בעיות קשות במכונת האוסקר
המשאבה של האוסקר החלה לעבוד ללא הפסקה, עוד ועוד. ככול שהמשאבה עבדה מים החלו לצאת דרך השסתום התלת דרכי שפורק את הלחץ בחליטה. מכאן הבנתי שהמשאבה מזרימה מים דרך מחליף החום ולא למילוי הדוד.
התחלתי להתעסק עם הברז החשמלי השני באוסקר, זה שמווסת את שאיבת המים למחליף החום ולדוד. פרקתי את כל הצינוריות בין הברז למקמום היעד שלהם ומצאתי סתימות של אבנית.
לאחר ניקוי האבנית וחיבור מחודש של הכל, העבודה האין סופית של המשאבה הפסיקה, והתחלתי לחלוט קפה. הרגשתי שהקפה קר וסובבתי מעט את הפרסוסטט, כדי שהמים יתחממו יותר.
מדובר בפרסוסטט בן כשנה, תחליף למקורי שנקנה באברהמי.
מאז הסיבוב, הדוד מתחמם, ולאחר המתנה במצב דולק של המכונה של כשעה, לחץ האדים בדוד גדל מאוד עד שהו אמתפרק משסתום הבטיחות המכני שבדוד.
אני מנסה עוד ועוד להוריד את הלחץ בדוד ע"י סיבוב הפרסוטט לכיוון ה מינוס אבל ללא הצלחה.
חשבתי לקנות פרסוסטט חדש, אבל אני חושד בבעיות בפיקוד. אולי הרכיבים עובדים כמו שצריך אבל הפיקוד לא עושה את תפקידו. הפרסוסטט לא יקר בכל אופן.
ייתכן ןגם הברז המווסת את המילוי של המשאבה בין מחליף החום והמשאבה עדיין לא תקין והדוד מלא מידי במים או ריק מידי? ניתקתי את החוט של מד הגובה בדוד, והמשאבה מזרימה מים לדוד, כך שנראה לי שהברז תקין, וגם הפיקוד עליו תקין.
תודה לעונים!
התחלתי להתעסק עם הברז החשמלי השני באוסקר, זה שמווסת את שאיבת המים למחליף החום ולדוד. פרקתי את כל הצינוריות בין הברז למקמום היעד שלהם ומצאתי סתימות של אבנית.
לאחר ניקוי האבנית וחיבור מחודש של הכל, העבודה האין סופית של המשאבה הפסיקה, והתחלתי לחלוט קפה. הרגשתי שהקפה קר וסובבתי מעט את הפרסוסטט, כדי שהמים יתחממו יותר.
מדובר בפרסוסטט בן כשנה, תחליף למקורי שנקנה באברהמי.
מאז הסיבוב, הדוד מתחמם, ולאחר המתנה במצב דולק של המכונה של כשעה, לחץ האדים בדוד גדל מאוד עד שהו אמתפרק משסתום הבטיחות המכני שבדוד.
אני מנסה עוד ועוד להוריד את הלחץ בדוד ע"י סיבוב הפרסוטט לכיוון ה מינוס אבל ללא הצלחה.
חשבתי לקנות פרסוסטט חדש, אבל אני חושד בבעיות בפיקוד. אולי הרכיבים עובדים כמו שצריך אבל הפיקוד לא עושה את תפקידו. הפרסוסטט לא יקר בכל אופן.
ייתכן ןגם הברז המווסת את המילוי של המשאבה בין מחליף החום והמשאבה עדיין לא תקין והדוד מלא מידי במים או ריק מידי? ניתקתי את החוט של מד הגובה בדוד, והמשאבה מזרימה מים לדוד, כך שנראה לי שהברז תקין, וגם הפיקוד עליו תקין.
תודה לעונים!
