האינטרנט איטי לכם? נסו חיבור של 100tbps
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
שתי קבוצות מחקר שונות הצליחו בשבוע האחרון להציג שיטות להעברת קצב תקשורת של 100טרה ביט לשניה (מאה מיליון מיליונים של ביטים לשניה) על סיב אופטי בודד.
זה תהליך חשוב בחיזוק חיבורי התשתית backbone הבינלאומי של האינטרנט.
http://www.newscientist.com/article/mg2 ... nline-news
מתי זה יגיע לבתים של אנשים?
זה תהליך חשוב בחיזוק חיבורי התשתית backbone הבינלאומי של האינטרנט.
http://www.newscientist.com/article/mg2 ... nline-news
מתי זה יגיע לבתים של אנשים?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 30/04/2011 12:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
כשלכול אחד יהיה מערך RAID של 1000 SSD כדי לנצל את המהירות הזאת 
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
זה מתחיל להסתדר לך עם התחזית לעליית צריכת רוחב הפס לפי 7 תוך מספר שנים? ככה יהיה אפשר לספק את זה.
-
oferlaor
- מנהל

ברור שזה מסתדר. השאלה היא האם העלות של העליה תהיה סבירה ובכך ימנע הצורך בתחזית האימים שלי על מעבר לעלות לפי חבילות צריכה.
לצערי הדעה שלי שלילית. אני חושב שזה יקח זמן שלא בנמצא. המהלך של AT&T הוא בעייתי מאוד ולדעתי ספקים רבים בארה״ב ואח״כ בעולם ילכו בדרך זו.
אנחנו עוד נתגעגע לאינטרנט כפי שהוא כיום...
לצערי הדעה שלי שלילית. אני חושב שזה יקח זמן שלא בנמצא. המהלך של AT&T הוא בעייתי מאוד ולדעתי ספקים רבים בארה״ב ואח״כ בעולם ילכו בדרך זו.
אנחנו עוד נתגעגע לאינטרנט כפי שהוא כיום...
- Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני דווקא חושב להיפך- אנחנו עכשיו נמצאים בשלב ביניים שבו שהצריכה הולכת וגוברת. לא רחוק היום שבו נגיע לרוויה מבחינת הדרישה של המשתמש הביתי. ברגע שלכל צרכן יהיה חיבור של 100-200 מגה, זה יהיה דיי והותר לכל משתמש. כיום אין שירות הנראה לעין שידרוש חיבור מהיר מזה וגם אם כן, הדרך לשדרוג כזה גם יחסית קצרה, ברגע שיהיה FTTH.
כל מה שנשאר הוא לדאוג שישדרגו את הרשת העולמית ע"י פיתוח טכנולוגיה והחלפת ציוד הקצה במקומות המתאימים, העבודה הקשה של פריסת הסיבים כבר נעשתה.
אחר כך כמובן שכבר לא יהיה קשר בין העלות למפעיל לבין המחיר לצרכן ולתחרות בכל איזור וגם למרחק מה- backbone תהיה יותר חשיבות (בדומה לשוק הטלפון- שיחה לארה"ב עולה בערך כמו שיחה בתוך הארץ, למרות שהיא עוברת דרך הרבה יותר מרכזיות).
כל מה שנשאר הוא לדאוג שישדרגו את הרשת העולמית ע"י פיתוח טכנולוגיה והחלפת ציוד הקצה במקומות המתאימים, העבודה הקשה של פריסת הסיבים כבר נעשתה.
אחר כך כמובן שכבר לא יהיה קשר בין העלות למפעיל לבין המחיר לצרכן ולתחרות בכל איזור וגם למרחק מה- backbone תהיה יותר חשיבות (בדומה לשוק הטלפון- שיחה לארה"ב עולה בערך כמו שיחה בתוך הארץ, למרות שהיא עוברת דרך הרבה יותר מרכזיות).
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אני יהיה מאושר גם אם 50 סימטרי .. לא שזה יקרה בקרוב 
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
וואי וואי....
הלוואי עלי.... מעניין עם איזה ציוד קצה השתמשו ....
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
oferlaor
- מנהל

