אני בטוח שאתם מכירים - אחת התחרויות הנפוצות בפייסבוק הן תחרויות בהן הדרך לזכות בפרס (החל ממפית בד מעוצבת וכלה בטיול מסביב לעולם) היא לצבור כמה שיותר Like לתגובה שלך / לתמונה של הילד / לחמשיר המטופש שחיברת.
לחברות הפרסום התחרויות האלה מעולות, כי הן מושכות הרבה משתמשים חדשים שחייבים לעשות like לדף של החברה המפרסמת, ואז מפעילי הדף יכולים להגיד "רואים, עבדנו קשה - תשלמו לנו".
אבל, מזמן הבנו כי התחרויות האלו למעשה הן מסחרה אחת גדולה - משתמשים פיקטיביים, החלפות לייקים ("תצביעי לי פה ואני אצביע לך שם") וכן הלאה.
כלכליסט פרסמו שלשום כתבה מעולה, תחקיר מעמיק מאוד בנושא שמראה כמה התופעה החולנית הזו עמוקה...
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 96,00.html
אני מקווה שזו תחילתה של מגמה הפוכה והעלמות התחרויות הבזויות האלו.
(גילוי נאות - אני גם משתתף מעט בתחרויות בפייסבוק ואף זכיתי בכמה פרסים, לא בסכומים משמעותיים במיוחד. אני מסרב עקרונית להשתתף בתחרויות לייקים - כל הזכיות שלי היו בהחלטת שופטים / תשובה מהירה לחידוני ידע וכו'



