מחפש אוזניות לנגן
שלום,
אני מחפש אוזניות טובות לנגן ניד,
אני כבר גלשתי ממש הרבה עם המחיר, אני לא רוצה לעבור את ה500 ש"ח
חשבתי על shure se215, אני מאמין שהם אוזניות מאוד טובות, אבל יש אוזניות יותר טובות במחיר הזה בארץ?
אני רוצה אוזניות שיתאימו לכל מוזיקה, אני לא יודע ממש מה כל הדיבורים על הבסים, אני רוצה משהו שיתאים לאדם ממוצע.
עוד שתי דברים,
1. יש הבדל או הבדל גדול באיכות בין אוזניות תוך האוזן לאוזניות קשת? (בהשוואה של שני אוזניות באותו המכיר)
2. יש לי כבר אוזניות akg k324p המעבר לשור באמת שווה את הכסף?
תודה,
אני מחפש אוזניות טובות לנגן ניד,
אני כבר גלשתי ממש הרבה עם המחיר, אני לא רוצה לעבור את ה500 ש"ח
חשבתי על shure se215, אני מאמין שהם אוזניות מאוד טובות, אבל יש אוזניות יותר טובות במחיר הזה בארץ?
אני רוצה אוזניות שיתאימו לכל מוזיקה, אני לא יודע ממש מה כל הדיבורים על הבסים, אני רוצה משהו שיתאים לאדם ממוצע.
עוד שתי דברים,
1. יש הבדל או הבדל גדול באיכות בין אוזניות תוך האוזן לאוזניות קשת? (בהשוואה של שני אוזניות באותו המכיר)
2. יש לי כבר אוזניות akg k324p המעבר לשור באמת שווה את הכסף?
תודה,
הסיבה שהרבה אנשים ממליצים על שור היא שהן מיובאות לארץ בצורה סדירה כבר הרבה שנים לעומת אמוטיק שהן די חדשות בארץ אז פשוט
יש יותר אנשים שיש להם שור.
אני יכול להעיד אישית שיש לי שור ואני מאוד מרוצה , לטעמי אוזניות מדהימות אבל לא מדובר על הדגם שבו אתה מעוניין .
יש יותר אנשים שיש להם שור.
אני יכול להעיד אישית שיש לי שור ואני מאוד מרוצה , לטעמי אוזניות מדהימות אבל לא מדובר על הדגם שבו אתה מעוניין .
לי יש את הse215. אוזניות מעולות באמת. שמעתי בhf5 והן באמת טובות אבל אני לא יכול לתת השוואה מפורטת כי לא יצא לשמוע בשני הדגמים הנ"ל אחד ליד השני.
ב215 יש יותר באס ובכללי אני חושב שהם נשמעות טוב יותר מהhf5. לא כולם יאהבו את הhf5, הן מתאימות לסגנונות מוזיקה מאוד מסויימים. וב215 זה שונה.
הן גם בנויות יותר טוב, עם כבל נתיק איכותי מאוד (מה שאין בשום אוזניות במחיר הזה) ולפחות לי הן גם יותר נוחות ואוטמות בצורה מעולה.
המעבר לshure שווה את הכסף. אם אני זוכר נכון הakg שלך אלה התואמות cx300?
לגבי אוזניות קשת (אתה מתכוון לגדולות נכון?) זה תלוי בדגמים. יש לי shure srh440 שנשמעות טוב יותר מה215 ועלו אותו דבר. לעומת זאת היה לי דגם של סנהייזר שעלה בזמנו 300 ונשמעות פחות טוב מ215.
בכל אופן זה 2 דברים שונים - ie הרבה יותר ניידות. לגבי הסאונד, כמעט תמיד אפשר למצוא באותו מחיר אוזניות קשת שנשמעות טוב יותר אבל זה פשוט 2 דברים שונים והכל שאלה לאיזו מטרה אתה צריך.
לגבי העניין עם היבואן של שור: ככה או ככה, shure הן האוזניות in-ear הטובות ביותר שיש בישראל היום (לא שיש יותר מידי מתחרים). ותאמין לי לא רק בישראל. אני לא אומר שהן החברה המובילה בעולם ממש לא אבל יש קטע כזה בארץ שלאנשים נמאס מהר ממשהו אז הם נמנעים מלקנות אותו וזה קורה לא מעט עם האוזניות של shure שבגלל העובדה שיש להם יבואן רשמי מסודר אז הן מאוד נפוצות בשוק האוזניות היקרות בארץ.
ומה הרבה אנשים חושבים? שמה שיותר קשה להשגה (לחלופין אין לו יבואן רשמי בארץ) הוא יותר טוב. וזה לא נכון.
לא יודע מה לגבי שאר האנשים שממליצים על שור אבל ההמלצות שלי לא קשורות בכלל לזה שהאוזניות של שור מיובאות באופן סדיר לארץ. הן פשוט אוזניות טובות! ואני מדבר במיוחד על הדגמים החדשים שלטעמי הביאו שיפור דרסטי ומיקמו את shure במקום מאוד גבוה.