חחח
אתם מזכירים לי את האמרות המפורסמות כגון זו של ביל גייטס ״לא נצטרך לעולם יותר מ 256kB של זיכרון, זה יספיק בהחלט לכל מחשב״.
אני מניח שפעם אנשים גם לא הבינו למה הם צריכים יותר מ 2400 baud שהספיק בהחלט בזמנו.
ולמי שלא מבין למה צריך מהירויות גבוהות מ 100 מגה אני מציע להפסיק לחשוב במונחים כל כך קטנים ולהתחיל להבין שזה פותח אפשרויות מטורפות לעידן מחשוב חדש ושונה לחלוטין.
אתם מזכירים לי את האמרות המפורסמות כגון זו של ביל גייטס ״לא נצטרך לעולם יותר מ 256kB של זיכרון, זה יספיק בהחלט לכל מחשב״.
אני מניח שפעם אנשים גם לא הבינו למה הם צריכים יותר מ 2400 baud שהספיק בהחלט בזמנו.
ולמי שלא מבין למה צריך מהירויות גבוהות מ 100 מגה אני מציע להפסיק לחשוב במונחים כל כך קטנים ולהתחיל להבין שזה פותח אפשרויות מטורפות לעידן מחשוב חדש ושונה לחלוטין.
אני לא מבין עפר.. אתה טוען שאתה יודע יותר טוב מבזק שאומרים שלכמעט כל צרכי האינטרנט שלנו אינטרנט של מגה וחצי מספיק? מי צריך יותר בשביל פייסבוק וג'ימייל?
האמת שקשה לי לראות למה צריך יותר מ100 מגה כרגע, אבל אני בהחלט אשמח שיהיה יותר. מצד אחד זה מצב שקודם עושים, אחר כך שואלים שאלות (ואז התשובות הכי טובות) ומצד שני... זה בערך כמו אינטרנט של 10 מגה בשביל להוריד MP3 - זה כבר מספיק מהיר כדי שלא נשים לב שאנחנו עושים את זה. כמה זמן לוקח להוריד קובץ של 50 ג'יגה עם אינטרנט של 100 מגה? (שעה ו5 דקות בערך) זה כבר מספיק מהיר שמורידים כבדים לא יעמדו בקצב. עד שסיימת סרט אחד יש לך עוד שניים חדשים שמחכים לך.
אני יודע שאני לא עומד בקצב ההורדות שלי עם אינטרנט פחות מהיר. זה יהיה מדהים לראות 12 מגה בייט בהורדה אבל זה לא כל כך ישנה לי אם נהיה באמת כנים. לא כמו שהקפיצה ממגה וחצי ל15 מגה הייתה, לפחות.
האמת שקשה לי לראות למה צריך יותר מ100 מגה כרגע, אבל אני בהחלט אשמח שיהיה יותר. מצד אחד זה מצב שקודם עושים, אחר כך שואלים שאלות (ואז התשובות הכי טובות) ומצד שני... זה בערך כמו אינטרנט של 10 מגה בשביל להוריד MP3 - זה כבר מספיק מהיר כדי שלא נשים לב שאנחנו עושים את זה. כמה זמן לוקח להוריד קובץ של 50 ג'יגה עם אינטרנט של 100 מגה? (שעה ו5 דקות בערך) זה כבר מספיק מהיר שמורידים כבדים לא יעמדו בקצב. עד שסיימת סרט אחד יש לך עוד שניים חדשים שמחכים לך.
אני יודע שאני לא עומד בקצב ההורדות שלי עם אינטרנט פחות מהיר. זה יהיה מדהים לראות 12 מגה בייט בהורדה אבל זה לא כל כך ישנה לי אם נהיה באמת כנים. לא כמו שהקפיצה ממגה וחצי ל15 מגה הייתה, לפחות.
-
oferlaor
- מנהל

Fish
אם כל מה שבזק רוצים לספק זה פייסבוק וgmail אז כנררה שהם קצרי ראיה במיוחד.
יש לי 30 מגה ובשמחה הייתי עולה ל 100.
אחרי 100 מתחילות אפליקציות מעניינות בהרבה מסתם ״להוריד קבצים״.
העניין הוא שהטעות הקלסית היא לשאול את הקהל מה הוא צריך. הקהל ידע לנבא שיצטרך פייסבוק? ידע שיצטרך גוגל?
לא זוכר מי אמר את זה אבל אם היו עושים סקר אנשים לא היו אומרים שהם צריכים אוטו. הם היו מבקשים סוס מהיר יותר...
אם כל מה שבזק רוצים לספק זה פייסבוק וgmail אז כנררה שהם קצרי ראיה במיוחד.
יש לי 30 מגה ובשמחה הייתי עולה ל 100.
אחרי 100 מתחילות אפליקציות מעניינות בהרבה מסתם ״להוריד קבצים״.
העניין הוא שהטעות הקלסית היא לשאול את הקהל מה הוא צריך. הקהל ידע לנבא שיצטרך פייסבוק? ידע שיצטרך גוגל?
לא זוכר מי אמר את זה אבל אם היו עושים סקר אנשים לא היו אומרים שהם צריכים אוטו. הם היו מבקשים סוס מהיר יותר...
תוכל לתת דוג'?oferlaor כתב:
אחרי 100 מתחילות אפליקציות מעניינות בהרבה מסתם ״להוריד קבצים״....
ואני מסכים איתך ב100%, בחיים אי אפשר להגיד בשביל מה נצטרך, כי מספיק להסתכל עשר שנים אחורה ולראות מה קרה בעולם הטכנולוגיה ועל הצורך של האנשים בו.
-
oferlaor
- מנהל

דוגמא פשוטה (כזו שלא דורשת כמעט מחשבה) זה העברת הדיסק שלנו לרשת. במקום דיסקים לא אמינים אפשר יהיה לרכוש במנוי חודשי unlimited storage מאמזון למשל.