ה-PlayStion Store חזר !!!!
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
תזכורת:
בין התאריכים 17 לאפריל (יום הולדת שלי דרך אגב...) לבין ה-19 לאפריל חדרו האקרים למערכת ה-PSN והוציאו משם את נתוני המשתמשים - מעל 70 מיליון...
סוני הבחינה בפריצה רק כיומיים לאחר מכן והורידה את הרשת בכדי למנוע המשך חדירה (אם בכלל נשאר עוד לאן לחדור).
במשך כיומיים משתמשי ה-PSN לא ידעו מה קרה וסוני הודיעו שיש "עבודות תחזוקה".
אח"כ סוני הודתה שהייתה פריצה למערכת והם הורידו אותה בכוונה, ו"על הדרך" הם רוצים להוסיף עוד תיקונים/שיפורים למערכת.
אחרי כשבוע סוני הודיעה כי לאחר בדיקה מעמיקה בסיוע אנאליסטי אבטחה חיצוניים התברר להם כי נגנבו פרטי החשבונות של משתמשי ה-PSN (שם, ססמא, כתובת, טלפון). עם זאת סוני טוענים כי פרטי כרטיסי האשראי - למי שהכניס אותם ל-PSN - לא נגנבו והם מוצפנים.
ב-29 לאפריל התחילו לרוץ שמועות ברשת כי פרטי האשראי של המשתמשים מועמדים למכירה לכל המרבה במחיר על ידי ההאקרים שפרצו למערכת. הנושא עדיין לא אושר סופית אבל סוני הודיעה כי ה-FBI והסוכנות לבטחון לאומי עוזרות לסוני לגלות מי פרץ למערכת וגנב את הנתונים.
בין התאריכים 17 לאפריל (יום הולדת שלי דרך אגב...) לבין ה-19 לאפריל חדרו האקרים למערכת ה-PSN והוציאו משם את נתוני המשתמשים - מעל 70 מיליון...
סוני הבחינה בפריצה רק כיומיים לאחר מכן והורידה את הרשת בכדי למנוע המשך חדירה (אם בכלל נשאר עוד לאן לחדור).
במשך כיומיים משתמשי ה-PSN לא ידעו מה קרה וסוני הודיעו שיש "עבודות תחזוקה".
אח"כ סוני הודתה שהייתה פריצה למערכת והם הורידו אותה בכוונה, ו"על הדרך" הם רוצים להוסיף עוד תיקונים/שיפורים למערכת.
אחרי כשבוע סוני הודיעה כי לאחר בדיקה מעמיקה בסיוע אנאליסטי אבטחה חיצוניים התברר להם כי נגנבו פרטי החשבונות של משתמשי ה-PSN (שם, ססמא, כתובת, טלפון). עם זאת סוני טוענים כי פרטי כרטיסי האשראי - למי שהכניס אותם ל-PSN - לא נגנבו והם מוצפנים.
ב-29 לאפריל התחילו לרוץ שמועות ברשת כי פרטי האשראי של המשתמשים מועמדים למכירה לכל המרבה במחיר על ידי ההאקרים שפרצו למערכת. הנושא עדיין לא אושר סופית אבל סוני הודיעה כי ה-FBI והסוכנות לבטחון לאומי עוזרות לסוני לגלות מי פרץ למערכת וגנב את הנתונים.
נערך לאחרונה על ידי yossigab ב 12/06/2011 17:57, נערך 6 פעמים בסך הכל.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78921
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יש קבוצה שטוענת שיש רשימת 2.2 מיליון כרטיסי אשראי למכירה. אם זה נכון, זה נזק אדיר לחברות האשראי וגם לסוני עצמם (תביעה יצוגית). נקווה שההצפנה תחזיק.
יש דיווחים ברשת של משתמשי psn שטוענים שנגנב מהכ״א שלהם כסף.
יש דיווחים ברשת של משתמשי psn שטוענים שנגנב מהכ״א שלהם כסף.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
חברות האשראי טוענות שבינתיים לא מצאו ראיות לכך שהפריצה הביאה לגניבת אשראי. זה גם נשמע הגיוני - אם גנבו מיליוני כרטיסים, לא הגיוני שרק כמה בודדים ידווחו על גניבות. מישהו כאן זוכר כמה גניבות היו תוך יומיים כשגנבו את בסיס הנתונים של שופטו?
בקיצור - סביר להניח שמי שדיווחו על כרטיס אשראי גנוב הם כאלה שהכרטיס שלהם נגנב ממקום אחר. כמו שאחד המרצים שלי באוניברסיטה היה אומר - יכול להיות מישהו עם אלצהיימר ועם נזלת, ואין קשר בין הדברים!
בקיצור - סביר להניח שמי שדיווחו על כרטיס אשראי גנוב הם כאלה שהכרטיס שלהם נגנב ממקום אחר. כמו שאחד המרצים שלי באוניברסיטה היה אומר - יכול להיות מישהו עם אלצהיימר ועם נזלת, ואין קשר בין הדברים!
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

