התנסות עם פורמט 9.1 + עדכונים מהשטח+תמונות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב לכל הפורום (f)

יש לי אפשרות לקבל זוג רמקולים די פולאריים קומפקטיים לא רעים בכלל, של חברת PHASE tecnologies...
יש ברשותי את האח הגדול שלהם מאחור...ואני מרוצה מאוד...

השאלה שלי, האם מישהו ניסה לחבר רמקול די פולארי/בי פולארי וכן הלאה כ-קדמי עליון...?

שאלה נוספת, באיזה גובה מומלץ להתקין את הרמקולים front hight בשביל לקבל רזולוציה ופירוט טוב ושידוך טוב עם הקדמיים אצלי...

בברכה ותודה לעונים
(f)

שבוע מקסים
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 07/05/2011 17:19, נערך 3 פעמים בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לדעתי זה יעבוד.
מה המנואל אומר לגבי הגובה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

עפ"י האנשים הטובים באודיסי, יש להציב את הרמקולים הקדמיים הגבוהים ביחס של 45 מעלות לעמדת ההאזנה, או כמה שיותר קרוב לכך...

http://www.audyssey.com/technology/dsx.html - עוד ממצא מעניין זה שעפ"י הנתונים שבידיהם, הצבת רמקולים מסוג Front Wide משרתת יותר טוב את חוויית ההאזנה והעשרת הבמה מאשר הצבת רמקולים מסוג Front Height - לשיקולך!

נ.ב. מצ"ב קישור לעוד דיון מעניין באתר של אודיסי בנושא ה-Front Height

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

תודה על ההתייחסות... (f)

epony לצערי אין לי מקום פיזי עבור WIDE...

ואני לא רואה עצמי שם עוד זוג קדמיים בצידי ה-801... :roll:

מה שכן ה-HIGHT ניתן יהיה לתלות אותו...מה שאומר פחות רמקולים על הקרקע, כאשר הילדה תתחיל לזחול... :wink:

martin
לא מצויין במניואל גובה ספציפי...מה שכן התארחנו בשישי אצל מכר טוב...והוא היה בעל SETUP של 7.1
(5.1 + front hight) עם ONKYO 808...והתוצאה הייתה נהדרת עם front hight. גודל הבמה הקדמית בהחלט היה מרשים... (Y)

היו לו רמקולים של JAMO וזוג רמקולים פשוטים של חברת DOME או משהו כזה שייעד אותם עבור front hight ...שאותם תלה כ-40 ס"מ מתחת לתקרה...(גובה תקרה סטנדרט 250)...

האמת, ג'וק תוספת ל-9.1 התחזק מאז ביקורי אצלו... :lol: 8O

השאלה שלי מכיוון שבדר"כ רמקולים רבי פאזות לא משדחים לפרונט...אלא רמקולים ישירים, מה התוצאה תהיה אם בכל אשדח רמקול רב פאזה כ-front hifght, האם בכלל זה יהיה אפקטיבי...??

תודה על ההתייחסות...
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 07/05/2011 19:17, נערך 3 פעמים בסך הכל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

אני לא רואה בעיה מהותית בחיבור רמקול מולטיפולארי כ-Front Height כי בעיקרון הוא משרת פונקציה דומה לרמקולי סראונד וסראונד אחורי, דהיינו מתן נפח גדול יותר לבמה. לפחות מהבחינה הזאת אני לא רואה שום מניעה להשתמש ברמקול מולטיפולארי, אם כי יכול להיות שניגוד הפאזות בין האלמנטים ברמקול דיפולארי פחות מתאים לרמקולים קדמיים, ועדיף יהיה ללכת על רמקול ביפולארי...

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

epony כתב:אני לא רואה בעיה מהותית בחיבור רמקול מולטיפולארי כ-Front Height כי בעיקרון הוא משרת פונקציה דומה לרמקולי סראונד וסראונד אחורי, דהיינו מתן נפח גדול יותר לבמה. לפחות מהבחינה הזאת אני לא רואה שום מניעה להשתמש ברמקול מולטיפולארי, אם כי יכול להיות שניגוד הפאזות בין האלמנטים ברמקול דיפולארי פחות מתאים לרמקולים קדמיים, ועדיף יהיה ללכת על רמקול ביפולארי...
...
מעניין, תודה epony (Y)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #7 

איתי אני גם חושב שרמקול ישיר יהיה עדיף תלוי כמובן במרחק שלך מהם , מעניין לשמוע ממך על ההתנסות הזו וכמה זה מוסיף לחוויה , וגם כמה כמובן בפועל הרמקולים האלה עובדים במהלך הסרט.