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
זה יותר מידיי מסוכן לתת לך עצות בדברים שבהם הלחצים עלולים ליגרום לנזקים פיזיים קשים ואף למוות במיקרים קיצוניים , אני יותר ממציע לך שעם לא ברור לך לגמריי מה אתה עושה , תיפנה בהקדם לטכנאי למכונות שיתן פיטרון ,ואל תשחק בדברים האלה עם הגעת למצב שבו שסתום הבטחון המכני ניכנס לעבודה !
בדקת לחץ בדוד? אם לא תבדוק כדי לדעת מה המצב האמיתי
מה שיכול להיות זה שהקפיץ בשסתום ביטחון נחלש ואז הוא נפרץ גם בלחץ נמוך
זה קרה באוסקר שלי, הרכבתי שעון מדידה על ברז הקיטור והשסתום נפרץ בלחץ של 1-1.2 באר
עצה שלי:
בדוק לחץ בדוד
אם הלחץ תקין, הבעיה בשסתום. באוסקר ניתן לכוון את שסתום הביטחון ע"י סיבוב
במידה והחלץ לא תקין, כלומר עולה למשל ל2 באר למרות הורדת הלחץ, - 2 אפשרויות, פרשרסטט או פיקוד.
מה שיכול להיות זה שהקפיץ בשסתום ביטחון נחלש ואז הוא נפרץ גם בלחץ נמוך
זה קרה באוסקר שלי, הרכבתי שעון מדידה על ברז הקיטור והשסתום נפרץ בלחץ של 1-1.2 באר
עצה שלי:
בדוק לחץ בדוד
אם הלחץ תקין, הבעיה בשסתום. באוסקר ניתן לכוון את שסתום הביטחון ע"י סיבוב
במידה והחלץ לא תקין, כלומר עולה למשל ל2 באר למרות הורדת הלחץ, - 2 אפשרויות, פרשרסטט או פיקוד.
מדידת לחץ בדוד דרך פית ההקצפה?
או להרכיב מד לחץ במקום הפרסוסטט?
בכיוונן קפיץ הבטחון מה הלחץ המקסימלי לפריצה שהיית מרשה? 2 באר? זה לא הרבה מידי?
בכיוונן קפיץ הבטחון מה הלחץ המקסימלי לפריצה שהיית מרשה? 2 באר? זה לא הרבה מידי?
Re: מדידת לחץ בדוד דרך פית ההקצפה?
דרך פיית ההקצפה, מפרקים את פיית ההקצפה ומחברים את הצינור בעזרת בנד. (ראה צילום)shoki222 כתב:או להרכיב מד לחץ במקום הפרסוסטט?
בכיוונן קפיץ הבטחון מה הלחץ המקסימלי לפריצה שהיית מרשה? 2 באר? זה לא הרבה מידי?...
בדר"כ שסתום הביטחון אמור לפרוץ ב 2.5 באר
[/img]
בלי קשר לעצה על שסתום הבטיחות המכני
קניתי היום בבוקר פרסוסטט חדש, 170 ש"ח. זה עתה הרכבתי אותו. המכונה גמרה להתחמם וחלטתי קפה. הוא היה חם וטעים, ונראה שהבעיה נפתרה.
אני מחכה עתה לראות אם הלחץ מטפס לאט לאט עם השעות ושאין פריצה בשסתום המכני.
רציתי להפנות את תשומת ליבם של בעלי האוסקר לתשובה מלומדת שקיבלתי הפורום של תפוז מאת דובידבש.
אדווח על מדידת הלחץ עם שעון כמתואר בתצלום.
אני מחכה עתה לראות אם הלחץ מטפס לאט לאט עם השעות ושאין פריצה בשסתום המכני.
רציתי להפנות את תשומת ליבם של בעלי האוסקר לתשובה מלומדת שקיבלתי הפורום של תפוז מאת דובידבש.
אדווח על מדידת הלחץ עם שעון כמתואר בתצלום.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם החלפת פרסוסטט כדאי לך למדוד כמה לחץ יש בדוד.
תתחדש.
תתחדש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)