ביום ראשון ה-1 במאי סוני קיימה מסיבת עיתונאים בטוקיו ולהלן הדיווחים מהמסיבה:
* שירותי ה-PSN יחזרו בהדרגה במהלך השבוע הנוכחי (1 במאי)
* השירותים הראשונים שיחזרו: משחקי הרשת, רשימת חברים, גישה לחשבון, צ'אט, PlayStation Home, (ושירותי מוזיקה/סרטים שלא ממש אפשריים אצלנו).
* ברגע שיחזור ה-PSN כל משתמש יהיה חייב להוריד עדכון תוכנה וידרש להחליף את הססמא.
* על מנת להחזיר את ה-PSN בצורה בטוחה סוני הוסיפה מעגלי אבטחה נוספים וחזקים יותר (פיירוולים נוספים, הצפנות, מערכות מוניטור לזיהוי נסיונות חדירה נוספים). כל בסיס הנתונים עבר למרכז חדש שהעבודה עליו החלה מזמן ובזמן המשבר הואץ הסיום שלו בכדי לעבור אליו כבר עכשיו.
בנוסף - סוני דיווחה כי היא מחפשת דרכים לפצות את המשתמשים ברגע שה-PSN יחזור לעבוד. ומה שמסתמן כרגע:
* כל המשתמשים יקבלו 30 יום חינם את שירותי ה- PlayStation Plus
* ינתן תוכן חינמי להורדה - בכל איזור התוכן יהיה טיפה שונה - תירוץ טוב לעשות עוד חשבונות....
סוני הודיעה כי היא רוצה לזכות בחזרה באמון המשתמשים ותעשה הכל בשביל להצליח בכך.
* שירותי ה-PSN יחזרו בהדרגה במהלך השבוע הנוכחי (1 במאי)
* השירותים הראשונים שיחזרו: משחקי הרשת, רשימת חברים, גישה לחשבון, צ'אט, PlayStation Home, (ושירותי מוזיקה/סרטים שלא ממש אפשריים אצלנו).
* ברגע שיחזור ה-PSN כל משתמש יהיה חייב להוריד עדכון תוכנה וידרש להחליף את הססמא.
* על מנת להחזיר את ה-PSN בצורה בטוחה סוני הוסיפה מעגלי אבטחה נוספים וחזקים יותר (פיירוולים נוספים, הצפנות, מערכות מוניטור לזיהוי נסיונות חדירה נוספים). כל בסיס הנתונים עבר למרכז חדש שהעבודה עליו החלה מזמן ובזמן המשבר הואץ הסיום שלו בכדי לעבור אליו כבר עכשיו.
בנוסף - סוני דיווחה כי היא מחפשת דרכים לפצות את המשתמשים ברגע שה-PSN יחזור לעבוד. ומה שמסתמן כרגע:
* כל המשתמשים יקבלו 30 יום חינם את שירותי ה- PlayStation Plus
* ינתן תוכן חינמי להורדה - בכל איזור התוכן יהיה טיפה שונה - תירוץ טוב לעשות עוד חשבונות....
סוני הודיעה כי היא רוצה לזכות בחזרה באמון המשתמשים ותעשה הכל בשביל להצליח בכך.
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

סוני הודיעו כי בתוך הסרברים נמצא קובץ בשם "Anonymous" המצביע על כך שקבוצה ההאקרים הזו היא זו שפרצה ל-PSN למרות שמיד עם הוודע אודות הפריצה הכחישה הקבוצה כל קשר לפריצה.
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

