אני חושב שיש גם תמיד בלבול בין המונח "מתמחה" (שעד הבלבול הנ"ל עם "פרטית", אני תמיד הבנתי אותו חנות שמוכרת אך ורק מוצרים של התחום המסוים המדובר) לבין חנות עם מוכרים שהם מומחים בתחום. שני הדברים לא תמיד הולכים ביחד.
משה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

o.k הבנתי :)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

מצטרף לשאלתו של moco.
מה ז"א חנות פרטית?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

"איפה אתה מעדיף לקנות את המסך הבא שלך???"

אני בכלל מעדיף לקבל אותו במתנה...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

uris כתב:"איפה אתה מעדיף לקנות את המסך הבא שלך???"

אני בכלל מעדיף לקבל אותו במתנה...
...
אז מאיפה אתה מעדיף לקבל אותו? :lol:

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

אתם עוד פעם מטים את השירשור למקומות לא רצויים.
רדו מזה!!!
שאלו איפה אתם רוצים לקנות (או מאיפה לקבל/לגנוב), אבל לא שאלו מה אתם רוצים לקנות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

אקנה איפה שאקבל את המחיר והשירות הטובים ביותר.
נקודה.

elis1970
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה

הסדר מעניין, אם כי נראה לי אישית קצת הזוי

באופן אישי, אני מאמין שכל אחד ירצה לרכוש בחנות הכי זולה, עם השירות הטוב ביותר.
הרי זה הבון-טון, במיוחד באתר מתמחה כמו זה.
למען האמת, כל אחד עושה את השיקולים הכלכליים שלו, ויותר מזה, את השיקולים הרגשיים שלו ברכישה
(יש לנו אפילו זוכה פרס נובל בכלכלה שביסס את המחקר שלו על חוסר הרציונל בהחלטות הכלכליות שאנשים מבצעים)

אישית, הייתי רוצה לומר שאקנה איפה שמקבלים יחס טוב, לצערי, יותר מפעם הפערים בין החנות לרכישה הכי זולה שזמינה לי
הם במאות שקלים!!!
עבור טלוויזיה טובה שעולה כ- 5,500 ש"ח, 10% שהעלו כאן יתנו כ- 550 ש"ח.
אפילו אם בלבלתי למוכר את השכל כשעה וחצי (כפי שהזכירו כאן), העלות לשעה עבודה תהיה כ- 367 ש"ח או כ- 108$
שזו עלות לעבודת מומחה בתחום (וכמעט כל המוכרים אינם מומחים ברמה אקדמית).

אז נכון שיש עלויות להחזקת החנות, אבל לא ראיתי הרבה (אם בכלל) חנויות שמחזיקות במלאי את המסכים האיכותיים,
וכולם מגבים את עצמם בהזמנת גב- אל- גב מול הזמנת לקוח, עם משלוח ישירות ממחסן היבואן/מפיץ לבית הלקוח.

אני לא נכנס לאף אחד לכיס אבל זו הדעה שלי.

אישית הייתי מציע קטגוריה נוספת, חנות (רגילה/מתמחה) עם אתר אינטרנט (יש לא מעט כאלו)

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”