ב215 יש יותר באס ובכללי אני חושב שהם נשמעות טוב יותר מהhf5. לא כולם יאהבו את הhf5, הן מתאימות לסגנונות מוזיקה מאוד מסויימים. וב215 זה שונה.
הן גם בנויות יותר טוב, עם כבל נתיק איכותי מאוד (מה שאין בשום אוזניות במחיר הזה) ולפחות לי הן גם יותר נוחות ואוטמות בצורה מעולה.
המעבר לshure שווה את הכסף. אם אני זוכר נכון הakg שלך אלה התואמות cx300?
לגבי אוזניות קשת (אתה מתכוון לגדולות נכון?) זה תלוי בדגמים. יש לי shure srh440 שנשמעות טוב יותר מה215 ועלו אותו דבר. לעומת זאת היה לי דגם של סנהייזר שעלה בזמנו 300 ונשמעות פחות טוב מ215.
בכל אופן זה 2 דברים שונים - ie הרבה יותר ניידות. לגבי הסאונד, כמעט תמיד אפשר למצוא באותו מחיר אוזניות קשת שנשמעות טוב יותר אבל זה פשוט 2 דברים שונים והכל שאלה לאיזו מטרה אתה צריך.
לגבי העניין עם היבואן של שור: ככה או ככה, shure הן האוזניות in-ear הטובות ביותר שיש בישראל היום (לא שיש יותר מידי מתחרים). ותאמין לי לא רק בישראל. אני לא אומר שהן החברה המובילה בעולם ממש לא אבל יש קטע כזה בארץ שלאנשים נמאס מהר ממשהו אז הם נמנעים מלקנות אותו וזה קורה לא מעט עם האוזניות של shure שבגלל העובדה שיש להם יבואן רשמי מסודר אז הן מאוד נפוצות בשוק האוזניות היקרות בארץ.
ומה הרבה אנשים חושבים? שמה שיותר קשה להשגה (לחלופין אין לו יבואן רשמי בארץ) הוא יותר טוב. וזה לא נכון.
לא יודע מה לגבי שאר האנשים שממליצים על שור אבל ההמלצות שלי לא קשורות בכלל לזה שהאוזניות של שור מיובאות באופן סדיר לארץ. הן פשוט אוזניות טובות! ואני מדבר במיוחד על הדגמים החדשים שלטעמי הביאו שיפור דרסטי ומיקמו את shure במקום מאוד גבוה.
אבל בדרך כלל אפשר למצוא באותו המחיר אוזניות קשת עם סאונד הרבה יותר טוב או שלא ?TMJ כתב: לגבי הסאונד, כמעט תמיד אפשר למצוא באותו מחיר אוזניות קשת שנשמעות טוב יותר אבל זה פשוט 2 דברים שונים והכל שאלה לאיזו מטרה אתה צריך.
....
כי למרות שאני מחפס נידות, זה ניראה לי קצת דפוק לקנות אוזניות במחיר שאני יכול לקבל ממנו סאונד הרבה יותר טוב, אלא אם כן זה לא הבדלים רציני ?
תודה רבה על ההשקעה,
יש למשהו עוד דעוה לגבי איזה אוזניות עדיפות (shure או etymotic או משהו אחר)
מה שמוזר שאני רואה שמשווים את שור לetymotic hf5 בשתי הדגמים של שור באותה הצורה (215 ו 115)
כמו שאמרתי: אוזניות קשת באותו מחיר (תלוי בדגמים) לרוב ישמעו טוב יותר מהIE. אני אישית לא הייתי מסתובב עם אוזניות גדולות ככה אבל יש אוזניות קשת שמיועדות להיות ניידות כמו הדגמים האלה (זה לא המלצה אלא דוגמאות פשוט לא יצא לי לשמו בהרבה דגמים כאלה):
באלה כן שמעתי אבל לא בתקציב שלך:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=714549
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=786850
דגם מאוד מאוד ותיק ומאוד מוצלח של סנהייזר שלא יצא לי לשמוע בו (אני צריך להתבייש):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=357949
לגבי ההשוואות עם ה115 והhf5 וה215:
ההשוואת שראית ל115 הן בטח ישנות יותר. ההשואות ל215 ממש מהתקופה האחרונה מהסיבה הפשוטה שזה דגם חדש (אני חושב הכי חדש של shure).
דבר אחרון: אני חושב שאתה צריך לשמוע באוזניות IE יקרות יותר כדי להבין במה מדובר לפני שאתה קונה.