האם כל פעם כשמגיע דאטא מהרמקול הקדמי גם מהפרונט הייט מגיע ? או איך זה עובד בדיוק ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

בוס אפשר לקרוא על היישומים של Front Height באתר של דולבי: http://www.dolby.com/professional/techn ... c-IIz.html

עוד אינפורמציה מהאנשים הטובים באודיסי: http://www.audyssey.com/technology/dsx.html

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

epony כתב:אני לא רואה בעיה מהותית בחיבור רמקול מולטיפולארי כ-Front Height כי בעיקרון הוא משרת פונקציה דומה לרמקולי סראונד וסראונד אחורי, דהיינו מתן נפח גדול יותר לבמה. לפחות מהבחינה הזאת אני לא רואה שום מניעה להשתמש ברמקול מולטיפולארי, אם כי יכול להיות שניגוד הפאזות בין האלמנטים ברמקול דיפולארי פחות מתאים לרמקולים קדמיים, ועדיף יהיה ללכת על רמקול ביפולארי...
...
הרמקולים שאני עתיד לקבל הם V-SURROUND של חברת Phase Tecnologies.
למדתי שיש להם מתג בחירה ממצב DI POLAR למצב BI POLAR, כמו האח הגדול שמשמשים אצלי כ-BACK....

THX מאוד ממליצים על B POLAR מאחור, ואכן מתגתי את הרמקול שיתן B POLAR, לומר את האמת לא חשתי הבדלים מהותיים, ז"א היו הבדלים שבמצב B חשתי שהסאונד מאחור יותר ממוקד ופחות "מתפזר" כמו D POLAR...

כניראה שאותו עקרון V-SURROUND עובדים...

2-way Bipolar/dipolar selectable Surround Effects Speaker with 5-1/4 inch VDT (Vapor Deposited Titanium) woofer with butyl rubber surround, and dual 1 inch soft dome tweeters with wall mounts for total rear effects versatility.

The V-Surround is operable as either a bipolar or dipolar rear effects speaker to precisely define the best soundstage for a room. And every speaker is computer analyzed to further reduce unwanted vibration through bracing and varying wall thickness

קצת נתונים:
2 x 1 inch soft dome tweeters
5.25 inch Vapor Deposited Titanium Woofer
Frequency Response 70 Hz - 20KHz ( 3 dB)
Sensitivity 90 dB
Impedance 8 ohms
Technical Details
Brand Name: Phase Technology
Speakers Maximum Output Power: 150 Watts
Weight: 15 pounds

סה"כ קיבלו החמודים ביקורות לא רעות בכלל עם ריטייל כאשר התחיל דרכו של קרוב ל- 800$.
האח הגדול שלו PC series כבר יקר יותר בכ-500$...גדול ומרשים יותר...ובתו תקן THX.

האם לדעתם רמקולים אילו יוכלו להעביר ולספק את הסחורה...? (f)
אני חוזר ואומר כ-front effect... 8)
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 01/05/2011 22:53, נערך 3 פעמים בסך הכל.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אני חושב שכן , בסלון קטן יחסית...... מה גם שתמיד תוכל לאזן ולהגביר אותם ביחס לשאר הסט בכדי לקבל מה שתרצה מהם

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

bossgt6 כתב:אני חושב שכן , בסלון קטן יחסית...... מה גם שתמיד תוכל לאזן ולהגביר אותם ביחס לשאר הסט בכדי לקבל מה שתרצה מהם[/
...
הדבר שממנו אני חושש שה-801 "יבלעו" אותם...

אני גם עדיין לא סגור על הגברה...