נכון ל-6 במאי סוני הודיעה כי היא נמצאת בשלבים הסופיים של הבדיקה של ה-PSN לפני העלאתו בחזרה לאוויר.
ה-CEO של סוני התנצל רשמית על הבעייה ב-PSN ואמר שהוא אמור לחזור ממש בימים הקרובים
ה-CEO של סוני התנצל רשמית על הבעייה ב-PSN ואמר שהוא אמור לחזור ממש בימים הקרובים
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

בבלוג של אחד המנהלים של סוני הוא ציין כי אמנם לפני שבוע סוני הודיעו כי ה-PSN יחזור במהלך השבוע אולם כרגע הם אומרים כי הם לא יחזירו את ה-PSN עד שהם לא יהיו בטוחים ב-100% שהרשת בטוחה וזה דורש המון בדיקות - ולכן זה לוקח זמן.
זהו, נגמרו השליליים...
זהו, נגמרו השליליים...
קח בחשבון שגם כשהרשת תחזור לעבוד זה יקח הרבה זמן עד שהיא תחזור לתפקד כמו שצריך , לא משנה כמה בדיקות יעשו שם הם לא יכולים לדמות
עומסים משתנים שיווצרו עקב שימוש של 70 מליון משתמשים ...
גם אחרי שיחזירו את הרשת יהיו קריסות ותיקונים ויקח עוד קצת זמן עד שהכל יחזור לעצמו
עומסים משתנים שיווצרו עקב שימוש של 70 מליון משתמשים ...
גם אחרי שיחזירו את הרשת יהיו קריסות ותיקונים ויקח עוד קצת זמן עד שהכל יחזור לעצמו
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

כן, כן...
לצערנו ה-31 למאי זה התאריך החדש.
(אני מקווה שלפחות ב-GT5 אתם מתקדמים וקונים רכבים...)
לבינתיים מסתמן כי אם אתם חסרים במקום בדיסק הקשיח אז כדאי שתתחילו לפנות קצת מקום כי הפיצוי יהיה כנראה 2 משחקים מלאים להורדה מתוך מבחר של 5 (לפי בחירה אישית)
לצערנו ה-31 למאי זה התאריך החדש.
(אני מקווה שלפחות ב-GT5 אתם מתקדמים וקונים רכבים...)
לבינתיים מסתמן כי אם אתם חסרים במקום בדיסק הקשיח אז כדאי שתתחילו לפנות קצת מקום כי הפיצוי יהיה כנראה 2 משחקים מלאים להורדה מתוך מבחר של 5 (לפי בחירה אישית)
- kokoloko80
-
- חבר פעיל

- תגובות: 59
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
בתור מי שכתב בהרשמה שהוא מישראל תהיה לי אפשרות גם להוריד את המשחקים הללו?
- hasday
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 858
- שם מלא: אבי חסדאי
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 50 פעמים
אני יודע על סיפור אחר,
ישנו האקר שפרץ את המכשיר וסוני הגישו נגדו תביעה, אותו אחד פרץ את המכשיר רק למשחקים לא לרשת.
בעקבות התביעה חבורת האקרים בשם "אנונימוס" עושים צרות בשרתים של סוני, הם אמרים שמי שקנה את הקונסולה יכול לעשות מה שהוא רוצה בה ואומרים שהתביעה היא הפרה של זכויות הפרט ולכן עד שלא מבטלים את התביעה הם לא יעזבו את סוני.
ישנו האקר שפרץ את המכשיר וסוני הגישו נגדו תביעה, אותו אחד פרץ את המכשיר רק למשחקים לא לרשת.
בעקבות התביעה חבורת האקרים בשם "אנונימוס" עושים צרות בשרתים של סוני, הם אמרים שמי שקנה את הקונסולה יכול לעשות מה שהוא רוצה בה ואומרים שהתביעה היא הפרה של זכויות הפרט ולכן עד שלא מבטלים את התביעה הם לא יעזבו את סוני.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לדעתי פיצוי נחמד לתת להורדה 2 משחקים.
אבל מה, זה די ברור (לי לפחות..) שאלה הולכים להיות משחקים פצועים כאלה שאף אחד לא ממש רוצה כבר לשחק בהם..
*אני מקווה לגלות שאני טועה.
אבל מה, זה די ברור (לי לפחות..) שאלה הולכים להיות משחקים פצועים כאלה שאף אחד לא ממש רוצה כבר לשחק בהם..
*אני מקווה לגלות שאני טועה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".