באלה כן שמעתי אבל לא בתקציב שלך:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=714549
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=786850
דגם מאוד מאוד ותיק ומאוד מוצלח של סנהייזר שלא יצא לי לשמוע בו (אני צריך להתבייש):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=357949
לגבי ההשוואות עם ה115 והhf5 וה215:
ההשוואת שראית ל115 הן בטח ישנות יותר. ההשואות ל215 ממש מהתקופה האחרונה מהסיבה הפשוטה שזה דגם חדש (אני חושב הכי חדש של shure).
דבר אחרון: אני חושב שאתה צריך לשמוע באוזניות IE יקרות יותר כדי להבין במה מדובר לפני שאתה קונה.
השאלה שלי בכמה הם יהיו יותר טוב מאוזניות ieTMJ כתב:כמו שאמרתי: אוזניות קשת באותו מחיר (תלוי בדגמים) לרוב ישמעו טוב יותר מהIE.
דבר אחרון: אני חושב שאתה צריך לשמוע באוזניות IE יקרות יותר כדי להבין במה מדובר לפני שאתה קונה....
אם אתה אומר שאני צריך לשמוע, אז איפה אני יכול לשמוע, ולמה אני צריך לשמוע ?
בכמה יותר טובות? זה תלוי בדגמים! לכל אוזניות סאונד שונה.
כבר ציינתי שהsrh440 שלי נשמעות טוב יותר מה215 ומצד שני הן גם נשמעות מאוד שונה וסגנון אחר. אני לא יכול להגיד הרבה יותר טוב אבל כן נשמעות טוב יותר. זה לא מדע מדוייק, זה סאונד, לכל אחד אוזניים שונות. ורק אני אגיד שה440 הן ממש לא אוזניות ניידות אלא בדיוק להפך הם גדולות וכבדות ומתאימות לאולפנים.
כשאני אומר טוב יותר אני מסתכל על התמונה הכללית של הסאונד מבחינתי. לדעתי סאונד טוב זה סאונד מאוזן כמה שיותר ולדעת מישהו אחר אם אין הרבה באס אז זה לא שווה. כל האחד והאוזניים שלו.
עכשיו תן לי לתת לך עצה: תחשוב טוב מה אתה צריך. אם אתה צריך ניידות תלך על IE זה פשוט הרבה יותר נוח וגם מבחינת הסאונד תאמין לי אם לא התנסית באוזניות יקרות ה215 הרבה יותר מיספקו אותך.
מצד שני אם הניידות זה לא עניין חשוב ולא מפריע לך להסתובב עם אוזניות גדולות אז תחשוב על הכיוון הזה (למרות שאני
בטוח שמהר מאוד ימאס לך לסחוב אותם ותמצא את עצמך שומע בהם רק בבית).
כבר ציינתי שהsrh440 שלי נשמעות טוב יותר מה215 ומצד שני הן גם נשמעות מאוד שונה וסגנון אחר. אני לא יכול להגיד הרבה יותר טוב אבל כן נשמעות טוב יותר. זה לא מדע מדוייק, זה סאונד, לכל אחד אוזניים שונות. ורק אני אגיד שה440 הן ממש לא אוזניות ניידות אלא בדיוק להפך הם גדולות וכבדות ומתאימות לאולפנים.
כשאני אומר טוב יותר אני מסתכל על התמונה הכללית של הסאונד מבחינתי. לדעתי סאונד טוב זה סאונד מאוזן כמה שיותר ולדעת מישהו אחר אם אין הרבה באס אז זה לא שווה. כל האחד והאוזניים שלו.
עכשיו תן לי לתת לך עצה: תחשוב טוב מה אתה צריך. אם אתה צריך ניידות תלך על IE זה פשוט הרבה יותר נוח וגם מבחינת הסאונד תאמין לי אם לא התנסית באוזניות יקרות ה215 הרבה יותר מיספקו אותך.
מצד שני אם הניידות זה לא עניין חשוב ולא מפריע לך להסתובב עם אוזניות גדולות אז תחשוב על הכיוון הזה (למרות שאני
בטוח שמהר מאוד ימאס לך לסחוב אותם ותמצא את עצמך שומע בהם רק בבית).
אני ממש לא מסכים עם הקביעה הזו...TMJ כתב:כמו שאמרתי: אוזניות קשת באותו מחיר (תלוי בדגמים) לרוב ישמעו טוב יותר מהIE. אני אישית לא הייתי מסתובב עם אוזניות גדולות ככה אבל יש אוזניות קשת שמיועדות להיות ניידות כמו הדגמים האלה (זה לא המלצה אלא דוגמאות פשוט לא יצא לי לשמו בהרבה דגמים כאלה):
באלה כן שמעתי אבל לא בתקציב שלך:....
הIEM שיש לי עלו בדיוק כמו שני הזוגות האחרים שיש לי (יש לי עוד שני זוגות של אוזניות ,זוג פתוח וזוג סגור)
והן נשמעות לדעתי טוב לפחות כמותן אם לא יותר,מה גם שהן פחות תובעניות עם הגברה.