דברתי עם כמה מכרים בשוק, שטוענים שהם לא היו משקיעים הגברה "רצינית" ל-FRONT HIGHT...מעניין למה...?
יש לי אפשרות לרכוש פאואר מסיבי, דינאמי ואיכותי 200 וואט לערוץ, בכלום כסף יחסית, אבל הפאואר הינו פאואר אולפני יותר, ז"א לא יצא לשוק הקולנוע אלא יותר לשוק האולפנים...

מה אתם אומרים...?
...

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

מה עוד פאוור ??? כמה פאוורים יש לך אתה ? שלא תמוטט את קו החשמל בבניין שלך יא פאוור רינג'רס שכמותך

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

bossgt6 כתב:מה עוד פאוור ??? כמה פאוורים יש לך אתה ? שלא תמוטט את קו החשמל בבניין שלך יא פאוור רינג'רס שכמותך
...
:lol: :lol: אין עליך יא בוססס

כזכור לך אני עובד עם פרוססור...ז"א שכל ערוץ שאני חפץ להוסיף אני חייב עבורו הגברה מן הסתם... :wink:

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

:wink:

אם ככה למה שלא תלך על אימוטיבה ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

נראה לי שהרמקול יתאים בהחלט ל-Front Height אם תמתג אותו כ-BP במקום DP... דיפולארי אמור להישמע יותר דיפוזי בגלל היפוך הפאזה בין האלמנטים שמטשטש עוד יותר את כיווניות הצליל. מכאן, ש-DP מתאים יותר מ-BP לרמקולים צידיים (סראונד "קלאסי"), אבל פחות לסראונד אחורי ולצורך העניין גם לסראונד קדמי מסוג Front Height.

מצד שני, אם יש לך את המתג הזה, אתה תמיד יכול לבדוק מה נשמע יותר טוב אחרי שתחבר אותם ;)

באשר להגברה, הרמקולים האלה לא נראים לי כמי שצריכים הגברה מסיבית כמו המגבר "האולפני" שתיארת. נצילות טובה ועכבה של 8 אוהם לא בדיוק דורשות מגבר 200W שידחוף את הרמקולים כמו שצריך. למיטב הבנתי אין צורך בהגברה מסיבית ל-Front Height מכיוון שעיקר המידע שמגיע אליהם הוא ע"י עיבוד של דולבי או אודיסי, ובכל מקרה לא מידע ספציפי לערוץ זה (לפחות בינתיים...)

עוד שיקול שציינת הוא ה-SETUP שכבר יש לך, שהוא מפואר ביותר ורבים יגידו שהוא גם ככה כבר "גדול" על החדר שלך - במקרה הזה נשאלת השאלה כמה נפח יוסיפו ה-Front Height לבמה שרבים מהאורחים שזכו להינות מהכנסת האורחים שלך תיארו כ-"ענקית" ו-"חסרת גבולות" 8)

בשורה התחתונה, אם אתה יכול לבדוק לפני שאתה קונה, לך על זה, אבל אם לא אז אני ממש לא בטוח שתפספס יותר מדי כרגע אם לא תלך על השידרוג הזה (אבל משום מה יש לי הרגשה שתבצע אותו בכל מקרה :P )

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

bossgt6 כתב::wink:

...
ל-front effect...? ניראה לי over the top לפחות מבחינת עלות מול תועלת, למרות שההגברות שלהם "אטרקטיביות ביותר" בשל מחירם המוזל...

אבל לקולנוע אני "מסודר" עם ה-ADA...שהוא תותח על..בכל הקשור להגברת HOME CINEMA (סנטר ב-b amp וארבעת הסראוונדים), ה-801 כמובן ניזונים מהGAMUT 200.
מה שחסר הוא פאואר דו ערוצי "פשוט" אבל יודע לעשות עבודה כראוי...ל-front effect.

מה שכן, חשוב שהמגבר יהיה דינאמי במיוחד בשל "התחרות" עם ההגברות האחרות...
לכן ציינתי את הפאואר שהוצע לי...

itay123 פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

epony כתב:נראה לי שהרמקול יתאים בהחלט ל-Front Height אם תמתג אותו כ-BP במקום DP... דיפולארי אמור להישמע יותר דיפוזי בגלל היפוך הפאזה בין האלמנטים שמטשטש עוד יותר את כיווניות הצליל. מכאן, ש-DP מתאים יותר מ-BP לרמקולים צידיים (סראונד "קלאסי"), אבל פחות לסראונד אחורי ולצורך העניין גם לסראונד קדמי מסוג Front Height.

