היות ושרשור פרסום סמוי גלש לפסים אלו, רציתי להיות הראשון שמעלה את השרשור בצורה מסודרת.
נקודה חיובית לדעתי: סוף כל סוף לא היו התלהמויות כמו "אנשים כמוך" "פרצופו של" וכדומה. אשמח אם נוכל לשמור שרשור זה ללא מלים כאלו.
כמוגדר כעוסק בתחום אשתדל מאוד לכתוב את דברי בזהירות, עם התייחסות של צרכן:
כאשר אדם זקוק לרכוש מוצר חדש חשמלי בעל תפעול פשוט - לרוב יעשה סקר שוק פשוט ומהיר. בהגדרת שיווק מדובר במוצר עם מעורבות נמוכה. אם זה טוסטר או קומקום או אולי די וי די למי שממש לא מעניין אותו פיצ'רים מתקדמים. מי יזכה בכספו ? בעל המחיר הנמוך לרוב.
כאשר אדם מחפש מוצר חשמלי שיש בו מעורבות גבוהה, קרי: כל מוצר שיש בו התחייבות לטווח ארוך (שדרוגיסטים - אתם לא בתמונה

), שיש בו השקעה גבוהה, וכדומה - הוא יפנה למקורות מידע. גם כאן האנשים נחלקים לקבוצות: אלו שיודעים לחפש לבד, חוקרים באינטרנט המון, שואלים חברים חוות דעת, הולכים לראות את הדגם ומחליטים לרכוש במקום עם הערך הגבוה ביותר. הערך הגבוה יכול להיות מוגדר אחריות לעומת מחיר, יכול להיות מחיר לעומת אחריות, שירות או כל מה שהצרכן הגדיר לעצמו.
יש את אלו שאינם יודעים ובוחרים לשים מבטחם בחנות. שוב - אלו נחלקים לשניים: אלו ההולכים לרשתות אוטומטית, ואלו אשר יפנו למתמחות. ההבדל מתחיל כאן.
לרוב (שימו לב שאין ערך מוחלט, תמיד יהיו יוצאים מן הכלל) במתמחות יוכלו למצוא ידע מעמיק יותר, סבלנות ואפשרות נרחבת לחפור. לעומת זאת - ברשתות ינסו להדגיש על מחיר, כמות הידע לא תהיה גבוהה מהסיבות הבאות: מדובר במוכרנים שמתעסקים גם עם מכשירים לבנים ועוד - אין להם את היכולת להעמיק ידע בתחום. זו פריבילגיה ששמורה למתמחות. עולם הAV אמנם עשיר, אך נבדל בעיקר בפיצ'רים וביכולות, החוכמה והייחוד הם להבחין מה מתאים למי.
כאשר אדם מחליט לנצל את המתמחה ולשאוב ידע (מראש ולא במקרה) ואז לעשות תיחור של חנויות - יש כאן מן חוסר הגינות. זה כמו להכנס לחנות ספרים, לקבל המלצות ואז לקנות במקום זול יותר שלא יודעים שם על כלום.
העתיד לא ברור בנושא המתמחות. מצד אחד הן נותנות הרבה מידע ושירות (שוב, לרוב) אולם לא כולם מוכנים לשלם עבור הערך המוסף - אני אפילו לא נכנס לנושא האחריות והשירות. מצד שני הרשתות מתחרות על המחירים בעיקר. התוצאה תהיה חד משמעית - חתולים בשק לאלו שאינם נגישים למידע, לאלו שאין באפשרותם לבדוק לפני הרכישה, ולאלו שמסתמכים על מה שאומרים להם.
מה דעתכם בנושא ?
שוב - זו דעתי, חלק מהנימוקים עלו מעכשיו לעכשיו, מי שמסכים ומי שלא - אני מראש אומר: אני מכבד את כולם.