מצד שני, אם יש לך את המתג הזה, אתה תמיד יכול לבדוק מה נשמע יותר טוב אחרי שתחבר אותם ;)

באשר להגברה, הרמקולים האלה לא נראים לי כמי שצריכים הגברה מסיבית כמו המגבר "האולפני" שתיארת. נצילות טובה ועכבה של 8 אוהם לא בדיוק דורשות מגבר 200W שידחוף את הרמקולים כמו שצריך. למיטב הבנתי אין צורך בהגברה מסיבית ל-Front Height מכיוון שעיקר המידע שמגיע אליהם הוא ע"י עיבוד של דולבי או אודיסי, ובכל מקרה לא מידע ספציפי לערוץ זה (לפחות בינתיים...)

עוד שיקול שציינת הוא ה-SETUP שכבר יש לך, שהוא מפואר ביותר ורבים יגידו שהוא גם ככה כבר "גדול" על החדר שלך - במקרה הזה נשאלת השאלה כמה נפח יוסיפו ה-Front Height לבמה שרבים מהאורחים שזכו להינות מהכנסת האורחים שלך תיארו כ-"ענקית" ו-"חסרת גבולות" 8)

בשורה התחתונה, אם אתה יכול לבדוק לפני שאתה קונה, לך על זה, אבל אם לא אז אני ממש לא בטוח שתפספס יותר מדי כרגע אם לא תלך על השידרוג הזה (אבל משום מה יש לי הרגשה שתבצע אותו בכל מקרה :P )
...
epony מתי אתה בא...? :wink:

המערכת ,אמת, מבחינה פיזית אכן ניראת גדולה על החלל, אבל הסאונד הבוקע ממנה לטעמי מותאם בהחלט בזכות הכיול והרכיבים האיכותיים...
בעקבות ההדגמה שקבלתי לפרונט הייט בשישי האחרון, זה עשה חשק אני חיב לומר... (f)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

איתי רק תגיד ואני נכנס לאוטו 8)

חייב להודות שהפרונט הייט מאוד מסקרן אותי ואין לי ספק שזה יהיה השלב הבא בקידוד סאונד (כלומר קידוד ערוץ זה באופן ייעודי בתכני סראונד, ולא המניפולציה שעושים היום על מידע קיים כדי לחלץ את הערוץ הזה).

מה שכן, מאוד עניין אותי לגלות שהחבר'ה באודיסי מצאו שהאימפקט של ערוץ פרונט ווייד משמעותי יותר מזה של פרונט הייט. בכל מקרה, גם אצלי פרונט הייט זה כנראה השלב הבא מפאת אילוצי מקום ;)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

itay123 כתב:
bossgt6 כתב::wink:

...
ל-front effect...? ניראה לי over the top לפחות מבחינת עלות מול תועלת, למרות שההגברות שלהם "אטרקטיביות ביותר" בשל מחירם המוזל...

אבל לקולנוע אני "מסודר" עם ה-ADA...שהוא תותח על..בכל הקשור להגברת HOME CINEMA (סנטר ב-b amp וארבעת הסראוונדים), ה-801 כמובן ניזונים מהGAMUT 200.
מה שחסר הוא פאואר דו ערוצי "פשוט" אבל יודע לעשות עבודה כראוי...ל-front effect.

מה שכן, חשוב שהמגבר יהיה דינאמי במיוחד בשל "התחרות" עם ההגברות האחרות...
לכן ציינתי את הפאואר שהוצע לי...
...

איתי זה נראה לך אובר דה טופ ?
http://emotiva.com/upa2.shtm

jadis
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

בוקר טוב איתי אתה מדהים אותי מחדש כל יום :wink: אתה משקיע כל כך בסראונד יותר מאשר בסטריאו נחמד ! האמת היום חוזרים יותר לעניין הדו ערוצי מאשר השקעה של חתול ועכבר מול הקולנוע הביתי אין לזה סוף :lol: שיהיה בהצלחה !

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”